savaitgalį išbandžiau
laukinę duoną ,labai panašią į
Niujorko duoną,kurią Lung dėjo
niekada nemaniau,kad namuose galėsiu iškept tokią skanią duoną
labai panaši į plikytą
kadangi dariau su savais pakeitimais,tai parašysiu
mano kiekiai yra 2/3 normos ,maždaug 3 l puodui (ant nuotraukos pirmas bandymas iš 1/2 normos):
260 g kvietinių miltų 550D
150 g pilno grūdo rūginių miltų
360 ml vandens
apie 10 g šviežių mielių (ištirpinau vandenyje)
druskos (bėriau iš akies,porą a.š. be kaupo maždaug)
1 a.š cukraus arba medaus (recepte nėra,bet aš savivaliauju
)
1 v.š kmynų
0,5 a.š. maltos kalendros
apie 50 g saulėgražų
viską išmaišyti,palikti apie 12-15 val. kambario temperatūroje apdengus.
pabarstyti miltais stalą,išversti tešlą.kiaurasamtį ar pintą krepšį iškloti virtuviniu lininiu rakšluoščiu,gerai apibarstyti miltais ir ten įdėti tešlą.uždengti ir palikti 1 val.
įkaitinti orkaitę 250 C ir įdėti į ją puodą su dangčiu,laikyti 30 min. po 30 min. sumažinti temperatūrą iki 230 C,išversti tešlą į įkaitintą puodą,uždengti dangčiu ir kepti 35 min. po to atidengti ir kepti dar 15 min. ataušinti ant grotelių.
labai skani,traški pluta
turiu ir pjūvio nuotrauką,tik iš pirmo bandymo,kuris vos nesibaigė fiasko dėl užgęsusių dujų orkaitėje
bet struktūra tokia ir ganasi - minkšta ir porėta