Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios duona

QUOTE(keistuole @ 2010 04 02, 14:44)
Tai gal to sauso raugo vis gi ir pritrūko  g.gif

Į rankšluostį vyniojau, nepadėjo  schmoll.gif

O kad suformuot, tai ištraukt iš duonkepės tešlą ir tada vėl į ją dėt?
Ar aplamai geriau orkaitėj kept?

Jei nori, galiu atiduot sauso raugo, mama prinešė, bet nenaudoju jo(naminis daugiau patinka), gyvenu Viršuliškėse
Į rankšluostį ir į maišiuką reikia, padės
Galima ištraukt, suformuot ir dėt, bet truputi daugiau pakilkdink, nors dauguma merginu tesia programa
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 04 02, 16:50)
Jei nori, galiu atiduot sauso raugo, mama prinešė, bet nenaudoju jo(naminis daugiau patinka), gyvenu Viršuliškėse
Į rankšluostį ir į maišiuką reikia, padės
Galima ištraukt, suformuot ir dėt, bet truputi daugiau pakilkdink, nors dauguma merginu tesia programa


ačiū už pasiūlymą 4u.gif , bet vyro užprašiau, tai jau parnešė.

bet kad neišeina nuo vidurio pradėt programą, o tik kildinimo nėra.
Reiks ką nors pagalvot mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2010 04 01, 21:21)
Rasma pagal kokį receptą darėte raugą?

Konkrečiai šitas: http://crucide.livej....com/64673.html

Iš su raugais mano mėgstamiausios duonos:
http://crucide.livej...com/133807.html
http://crucide.livej...com/142813.html
http://crucide.livej...com/107276.html
http://crucide.livej....com/67097.html

Tik aš visuose (parašytų nuorodų) receptuose dedu perpus mažiau druskos ir visada pridedu 1-2 v.š. be kaupo medaus ax.gif Man patinka 'saldžiarūgštės' ir drėgnos duonos.
Atsakyti


nezinau kam is jusu turiu buti uz ji dekinga, nes duonyte isejo labai labai labai skani thumbup.gif
Tik vienas dalykas mane neramina - kodel mano duona nekvepia?Ar kas nors susidurete su tokiu dalyku? Kepu tik su raugu, iskyla labai gerai, bet va to duonos kvapo kaip ir nera. Pauostai, kvepe kmynais, nes ju pridejau ir viskas schmoll.gif
Ar cia raugas kaltas ar kas?
[/quote]

Labas, kad duona turėtų malonų kvapą visada dedu šaukštą salyklo ir šaukštelį maltos kalendros
Atsakyti
padėkit prašau help.gif help.gif help.gif
nelyka vėl man ta duona formoj sad.gif
va kaip atrodo 8 val kildinta duona:
http://public.fotki....s-skrynia/c727/
ar tiek pakanka? jau nežinau ką daryti sad.gif
p.s. duona ruginė su ruginiu starteriuku kildinama sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marti: 02 balandžio 2010 - 18:50
QUOTE(Marti @ 2010 04 02, 19:40)
padėkit prašau  help.gif  help.gif  help.gif
nelyka vėl man ta duona formoj sad.gif
va kaip atrodo 8 val kildinta duona:
http://public.fotki....s-skrynia/c727/
ar tiek pakanka? jau nežinau ką daryti sad.gif

Tikrai per mažai, gaivink raugą (pagalba 1 pusl.), keisk miltus. Aš tai dėčiau 1 a.š. mielių į tokia tešlą ir kepčiau.
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2010 04 02, 19:50)
Tikrai per mažai, gaivink raugą (pagalba 1 pusl.), keisk miltus. Aš tai dėčiau 1 a.š. mielių į tokia tešlą ir kepčiau.

jetau, neturiu mielių sad.gif
tai jei įdėčiau medučio, tai kiek laiko dar man kildint? labai atsiprašau, kad savo žioplais klausimais čia jus varginu...
Atsakyti
QUOTE(Marti @ 2010 04 02, 19:54)
jetau, neturiu mielių sad.gif
tai jei įdėčiau medučio, tai kiek laiko dar man kildint? labai atsiprašau, kad savo žioplais klausimais čia jus varginu...

Čia raugas ar tešla? Tiesiog, ekstra pagalba neturint mielių būtų: gira, alus. Medus raugą suaktyvintų kiek, bet tešlos labai nepaveiks.
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2010 04 02, 20:03)
Čia raugas ar tešla? Tiesiog, ekstra pagalba neturint mielių būtų: gira, alus. Medus raugą suaktyvintų kiek, bet tešlos labai nepaveiks.

va, va, kad čia tešla sad.gif
o dar turiu giros tą tokį rinkinį, bet aš jo ir taip į tešlą dėjau vieną šaukštą dėl salyklo ...
Atsakyti
QUOTE(Marti @ 2010 04 02, 20:08)
va, va, kad čia tešla sad.gif
o dar turiu giros tą tokį rinkinį, bet aš jo ir taip į tešlą dėjau vieną šaukštą dėl salyklo ...

Tai ten ir mielių yra biggrin.gif , bent duona bus išgelbėta, o raugą reikia aktyvinti.
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2010 04 02, 20:13)
Tai ten ir mielių yra  biggrin.gif , bent duona bus išgelbėta, o raugą reikia aktyvinti.

tai dabar ta paskutinį kvail klausimą užduosiu: ar galiu tų giros miltukų pridėt dar kokį šaukštą ir tada jau kept? ar dar raugint nežinau kiek laiko tą savo tešlą?
(jaučiu, kad iki velykų duonos nebus sad.gif )
Atsakyti
QUOTE(Marti @ 2010 04 02, 20:14)
tai dabar ta paskutinį kvail klausimą užduosiu: ar galiu tų giros miltukų pridėt dar kokį šaukštą ir tada jau kept? ar dar raugint nežinau kiek laiko tą savo tešlą?
(jaučiu, kad iki velykų duonos nebus sad.gif )

Jei giros miltukų sudėtyje yra mielių (skaitom pakuotę) tai dedam tų miltukų daugiau, o jei turite Gerą girą, tai mielės būna atskirai nuo salyklo supakuotos. Tešlą rauginkit dar.
Aš turėjau mintį skystą girą, man kai užsilieka neišgertos supilu į duoną.
Atsakyti