Sveikos kepejos,
vakar issikepiau duona pagal sita recepta
Vandens-300g
Raugo-200g
Rupių miltų-100g
Kvietinių miltu-375g
Druskos-1a.š.
Cukraus-1 a.š.
Aliejaus-30g
Kmynu
nezinau kam is jusu turiu buti uz ji dekinga, nes duonyte isejo labai labai labai skani
Tik vienas dalykas mane neramina - kodel mano duona nekvepia?Ar kas nors susidurete su tokiu dalyku? Kepu tik su raugu, iskyla labai gerai, bet va to duonos kvapo kaip ir nera. Pauostai, kvepe kmynais, nes ju pridejau ir viskas
Ar cia raugas kaltas ar kas?
QUOTE(Meduvė @ 2010 04 02, 09:32)
Tik vienas dalykas mane neramina - kodel mano duona nekvepia?Ar kas nors susidurete su tokiu dalyku? Kepu tik su raugu, iskyla labai gerai, bet va to duonos kvapo kaip ir nera. Pauostai, kvepe kmynais, nes ju pridejau ir viskas
Ar cia raugas kaltas ar kas?
Ar cia raugas kaltas ar kas?
as ne spece, duona kepu pirma karta bet pastebejau kad kvapa labai gera duoda salyklas, bent jau juodai ruginei
bent kol ji neiskepta
beje mieliu vistik nedejau-kyla
pas mus namie silta labai zemiau 25 nepavyksta isvedint, gal tas irgi duoda dar kilimui
o jeigu ji iskils greiciau negu per 3 valandas tai galima ir anksciau kept?
QUOTE(qqte @ 2010 04 02, 10:45)
as ne spece, duona kepu pirma karta bet pastebejau kad kvapa labai gera duoda salyklas, bent jau juodai ruginei
bent kol ji neiskepta
beje mieliu vistik nedejau-kyla
pas mus namie silta labai zemiau 25 nepavyksta isvedint, gal tas irgi duoda dar kilimui
o jeigu ji iskils greiciau negu per 3 valandas tai galima ir anksciau kept?
bent kol ji neiskepta
beje mieliu vistik nedejau-kyla
pas mus namie silta labai zemiau 25 nepavyksta isvedint, gal tas irgi duoda dar kilimui
o jeigu ji iskils greiciau negu per 3 valandas tai galima ir anksciau kept?
Tegu pakyla dvigubai, tada drąsiai kepk.
QUOTE(keistuole @ 2010 04 01, 23:02)
Nataliuncik, kaži kodėl man duonelė praktiškai neiškilo ir visai nesigavo minkšta ir puri. Laikiausi recepto, kepiau duonkepėj
Va šitą bandžiau kept
http://nataliuncik.b...imos-duona.html
Dėkui už atsakymą
Va šitą bandžiau kept
http://nataliuncik.b...imos-duona.html
Dėkui už atsakymą
Išlaikėt laiką kaip aprašyta?
Kokius miltus naudojot?
Nes čia labai sena duona, daug jau merginu kepė, nesigavo pirmus kartus tik tiems, kas neišlaikydavo laika arba miltus pakeičia
QUOTE(nataliuncik @ 2010 04 02, 12:10)
Išlaikėt laiką kaip aprašyta?
Kokius miltus naudojot?
Nes čia labai sena duona, daug jau merginu kepė, nesigavo pirmus kartus tik tiems, kas neišlaikydavo laika arba miltus pakeičia
Kokius miltus naudojot?
Nes čia labai sena duona, daug jau merginu kepė, nesigavo pirmus kartus tik tiems, kas neišlaikydavo laika arba miltus pakeičia
miltus naudojau
Kauno grūdų Rupūs ruginiai miltai
Ir kvietinius iš Rimi Klasika vadinasi (ten kaip suprantu turėtų būt I r. kvietiniais, nes nieko nerašo)
Nedėjau tik sauso raugo ir salyklo, nes neturėjau.
Laiką išlaikiau.
Šiaip kai kepu kvietinę duoną, tai man ji dvigubai, jei ne daugiau pakyla, pasiskleidžia po visą duonkepę, o čia ir liko gumulas per pusę duonkepės.
Skonis geras, bet taip noris to purumo
Ir labai kieta pluta. Praktiškai tik su pjūkliniu peiliu atpjoviau.
Aš atsiprašau už įkyrumą, bet neturiu, ko daugiau paklaust , o man tos ruginės duonos skanesnės, nei tos visos bulkinės.
QUOTE(nataliuncik @ 2010 04 02, 12:10)
Išlaikėt laiką kaip aprašyta?
Kokius miltus naudojot?
Nes čia labai sena duona, daug jau merginu kepė, nesigavo pirmus kartus tik tiems, kas neišlaikydavo laika arba miltus pakeičia
Kokius miltus naudojot?
Nes čia labai sena duona, daug jau merginu kepė, nesigavo pirmus kartus tik tiems, kas neišlaikydavo laika arba miltus pakeičia
Ten gal ilgiau kildinti reiktų, ypač vėsioje patalpoje.
Keistuole, ruginė nepakyla tiek kiek kvietinė.
Stai, pasirodau savo kepini apie kuri jau pasakojau
tik dar noriu paklausti: kaip rauga issimame is saldytuvo, pamaitiname ir kildiname para laiko. Ilgiau negalima? perrugtu?
tik dar noriu paklausti: kaip rauga issimame is saldytuvo, pamaitiname ir kildiname para laiko. Ilgiau negalima? perrugtu?
QUOTE(pipete @ 2010 04 02, 12:24)
Ten gal ilgiau kildinti reiktų, ypač vėsioje patalpoje.
Keistuole, ruginė nepakyla tiek kiek kvietinė.
Keistuole, ruginė nepakyla tiek kiek kvietinė.
aš duonkepėj kildinu, tai ten šilta. Kad tiek nepakyla, tai suprantu, bet ji išvis praktiškai nepakyla
Ir labai stora ir kieta pluta gaunasi.
na va, kaip atrodo
QUOTE(keistuole @ 2010 04 02, 12:22)
miltus naudojau
Kauno grūdų Rupūs ruginiai miltai
Ir kvietinius iš Rimi Klasika vadinasi (ten kaip suprantu turėtų būt I r. kvietiniais, nes nieko nerašo)
Nedėjau tik sauso raugo ir salyklo, nes neturėjau.
Laiką išlaikiau.
Šiaip kai kepu kvietinę duoną, tai man ji dvigubai, jei ne daugiau pakyla, pasiskleidžia po visą duonkepę, o čia ir liko gumulas per pusę duonkepės.
Skonis geras, bet taip noris to purumo
Ir labai kieta pluta. Praktiškai tik su pjūkliniu peiliu atpjoviau.
Aš atsiprašau už įkyrumą, bet neturiu, ko daugiau paklaust , o man tos ruginės duonos skanesnės, nei tos visos bulkinės.
Kauno grūdų Rupūs ruginiai miltai
Ir kvietinius iš Rimi Klasika vadinasi (ten kaip suprantu turėtų būt I r. kvietiniais, nes nieko nerašo)
Nedėjau tik sauso raugo ir salyklo, nes neturėjau.
Laiką išlaikiau.
Šiaip kai kepu kvietinę duoną, tai man ji dvigubai, jei ne daugiau pakyla, pasiskleidžia po visą duonkepę, o čia ir liko gumulas per pusę duonkepės.
Skonis geras, bet taip noris to purumo
Ir labai kieta pluta. Praktiškai tik su pjūkliniu peiliu atpjoviau.
Aš atsiprašau už įkyrumą, bet neturiu, ko daugiau paklaust , o man tos ruginės duonos skanesnės, nei tos visos bulkinės.
Kaip pipete ir rašė, rugine skiriasi nuo kvietines, ji sunkesne, mažiau glitimo, dėl to ir blogiau kyla, blogiau netgi maišosi.
Sausas raugas priduoda rūgštele ir purumą.
Pluta suminkštint galima iškepta kepaliuką suvyniot į rankšluostį ir palaikyt maišiuke, tada mus minkšta pluta.
Kad butu gražus kepaliukas, galima su rankom suformuot.
Jei ką, klausinėk dar
QUOTE(nataliuncik @ 2010 04 02, 14:36)
Kaip pipete ir rašė, rugine skiriasi nuo kvietines, ji sunkesne, mažiau glitimo, dėl to ir blogiau kyla, blogiau netgi maišosi.
Sausas raugas priduoda rūgštele ir purumą.
Pluta suminkštint galima iškepta kepaliuką suvyniot į rankšluostį ir palaikyt maišiuke, tada mus minkšta pluta.
Kad butu gražus kepaliukas, galima su rankom suformuot.
Jei ką, klausinėk dar
Sausas raugas priduoda rūgštele ir purumą.
Pluta suminkštint galima iškepta kepaliuką suvyniot į rankšluostį ir palaikyt maišiuke, tada mus minkšta pluta.
Kad butu gražus kepaliukas, galima su rankom suformuot.
Jei ką, klausinėk dar
Tai gal to sauso raugo vis gi ir pritrūko
Į rankšluostį vyniojau, nepadėjo
O kad suformuot, tai ištraukt iš duonkepės tešlą ir tada vėl į ją dėt?
Ar aplamai geriau orkaitėj kept?
Merginos, o kur Kaune gauti sauso raugo ir salyklo
QUOTE(LinaGustė @ 2010 04 02, 13:53)
Merginos, o kur Kaune gauti sauso raugo ir salyklo
man atrodo internetu nusipirkt galima is delonos, jie siuncia