Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios duona

Šian vėl mėginau keksą kepti duonkepėi ir vėl jis neiškilo g.gif turbūt daugiau nebežaisiu nes orkaitėi jis be problemu iškepdavo...
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2010 03 17, 16:24)

Indiska naan duona
user posted image


prasom recepteli blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2010 03 17, 17:24)
Nezinau kaip pas jus, bet normalios rugines duonos masina kokybiskai neminko. Kvietine gaunasi idealiai, o rugines nesuformuoja rutulio, plaka kazkur apacioje ta mentele ir viskas.
Rugine nuo siol darau tik rankom, vakare uzminkai, per nakti siltai pastovi, ryte perminkai, suformuoji, pakildini ir kepi. Kuo tesla ilgiau kildinama tuo susiformuoja sodresnis skonis. Cia panasu ir Bociu duona pagal natalciuk berods g.gif . papildomai deta 2 dideli saukstai medaus nes pirma karta truko skonio. Viso 1,5kg
user posted image

dar pora labai vykusiu eksperimentu:
Indiska naan duona
user posted image
Sviesi Ciabatta
user posted image

o gal neisminko, nes vienas malunelis?mano puikiausiai ir tas ir tas gaunasi g.gif
o atrodo tai nuostabiai wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo evutukas: 17 kovo 2010 - 17:39
QUOTE(dzhina @ 2010 03 17, 18:14)
prasom recepteli blush2.gif  4u.gif


1 puodelis silto vandens
1 kiausinis
4 1/2 puodelio miltu
1/4 puodelio cukraus
2 sauksteliai druskos
2 sauksteliai trinto cesnako(nebutina, kaip sakoma optional smile.gif )
5g sausu mieliu
1/4 puodelio istirpdinto sviesto aptepimui kepimo metu.

Viska sumeciau i duonkepe ant maisymo programos. Paruosta mase verciau ant miltais pabarstyto stalo, padalinau i 9 rutuliukus ir dar 0,5h kildinau.
Tada svarbiausias etapas, ikaitinau orkaite iki 275 laipsniu naudodamas ventiliatoriu ir virsutini grili. Kuo didesnis karstis tuo geriau nes turi iskepti per kelias minutes. Indai jas kepa spec. peciuje tandure berods kuriame temperatura siekia iki 320 laisniu. Is daugelio kepimo variantu prasirinkau priimtiniausia kepima ant groteliu. taigi idejau groteles vidutiniame aukstyje, ikaitinau orkaite. tuo metu teslos rutuliukus rankomis istampiau i ~0,5-1cm storio paplotelius. Juos dejau ant groteliu. kepiau ~ 3 min. viena puse, apverciau ir dar 2 min. kita. Paplotelius geriau buti pasiruosus is karto visus nes kepa labai greitai ir kepimo eigoje nespejau ruosti smile.gif .
Iskilo super, o siltu skonis tiesiog pasakiskas.
butinai turi apskrusti ne iki juodumo aisku biggrin.gif .
Sviestu reikia tepti kepimo metu, apkepusia puse. kita karta bandysiu nes pirmam kartui pasitenkinau suppaprastintu receptu.
jeigu ruosite su priedais kaip, kad cesnaku, kmynais ar dar kazkuo tai, tuomet sie ingridientai dedami i pagrindine mase ja isvoliuojant smulkintame cesnake ar ant stalo pabarstytuose kmynuose.
Papildyta:
QUOTE(evutukas @ 2010 03 17, 18:31)
o gal neisminko, nes vienas malunelis?mano puikiausiai ir tas ir tas gaunasi g.gif
o atrodo tai nuostabiai wub.gif


Gal ir taip. Maza kieki dar kaskiek minko, o didesnio be sansu. O ir siaip orkaiteje keptos skonis ir isvaizda zymiai priimtinesne smile.gif ir kepala gali normalu mostelt ant karto, tik kepimas gal kiek brangesnis nei duonkepeje, bet jei vienu metu kepi dideli duonos kepala manu gaunasi panasiai nei 2-3 mazus duonkepeje.
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2010 03 18, 10:20)

Papildyta:
Gal ir taip. Maza kieki dar kaskiek minko, o didesnio be sansu. O ir siaip orkaiteje keptos skonis ir isvaizda zymiai priimtinesne smile.gif ir kepala gali normalu mostelt ant karto, tik kepimas gal kiek brangesnis nei duonkepeje, bet jei vienu metu kepi dideli duonos kepala manu gaunasi panasiai nei 2-3 mazus duonkepeje.

Juodą su raugu kepu tik orkaitėje, stengiuosi du kepalus pasidaryti, kad nekaitinti orkaitės tuščiai, bet man per 1 val neiškepa, nežinau kaip ten kitoms iškepa (kalbu apie beveik vien ruginę duoną, ar su grūdais).
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2010 03 18, 10:28)
Juodą su raugu kepu tik orkaitėje, stengiuosi du kepalus pasidaryti, kad nekaitinti orkaitės tuščiai, bet man per 1 val neiškepa, nežinau kaip ten kitoms iškepa (kalbu apie beveik vien ruginę duoną, ar su grūdais).


jeigu turite orkaiteje ismeigiama mesos termometra tai duonos kepimas yra vienas juokas. Visur rasite informacija, kad duona tikrai buna iskepusi jei vidaus temperatura pasiekia 98 laipsnius. taigi smeigiu termometra i centra ir nustatau, kad pasiekus 96 laipsnius issijungtu, is inercijos orkaite dar 5-10 minuciu islaiko panasia temperatura ir pabaigia kepti.
pirmiausia 15min. ikaitintoje iki 240 orkaiteje suformuojama pluta, paskui temperatura musama iki 210, o pabaigiu 180-190. Apcioje dedu inda su vandeniu.
iskepa greiciau nei per 1h tikrai, gal, kad neaukstas kepaliukas g.gif .
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2010 03 18, 10:49)
jeigu turite orkaiteje ismeigiama mesos termometra tai duonos kepimas yra vienas juokas.

Dėkui už patarimą, vis atidėliojau, bet matyt jau reikės nusipirkti termometrą, mano duonos kepalas sveria +- 1,2 kg. Anksčiau kepiau 0,5 kg kepaliukus, bet sūnus pradėjo juodą duoną valgyti (stebuklas), tai dabar jau nebežaidžiu.
Atsakyti
Sveikos,

ar bandėte mišinį tamsiai duonai ,,Natura,, ? Kaip sekėsi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ENIGMA: 18 kovo 2010 - 11:29
QUOTE(ENIGMA @ 2010 03 18, 11:29)
Sveikos,

ar bandėte mišinį tamsiai duonai ,,Natura,, ? Kaip sekėsi?


bandem, sekesi gerai, man labai skani duona ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ENIGMA @ 2010 03 18, 12:29)
Sveikos,

ar bandėte mišinį tamsiai duonai ,,Natura,, ? Kaip sekėsi?


Mišinys tamsiai duonai "NATURA" 300 g 5,90 lt
Sudėtis: sausas ruginis raugas, druska, kvietiniai miltai, ruginiai miltai, kvietinis glitimas, ruginis skrudintas salyklas, ruginis salyklas, augaliniai riebalai, fermentai.

Dozavimas: 500g miltų reikia 2-5 v.š. mišinio.

Naudojimas: iš dalies miltų, vandens, mielių ir mišinio "NATURA" užmaišyti skystą tešlą, palikti šiltoje vietoje įrūgti, kol masė pakils ir suputos (apie 1 val.). Sudėti likusius produktus, paruošti tešlą, dar pakildinti ir kepti.
atsizvelgiant i sudeti ir kaina neisivaizduoju koks tikslas ji naudoti g.gif


Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2010 03 18, 09:20)
Juos dejau ant groteliu. kepiau ~ 3 min. viena puse, apverciau ir dar 2 min. kita.

Labai Aciu 4u.gif savaitgali bandysiu kepti ciklononineje krosneleje ax.gif
o prie groteliu neprilimpa? g.gif
Atsakyti
QUOTE(dzhina @ 2010 03 18, 14:01)
Labai Aciu 4u.gif  savaitgali bandysiu kepti ciklononineje krosneleje ax.gif
o prie groteliu neprilimpa?  g.gif

siek tiek prikepe groteles, bet nusiima lengvai. Nezinau kokiu principu pas jus veikia tas aparatas, bet esme kuo didesnis karstis ir kuo trumpiau kepti, kitu atveju gausis kazkas kitko smile.gif
Atsakyti