Mielos kepėjėlės,
Noriu išsikepti duonelę, pagal šį receptą:
Pirmakarčių duonelė (750g)
260ml skysčių
40ml riebalų
450g miltų
Į skirtingus kampus dedame:
1 a š druskos
1 a š cukraus
2 a š sausų mielių
Programa - Normal/Basic (~3val)
Duona nei saldi, nei sūri, tad saldumą galima pasireguliuoti pagal save, pridedant daugiau (bet ne mažiau) cukraus, įpilant sirupo, medaus ir pan. Kaip skystį galima naudoti: vandenį, pieną, vandenį ir pieną, vandenį ir pieno miltelius, vandenį ir kefyrą/jogurtą, svarbu, kad bendras skysčių kiekis būtų 260ml. Riebalai tai - aliejai, tirpintas sviestas, margarinas, taukai... Miltus galime maišyti: kvietinius su rupiai maltais, galima įberti manų kruopų, bendras kiekis - 450g
Priedai dedami savo nuožiūra - saulėgražos, sėmenys, aguonos, razinos - po kelis v š - recepto pagrindinės dalys nesikeičia.
Duonkepės neturiu
- tešlą minkysiu rankomis, kepsiu orkaitėje.
Iškilo tokie klausimai:
Kiek ilgai reikia minkyti tešlą, pvz. bandelėms minkau 10-15 min, o kiek šitą tešlą minkyti?
Ar reikia palikti tešlą rūgti (pvz. kokias 12 val), ar tešlai pakilus iš kart galima formuoti kepaliuką ir kepti?
Ar reikia orkaitės apatinėje lentynoje padėti blėkutę su vandeniu ir kokioj temperatūroj kepti?
Ačiū, jei kas ras laiko atsakyti
.