Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios duona

QUOTE(qqte @ 2010 04 06, 19:45)
praeita savaite nepavyko ikelt nuotraukos plikytos juodos duonos, siandien vel kepiau vakarienei puse ir suvalgem is kart su sviestuku



Aš irgi dažniausiai plikau kokius 200 g miltų ar grūdų. Dabar nusipirkau skaldytų miežių kruopų, tai jas plikysiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pipete: 06 balandžio 2010 - 18:54
QUOTE(nataliuncik @ 2010 04 06, 12:21)
Kam reikia ETA kibiriukai, jos galima užsakyt Vilniuje Erfurto g.

Pipete, tau paimsiu

Gal zinot kiek kainuoja?
Atsakyti
QUOTE(Smaika @ 2010 04 06, 21:02)
Gal zinot kiek kainuoja?

nuo 30 iki 50Lt, tiksliai sužinosiu kai bus atsakymas
Atsakyti
la smile.gif

man reikėtų Panasonic (Bomann) kibiriuko - išklibo bedirbdamas, apsibraižė, gal kas užtikot?
Triūsiu triūsiu prie savo leidinio - atokvėpio nėr, o ir krūva švenčių išpuolė...

Prisimenu, kaip Rasma dvejojo duonkepių temukėj, o va dabar - kartu su mumis džiaugiasi thumbup.gif Ar neteisi buvau, sakydama, kad nereik ten super dydžio to kibiro? smile.gif

Dėl iškratymo iš kibiriuko, kai iškepa - tikrai reik palaikyt bent 5min - tada lengvai iškrenta arba ne pačioje duonkepėje galima, o rankšluostėliu pridengt ir leist duonai po didžiulio darbo 'pailsėt'.

Kažkas šauniai pamokė, kaip suminkštinti plutą orkaitėje kepamos duonos - taip pat palaikyt, išjungus, kol aprasos durelių stiklas ir štai - plutelė minkšta minkšta thumbup.gif

Dar pastebėjau, kad ilgiau panaudotas kepimo indas ir mentelės mėgsta būti 'pamaitintos' aliejumi. Karts nuo karto, kai nekepu - patepu aliejumi ir palieku. Čia kas turi jau 'padrožtas' duonkepes.

Kas duonkepę dar ruošiasi pirkti - aparatas su stačiu kibiriuku gražiau ir lengviau išmaišo tešlą, tiesiog, jai mažiau vietos veltis ant sienelių ir greičiau susisuka kamuoliukas thumbup.gif O duonos forma, tai jau papratimo reikalas - aš nebeįsivaizduoju, kad gali būt kitaip ir pluta nestora man visai patinka.

Šventėm kepiau vištos sparnelius su bandelėm, tai svečiai buvo sužavėti, nors tešla biški nepavyko, per skubėjimą, bet nieks nesuprato, kad kas negerai hihihi.gif Užtaisiau tešlą kaip duonai, ne kaip bandelėms - įpyliau tik vandens, o pieno miltelių, sviesto, pamiršau įdėt... Mb užsiprašė pakartot, bet reik laukt pigios elektros...


Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
As jau maisau duonele. Kepsiu pagal si receptuka
mamytės* duonelė

Plikinys :

1 indelis kvietiniu miltu
2 saukstai kmynu
1 saukstas linu semenu(jeigu norite)
300 ml verdancio vandens


Miltus , kmynus , semenis supilame i gilu dubeni ir uzplikome verdanciu vandeniu.Labai gerai ismaisome , kad neliktu gumuliuku - sunku , bet reikia .Laukiam apie puse valandos , kol atsala plikinys,Jis gali buti siltas , bet nekarstas .

Maisymas ir kepimas :

1 indelis ruginiu miltu ( galima ruginius per puse maisyti su nesijotais)
3 - 4 indeliai kvietiniu miltu
1 indelis silto vandens
1 saukstas druskos
2 saukstai cukraus
2 saukstai sausu mieliu
2 saukstai saulegrazu

tik noriu paklausti: zadu kepti be mieliu, o tik su raugu. Ar uzteks jei idesiu 200 g raugo ar reikia daugiau?
Atsakyti
QUOTE(Meduvė @ 2010 04 07, 09:27)
Labas rytas 4u.gif
As jau maisau duonele. Kepsiu pagal si receptuka
mamytės* duonelė

Plikinys :

1 indelis kvietiniu miltu
2 saukstai kmynu
1 saukstas linu semenu(jeigu norite)
300 ml verdancio vandens
Miltus , kmynus , semenis supilame i gilu dubeni ir uzplikome verdanciu vandeniu.Labai gerai ismaisome , kad neliktu gumuliuku - sunku , bet reikia  .Laukiam apie puse valandos , kol atsala plikinys,Jis gali buti siltas , bet nekarstas .

Maisymas ir kepimas :

1 indelis ruginiu miltu ( galima ruginius per puse maisyti su nesijotais)
3 - 4 indeliai kvietiniu miltu
1 indelis silto vandens
1 saukstas druskos
2 saukstai cukraus
2 saukstai sausu mieliu
2 saukstai saulegrazu

tik noriu paklausti: zadu kepti be mieliu, o tik su raugu. Ar uzteks jei idesiu 200 g raugo ar reikia daugiau?

Nežinau kokį svorį sudaro jūsų puodelis miltų. Bet kiek reikia raugo , galima apskaičiuoti taip: Jeigu recepte yra 600gr miltų. Raugas turi sudaryti apie 30% miltų kiekio. Taigi. 600gr - 30%(180gr). Kadangi 180gr raugą sudaro 90gr miltų+90ml vandens, tai tokiu kiekiu jums reikes sumažinti miltų ir vandens kiekį, esantį recepte. Nežinau, ar aiškiai parašiau, jei neaišku, bandysiu dar.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2010 04 07, 11:24)
Nežinau kokį svorį sudaro jūsų puodelis miltų. Bet kiek reikia raugo , galima apskaičiuoti taip: Jeigu recepte yra 600gr miltų. Raugas turi sudaryti apie 30% miltų kiekio. Taigi. 600gr - 30%(180gr). Kadangi 180gr raugą sudaro 90gr miltų+90ml vandens, tai tokiu kiekiu jums reikes sumažinti miltų ir vandens kiekį, esantį recepte. Nežinau, ar aiškiai parašiau, jei neaišku, bandysiu dar.

Tai turbut as padariau kazkokia nesamone, nes nieko nemazinau tik pridejau raugo
Atsakyti
QUOTE(Meduvė @ 2010 04 07, 11:45)
Tai turbut as padariau kazkokia nesamone, nes nieko nemazinau tik pridejau raugo

1 cup - 158 g miltų (standartinis metalinis matavimo indas pirktas rimi).
Atsakyti
ar galima namini rauga pakeist sausu? kokiom proporcijom?
Atsakyti
QUOTE(elia @ 2010 04 07, 15:17)
ar galima namini rauga pakeist sausu? kokiom proporcijom?

ne, negalima
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2010 04 07, 11:24)
Nežinau kokį svorį sudaro jūsų puodelis miltų. Bet kiek reikia raugo , galima apskaičiuoti taip: Jeigu recepte yra 600gr miltų. Raugas turi sudaryti apie 30% miltų kiekio. Taigi. 600gr - 30%(180gr). Kadangi 180gr raugą sudaro 90gr miltų+90ml vandens, tai tokiu kiekiu jums reikes sumažinti miltų ir vandens kiekį, esantį recepte. Nežinau, ar aiškiai parašiau, jei neaišku, bandysiu dar.


o tas paskaičiavimas tinka visais atvejais, nepriklausomai nuo naudojamų miltų (ruginiai, kvietiniai, rupūs)?
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 04 07, 17:25)
o tas paskaičiavimas tinka visais atvejais, nepriklausomai nuo naudojamų miltų (ruginiai, kvietiniai, rupūs)?

visada. Kai recepte yra kelių rūšių miltai, aš visada mažinu kvietinių miltų kiekį. Bet tai neesminė sąlyga. Geriausia mažinti tokius, kurių recepte daugiausia.
Atsakyti