Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios duona

Sveikos kepejos,
vakar issikepiau duona pagal sita recepta
Vandens-300g
Raugo-200g
Rupių miltų-100g
Kvietinių miltu-375g
Druskos-1a.š.
Cukraus-1 a.š.
Aliejaus-30g
Kmynu

nezinau kam is jusu turiu buti uz ji dekinga, nes duonyte isejo labai labai labai skani thumbup.gif
Tik vienas dalykas mane neramina - kodel mano duona nekvepia?Ar kas nors susidurete su tokiu dalyku? Kepu tik su raugu, iskyla labai gerai, bet va to duonos kvapo kaip ir nera. Pauostai, kvepe kmynais, nes ju pridejau ir viskas schmoll.gif
Ar cia raugas kaltas ar kas?
Atsakyti
QUOTE(Meduvė @ 2010 04 02, 09:32)
Tik vienas dalykas mane neramina - kodel mano duona nekvepia?Ar kas nors susidurete su tokiu dalyku? Kepu tik su raugu, iskyla labai gerai, bet va to duonos kvapo kaip ir nera. Pauostai, kvepe kmynais, nes ju pridejau ir viskas schmoll.gif
Ar cia raugas kaltas ar kas?

as ne spece, duona kepu pirma karta bet pastebejau kad kvapa labai gera duoda salyklas, bent jau juodai ruginei g.gif
bent kol ji neiskepta

beje mieliu vistik nedejau-kyla bigsmile.gif
pas mus namie silta labai zemiau 25 nepavyksta isvedint, gal tas irgi duoda dar kilimui g.gif

o jeigu ji iskils greiciau negu per 3 valandas tai galima ir anksciau kept?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo qqte: 02 balandžio 2010 - 09:46
QUOTE(qqte @ 2010 04 02, 10:45)
as ne spece, duona kepu pirma karta bet pastebejau kad kvapa labai gera duoda salyklas, bent jau juodai ruginei  g.gif
bent kol ji neiskepta

beje mieliu vistik nedejau-kyla  bigsmile.gif
pas mus namie silta labai zemiau 25 nepavyksta isvedint, gal tas irgi duoda dar kilimui  g.gif

o jeigu ji iskils greiciau negu per 3 valandas tai galima ir anksciau kept?

Tegu pakyla dvigubai, tada drąsiai kepk.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 04 01, 23:02)
Nataliuncik, kaži kodėl man duonelė praktiškai neiškilo ir visai nesigavo minkšta ir puri. Laikiausi recepto, kepiau duonkepėj  g.gif
Va šitą bandžiau kept
http://nataliuncik.b...imos-duona.html
Dėkui už atsakymą  4u.gif

Išlaikėt laiką kaip aprašyta?
Kokius miltus naudojot? g.gif
Nes čia labai sena duona, daug jau merginu kepė, nesigavo pirmus kartus tik tiems, kas neišlaikydavo laika arba miltus pakeičia
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 04 02, 12:10)
Išlaikėt laiką kaip aprašyta?
Kokius miltus naudojot?  g.gif
Nes čia labai sena duona, daug jau merginu kepė, nesigavo pirmus kartus tik tiems, kas neišlaikydavo laika arba miltus pakeičia


miltus naudojau
Kauno grūdų Rupūs ruginiai miltai
Ir kvietinius iš Rimi Klasika vadinasi (ten kaip suprantu turėtų būt I r. kvietiniais, nes nieko nerašo)
Nedėjau tik sauso raugo ir salyklo, nes neturėjau.
Laiką išlaikiau.

Šiaip kai kepu kvietinę duoną, tai man ji dvigubai, jei ne daugiau pakyla, pasiskleidžia po visą duonkepę, o čia ir liko gumulas per pusę duonkepės.

Skonis geras, bet taip noris to purumo ax.gif
Ir labai kieta pluta. Praktiškai tik su pjūkliniu peiliu atpjoviau.

Aš atsiprašau už įkyrumą, bet neturiu, ko daugiau paklaust blush2.gif , o man tos ruginės duonos skanesnės, nei tos visos bulkinės.
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 04 02, 12:10)
Išlaikėt laiką kaip aprašyta?
Kokius miltus naudojot?  g.gif
Nes čia labai sena duona, daug jau merginu kepė, nesigavo pirmus kartus tik tiems, kas neišlaikydavo laika arba miltus pakeičia

Ten gal ilgiau kildinti reiktų, ypač vėsioje patalpoje.
Keistuole, ruginė nepakyla tiek kiek kvietinė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pipete: 02 balandžio 2010 - 11:26
Stai, pasirodau savo kepini apie kuri jau pasakojau
user posted image
tik dar noriu paklausti: kaip rauga issimame is saldytuvo, pamaitiname ir kildiname para laiko. Ilgiau negalima? perrugtu?
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2010 04 02, 12:24)
Ten gal ilgiau kildinti reiktų, ypač vėsioje patalpoje.
Keistuole, ruginė nepakyla tiek kiek kvietinė.


aš duonkepėj kildinu, tai ten šilta. Kad tiek nepakyla, tai suprantu, bet ji išvis praktiškai nepakyla doh.gif
Ir labai stora ir kieta pluta gaunasi.

na va, kaip atrodo

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo keistuole: 02 balandžio 2010 - 12:55
QUOTE(keistuole @ 2010 04 02, 12:22)
miltus naudojau
Kauno grūdų Rupūs ruginiai miltai
Ir kvietinius iš Rimi Klasika vadinasi (ten kaip suprantu turėtų būt I r. kvietiniais, nes nieko nerašo)
Nedėjau tik sauso raugo ir salyklo, nes neturėjau.
Laiką išlaikiau.

Šiaip kai kepu kvietinę duoną, tai man ji dvigubai, jei ne daugiau pakyla, pasiskleidžia po visą duonkepę, o čia ir liko gumulas per pusę duonkepės.

Skonis geras, bet taip noris to purumo  ax.gif
Ir labai kieta pluta. Praktiškai tik su pjūkliniu peiliu atpjoviau.

Aš atsiprašau už įkyrumą, bet neturiu, ko daugiau paklaust  blush2.gif , o man tos ruginės duonos skanesnės, nei tos visos bulkinės.

Kaip pipete ir rašė, rugine skiriasi nuo kvietines, ji sunkesne, mažiau glitimo, dėl to ir blogiau kyla, blogiau netgi maišosi.
Sausas raugas priduoda rūgštele ir purumą.
Pluta suminkštint galima iškepta kepaliuką suvyniot į rankšluostį ir palaikyt maišiuke, tada mus minkšta pluta.
Kad butu gražus kepaliukas, galima su rankom suformuot.
Jei ką, klausinėk dar smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 04 02, 14:36)
Kaip pipete ir rašė, rugine skiriasi nuo kvietines, ji sunkesne, mažiau glitimo, dėl to ir blogiau kyla, blogiau netgi maišosi.
Sausas raugas priduoda rūgštele ir purumą.
Pluta suminkštint galima iškepta kepaliuką suvyniot į rankšluostį ir palaikyt maišiuke, tada mus minkšta pluta.
Kad butu gražus kepaliukas, galima su rankom suformuot.
Jei ką, klausinėk dar  smile.gif


Tai gal to sauso raugo vis gi ir pritrūko g.gif

Į rankšluostį vyniojau, nepadėjo schmoll.gif

O kad suformuot, tai ištraukt iš duonkepės tešlą ir tada vėl į ją dėt?
Ar aplamai geriau orkaitėj kept?
Atsakyti
Merginos, o kur Kaune gauti sauso raugo ir salyklo g.gif
Atsakyti
QUOTE(LinaGustė @ 2010 04 02, 13:53)
Merginos, o kur Kaune gauti sauso raugo ir salyklo  g.gif

man atrodo internetu nusipirkt galima is delonos, jie siuncia
Atsakyti