Pradejau ir as kepti duona. Jau raugas ipadarytas ir duonele isminkyta Tik nesuprantu vieno dalyko: pagal raugo gaminimo instrukcija, raugo iseina apie 500g. Vienam kepaliukui duonos reikia paimti apie 200g (priklausomai nuo recepto). Raugo pasilikti kitam kartui reikia tik 80g. O tai visa kita i siukslyne????????????? KAzkaip man gaila ismesti tuos 200g
QUOTE(Meduvė @ 2010 03 16, 11:44)
Pradejau ir as kepti duona. Jau raugas ipadarytas ir duonele isminkyta Tik nesuprantu vieno dalyko: pagal raugo gaminimo instrukcija, raugo iseina apie 500g. Vienam kepaliukui duonos reikia paimti apie 200g (priklausomai nuo recepto). Raugo pasilikti kitam kartui reikia tik 80g. O tai visa kita i siukslyne????????????? KAzkaip man gaila ismesti tuos 200g
Buvo parasyta, kad ten norma 2 kepaliukam
QUOTE(laurechka @ 2010 03 16, 14:57)
Buvo parasyta, kad ten norma 2 kepaliukam
nu, kad ziopla, tai nieko nepadarysi
QUOTE(Meduvė @ 2010 03 16, 14:44)
Pradejau ir as kepti duona. Jau raugas ipadarytas ir duonele isminkyta Tik nesuprantu vieno dalyko: pagal raugo gaminimo instrukcija, raugo iseina apie 500g. Vienam kepaliukui duonos reikia paimti apie 200g (priklausomai nuo recepto). Raugo pasilikti kitam kartui reikia tik 80g. O tai visa kita i siukslyne????????????? KAzkaip man gaila ismesti tuos 200g
Jokiu būdu neišmeskite! Padalinkit visą likusį raugą i lygias dalis( na, pvz. po 100gr) ir į šaldytuvą. kai kitą kartą kepsit, pasiimsit dalį pamaitinimui ir jau nebereikės pasilikti atsidėjimui, kol baigsis atsargos šaldytuve. Aš nesu nė trupinėlio raugo išmetusi. Esu netgi susidžiovinusi ir susipylusi į stiklainiuką. Taip galima laikyti apie metus. Labai patogu ekstra atvejams.
Terra2, noriu paklausti - o kiek ilgai raugą galima laikyti šaldytuve? Ar jo nereikia laikas nuo laiko ištraukti ir pamaitinti?
QUOTE(Šilingė @ 2010 03 16, 15:28)
Terra2, noriu paklausti - o kiek ilgai raugą galima laikyti šaldytuve? Ar jo nereikia laikas nuo laiko ištraukti ir pamaitinti?
be maitinimo galima laikyti apie 2savaites. Jei per tą laiką nieko nekepsite, reikia išimti iš šaldytuvo, palaikyti kambario temperatūroje apie 1val., tada pamaitinti , palaikyti kambario temperatūroje apie 8val. ir vėl į šaldytuvą.
Labux
Terra, o kokios konsistencijos pas tave starteris... man neramu nes manojo paviršiuje skystis išsiskyręs
Terra, o kokios konsistencijos pas tave starteris... man neramu nes manojo paviršiuje skystis išsiskyręs
QUOTE(Mytis @ 2010 03 15, 23:15)
Nežinau, aš prieš kelis metus antikvariniame knygyne prisipirkau.
Mytis, labai labai ačiū už vargą nurašinėjant.
QUOTE(Ledum @ 2010 03 16, 18:48)
Mytis, labai labai ačiū už vargą nurašinėjant.
Nėra už ką, vakar tokia nuotaika buvo
Atskenavo man tą knygutę, tik kokybė nekokia.
Jei kas norit, atsiųsiu rasakaval@yahoo.com
QUOTE(Mytis @ 2010 03 16, 19:01)
Nėr už ką
Atskenavo tą knygutę, tik kokybė tai labai prasta.
Papildyta:
Nėra už ką, vakar tokia nuotaika buvo
Atskenavo man tą knygutę, tik kokybė nekokia.
Jei kas norit, atsiųsiu rasakaval@yahoo.com
Atskenavo tą knygutę, tik kokybė tai labai prasta.
Papildyta:
Nėra už ką, vakar tokia nuotaika buvo
Atskenavo man tą knygutę, tik kokybė nekokia.
Jei kas norit, atsiųsiu rasakaval@yahoo.com
Mytis, aš labai norėčiau. Parašiau laiškutį.
QUOTE(Mytis @ 2010 03 16, 19:01)
Nėra už ką, vakar tokia nuotaika buvo
Atskenavo man tą knygutę, tik kokybė nekokia.
Jei kas norit, atsiųsiu rasakaval@yahoo.com
Atskenavo man tą knygutę, tik kokybė nekokia.
Jei kas norit, atsiųsiu rasakaval@yahoo.com
ir as noreciau krirma@gmail.com
Mergaitės, įdėsiu tą knygutę į failų talpyklą, nes kažkodėl labai jau lėtai mano pašte failas prisikabinėja. Kadangi pirmą kartą kažką dedu į talpyklą, tai šaukit, jei blogai