QUOTE(Trolėmolė @ 2010 03 27, 21:33)
Aš kepu panašiai,pagal šitą receptą:
Sveikuolių duona
2/3 stiklinės kviečių sėlenų,
2/3 stiklinės avižinių dribsnių,
2/3 stiklinės linų sėmenų,
2/3 stiklinės saulėgrąžų,
1 kg miltų,
1 litras šilto vandens,
druskos,
sezamo sėklų skardos ištepimui ir apibarstymui.
Visas sėklas išmaišyti su miltais, įdėti raugą ir vandens su druska. Gerai išmaišyti (tešla būdavo tiršta, sukama mediniu šaukštu). 3 šaukštus tos masės atsidėti kitam kartui ir laikyti šaldytuve. Tešlą išdėti į formą išbarstytą sezamo sėklomis(dėdavau į pailgą kekso formą) ir laikyti 12 valandų kambario temperatūroje. Paviršių pabarstyti sezamo sėklomis. Kepti orkaitėje 1val. 15 min.
Sveikuolių duona
2/3 stiklinės kviečių sėlenų,
2/3 stiklinės avižinių dribsnių,
2/3 stiklinės linų sėmenų,
2/3 stiklinės saulėgrąžų,
1 kg miltų,
1 litras šilto vandens,
druskos,
sezamo sėklų skardos ištepimui ir apibarstymui.
Visas sėklas išmaišyti su miltais, įdėti raugą ir vandens su druska. Gerai išmaišyti (tešla būdavo tiršta, sukama mediniu šaukštu). 3 šaukštus tos masės atsidėti kitam kartui ir laikyti šaldytuve. Tešlą išdėti į formą išbarstytą sezamo sėklomis(dėdavau į pailgą kekso formą) ir laikyti 12 valandų kambario temperatūroje. Paviršių pabarstyti sezamo sėklomis. Kepti orkaitėje 1val. 15 min.
Sveikos duonos kepejėlės
pas mane lygiai tokia pat masė laukia ryto Aš pirmą kart darau pagal šitą receptuką. Pas vieną kolegę ji gaunasi be galo skani, nes daug daug džiovintų vaisių ir gerai iškilus, o pas kitą kolegę - duona labai suklekus, toks jausmas, kad visai neiškilus. Žiūrėsiu kas man gausis ryt
Ulitka kokios foto, kokia duona