Va as irgi susimasciau apie miltus ir ju kokybe. Pradejau pirkti Maximoj pigiausius 550D miltus lenkiskus - 2,69 lt (2 kg), na aisku, as ju "matoma" kokybe patenkinta, bet gal jie tikrai kokie round up'u purksti, kodel taip kaina skiriasi. Bet ar kas duos garantija, kad lietuviskieji, beveik dvigubai brangesni geresni Ka jus manot?
QUOTE(trojana @ 2010 03 25, 13:09)
Va as irgi susimasciau apie miltus ir ju kokybe. Pradejau pirkti Maximoj pigiausius 550D miltus lenkiskus - 2,69 lt (2 kg), na aisku, as ju "matoma" kokybe patenkinta, bet gal jie tikrai kokie round up'u purksti, kodel taip kaina skiriasi. Bet ar kas duos garantija, kad lietuviskieji, beveik dvigubai brangesni geresni Ka jus manot?
Na čia galioja taisyklė, nori perki, nori ne
Norit sveikai, pirkit ekologiškus
Bet ar manot parduotuvėse geresne duona prekiauja?
Dar yra išeitis, ūkininkai
kad pasak R. Grineviciutes, musiskiai ukininkai irgi sekmingai purskia roundapais Ai, pavydziu as musu mociutems, pacios viska uzsiaugindavo, o jei interneta butu turejusios, tai tikrai sutikciau keistis
QUOTE(evutukas @ 2010 03 25, 10:52)
sveikos, merginos, noruiu issikepti rugine duonele, bet ne ruda, o pilksvos spalvos, o gal tuomet ji vadinasi kvietine su raugu?nes keliau rugine tik be salyklo, tevelis prase, tai paragaves, kad isgyre, sako, dukriuk, iskept tokia pat tik sviesesne, pilksva tai ir mastau, kaip cia reiketu ja kepti?padekit gal?gal kepti is kvietiniu miltu, tik deti rauga?
idealiausias variantas tokiam norui patenkinti, tai imti ruginį raugą ir kvietinius miltus( pirmos rūšies). Bet aš dar truputį įdėčiau ir ruginių
QUOTE(trojana @ 2010 03 25, 13:09)
Va as irgi susimasciau apie miltus ir ju kokybe. Pradejau pirkti Maximoj pigiausius 550D miltus lenkiskus - 2,69 lt (2 kg
Tai, kad lenkijoj tokiu miltu kg kainuoja 0,99zl (centais butu dar maziau, priklauso nuo kurso), tai Maxima irgi skaiciuoti moka , tai pradejo vezti lenkiskas prekes, mazciau jau ir lenkisko cukraus yra.
O del purskimo, tai manau vienodai lietuviai ar lenkai purskia. Kai pats neaugini, tai ir perki.
galiu papasakoti apie musu ukininku ekologiska produkcija...
vyro dede yra stambus ukininkas ir pats purskia savo laukus, tai kai ateina jau metas viska parduot, sake pas ji vaziuoja ekologisku ukiu savininkai ir perka jo neekologikus grudus, kuriuos parduoda kaip ekologiskus jis sake Lietuvoj nieko ekologisko ne su ziburiu nerasi, nebent pats savo balkone augintum...
vyro dede yra stambus ukininkas ir pats purskia savo laukus, tai kai ateina jau metas viska parduot, sake pas ji vaziuoja ekologisku ukiu savininkai ir perka jo neekologikus grudus, kuriuos parduoda kaip ekologiskus jis sake Lietuvoj nieko ekologisko ne su ziburiu nerasi, nebent pats savo balkone augintum...
QUOTE(Marti @ 2010 03 25, 13:40)
galiu papasakoti apie musu ukininku ekologiska produkcija...
vyro dede yra stambus ukininkas ir pats purskia savo laukus, tai kai ateina jau metas viska parduot, sake pas ji vaziuoja ekologisku ukiu savininkai ir perka jo neekologikus grudus, kuriuos parduoda kaip ekologiskus jis sake Lietuvoj nieko ekologisko ne su ziburiu nerasi, nebent pats savo balkone augintum...
vyro dede yra stambus ukininkas ir pats purskia savo laukus, tai kai ateina jau metas viska parduot, sake pas ji vaziuoja ekologisku ukiu savininkai ir perka jo neekologikus grudus, kuriuos parduoda kaip ekologiskus jis sake Lietuvoj nieko ekologisko ne su ziburiu nerasi, nebent pats savo balkone augintum...
ot parazitai oi kaip nekenciu kai zmones neturi verslumo kulturos. viskas tik pinigais matuojama..liudesys.. as ir girdejau dede pasakojo kaip kaimynas eko bulves augina. vienas laukas eko, apzele zolem ir nugriauztos vabalu, o kitas laukas kaip reikiant apdorotas visokias herbicidais ir pan. kai reik parduot - viska i viena kruva ir kaina kaip uz eko
QUOTE(Marti @ 2010 03 25, 13:40)
galiu papasakoti apie musu ukininku ekologiska produkcija...
QUOTE(Margareta @ 2010 03 25, 14:21)
ot parazitai oi kaip nekenciu kai zmones neturi verslumo kulturos. viskas tik pinigais matuojama..liudesys..
Tikrai liudesys, turiu ir as giminaiti ekologinio ukio seimininka....tai daro irgi negraziai....
Mes daug metu turejom savo uki (tarybiniais laikais), tai jau dabar prakalbom kad reikes turbut grizti prie zemes, nes dabar tai tik grazia aplinka puoselejam, o darzo turim labai mazai, na soda nemaza
QUOTE(Terra2 @ 2010 03 25, 14:32)
idealiausias variantas tokiam norui patenkinti, tai imti ruginį raugą ir kvietinius miltus( pirmos rūšies). Bet aš dar truputį įdėčiau ir ruginių
nu panadziau ir as taip siandien padaryti, bet duona sukrito ir taip jau 3 karta, galiu kept ka noriu, vidus ikrenta, kazin kodel taip?a?
turiu klausimą, nepykit, kad kvailas jis
o raugas gali skystėt? va po paros pasižiūriu, kad vos ne kaip vanduo pasidaręs ir tasa aprasojus kur jis rūgsta... mest lauk ir iš naujo daryt ar laukt geresnių laikų?
o raugas gali skystėt? va po paros pasižiūriu, kad vos ne kaip vanduo pasidaręs ir tasa aprasojus kur jis rūgsta... mest lauk ir iš naujo daryt ar laukt geresnių laikų?
QUOTE(Marti @ 2010 03 25, 18:43)
turiu klausimą, nepykit, kad kvailas jis
o raugas gali skystėt? va po paros pasižiūriu, kad vos ne kaip vanduo pasidaręs ir tasa aprasojus kur jis rūgsta... mest lauk ir iš naujo daryt ar laukt geresnių laikų?
o raugas gali skystėt? va po paros pasižiūriu, kad vos ne kaip vanduo pasidaręs ir tasa aprasojus kur jis rūgsta... mest lauk ir iš naujo daryt ar laukt geresnių laikų?
taip gali ir paskysteja nieko nemesk. mesti reikia jeigu supelyja. miltu paskui desi pamaitinsi ir vel sutirstes.
QUOTE(Margareta @ 2010 03 25, 19:47)
taip gali ir paskysteja nieko nemesk. mesti reikia jeigu supelyja. miltu paskui desi pamaitinsi ir vel sutirstes.
oj ačiū. jau supanikavau biškiuką. prisižadėjau vyrą sutikt su duona ir druska, tai galvoju, kad tik su druska teks