Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios duona

QUOTE(pipete @ 2010 04 01, 11:26)
Mielės dedamos minkant pagrindinę tešlą, nesvarbu sausos ar presuotos. Tada tešla kildinama formoje arba ne (jūsų pasirinkimas) ir kepama.

aciu uz atsakyma
na nuo mieliu kiek suprantu priklauso tai, kiek ju det
jei desiu kelis gramus slapiu tai viena ju kieki reiks, sausu-kita, todel ir klausiu kuriu butent dedama tie 3-4 gramai, toki kieki radau cia parasyta kazkurios blush2.gif

beje raugas burbuliavo, burbuliavo, galvojau nebekyla, gal koks negeras, o siandien jau kaip pamaitinau ziuriu kaip eme kilt akyse bigsmile.gif
taip tikiuosi kad pavyks nustebint tevus per Velykas savo kepta duona rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo qqte: 01 balandžio 2010 - 11:32
QUOTE(qqte @ 2010 04 01, 12:31)
aciu uz atsakyma
na nuo mieliu kiek suprantu priklauso tai, kiek ju det
jei desiu kelis gramus slapiu tai viena ju kieki reiks, sausu-kita, todel ir klausiu kuriu butent dedama tie 3-4 gramai, toki kieki radau cia parasyta kazkurios  blush2.gif

beje raugas burbuliavo, burbuliavo, galvojau nebekyla, gal koks negeras, o siandien jau kaip pamaitinau ziuriu kaip eme kilt akyse  bigsmile.gif
taip tikiuosi kad pavyks nustebint tevus per Velykas savo kepta duona  rolleyes.gif

3-4 gramai yra 1a.š. t.y. 5 ml sausų mielių, kita info 1 pusl.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pipete: 01 balandžio 2010 - 12:01
QUOTE(laurechka @ 2010 04 01, 12:11)
Na, as kepu tik duonkepej... Tai manau tempa visada tokia pati buna... Nebent su raugu netinkama kept duonkepej... Bet sventem nekepsiu su raugu, kepsiu su mielem.... blush2.gif


praleidau, ar kepet rugine, ar kvietine. jei rugine kepat rugines duonos rezimu, kvietine - kvietines, tia turetu buti ok. rugine kepama pora desimciu laipsniu aukstesnej temperaturoj.

siaip is parasymo vis delto sakyciau jums visu pirma reiktu su teslos konsistencija ir kildinimu paziuret, kas blogai. na, nemacius sunku pasakyt, bet manau cia turetu buti suo pakastas.
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2010 04 01, 12:00)
3-4 gramai yra 1a.š. t.y. 5 ml sausų mielių, kita info 1 pusl.



aciu 4u.gif

o jei nedesiu kvietiniu miltu kazi ar tos mieles man bepagelbes?noriu grynai juodos gryna rugines

nu ka einu receptuko rinktis, uzsiprasiau MB kad salyklo parveztu bigsmile.gif
jei duonute pavyks pasirodysiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 04 01, 10:48)

Kiek skaičiau rusų k. duonų kepėjų blog'uose, tai per naktį palaikius šaldytuve duonytę ji 'subręsta', tampa sodresnio kvapo ax.gif

Man nepatiko dėl stipraus raugo skonio ir rūgštumo, tai daugiau ir nelaikau šaldytuve
Atsakyti
Merginos, kas tas salyklas blush2.gif ? ir kur ji gauti?
Atsakyti
QUOTE(qqte @ 2010 04 01, 10:50)


bet gi uzsimaniau ir juoda rugine duonele isikept, raugas jau rugsta nuo pirmadienio, siandien pamaitinau antra karta, atrodo lyg ir neblogai
noreciau jau rytoj ir kept duonyte, bet kiek supratau is jusu pasisakymu kad su tokiu jaunu raugu duonyte neiskyla ir reika pirmam kartui kelis gramus mieliu idet



zinok, tikrai nebutinai, as nedejau ir isiklo puikiai rolleyes.gif jei raugas geai burbuliuoja tai pasitikek juo biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Kristinele123 @ 2010 04 01, 13:19)
Merginos, kas tas salyklas blush2.gif ? ir kur ji gauti?


o bent 1psl skaitet? tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2010 04 01, 14:29)
Papildyta:
o bent 1psl skaitet?  tongue.gif

na kad skaiciau, bet niekur memaciau apie salykla
Nereikai cia pykti mirksiukas.gif
Atsakyti
nu ka, nepavyko mano duonelė angel_sadangel.gif pluta kieta kaip akmuo, vidus - pusžalis sad.gif viskas buvo gerai iki tešlos dėjimo į šaldytuvą...
turiu to starteriuko pasilikus, aš jį galiu naudot, ane? tik kiek dienų raugint db man reiks vėl viską?
Atsakyti
QUOTE(Marti @ 2010 04 01, 14:40)
nu ka, nepavyko mano duonelė angel_sadangel.gif pluta kieta kaip akmuo, vidus - pusžalis sad.gif viskas buvo gerai iki tešlos dėjimo į šaldytuvą...
turiu to starteriuko pasilikus, aš jį galiu naudot, ane? tik kiek dienų raugint db man reiks vėl viską?

Jei turit to starterio, tai jį bereikia pamaitinti ir palaikyti per naktį. Ir rytoj jau galit kepti. Tik nepamirškit raugo atsidėti porą šaukštų kitam kartui.
Atsakyti

QUOTE(Kristinele123 @ 2010 04 01, 14:19)
Merginos, kas tas salyklas blush2.gif ? ir kur ji gauti?

Salyklas yra fermentuoti skrudinti malti grūdai ir Vilniuje perkame "DeLonoje" (nuoroda 1 psl) 4u.gif

Nuoroda: http://www.delona.lt...yklas-500g.html
Atsakyti
Esu pradedanti duonuos kepėja. Duona kepu orkaitėj. Čia tiek daug duonos receptų, bet man pritrūksta info, kokio karštumo orkaitėj kepti reikia duoną ir kiek laiko. Gal kepant duonkepėj viskas aišku, o va orkaitėj tai nelebai. Tarkim šios dvi duonelės. Jas jau kepiau ne vieną kart, bet abejoju ar gerai kepu. Paskukitnį kart Mamytės duonelė gavosi sausoka, gal dėl to kad per ilgai buvo kepta unsure.gif

QUOTE(*mamyte* @ 2005 03 17, 21:28)
    Kaip norma naudoju indeli , kuris buvo pridetas prie kepimo aparato -
1 indelis = 250 ml

          *mamytės* duonelė

  Plikinys :

1 indelis kvietiniu miltu
2 saukstai kmynu
1 saukstas linu semenu(jeigu norite)
300 ml verdancio vandens
 

    Miltus , kmynus , semenis supilame i gilu dubeni ir uzplikome verdanciu vandeniu.Labai gerai ismaisome , kad neliktu gumuliuku - sunku , bet reikia  mirksiukas.gif .Laukiam apie puse valandos , kol atsala plikinys,Jis gali buti siltas , bet nekarstas .

    Maisymas ir kepimas :

1 indelis ruginiu miltu ( galima ruginius per puse maisyti su nesijotais)
3 - 4 indeliai kvietiniu miltu
1 indelis silto vandens
1 saukstas druskos
2 saukstai  cukraus
2 saukstai sausu mieliu
2 saukstai saulegrazu

  Atvesusi plikini dedame i kepimo aparata , ipilame vandeni , ruginius miltus .Ijungiame maisymo programa (pas mane nr. 8) , besimaisant pilame saulegrazas , 1 indeli kvietiniu miltu , druska , cukru , sausas mieles.Poto pilame dar du indelius kvietiniu miltu .Kai gerai issimaiso - ziurim kokia tesla- jei skystoka , limpanti dar ipilame miltu is paskutinio 6 indelio ( gaunasi viso 6 indeliai miltu : plikinyje 1 + ruginiai miltai 1 + 3-4 kvietiniu miltu).Kai baigiasi maisymas , paslapiname ranka ir apglostome teslos virsu , kad graziai kiltu.Kai tesla iskyla iki kepimo formos virsaus , nustatome kepimo programa - kepame 2 valandas(pas mane nr. 12).

  Kai duona iskepa , isimame is formos , dedame ant kokiu nors groteliu , apipurskaime vandeniu ir uzdengiame ranksluosteliu.Skanaus  4u.gif



QUOTE(nerez @ 2009 11 19, 10:28)
Labas rytas smile.gif
Borodino duona

260g ruginiu miltu
310g kvietiniu
425ml verdancio vandens ar obuolių sulčių
2valg.s. sauso salyklo
2a.s. druskos
2valg.s. medaus
2.a.s. mieliu
3valg.s. aliejaus
1-2valg.š. sauso raugo (jei neturit, tai ir nereikia)
įvairių sėklų ( siemkių, sėmėnų, kmynų)

Ruginius miltus, medų, salyklą suberiu į duonkepės dubenėlį ir užplikau verdančiu vandeniu ar sultimis .palieku pusvalandžiui smile.gif po to sudedu likusius ingridientus išskyrus aliejų ir sėklas, ir paleidžiu minkymo programą, kai paminko kokį 20min. supilu aliejų, na o kai jau aliejus įsiminko sudedu ir sėklas....  šiaip visada stebiu tešlą - ar ne per kieta/minkšta ir jei reikia dedu šaukštą miltų ar skysčio. kai jau gerai išsiminko išjungiu minkymo programą ir palieku 2-3 valandoms pakilti. kai jau gražiai iškyla jungiu kepimo programą ir kepu valandą smile.gif 
Atsakyti