QUOTE(Mytis @ 2010 03 15, 20:09)
Kadangi užėjo toks noras rašyti, tai nurašinėju:
Kokios krosnys reikia šiandie statyti? - praleidžiu, nes nusprendžiau, kad gal nestatysite .
Kas reikia turėti kepant.
Nei viena šeimininkė negali apsieiti be duonkubilio.. Jo didumas pareina nuo šeimynos didumo: juo didesnė šeima, juo ir duonkubilis turėtų būti didesnis. Baltai duonai reikia turėti antras duonkubilis. Jie daromi dažniausiai rėčkutės pavidalo. Kartais daromi jie ir keturkampi, su rankenomis galuose, kad, reikalui esant, jie galima būtų lengvai perkelti iš vienos vietos į kitą.
Duonkubiliams geriausiai tinka beržinės arba ąžuolinės lentos. Dar geriau jie daryti, imant vieną ąžuolinę, kitą beržinę lentą.
Po kiekvieno duonos kepimo duonkubilis nereikia plauti. Reikia tik išgramdyti tešla ir sušlapinta ranka išlyginti tešlos nelygumai. Jei norima, kad duona būtų kiek rūkštesnė, tai be paliekamos raugui duonkubilio sienelėse tešlos, galima palikti duonkubilyj žąsies kiaušinio didumo tešlos gabaliukas...
Ar tęsti?
Kokios krosnys reikia šiandie statyti? - praleidžiu, nes nusprendžiau, kad gal nestatysite .
Kas reikia turėti kepant.
Nei viena šeimininkė negali apsieiti be duonkubilio.. Jo didumas pareina nuo šeimynos didumo: juo didesnė šeima, juo ir duonkubilis turėtų būti didesnis. Baltai duonai reikia turėti antras duonkubilis. Jie daromi dažniausiai rėčkutės pavidalo. Kartais daromi jie ir keturkampi, su rankenomis galuose, kad, reikalui esant, jie galima būtų lengvai perkelti iš vienos vietos į kitą.
Duonkubiliams geriausiai tinka beržinės arba ąžuolinės lentos. Dar geriau jie daryti, imant vieną ąžuolinę, kitą beržinę lentą.
Po kiekvieno duonos kepimo duonkubilis nereikia plauti. Reikia tik išgramdyti tešla ir sušlapinta ranka išlyginti tešlos nelygumai. Jei norima, kad duona būtų kiek rūkštesnė, tai be paliekamos raugui duonkubilio sienelėse tešlos, galima palikti duonkubilyj žąsies kiaušinio didumo tešlos gabaliukas...
Ar tęsti?
taip! taip! prašau