tiek giriat tiek giriat reiks ir man ryt vakarop maisyt bociu duonele tik kept teks jauciu nakti
Sense, o tu ją orkaitėje kepei? Gryną ruginę reikia kepti aukštoje temp. ir ilgiau, iškepusią padaužius į padą turi skambėti.
Duonkepėj kepiau, nustačiusi pagrindinę programą 3:20 su viskuo, laipsnių berods 180 buvo. Duona nebuvo didelė.
Dariau pagal receptą, bet tešlą buvo skystoka kaip įprasta duonai.
Dariau pagal receptą, bet tešlą buvo skystoka kaip įprasta duonai.
QUOTE(Sense @ 2010 04 07, 22:17)
Duonkepėj kepiau, nustačiusi pagrindinę programą 3:20 su viskuo, laipsnių berods 180 buvo. Duona nebuvo didelė.
aš kiek rugines kepiau duonekepėj su ištisine programa, visada beveik neiškildavo.
Tai dabar išmaišau pakildinu, tada dar min valandą laikau ir tik tada statau kept.
QUOTE(laselis @ 2010 04 07, 20:59)
paieškosiu, seniai nedariau, dabar priminei ir užsimaniau
Rytoj paieškosiu, nes pirmam pusl. tiksliai nėra
QUOTE(laurechka @ 2010 04 07, 21:07)
Nataliunciko Bociu duonele NIAM NIAM NIAM.... Aisku, be salyklo normalaus spalvos enrasta, ale koks skirtumas. Ir su raugu gavos Subujojo raugas per nakti prie vandens katilo
Malonu Nu va, atgijo raugas
QUOTE(Marti @ 2010 04 07, 21:35)
nu maniškė Nataliunčiko Bočių duonelė irgi gavosi super dukrytė va pasivogė ir iškapstė kepaliuką tai dabar kaip vištyčių nulesta atrodo...
Bet skanu nežmoniškai
Bet skanu nežmoniškai
Mano mažoji tokia pati, tik duona pamato iškarto cypt, reikalauja sau
QUOTE(Nerutė @ 2010 04 07, 22:00)
tiek giriat tiek giriat reiks ir man ryt vakarop maisyt bociu duonele tik kept teks jauciu nakti
Su raugų jau ką nors kepei?
QUOTE(Sense @ 2010 04 07, 22:17)
Duonkepėj kepiau, nustačiusi pagrindinę programą 3:20 su viskuo, laipsnių berods 180 buvo. Duona nebuvo didelė.
Dariau pagal receptą, bet tešlą buvo skystoka kaip įprasta duonai.
Dariau pagal receptą, bet tešlą buvo skystoka kaip įprasta duonai.
duonkepių nenaudojus, bet orkaitėj ruginė prie 210-230 maždaug kepa, o kvietinė - 200-210. tai manau tikrai galėjo ir per maža temperatūra būt
plius, jei tešla skystoka, tai galėjo ir miltų pritrūkt.
aš pati niekad nesilaikau receptūros šimtu procentu, jei matau, kad tešla ne taip atrodo tai ir pataisau. nes gi matavimo puodeliai , miltai skiriasi, kas vienam išeina, reikai vėl tokių pačių sąlygų, kad kitam lygiai taip pat išeitų.
Šįkart man nelabai išėjo duonele iškepti. Pagal receptą reikėjo kepti 2 val. tai ir kepiau, bet matyt reikejo trumpiau kepti, nes susidare labai stora ir kieta pluta, o ir pati duona siandien kaip keliu dienu senumo.
Da turiu klausima: jeigu idedu daugiau miltu nei nurodyta recepte tai duona bus kietesne, o jeigu maziau -slapesne?
Da turiu klausima: jeigu idedu daugiau miltu nei nurodyta recepte tai duona bus kietesne, o jeigu maziau -slapesne?
QUOTE(Meduvė @ 2010 04 08, 12:50)
Šįkart man nelabai išėjo duonele iškepti. Pagal receptą reikėjo kepti 2 val. tai ir kepiau, bet matyt reikejo trumpiau kepti, nes susidare labai stora ir kieta pluta, o ir pati duona siandien kaip keliu dienu senumo.
Da turiu klausima: jeigu idedu daugiau miltu nei nurodyta recepte tai duona bus kietesne, o jeigu maziau -slapesne?
Da turiu klausima: jeigu idedu daugiau miltu nei nurodyta recepte tai duona bus kietesne, o jeigu maziau -slapesne?
Su raugu kepant, tešla turi būti minkšta ir lipni. Jeigu daugiau miltų įdėta, tai tikriausiai ir gavosi kietesnė. Bet 2vl. kepti - tai manau tikrai perdaug, taip gali visa duona būti kaip pluta.
QUOTE(Larissa @ 2010 03 15, 13:41)
savaitgalį išbandžiau laukinę duoną ,labai panašią į Niujorko duoną,kurią Lung dėjo
niekada nemaniau,kad namuose galėsiu iškept tokią skanią duoną labai panaši į plikytą
niekada nemaniau,kad namuose galėsiu iškept tokią skanią duoną labai panaši į plikytą
Noriu padėkoti už pasidalintą receptą , gavosi labai skani duona
kepiau ciabatta
labai viskas puikiai pavyko,darbo stebetinai mazai,skonis puikus.Patyrusios kepejos bars mane kad duona karsta pjoviau,nu labai norejau paragaut tai vat apsivele truputuka ir skyliu didesniu nematyt,nors kai kildinosi paskutinisyk tiesiog akyse pusles kilnojosi
labai viskas puikiai pavyko,darbo stebetinai mazai,skonis puikus.Patyrusios kepejos bars mane kad duona karsta pjoviau,nu labai norejau paragaut tai vat apsivele truputuka ir skyliu didesniu nematyt,nors kai kildinosi paskutinisyk tiesiog akyse pusles kilnojosi
Paukščiuko duonelė skaniai atrodo!
O-pa-pa ciabata irgi puikiai žiūrisi! Reikės ir man bandyti. Dar niekaip nesubręstu ciabattai.
O-pa-pa ciabata irgi puikiai žiūrisi! Reikės ir man bandyti. Dar niekaip nesubręstu ciabattai.