QUOTE(Lung @ 2009 07 25, 22:41)
Labas vakaras
Paskaičiau apie makaronus ir irgi užsimaniau tos mašinėlės
Mano mažoji labai nevalgiukė, o makaronus mėgsta. O naminiai juk geriau nei pirktiniai, reiks padabot, kada į TP vėl atvež. Mama kažkada sultiniui visada gamindavo naminius makaronus, taip skanu būdavo
Šeimyna pareikalavo paprastos "bulkos", tai kepiau kvietinę duoną su juodaisiais sezamais. Receptas pats paprasčiausias, bet niekada nepavedantis:
360 ml vandens
2 v.š. aliejaus
2 a.š. druskos
2 v.š. cukraus
600 g kvietinių miltų
2 a.š. sausų mielių
2 v.š. juodųjų sezamų
Pagrindinė programa, 1 kg.
Man ruginė duona gaunasi su visiškai minkšta pluta. Kepu taip pat moliniam inde, orkaitėje statau indą su vandeniu (patiko man šitas fintas - net kotletus taip orkaitėje kepiau, tokie sultingi ir purūs gavosi). Iškepusią apvynioju drėgna skepeta ir dedu į tą patį molinį indą. Ir padas gaunasi minkštas. Tiesa, valandą kepu su kaitinimu tik iš apačios ir dar 10 min įjungiu viršutinį kaitinimą.
P.S. nuotraukų mažumas
niekaip neįsikertu su tais dydžiais
Sveikos kepejos
nutariau as Velykom sitos duoneles issikepti. O cia reikia jai kvietini rauga dar kelias dienas daryt?
anksciau kepdavau tik ciabatta tai ten labai greit
be jokio raugo kelias dienas:) zodz. nieko sudetingo.
ai, tiesa, as duonkepes tai neturiu
bandysiu rankytem minkyt
ar pagelbesit man pradedanciai