Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios duona

tiek giriat tiek giriat reiks ir man ryt vakarop maisyt bociu duonele biggrin.gif tik kept teks jauciu nakti doh.gif doh.gif
Atsakyti
Sense, o tu ją orkaitėje kepei? Gryną ruginę reikia kepti aukštoje temp. ir ilgiau, iškepusią padaužius į padą turi skambėti.
Atsakyti
Duonkepėj kepiau, nustačiusi pagrindinę programą 3:20 su viskuo, laipsnių berods 180 buvo. Duona nebuvo didelė.
Dariau pagal receptą, bet tešlą buvo skystoka kaip įprasta duonai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sense: 07 balandžio 2010 - 21:19
QUOTE(Sense @ 2010 04 07, 22:17)
Duonkepėj kepiau, nustačiusi pagrindinę programą 3:20 su viskuo, laipsnių berods 180 buvo. Duona nebuvo didelė.

aš kiek rugines kepiau duonekepėj su ištisine programa, visada beveik neiškildavo.
Tai dabar išmaišau pakildinu, tada dar min valandą laikau ir tik tada statau kept.
Atsakyti
QUOTE(laselis @ 2010 04 07, 20:59)
Gal receptuka galima butu? 4u.gif Nes blog'e nei 1 psl. neradau (o gal prazioplinau  g.gif )

paieškosiu, seniai nedariau, dabar priminei ir užsimaniau blush2.gif
Rytoj paieškosiu, nes pirmam pusl. tiksliai nėra g.gif

QUOTE(laurechka @ 2010 04 07, 21:07)
Nataliunciko Bociu duonele NIAM NIAM NIAM.... Aisku, be salyklo normalaus spalvos enrasta, ale koks skirtumas. Ir su raugu gavos thumbup.gif  Subujojo raugas per nakti prie vandens katilo  thumbup.gif

wub.gif Malonu wub.gif Nu va, atgijo raugas thumbup.gif

QUOTE(Marti @ 2010 04 07, 21:35)
nu maniškė Nataliunčiko Bočių duonelė irgi gavosi super wub.gif dukrytė va pasivogė ir iškapstė kepaliuką biggrin.gif tai dabar kaip vištyčių nulesta atrodo...
Bet skanu nežmoniškai wub.gif

wub.gif Mano mažoji tokia pati, tik duona pamato iškarto cypt, reikalauja sau biggrin.gif

QUOTE(Nerutė @ 2010 04 07, 22:00)
tiek giriat tiek giriat reiks ir man ryt vakarop maisyt bociu duonele  biggrin.gif  tik kept teks jauciu nakti  doh.gif  doh.gif

Su raugų jau ką nors kepei?
Atsakyti
Nauji namučiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2010 04 07, 22:17)
Dariau pagal receptą, bet tešlą buvo skystoka kaip įprasta duonai.

duonkepių nenaudojus, bet orkaitėj ruginė prie 210-230 maždaug kepa, o kvietinė - 200-210. tai manau tikrai galėjo ir per maža temperatūra būt g.gif

plius, jei tešla skystoka, tai galėjo ir miltų pritrūkt.
aš pati niekad nesilaikau receptūros šimtu procentu, jei matau, kad tešla ne taip atrodo tai ir pataisau. nes gi matavimo puodeliai , miltai skiriasi, kas vienam išeina, reikai vėl tokių pačių sąlygų, kad kitam lygiai taip pat išeitų.
Atsakyti
Šįkart man nelabai išėjo duonele iškepti. Pagal receptą reikėjo kepti 2 val. tai ir kepiau, bet matyt reikejo trumpiau kepti, nes susidare labai stora ir kieta pluta, o ir pati duona siandien kaip keliu dienu senumo.

Da turiu klausima: jeigu idedu daugiau miltu nei nurodyta recepte tai duona bus kietesne, o jeigu maziau -slapesne?
Atsakyti
QUOTE(Meduvė @ 2010 04 08, 12:50)
Šįkart man nelabai išėjo duonele iškepti. Pagal receptą reikėjo kepti 2 val. tai ir kepiau, bet matyt reikejo trumpiau kepti, nes susidare labai stora ir kieta pluta, o ir pati duona siandien kaip keliu dienu senumo.

Da turiu klausima: jeigu idedu daugiau miltu nei nurodyta recepte tai duona bus kietesne, o jeigu maziau -slapesne?

Su raugu kepant, tešla turi būti minkšta ir lipni. Jeigu daugiau miltų įdėta, tai tikriausiai ir gavosi kietesnė. Bet 2vl. kepti - tai manau tikrai perdaug, taip gali visa duona būti kaip pluta.
Atsakyti
QUOTE(Larissa @ 2010 03 15, 13:41)
savaitgalį išbandžiau laukinę duoną ,labai panašią į Niujorko duoną,kurią Lung dėjo  ax.gif
niekada nemaniau,kad namuose galėsiu iškept tokią skanią duoną  wub.gif labai panaši į plikytą  wub.gif

Noriu padėkoti už pasidalintą receptą 4u.gif , gavosi labai skani duona nestuke.gif wub.gif wub.gif
user posted imageuser posted image
Atsakyti
kepiau ciabatta

user posted image

labai viskas puikiai pavyko,darbo stebetinai mazai,skonis puikus.Patyrusios kepejos bars mane kad duona karsta pjoviau,nu labai norejau paragaut blush2.gif tai vat apsivele truputuka ir skyliu didesniu nematyt,nors kai kildinosi paskutinisyk tiesiog akyse pusles kilnojosi smile.gif

user posted image
Atsakyti
Paukščiuko duonelė skaniai atrodo!
O-pa-pa ciabata irgi puikiai žiūrisi! Reikės ir man bandyti. Dar niekaip nesubręstu ciabattai.
Atsakyti