Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios duona

Va as irgi susimasciau apie miltus ir ju kokybe. Pradejau pirkti Maximoj pigiausius 550D miltus lenkiskus - 2,69 lt (2 kg), na aisku, as ju "matoma" kokybe patenkinta, bet gal jie tikrai kokie round up'u purksti, kodel taip kaina skiriasi. Bet ar kas duos garantija, kad lietuviskieji, beveik dvigubai brangesni geresni g.gif Ka jus manot?
Atsakyti
QUOTE(trojana @ 2010 03 25, 13:09)
Va as irgi susimasciau apie miltus ir ju kokybe. Pradejau pirkti Maximoj pigiausius 550D miltus lenkiskus - 2,69 lt (2 kg), na aisku, as ju "matoma" kokybe patenkinta, bet gal jie tikrai kokie round up'u purksti, kodel taip kaina skiriasi. Bet ar kas duos garantija, kad lietuviskieji, beveik dvigubai brangesni geresni g.gif  Ka jus manot?

Na čia galioja taisyklė, nori perki, nori ne
Norit sveikai, pirkit ekologiškus
Bet ar manot parduotuvėse geresne duona prekiauja?
Dar yra išeitis, ūkininkai
Atsakyti
kad pasak R. Grineviciutes, musiskiai ukininkai irgi sekmingai purskia roundapais g.gif Ai, pavydziu as musu mociutems, pacios viska uzsiaugindavo, o jei interneta butu turejusios, tai tikrai sutikciau keistis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(evutukas @ 2010 03 25, 10:52)
sveikos, merginos, noruiu issikepti rugine duonele, bet ne ruda, o pilksvos spalvos, o gal tuomet ji vadinasi kvietine su raugu?nes keliau rugine tik be salyklo, tevelis prase, tai paragaves, kad isgyre, sako, dukriuk, iskept tokia pat tik sviesesne, pilksva g.gif tai ir mastau, kaip cia reiketu ja kepti?padekit gal?gal kepti is kvietiniu miltu, tik deti rauga?

idealiausias variantas tokiam norui patenkinti, tai imti ruginį raugą ir kvietinius miltus( pirmos rūšies). Bet aš dar truputį įdėčiau ir ruginių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(trojana @ 2010 03 25, 13:09)
Va as irgi susimasciau apie miltus ir ju kokybe. Pradejau pirkti Maximoj pigiausius 550D miltus lenkiskus - 2,69 lt (2 kg


Tai, kad lenkijoj tokiu miltu kg kainuoja 0,99zl (centais butu dar maziau, priklauso nuo kurso), tai Maxima irgi skaiciuoti moka biggrin.gif , tai pradejo vezti lenkiskas prekes, mazciau jau ir lenkisko cukraus yra.
O del purskimo, tai manau vienodai lietuviai ar lenkai purskia. Kai pats neaugini, tai ir perki.
Atsakyti
galiu papasakoti apie musu ukininku ekologiska produkcija...
vyro dede yra stambus ukininkas ir pats purskia savo laukus, tai kai ateina jau metas viska parduot, sake pas ji vaziuoja ekologisku ukiu savininkai ir perka jo neekologikus grudus, kuriuos parduoda kaip ekologiskus sad.gif jis sake Lietuvoj nieko ekologisko ne su ziburiu nerasi, nebent pats savo balkone augintum...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marti: 25 kovo 2010 - 13:41
QUOTE(Marti @ 2010 03 25, 13:40)
galiu papasakoti apie musu ukininku ekologiska produkcija...
vyro dede yra stambus ukininkas ir pats purskia savo laukus, tai kai ateina jau metas viska parduot, sake pas ji vaziuoja ekologisku ukiu savininkai ir perka jo neekologikus grudus, kuriuos parduoda kaip ekologiskus sad.gif jis sake Lietuvoj nieko ekologisko ne su ziburiu nerasi, nebent pats savo balkone augintum...


ot parazitai mad.gif mad.gif oi kaip nekenciu kai zmones neturi verslumo kulturos. viskas tik pinigais matuojama..liudesys.. as ir girdejau dede pasakojo kaip kaimynas eko bulves augina. vienas laukas eko, apzele zolem ir nugriauztos vabalu, o kitas laukas kaip reikiant apdorotas visokias herbicidais ir pan. kai reik parduot - viska i viena kruva ir kaina kaip uz eko doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Marti @ 2010 03 25, 13:40)
galiu papasakoti apie musu ukininku ekologiska produkcija...


QUOTE(Margareta @ 2010 03 25, 14:21)
ot parazitai  mad.gif  mad.gif oi kaip nekenciu kai zmones neturi verslumo kulturos. viskas tik pinigais matuojama..liudesys..


Tikrai liudesys, turiu ir as giminaiti ekologinio ukio seimininka....tai daro irgi negraziai....
Mes daug metu turejom savo uki (tarybiniais laikais), tai jau dabar prakalbom kad reikes turbut grizti prie zemes, nes dabar tai tik grazia aplinka puoselejam, o darzo turim labai mazai, na soda nemaza ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2010 03 25, 14:32)
idealiausias variantas tokiam norui patenkinti, tai imti ruginį raugą ir kvietinius miltus( pirmos rūšies). Bet aš dar truputį įdėčiau ir ruginių  biggrin.gif

nu panadziau ir as taip siandien padaryti, bet duona sukrito doh.gif ir taip jau 3 karta, galiu kept ka noriu, vidus ikrenta, kazin kodel taip?a?
Atsakyti
turiu klausimą, nepykit, kad kvailas jis sad.gif
o raugas gali skystėt? va po paros pasižiūriu, kad vos ne kaip vanduo pasidaręs ir tasa aprasojus kur jis rūgsta... mest lauk ir iš naujo daryt ar laukt geresnių laikų?
Atsakyti
QUOTE(Marti @ 2010 03 25, 18:43)
turiu klausimą, nepykit, kad kvailas jis sad.gif
o raugas gali skystėt? va po paros pasižiūriu, kad vos ne kaip vanduo pasidaręs ir tasa aprasojus kur jis rūgsta... mest lauk ir iš naujo daryt ar laukt geresnių laikų?


taip gali ir paskysteja mirksiukas.gif nieko nemesk. mesti reikia jeigu supelyja. miltu paskui desi pamaitinsi ir vel sutirstes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Margareta: 25 kovo 2010 - 18:48
QUOTE(Margareta @ 2010 03 25, 19:47)
taip gali ir paskysteja  mirksiukas.gif nieko nemesk. mesti reikia jeigu supelyja. miltu paskui desi pamaitinsi ir vel sutirstes.

oj ačiū. jau supanikavau biškiuką. prisižadėjau vyrą sutikt su duona ir druska, tai galvoju, kad tik su druska teks biggrin.gif
Atsakyti