Įkraunama...
Įkraunama...

7 mėn. vaikelio mityba II

QUOTE(ruteliauskas @ 2010 03 14, 14:20)
tai vat, kad kiek žmonių, tiek nuomonių...vat ir galvoju, ką čia su tais burokėliais daryt, gal viduriukam padėtų g.gif
bent aš tai košes tyrelėm skaninu, kažkaip nebandžiau nieko džiovinto ax.gif

As kazkaip nepabijojau visai burokelio,nes musu viduriukams jis labai padeda, plius kraujukui gerai,nes labai daug vitaminu jis turi ir kalio,ir jodo,ir magnio,ir natrio ir gelezies, ir seleno ir t.t.. vit B12,B1,B6 ir pan...., o ir darzove lietuviska rolleyes.gif Na dar as gaunu jas ekologiskas is sodybos ax.gif
Na o del priktiniu slyvu tyriu,tai kaip sakiau nutariau gal ju nebepirkti, na bent jau kolkas (del tu ryziu manu ir krakmolo). Nusipirkau dziovintu slyvu,nors zinau,jog nera galbut jos irgi gerai,neva jos apdorojamos kazkaip,kad ilgiau isstovetu,taciau atmirkius ir poto atvirus gal jau buna siek tiek geriau g.gif , tada ta nuovira jam pagerti duodu kaip kompotuka, o slyvas virtas sublenderiuoju ir kaip tyre duodu, mums labai gelbsti.
Ai,siais laiskais kur beapsisuksi visur chemija,nitratai.. doh.gif
Kiek imanoma ir kiek is kur galiu gauti ekologisku produktu,tai tiek ir duodu..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo avilinka: 14 kovo 2010 - 21:55
QUOTE(pievu-gele @ 2010 03 14, 16:51)
Ragaujama pirmiausiai mesyte, sultinukas nieko gero.Nerekomenduoja jo duoti .O verda mamos tai ivairiai, vienos kartu mesyte su darzovemis, kitos atskirai. As pradzioje virdavau atskirai, dabar dazniausiai isverdu mesyte apie 1 val., o tada sumetu darzovytes virti.

o tai cia ne sultinio naudojimas? g.gif gal kas nors man kvailai paaiskins KODEL tas sultinukas nerekomenduojamas? as nesakau, kad duot ji vaikui gert, bet pvz i darzoviene sumaisyt... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(suomė @ 2010 03 14, 22:01)
o tai cia ne sultinio naudojimas?  g.gif  gal kas nors man kvailai paaiskins KODEL tas sultinukas nerekomenduojamas? as nesakau, kad duot ji vaikui gert, bet pvz i darzoviene sumaisyt... blush2.gif

skaičiau, kad nuo mėsytės sultinys nerekomenduojamas, nes verdant daugiausia "negerumų" iš mėsos į vandenį išsiskiria (tiksliai nepasakysiu kas, nes kažkaip neįsidėmėjau blush2.gif )...bet jei daržovienę praskiesit tuo skystimuku, kur mėsytė su daržovėm virė, tai tikrai nemanau, kad bus labai blogai, gi ne litrą vaikui sugirdysit ax.gif
o dabar mano durnos klausimas - ar tikrai reikia taip ilgai mėsytę virti? po valandą ir pan. aš kalakutieną duodu, tai nusipirkus iš karto supjausčiau vienos dienos normom (gydytoja sakė, kad 50 g. tokiam mažiukui per dieną mėsos piklauso) tai kas iš to gabaliuko liks po valandos? g.gif ar jūs čia didelius gabalus verdat ir po to dalinat? g.gif
Atsakyti
QUOTE(avilinka @ 2010 03 14, 21:52)
As kazkaip nepabijojau visai burokelio,nes musu viduriukams jis labai padeda, plius kraujukui gerai,nes labai daug vitaminu jis turi ir kalio,ir jodo,ir magnio,ir natrio ir gelezies, ir seleno ir t.t.. vit B12,B1,B6 ir pan....,  o ir darzove lietuviska  rolleyes.gif  Na dar as gaunu jas ekologiskas is sodybos  ax.gif
Na o del priktiniu slyvu tyriu,tai kaip sakiau nutariau gal ju nebepirkti, na bent jau kolkas (del tu ryziu manu ir krakmolo). Nusipirkau dziovintu slyvu,nors zinau,jog nera galbut jos irgi gerai,neva jos apdorojamos kazkaip,kad ilgiau isstovetu,taciau atmirkius ir poto atvirus gal jau buna siek tiek geriau  g.gif  , tada ta nuovira jam pagerti duodu kaip kompotuka, o slyvas virtas sublenderiuoju ir kaip tyre duodu, mums labai gelbsti.
Ai,siais laiskais kur beapsisuksi visur chemija,nitratai..  doh.gif 
Kiek imanoma ir kiek is kur galiu gauti ekologisku produktu,tai tiek ir duodu..
aš tai naudoju Gerber slyvų tyrelę-ten be jokių manų krakmolų... nes tos džiovintos slyvos tikrosios, tai manau tikrai nieko gero....

*mėsą visada verdu atskirai. Pirmai mergytei irgi taip dariau, daržovienę skiedžiu daržovių nuoviru.

*kalakutienai tai valandos nereikia kad išvirtų... g.gif
Atsakyti
QUOTE(ruteliauskas @ 2010 03 15, 09:55)
o dabar mano durnos klausimas - ar tikrai reikia taip ilgai mėsytę virti? po valandą ir pan. aš kalakutieną duodu, tai nusipirkus iš karto supjausčiau vienos dienos normom (gydytoja sakė, kad 50 g. tokiam mažiukui per dieną mėsos piklauso) tai kas iš to gabaliuko liks po valandos? g.gif  ar jūs čia didelius gabalus verdat ir po to dalinat? g.gif

As tai mesyte verdu kelioms dienoms, issiverdu 150-200 g gabaliuka, tai apie valanda gaunasi virimo, tada susimalu ir padedu i saldytuva. Gaunasi trims dienoms ax.gif

O vaisiu tyreles irgi tik Gerber naudoju, ten be jokiu krakmolu ir cukraus, galit ju internetini puslapi paskaityti jei abejojat...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo floridija: 15 kovo 2010 - 09:55
galvoju paskaitynesiu kaip kudikiai maitinas. ar mes kiek papuolam i takta. as kazkaip ko turiu ta ir isverdu. is pat ryto misinuka duodu. paskui po keliu valandeliu dazniausiai kruopas kokias,kaitelioju vis. tai grikiai tai ryziai ,manai. per pietus darzoviene, taip pat ka turiu,tai buna bulve ir prie jos kas yra, morka, kopusciukas, mesyte. jautiena ar kiauliena,ar vistiena, ar kalakutiena, vis versienos iki turgaus nenuvaziuojam nusipirkt. bet paragavimui buvau tyreliu is milupos pirkusi. cia man gydytoja receptuka parekomendavo,o tai nelb ka zinojau. tai kruopu koses verdu tai buna ant kokio kompotuko, obuoliu ar uogu. taip pat vakarop buna duodu kruopas isvirtas ant drzoviu nuoviro. dar gydytoja sake,darzoves virt ant liesos mesytes nuoviro. o mesyte duodu 3-4 katrus per savaite. galvoju dar menesiukas ir valgysim kartu su seimyna. kas be ko dar ivairiu vaisiu ir sulciu paskanavimui. o sakykit kada galim varskytes duot? ar dar neduodat?
Atsakyti
QUOTE(Fėja* @ 2010 03 15, 09:33)
aš tai naudoju Gerber slyvų tyrelę-ten be jokių manų krakmolų... nes tos džiovintos slyvos tikrosios, tai manau tikrai nieko gero....

*mėsą visada verdu atskirai. Pirmai mergytei irgi taip dariau, daržovienę skiedžiu daržovių nuoviru.

*kalakutienai tai valandos nereikia kad išvirtų...  g.gif

reiks ir man Gerber tyrelėm pasidomėt , gal "grynesnės"...ačiū 4u.gif

ir dar ačiū, kad nuraminot dėl virimo laiko, jau visai buvau savo kulinariniais sugebėjimais įgūdžiais suabejojus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ruteliauskas @ 2010 03 14, 07:41)
Veite, mes lygiai taip pat valgom, tik dabar , gydytojai leidus, pradėjau pusryčiam vaisius su jogurtu (natūraliu, ekologišku)  maišyt, oi skaniai valgo mergička mano thumbup.gif

mes jau ragaujam Hipp tyrele su bananais ir jogurtu, gal reiktu ir mums paprasto pabandyt, o kaip toki ruosi??Sublenderiuoji vaisius ir tada sumaisai juos su jogurtu? blush2.gif

ir man idomu, ar jau galima burokelio duoti g.gif ryt pas gyd tai paklausiu, jei nepamirsiu doh.gif

o as mesa verdu atskirai nuo darzoviu, be to, darzoves visdada ant garu verdu, tikiu, kad taip daugiau vitaminu islieka blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Veitė: 15 kovo 2010 - 11:06
QUOTE(widute @ 2010 03 15, 10:20)
o sakykit kada galim varskytes duot? ar dar neduodat?

čia ta tema daug diskutavom apie varškę
Atsakyti
QUOTE(suomė @ 2010 03 14, 22:01)
o tai cia ne sultinio naudojimas?  g.gif  gal kas nors man kvailai paaiskins KODEL tas sultinukas nerekomenduojamas? as nesakau, kad duot ji vaikui gert, bet pvz i darzoviene sumaisyt... blush2.gif

Štai ką rašo žurnale Tavo vaikas apie mėsytę:
Kad pasišalintų nuodingos medžiagos,mėsą reikia pavirti 5 min.,tada vandenį nupilti ir vėl užpilti nauju (geriau specialiai skirtu kūdikių mitybai).Mėsos sultinio vartoti košytei negalima,nes jame yra medžiagų,kurios gali blogai paveikti kūdikio organizmą.Kol kas mėsą patartina virti be prieskonių.
Virtą mėsą reikia sumalti,kad išeitų vientisa,be jokių gumulėlių tyrė.Kad būtų skystesnė,įpilkite šiek tiek daržovių sultinio
Atsakyti
QUOTE(Veitė @ 2010 03 15, 11:00)
mes jau ragaujam Hipp tyrele su bananais ir jogurtu, gal reiktu ir mums paprasto pabandyt, o kaip toki ruosi??Sublenderiuoji vaisius ir tada sumaisai juos su jogurtu?  blush2.gif

ir man idomu, ar jau galima burokelio duoti g.gif  ryt pas gyd tai paklausiu, jei nepamirsiu  doh.gif

o as mesa verdu atskirai nuo darzoviu, be to, darzoves visdada ant garu verdu, tikiu, kad taip daugiau vitaminu islieka blush2.gif

aš tai pirktines tyreles naudoju, nes savų turim tik obuolių, tai man atrodo jau geriau tyrelės, nei pirktiniai vaisiai, kažkaip galvoju, kad vis tiek vaikiškam maisteliui aukštesnius reikalavimus taiko ax.gif bet esmė tai tokia kaip parašei, sumaišau jogurtą su tyrele ir paruošta...tik iš pradžių maišydavau porą šaukštelių jogurto su kokiais penkiais tyrelės, dabar jau "ant pusės" darau smile.gif
jei tik bus kokios info apie burokėlius , prašau pasidalint, nes tikrai dabar suku galvą ką daryt, tai kuo daugiau nuomonių, tuo geriau thumbup.gif
Atsakyti
aš tai nenaudoju vandens specialaus, valgom viską su paprastu virtu vandeniu iš čiaupo.
Atsakyti