Įkraunama...
Įkraunama...

Gal į užsienį gyventi?

QUOTE(myliuvaikus @ 2011 12 05, 01:34)
Jei vaiko gyvenamoji vieta su mama, mama drasiai gali su tuo vaiku emigruoti

Kodel jus klaidinat zmones? Emigruoti su vaiku, be kito is tevu sutikimo negalima. Laikinai iki triju men. taip, sutikimo nereikia.

http://www.telsiai.l...O_I_UZSIENI/471
Atsakyti
galima gyventi iliuzijomis kad nereikia , bet tikrai reikia , nes turesit dideliu problemu kai apkaltins pagrobimu , tai del to as ir vel Lietuvoje ir planuoju vel is naujo isvaziuoti
Teismo sprendimu nusistatysiu vaiko gyv vieta uzsienyje... smile.gif

tai kas nores jungtis prie manes galit rasyti i pasto dezute !

vaiku teisiu skyrius yra susijas su pagrobimais ten tiksle informacija galit suzinoti smile.gif
Atsakyti
Teismo sprendimu yra nustatoma gyvenamoji vaiko vieta su vienu iš tėvų: mama ar tėvu. tai jei tas jau yra padaryta, norite paakyti, kad norint emigruoti- dar kartą reikia kreiptis į teismą ir nutatyti gyvenamąją vietą su užsienyje? konkrečioje šalyje? o jei po kiek laiko keisite šalį- trečią kartą kreipti į teismą? Kažkas čia ne taip. gal kas tiksliai žinote ir buvote susidūrę, jog tikrai užsieniui netinka paprastas gyvenamosios vietos nustatymas su mama.
Atsakyti
QUOTE(ernestitac @ 2011 12 05, 22:24)
galima gyventi iliuzijomis kad nereikia , bet tikrai reikia , nes turesit dideliu problemu kai apkaltins pagrobimu , tai del to as ir vel Lietuvoje ir planuoju vel is naujo isvaziuoti 
Teismo sprendimu nusistatysiu vaiko gyv vieta uzsienyje...  smile.gif

tai kas nores jungtis prie manes galit rasyti i pasto dezute !
vaiku teisiu skyrius yra susijas su pagrobimais ten tiksle informacija galit suzinoti  smile.gif

Kad aš irgi klausiau ir man sakė kad viskas gerai.
Papildyta:
Kokia tvarka reikia sutvarkyti vaikų emigraciją? Ir kas bus jei tėvas paprieštaraus? Nors šio metu tėvas nei lanko nei alimentus normaliai nemoka.
Atsakyti
QUOTE(vienpaneles @ 2011 12 07, 16:42)
Kad aš irgi klausiau ir man sakė kad viskas gerai.
Papildyta:
Kokia tvarka reikia sutvarkyti vaikų emigraciją? Ir kas bus jei tėvas paprieštaraus? Nors šio metu tėvas nei lanko nei alimentus normaliai nemoka.

As susidariau nuomone, kad problemu iskyla, kai tetis nusprendzia pakenkti buvusiai ir pradeti ieskoti neva "pamesto" vaiko. Bet tai gaunasi asmeniniai vienetiniai atvejai. Kitaip tiek daug vaiku nebutu emigrave ir isitvirtine kitur, cia mano nuomone. Ir bent jau salyje, kurioje anksciau teko gyventi, toks dalykas kaip musu notaro antspaudas isvis jiem nieko nereiskia schmoll.gif
Dar prisiminiau a.a.A.Dautarto atveji, kur pleses del vaiko - jei taip viskas butu paprasta susigrazinti buvusia su vaiku i Lietuva, manot, jis to nebutu bandes? O kaip skambejo per spauda, kad neduoda matytis ir t.t. Juk protingi zmones, pilna draugu televizijoj, manau tikrai butu susigrazine, bet deja (o gal ir ne 'deja', vaiko ir mamos atzvilgiu).

Vienpaneles, jei tevas nemoka alimentu ir nelanko vaiku - geriausia uzvest byla del tevystes teisiu atemimo, tada visos sios problemos atkristu. Man tai irgi nenormaliai atrodo, kaip kartais pasirodancio tevo teises gali buti svarbesnes nei vaiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balticgirl: 07 gruodžio 2011 - 17:59
Reikia nusistatyti gyv vieta uzsienije nesvarbu salis ,bet taipogi galima su vaiko tevu suderinti viska rastiskai kad nepriestarauja ir bendravimo tvarka pas notara ...

As galiu kalbeti tik apie UK

Sekmes !!!
Atsakyti
QUOTE(4xmama @ 2011 12 07, 17:38)
Teismo sprendimu yra nustatoma gyvenamoji vaiko vieta su vienu iš tėvų: mama ar tėvu. tai jei tas jau yra padaryta, norite paakyti, kad norint emigruoti- dar kartą reikia kreiptis į teismą ir nutatyti gyvenamąją vietą su užsienyje? konkrečioje šalyje? o jei po kiek laiko keisite šalį- trečią kartą kreipti į teismą? Kažkas čia ne taip. gal kas tiksliai žinote ir buvote susidūrę, jog tikrai  užsieniui netinka paprastas gyvenamosios vietos nustatymas su mama.

As galiu atsakyti, nes buvau susidurus tiesiogiai. Dukte istekejo uz norvego ir kai registravosi, policijoj pareikalavo vaiko tevo sutikimo rastisko, kad jis nepriestarauja, kad jo vaikas gyvens uzsieny. Ji gavo ta sutikima is vaiko tevo mainais uz buta Lietuvoj. Nemazai atveju yra cia NO kai issiuncia vaikus, jei vaiko mama neturi vaiko tevo sutikimo. Manau visose normaliose valstybese tai galioja. Vaiko gyvenama vieta yra nustatyta su mama Lietuvoj, bet ne uzsieny. Ir jei vaiko tevas uzsispyrs, gali apkaltinti vaiko pagrobimu, kaip beje vienai musu forumietei atsitiko. Kartojuos, bet istatymo nezinojimas, neatleidzia nuo atsakomybes. biggrin.gif
Atsakyti
LT teismai nustatineja tik su kuo gyvens vaikas, o ne konkrečią vietą ar šalį. Raštiškas sutikimas - tėvo leidimas, įmanoma parašyti tik per notarą. Bet teismas vistiek yra aukščiau notaro. Kitaip gausis, teismas nustatė gyvenamaja vieta su mama, o paskui nueini pas notarą ir vyras sako: et... žinai nepasirašau. Tada vėl į teismą, kad vyras nesutinka vykdyti teismo sprendimo?
Galbūt kitose šalyse jie vadovaujasi notariškais tėvo leidimais- pas juos tokia tvarka, bet Lietuvoje tai sprendžia teismas ir turbūt tokiu atveju reiktų sakyti, kad teismas tai jau nustatė.

Ernestitac, o Jūs per teismą buvote nusistatę gyvenamąją vaikų vietą? Ir virgai tas pats klausimas.

Balticgirl, tėvystės teisių atėmimas? dabar bandai šitą kelią? kažin ar įmanoma su LT esančiu tėveliu, kuris nėra recidivistas ar koks degradas. Manau tik kraštutiniais atvejais, tas teises atiminėja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 4xmama: 08 gruodžio 2011 - 07:46
QUOTE(4xmama @ 2011 12 08, 09:42)

Jus vel ta pati per ta pati. Teismas nustate gyvenama vieta su mama. Mama Lietuvos piliete, reiskias cia gyvens ir vaikas kuri tevas gales lankyti? Kaip tevas gales lankyti vaika, jei mama su juo isvyks pav. i USA? Todel kitos salys ir reikalauja tevo sutikimo, kitaip tai vadinasi vaiko pagrobimas.
Atsakyti
QUOTE(4xmama @ 2011 12 08, 07:42)
Balticgirl, tėvystės teisių atėmimas? dabar bandai šitą kelią? kažin ar įmanoma su LT esančiu tėveliu, kuris nėra recidivistas ar koks degradas. Manau tik kraštutiniais atvejais, tas teises atiminėja.

Nebandau, nors vaiku teises sake visos salygos yra ir patys rekomendavo. Taciau toki klausima reikia vesti atskira byla, kuri imanoma tik po skyrybu.
Pagal istatyma, jei tevas kelis metus neremia vaiko, jau galima atimti tevystes teises. Koks jis kaip zmogus, nelabai svarbu nes svarbiausia koks jo santykis su vaiku.

QUOTE(virga @ 2011 12 08, 08:12)
Jus vel ta pati per ta pati. Teismas nustate gyvenama vieta su mama. Mama Lietuvos piliete, reiskias cia gyvens ir vaikas kuri tevas gales lankyti? Kaip tevas gales lankyti vaika, jei mama su juo isvyks pav. i USA? Todel kitos salys ir reikalauja tevo sutikimo, kitaip tai vadinasi vaiko pagrobimas.

Vaiko pagrobima as suprantu kai gyvena du zmones ir turi vaika, vienas sugalvoja issikelti be kito zinios (kaip atsitiko Rinau buvusiam). Kitu atveju, skyrybu metu, tiek tevas tiek mama gyvena laisvai ir nevarzomi. Lietuvos pilieciam leidziama legaiai gyventi ne tik Lietuvoje siais laikais. Gali keistis vaiko lankymo grafikas, "nuskriaustas" tevas gali kreiptis del to ir is naujo nagrineti, kad jam nepatogu, sugrazinkit vaika arciau ar duokit man ilgesnes atostogas su juo, kazkas tokio. Bet mama de to netampa nusikaltele... Ir man atrodo, normalus lankantis/remiantis vaika tevas, niekada nebus paliktas be zinios kur jo vaikas yra. Nes normali mama nores, kad jis ir toliau bendrautu su vaiku ir butu jo gyvenime, kad ir kitoje salyje. Nezinau man paciai V.Europa neatrodo labai jau tolimas krastas, juolab patys "dinge" teveliai daznai ten neva "slepiasi" ir kurias naujus gyvenimus, patys pamazina bendravima su vaiku taip kad nematau kaip kazkoks teismas gali traktuoti tai kaip vaiko pagrobima. Man teisme sake ir dabar galiu isvaziuoti (iki skyrybu vaikai laikinai priteisti gyventi su manim, laikinai nes tokia praktika skyrybu metu), tai jei tas pats teismas stumia mane pazeisti istatyma, kaip gali tas pats teismas paskui mane nubausti?

As suvokiu, kad istatymai gali skirtis kiekvienoje salyje. Siuo klausimu apie NO istatymus nezinau. Gal jie reikalauja tokio rasto del savo salies istatymu, ir lietuves darosi, bet tikrai nesidaro, nes to reikalauja Lietuva. Pas mus tokiu istatymu nemaciau, nors nuorodas skaiciau, taciau tai nebuvo kaip rase 4xmama, teisiniai straipsniai. Tai yra rekomendacijos. Kitu atveju isvaziuojant is Lietuvos, i pasa butu dedamas stampas su istatymo numeriu, kuris pvz.reiskia "isvaziuoti ne ilgiau kaip 3men.", arba "ivaziuoti ne ilgiau kaip 3men.nebent yra atskiras leidimas gyventi nuolat", nes tokie stampukai bent jau JAV imigrantams, tikrai yra. Mano eks yra ne lietuvis, tai toki pat stampuka gavo atvykes i ta pacia Lietuva. Yra ir atskiri teisiniai straipsniai su numeriukais, kuriuos pazeidziant zmogus issiunciamas is salies. Bet kiek keliavau su vaikais, nei prie musu, nei prie Vokietijos, nei prie Prancuzijos, nei prie JAV sienu i mano vaiku pasus nieko tokio nezymejo. Tiesiog mamos pasidaro tai, as reikalaujama ten kur gyvena. JAV siuo klausimu skiriasi. Skyrybu metu ten buna nustatomi keli dalykai del vaiko - jo nuolatine gyv.vieta su vien is tevu, ir kas rupinsis jo sveikatos klausimais, teisiniais klausimais ir pan. Tai skirstoma i fizine ir teisine globa. Nes tarkim mama gali gauti fizine globa ir keltis su vaiku kur nori, bet neturint teisines globos, ji negales isimti vaikui keliones dokumentu, todel net apie atostogas uz salies ribu ji gali pamirsti nebent tam pasirasys tevas. Taip pat jei vaikas tarkim pakliutu i avarija ir reiktu priimti kazkokius sprendimus del jo sveikatos (ar palaikyti gyvybe su aparatais zinant, kad jis niekada nebus normalus, ar leisti jam numirti pvz.), tam irgi butu ieskomas tevas jei motina neturi pilnos teisines globos. Pas mus tokio skirstymo nera, nes pas mus nuolatine vaiko gyvenamoji vieta apima visus sprendimus kas liecia maza zmogu. Jei mama kelias i sali kur yra skirtingi reikalavimai, jai jau skiriantis reikia atitinkamai suformuluoti teisinius dalykus ziurint i ateiti, kad paskui isvengt atskiru teismu del leidimu ir t.t. Nesunku pakeist viena sakini skyrybu dokumente, o po skyrybu aisku tada jau tenka ieskoti tevo ir maldauti jo malones.

Man labai idomu, kaip konkreciau buvo ernestitac atveju? Nes ziurejau jos zinutes, tai isvykusi pirma karta ji buvo ne taip ir senai. Ar tam buvo teismai, UK? Ar tebuvo kazkoks gasdinantis laiskelis ir vyro, kad uzvesta bya Lietuvoje ir jus pagrobet vaika? As suprantu, kad tai turetu buti gan ilgas procesas, nebent jus iskart susidejot daiktus ir grizote namo. Visgi manau, kad pasiliekant UK, niekas nebutu jusu jega taip greit issiuntes be keliu teismu. Gal klystu... Tiesiog logiskai nelabai suprantu situacijos.
Atsakyti
http://ec.europa.eu/...on/index_lt.htm

http://www.europarl....amp;language=LT

http://www.ve.lt/nau...ytas-tevu-5402/

http://www.socmin.lt...x.php?618958624

http://www.ikimokykl...straipsnis/9693

http://www.seimos-teise.lt/suzinokite

http://www.jcg.lt/placiau-23.html

Manau cia rasite visus atsakimus !!!!! ax.gif

Papildyta:
Apie grobimus yra kitas skyrelis !

Cia gal aptaram busimus planus apie isvaziavima 4u.gif