Įkraunama...
Įkraunama...

Čikagiečių kampelis

QUOTE(Isabelle @ 2010 05 16, 18:46)
valdele as suprantu ka rasai...bet juk ir visose ligose yra galimybe mirciai..net ir gripas kuriuom sergam kiekvienais metais yra ir net labai didele galimybe mirciai....

Va va ,butent siemet ,kaip vaikus nustojau skiepinti ir naudojuosi visai kitais metodais tai nei vienas seimos narys nesirgom net sloga !!!! Dominykas gal du kart po dvi dienas turejo temperaturos ,tai net pas gydytoja nejau. O visada budavo taip ,kad tik nueinu ir iskart antibiotikai . Paskui jau viena karta neiskenciau ir gydytojai papristaravau ,kad negi nera jokiu kitu vaistu nei antibiotikai .Tai ji labai isizeide ,kad butinai reikia ir viskas. Bet taip tu anrtibiotiku ir nepirkau .Ir vaikas isgijo be ju. Pernai pakeiciau pediatra ir esu labai laiminga .
QUOTE(MichGirl @ 2010 05 16, 21:20)
o ne kaip Valdele tik parasa suraityti ant pakistos formos ir nezinot nieko nei kas nei kaip nei nuo ko vaika bado  smile.gif Sakau man dar ne karto vaikui nebakstelejo nedave man popieriu apie kiekviena vakcina, nuo pat gimimo - trys gydytojai.

matai ,gal mes ne visos iskart gimstam toookios patyrusios kaip tu. Man su pirmu vaiku buvo labai daug klausimu ,o kada salia nebuvo nei mamos ,nei uosvienes ,tai gydytoja tuo metu man atrode pats patikimiausias zmogus ,kada iskilo klausimas del vaiko. Su antru vaiku viskas jau buvo kitaip ,tai va gal tada ir maziau klaidu padariau.
Atsakyti
QUOTE(valdele @ 2010 05 17, 08:27)
Va va ,butent  siemet ,kaip vaikus nustojau skiepinti ir naudojuosi  visai kitais metodais tai nei vienas seimos narys nesirgom net sloga !!!!
Man tas pats dar LT yra buvę. Niekada nuo jokų gripų nesiskiepijau, nesirgau. Paskui atėjo ta skiepų banga, pasiskeipijau, nes visi darbe kartu buvom išsiųsti... Tai būtent tais metais tuo gripu ir susirgau ax.gif Nuo to laiko nieakada nuo gripo nesiskiepijau. Tik į Afriką keliaujant nuo maliarijos ir dar ten kažko teko skiepytis...
Atsakyti
QUOTE(Balandiene @ 2010 05 17, 17:20)
Neklausiant, tai tikrai nesu maciusi kad duotu. Kai klausineji, tai daugiau ar maziau duos

kadangi mano Markas gimė UIC ligoninėje Čikagoje, tai mes ten ir pas pediatrę prisirašėm.... tiesiog jam gimus atėjo labai faina daktarė, ji man labai patiko, pasisiūlė būti mano bernioko gydytoja ir aš pas ją toliau jau registravausi... visus tuos metus, kada mes ten gyvenom... ir visada, tikrai visada, gaudavau lapus apie tuo metu leidžiamus skiepus jam.... 4u.gif nesu nei karto prašius ar klausus, kas nuo ko ir kaip.... tiesiog ateidavom vizitui.... jei skiepas būdavo pagal kalendorių reikalingas, iš karto gaudavau lapus, su visa info, su visais galimais atsakymais.... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sushi @ 2010 05 17, 08:56)
Man tas pats dar LT yra buvę. Niekada nuo jokų gripų nesiskiepijau, nesirgau. Paskui atėjo ta skiepų banga, pasiskeipijau, nes visi darbe kartu buvom išsiųsti... Tai būtent tais metais tuo gripu ir susirgau  ax.gif Nuo to laiko nieakada nuo gripo nesiskiepijau. Tik į Afriką keliaujant nuo maliarijos ir dar ten kažko teko skiepytis...

As nuo gripo pasiskiepinau pirma ir vieninteli karta pries kokius 8 metus.Bosiene mano pasiule ,kad atseit labai gerai bus ,sveika busiu kaip ridikas. Tai ta ziema taip sirgau ,kad neduok dieve.
Vaikas koset pradeda ,tai ridiko sirupo uzduodu ir kaip niekur nieko ,sveikas ! Paskutiniu metu labai daug ir lietuviu ir lenkiu mamu susipazinau ,kurios nebeskiepina ir naturaliais metodais gydo savo vaikus ir labai sekmingai. Visokiais zuikio taukais ir t.t.
Gydytojui parodziau vaistus nuo ausu uzdegimo,kuriuos is LT atsiunte ,tai pasake ,kai tai bull shit ( tiksliai taip ir pasake).Bet va kazkodel jie taip gerai padeda ,kad be jokiu antibiotiku pavykdavo issigydyti.
Bet cia jau kiekvieno nuomone ar gydytis cheminiais vaistais ,ar stiprinti imunine sistema ir ji atliks savo darba smile.gif
Atsakyti
QUOTE(valdele @ 2010 05 17, 11:37)
As nuo gripo pasiskiepinau pirma ir vieninteli karta pries kokius 8 metus.Bosiene mano pasiule ,kad atseit labai gerai bus ,sveika busiu kaip ridikas. Tai ta ziema taip sirgau ,kad neduok dieve.
Vaikas koset pradeda ,tai ridiko sirupo uzduodu ir kaip niekur nieko ,sveikas ! Paskutiniu metu labai daug ir lietuviu ir lenkiu mamu susipazinau ,kurios  nebeskiepina ir naturaliais  metodais gydo savo vaikus ir labai sekmingai. Visokiais zuikio taukais ir t.t.
Gydytojui parodziau vaistus nuo ausu uzdegimo,kuriuos is LT atsiunte ,tai pasake ,kai tai bull shit ( tiksliai taip ir pasake).Bet va kazkodel jie taip gerai padeda ,kad be jokiu antibiotiku  pavykdavo issigydyti.
Bet cia jau kiekvieno nuomone  ar gydytis cheminiais vaistais ,ar stiprinti imunine sistema ir ji atliks savo darba smile.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif nu cia jau nesusilaikiau.
Atsakyti
QUOTE(Balandiene @ 2010 05 17, 10:20)
Neklausiant, tai tikrai nesu maciusi kad duotu.

bet kaip matai yra, man duoda, heidi duoda, wicked - reiskia nera misija neimanoma. Sakau, niekad nesuprasiu tu kas skundziasi pediatru pvz ir vistiek vaikus pas ji veda. pasirinkimas ujujui koks sitoj saly juk.

QUOTE(valdele @ 2010 05 17, 10:27)

matai ,gal mes ne visos iskart gimstam toookios  patyrusios kaip tu.  Man su pirmu vaiku buvo labai daug klausimu ,o kada salia nebuvo nei mamos ,nei  uosvienes ,tai gydytoja tuo metu man atrode pats patikimiausias zmogus ,kada iskilo klausimas del vaiko. Su antru vaiku viskas jau buvo kitaip ,tai va gal tada ir maziau klaidu padariau.

as irgi neturiu salia nieko, is daugumos draugiu pirma pagimdziau, ir klausimu tikrai daug buvo ir yra. Bet niekada nepasitikiu vienu gydytoju kaip visaziniu. Visada iskilus klausimams ieskau atsakymu, XXI amzius juk info visa prieinama laisvai. Bet niekada nesvaistau savo laiko skaitiniams kurie spardo tik i vienus vartus, visada ieskau saltiniu kur info pateikta nesalishkai ir be baubu, o tik su realiais faktais, ir tada ziuriu kas man svarbu, kas mane domina ir t.t.

QUOTE(sushi @ 2010 05 17, 10:56)
Man tas pats dar LT yra buvę. Niekada nuo jokų gripų nesiskiepijau, nesirgau. Paskui atėjo ta skiepų banga, pasiskeipijau, nes visi darbe kartu buvom išsiųsti... Tai būtent tais metais tuo gripu ir susirgau  ax.gif Nuo to laiko nieakada nuo gripo nesiskiepijau. Tik į Afriką keliaujant nuo maliarijos ir dar ten kažko teko skiepytis...

bet gripo skiepai juk ir nera skirti tam kad apsaugotu nuo susirgimo paciu gripu, ir daznai jie susargdina zmogu juo. Jie skirti tam, kad butent nuo gripo komplikaciju apsaugotu. Tai, stebejimasis, kad va pasiskiepijau ir susirgau nera pagristas, nes to daznai ir reikia tiketis pasiskiepijus tuo skiepu. Bet atseit neturetu but galimybes susirgus gripu (kai esi nesiskiepijes) turet rimtu komplikaciju nuo jo. Rasau "atseit", nes gripo skiepas yra toks, kad tiksliai niekas nezino, kas tais metais per gripo rusis tiksliai bus, ir kai vakcinos kuriamos, tai bandoma nuspeti kas bus, bet tiksliai 100% niekas negali zinot. Todel as pvz abejodama ju realia nauda ir nesiskiepiju, bet netodel, kad susirgciau ar ne aplamai tuo gripu.
Atsakyti
nu bet as nesuprantu kaip einant pas gydytoja nieko neduoda paskaityti apie ta skiepa,nuo ko jis ir tt ? ejau pas ruse gydytoje,dabar amerikonu ofise,visada duoda lapus,vizito pradzioje sesele,tada kol ateina daktaras galima paskaityti...as irgi nieko nenutuokiau,kai pastojau,bet vistiek kazkiek skaiciau knygose,kazkiek internete ir visur pilna informacijos,niekad nebuvo,kad atvedu vaika i apziura ir bado ji,o as net nezinau nuo ko... tikrai kad reikia tokiu atveju daktaru paieskot kitu...
kas liecia vaistus,tai sutinku,be antibiotiku jie nieko daugiau nesiulo,bet as ir neskubu duoti jokiu vaistu,siaip kosulys,kuris buna nuo slogos,per savaite praeina ir be vaistu,arbatele,medus ir vsio,nebent jau pamatau,kad blogeja,tada whole foods kokio sirupo nuo kosulio nuperku,anksciau siunciausi is LT Hedelicks sirupa nuo kosulio,bet pastebejau,kad whole foods esantys vaistai padeda taip pat gerai,nuo to laiko nesisiunciu is LT
ausu uzdegima man viena pakeicianti mano daktare norejo abiems vaikams pripaisyt,bet jie net nesiskunde jokiom ausim,tik temperatura buvo,tai pasakiau,kad grisiu po 3 dienu,jei nedings vadinamas uzdegimas,tada duosim antibu,taip ir buvo,grizau po 3 dienu pas savo dr,o ji jokiu uzdegimu nerado,temperatura irgi buvo dingus...
Papildyta:
mich girl-as tuos lapus is pradziu rinkau,su pirmu vaiku,o dabar metu lauk,nes duoda po kelis lapus,apie vakcinas surasyta,paskui dar duoda apie vaiko augima,pvz 2metu vaikas ka turi mazdaug daryti,ka valgyti,galiu pasakyti tikrai surasyti sveiko maisto pvz. ka duoti snack'ams ir tt...dar aprasyta vaiko saugumas,kad reikalinga car seat ir tt...tikrai,kas nieko nezino ir nesupranta,vien tuose lapuose daug info pateikta
Atsakyti
QUOTE(Heidi @ 2010 05 17, 15:36)

mich girl-as tuos lapus is pradziu rinkau,su pirmu vaiku,o dabar metu lauk,nes duoda po kelis lapus,apie vakcinas surasyta,paskui dar duoda apie vaiko augima,pvz 2metu vaikas ka turi mazdaug daryti,ka valgyti,galiu pasakyti tikrai surasyti sveiko maisto pvz. ka duoti snack'ams ir tt...dar aprasyta vaiko saugumas,kad reikalinga car seat ir tt...tikrai,kas nieko nezino ir nesupranta,vien tuose lapuose daug info pateikta

as irgi nebekaupiu jau seniai, nes daug susidaro, o kai reikia atgal ka paziureti, tai paprasciau internete rasti, negu knistis per popierius visus smile.gif dar pas mano pediatra yra kiekvienam kabinete (nes ten tu pediatru nemazai dirba kartu - didele klinika), yra kisenes plastmasines ant sienos ir ten irgi prikista info visokiausios tik imk jei nori. pradedant nuo nuo visai pediatrams neaktualios info (kaip pvz issirinkti gera daycare ar aukle), baigiant ligu aprasymais, alergiju visokiu ir kt dalyku.

del antibu, tai manishkei tik karta siule (ir as girdziau 10 dienu atrodo), tai kai plauciu uzdegimas buvo ir tempa 105F kelias dienas pasokus laikesi. bet jau ten nebuvo minciu neduot. siaip kazkaip nezinau gal nesirgus daugiau kuo pakankamai, kad antibus siulytu. Jei kokia tempa pripuldavo, tai tas pats Tylenol ir Motrin kas tiek ir aniek valandu ir tiek patardavo ir jei nepraeis pasirodyt uz tam tikro dienu skaiciaus. Nu bet mano vaikas tfu tfu tfu apart to plauciu uzdegimo tai siaip tikrai sveika yra.
Atsakyti
QUOTE(Heidi @ 2010 05 17, 14:36)
nu bet as nesuprantu kaip einant pas gydytoja nieko neduoda paskaityti apie ta skiepa,nuo ko jis ir tt ?

O tai kas sako, kad einam. blink.gif biggrin.gif

QUOTE(MichGirl @ 2010 05 17, 15:12)
tai kai plauciu uzdegimas buvo ir tempa 105F kelias dienas pasokus laikesi. bet jau ten nebuvo minciu neduot. 

Tai aisku, kad tokiu atveju antibus duodi ir dar kaip duodi.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2010 05 17, 13:18)
Bet niekada nesvaistau savo laiko skaitiniams kurie spardo tik i vienus vartus, visada ieskau saltiniu kur info pateikta nesalishkai ir be baubu, o tik su realiais faktais, ir tada ziuriu kas man svarbu, kas mane domina ir t.t.

Tai ta knyga tokia ir yra ,ten parasyti visi "uz" ir "pries".O jau kaip kas pasirinks ,tai kiekvieno valia.Tiesiog geriau zinoti ir minusus ,ne tik pliusus.Tarkim kaip as atsisakiau roto viruso vakcinos ,tai gydytoja i mane su panieka ziurejo ir per kiekviena vizita stengesi ji isiulyti. Bet kaip Klaudija buvo maza ,tai isviso tokios vakcinos net nebuvo ,tai tada as pasakiau ,kad man Dominykui jokiu vakcinu neduotu ,ko Klaudija negavo. Paskui Klaudijos skiepu knygutej nuo vejaraupiu yra vienas tik reikalingas skiepas ,o Dominyko -jau du! Tai nesuprantu ar cia pries 5 metus vaikai kitokie buvo? Ir tu vakcinu vis daugeja ,kazkodel g.gif
Atsakyti
Sveikos, Chikagiete, kadangi mes cia visos taip maloniai bendraujam noreciau pasiulyti gal susiburtume ir ikutume " Liuciu Kluba"? as dabar esu jo nare, bet kilo mintis ikurti lietuvaiciu viena 4u.gif Na gal kas susizaves ir atras noro smile.gif Mes ir taip laikas nuo laiko susitinkam, o cia butu dar kazkas naujo mums nuveikti... Imetu nuoroda, kas gal pasiskaitysit smile.gif

http://www.lionsclub...php/apie-lions/
Atsakyti
Sveikos, merginos! Gal zinot, kas turi nebrangiai parduoti ar padovanoti taksiuku veisles suniuka? Veislyne ji pirkti labai brangu... unsure.gif
Atsakyti