la
man reikėtų Panasonic (Bomann) kibiriuko - išklibo bedirbdamas, apsibraižė, gal kas užtikot?
Triūsiu triūsiu prie savo leidinio - atokvėpio nėr, o ir krūva švenčių išpuolė...
Prisimenu, kaip Rasma dvejojo duonkepių temukėj, o va dabar - kartu su mumis džiaugiasi
Ar neteisi buvau, sakydama, kad nereik ten super dydžio to kibiro?
Dėl iškratymo iš kibiriuko, kai iškepa - tikrai reik palaikyt bent 5min - tada lengvai iškrenta arba ne pačioje duonkepėje galima, o rankšluostėliu pridengt ir leist duonai po didžiulio darbo 'pailsėt'.
Kažkas šauniai pamokė, kaip suminkštinti plutą orkaitėje kepamos duonos - taip pat palaikyt, išjungus, kol aprasos durelių stiklas ir štai - plutelė minkšta minkšta
Dar pastebėjau, kad ilgiau panaudotas kepimo indas ir mentelės mėgsta būti 'pamaitintos' aliejumi. Karts nuo karto, kai nekepu - patepu aliejumi ir palieku. Čia kas turi jau 'padrožtas' duonkepes.
Kas duonkepę dar ruošiasi pirkti - aparatas su stačiu kibiriuku gražiau ir lengviau išmaišo tešlą, tiesiog, jai mažiau vietos veltis ant sienelių ir greičiau susisuka kamuoliukas
O duonos forma, tai jau papratimo reikalas - aš nebeįsivaizduoju, kad gali būt kitaip ir pluta nestora man visai patinka.
Šventėm kepiau vištos sparnelius su bandelėm, tai svečiai buvo sužavėti, nors tešla biški nepavyko, per skubėjimą, bet nieks nesuprato, kad kas negerai
Užtaisiau tešlą kaip duonai, ne kaip bandelėms - įpyliau tik vandens, o pieno miltelių, sviesto, pamiršau įdėt... Mb užsiprašė pakartot, bet reik laukt pigios elektros...