QUOTE(Upytė @ 2010 03 29, 19:36)
Gal ka patarsite - ka kepti, kad butu ne rugstu, saldziau, bet ne batonas. ot misle uzdaviau
Man pati pačiausia ši kvietinė duona
1 stiklinė raugo,
2kg kvietinių miltų
2st. cukraus,
1 šaukštas druskos,
sauja kmynų
1,7l vandens
1etapas
iš pradžių užmaišoma pirminė tešla. Užvirintu vandeniu užpilamos 4 saujos miltų, sauja kmynų, druska ir 1,5stiklinės cukraus. Kai mišinys pravėsta, į jį supilama stiklinė raugo. Tešla pridengta paliekama stovėti šiltoje vietoje dviems paroms.
2etapas
Po dviejų parų tęsiame. Atsemti stiklinę raugo kitam kartui , supilti likusius miltus ir cukrų. Suminkyti ir palikti dar 10val. Kepti apie 1,5val., kol paruduos viršus.
Duonos rūgštumas priklausys nuo tešlos laikymo. Pirmą kartą neiškenčiau ir kepiau pirmajame etape palaikiusi tik parą- duonutė nebuvo rūgšti, antrą kartą išlaikiau pagal receptą-tai duonutė buvo saldžiarūgštė, bet irgi labai gardi
Va pora riekelių nuo 3kg kepalo