Šian vėl mėginau keksą kepti duonkepėi ir vėl jis neiškilo turbūt daugiau nebežaisiu nes orkaitėi jis be problemu iškepdavo...
QUOTE(Vyckaju @ 2010 03 17, 17:24)
Nezinau kaip pas jus, bet normalios rugines duonos masina kokybiskai neminko. Kvietine gaunasi idealiai, o rugines nesuformuoja rutulio, plaka kazkur apacioje ta mentele ir viskas.
Rugine nuo siol darau tik rankom, vakare uzminkai, per nakti siltai pastovi, ryte perminkai, suformuoji, pakildini ir kepi. Kuo tesla ilgiau kildinama tuo susiformuoja sodresnis skonis. Cia panasu ir Bociu duona pagal natalciuk berods . papildomai deta 2 dideli saukstai medaus nes pirma karta truko skonio. Viso 1,5kg
dar pora labai vykusiu eksperimentu:
Indiska naan duona
Sviesi Ciabatta
Rugine nuo siol darau tik rankom, vakare uzminkai, per nakti siltai pastovi, ryte perminkai, suformuoji, pakildini ir kepi. Kuo tesla ilgiau kildinama tuo susiformuoja sodresnis skonis. Cia panasu ir Bociu duona pagal natalciuk berods . papildomai deta 2 dideli saukstai medaus nes pirma karta truko skonio. Viso 1,5kg
dar pora labai vykusiu eksperimentu:
Indiska naan duona
Sviesi Ciabatta
o gal neisminko, nes vienas malunelis?mano puikiausiai ir tas ir tas gaunasi
o atrodo tai nuostabiai
QUOTE(dzhina @ 2010 03 17, 18:14)
prasom recepteli
1 puodelis silto vandens
1 kiausinis
4 1/2 puodelio miltu
1/4 puodelio cukraus
2 sauksteliai druskos
2 sauksteliai trinto cesnako(nebutina, kaip sakoma optional )
5g sausu mieliu
1/4 puodelio istirpdinto sviesto aptepimui kepimo metu.
Viska sumeciau i duonkepe ant maisymo programos. Paruosta mase verciau ant miltais pabarstyto stalo, padalinau i 9 rutuliukus ir dar 0,5h kildinau.
Tada svarbiausias etapas, ikaitinau orkaite iki 275 laipsniu naudodamas ventiliatoriu ir virsutini grili. Kuo didesnis karstis tuo geriau nes turi iskepti per kelias minutes. Indai jas kepa spec. peciuje tandure berods kuriame temperatura siekia iki 320 laisniu. Is daugelio kepimo variantu prasirinkau priimtiniausia kepima ant groteliu. taigi idejau groteles vidutiniame aukstyje, ikaitinau orkaite. tuo metu teslos rutuliukus rankomis istampiau i ~0,5-1cm storio paplotelius. Juos dejau ant groteliu. kepiau ~ 3 min. viena puse, apverciau ir dar 2 min. kita. Paplotelius geriau buti pasiruosus is karto visus nes kepa labai greitai ir kepimo eigoje nespejau ruosti .
Iskilo super, o siltu skonis tiesiog pasakiskas.
butinai turi apskrusti ne iki juodumo aisku .
Sviestu reikia tepti kepimo metu, apkepusia puse. kita karta bandysiu nes pirmam kartui pasitenkinau suppaprastintu receptu.
jeigu ruosite su priedais kaip, kad cesnaku, kmynais ar dar kazkuo tai, tuomet sie ingridientai dedami i pagrindine mase ja isvoliuojant smulkintame cesnake ar ant stalo pabarstytuose kmynuose.
Papildyta:
QUOTE(evutukas @ 2010 03 17, 18:31)
o gal neisminko, nes vienas malunelis?mano puikiausiai ir tas ir tas gaunasi
o atrodo tai nuostabiai
o atrodo tai nuostabiai
Gal ir taip. Maza kieki dar kaskiek minko, o didesnio be sansu. O ir siaip orkaiteje keptos skonis ir isvaizda zymiai priimtinesne ir kepala gali normalu mostelt ant karto, tik kepimas gal kiek brangesnis nei duonkepeje, bet jei vienu metu kepi dideli duonos kepala manu gaunasi panasiai nei 2-3 mazus duonkepeje.
QUOTE(Vyckaju @ 2010 03 18, 10:20)
Papildyta:
Gal ir taip. Maza kieki dar kaskiek minko, o didesnio be sansu. O ir siaip orkaiteje keptos skonis ir isvaizda zymiai priimtinesne ir kepala gali normalu mostelt ant karto, tik kepimas gal kiek brangesnis nei duonkepeje, bet jei vienu metu kepi dideli duonos kepala manu gaunasi panasiai nei 2-3 mazus duonkepeje.
Juodą su raugu kepu tik orkaitėje, stengiuosi du kepalus pasidaryti, kad nekaitinti orkaitės tuščiai, bet man per 1 val neiškepa, nežinau kaip ten kitoms iškepa (kalbu apie beveik vien ruginę duoną, ar su grūdais).
QUOTE(pipete @ 2010 03 18, 10:28)
Juodą su raugu kepu tik orkaitėje, stengiuosi du kepalus pasidaryti, kad nekaitinti orkaitės tuščiai, bet man per 1 val neiškepa, nežinau kaip ten kitoms iškepa (kalbu apie beveik vien ruginę duoną, ar su grūdais).
jeigu turite orkaiteje ismeigiama mesos termometra tai duonos kepimas yra vienas juokas. Visur rasite informacija, kad duona tikrai buna iskepusi jei vidaus temperatura pasiekia 98 laipsnius. taigi smeigiu termometra i centra ir nustatau, kad pasiekus 96 laipsnius issijungtu, is inercijos orkaite dar 5-10 minuciu islaiko panasia temperatura ir pabaigia kepti.
pirmiausia 15min. ikaitintoje iki 240 orkaiteje suformuojama pluta, paskui temperatura musama iki 210, o pabaigiu 180-190. Apcioje dedu inda su vandeniu.
iskepa greiciau nei per 1h tikrai, gal, kad neaukstas kepaliukas .
QUOTE(Vyckaju @ 2010 03 18, 10:49)
jeigu turite orkaiteje ismeigiama mesos termometra tai duonos kepimas yra vienas juokas.
Dėkui už patarimą, vis atidėliojau, bet matyt jau reikės nusipirkti termometrą, mano duonos kepalas sveria +- 1,2 kg. Anksčiau kepiau 0,5 kg kepaliukus, bet sūnus pradėjo juodą duoną valgyti (stebuklas), tai dabar jau nebežaidžiu.
Sveikos,
ar bandėte mišinį tamsiai duonai ,,Natura,, ? Kaip sekėsi?
ar bandėte mišinį tamsiai duonai ,,Natura,, ? Kaip sekėsi?
QUOTE(ENIGMA @ 2010 03 18, 11:29)
bandem, sekesi gerai, man labai skani duona
QUOTE(ENIGMA @ 2010 03 18, 12:29)
Mišinys tamsiai duonai "NATURA" 300 g 5,90 lt
Sudėtis: sausas ruginis raugas, druska, kvietiniai miltai, ruginiai miltai, kvietinis glitimas, ruginis skrudintas salyklas, ruginis salyklas, augaliniai riebalai, fermentai.
Dozavimas: 500g miltų reikia 2-5 v.š. mišinio.
Naudojimas: iš dalies miltų, vandens, mielių ir mišinio "NATURA" užmaišyti skystą tešlą, palikti šiltoje vietoje įrūgti, kol masė pakils ir suputos (apie 1 val.). Sudėti likusius produktus, paruošti tešlą, dar pakildinti ir kepti.
atsizvelgiant i sudeti ir kaina neisivaizduoju koks tikslas ji naudoti
QUOTE(Vyckaju @ 2010 03 18, 09:20)
Juos dejau ant groteliu. kepiau ~ 3 min. viena puse, apverciau ir dar 2 min. kita.
Labai Aciu savaitgali bandysiu kepti ciklononineje krosneleje
o prie groteliu neprilimpa?
QUOTE(dzhina @ 2010 03 18, 14:01)
Labai Aciu savaitgali bandysiu kepti ciklononineje krosneleje
o prie groteliu neprilimpa?
o prie groteliu neprilimpa?
siek tiek prikepe groteles, bet nusiima lengvai. Nezinau kokiu principu pas jus veikia tas aparatas, bet esme kuo didesnis karstis ir kuo trumpiau kepti, kitu atveju gausis kazkas kitko