Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios duona

QUOTE(Margareta @ 2010 03 23, 12:35)
noreciauiskepri grynai rugine  ax.gif gal galit lietuviskai recepta parasyti trumpai nes su rusu abecele sunkiai man  doh.gif

i dar klausimas..jei kepant duona orkaiteje, ar galima kepti silikonineje formoje?  g.gif


400g ruginio raugo
400g ruginiu miltu
2 a.s druskos
2v.s aliejaus
2v.s medaus(ar ...nesupratau ko)
140ml vandens

miltus prasijojam ir ismaisom tesla is duotu produktu, miltu nedaugint, nes ruginiai vistiek lips prie ranku. Tesla apibarstom miltais, pridengiam ranksluosciu ir i saldytuva statom parai laiko.
Tada istraukiam tesla ir perdedam i aliejum sutepta forma, leidziam pakilt 3val, turi padvigubet.
orkaite ikaitinam iki 250 C.kepam 8-10min, paskui sumazinam 200-210C ir kepam 30-40min.
Apacioj statyt inda su vandeniu.
iskepus duonai leidziam pravest 30-40min.
Cia labai sutrumpintas vertimas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *barbora*: 23 kovo 2010 - 11:12
Aciu labai Barbora 4u.gif

Taip. galima kepti silikone. as visada kepu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*barbora* @ 2010 03 23, 11:10)
400g ruginio raugo
400g ruginiu miltu
2 a.s druskos
2v.s aliejaus
2v.s medaus(ar ...nesupratau ko)
140ml vandens



Sirupo
Atsakyti
QUOTE(Meduvė @ 2010 03 23, 07:34)
Iskepiau as vakar duonele pagal Terra, tik gal per mazai kepiau, nes tokia slapia isejo ir kaip nedakepusi verysad.gif Bandysiu siandien vel kepti

Kepiau vakar is puses normos... Tai laabai zemas kepaliukas buvo, slapokas, ale man skanus smile.gif
Radau lenku pardej ruginiu miltu thumbup.gif Tai dziaugiuos kaip amzas vaikas biggrin.gif Kur moket 4.10e uz 1.5kg sveikuoliu pardej, o kur 0.89e uz kg pas lenkus thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Ulitka, ar ne rugsti gavosi?
Atsakyti
QUOTE(Meduvė @ 2010 03 23, 10:34)
Iskepiau as vakar duonele pagal Terra, tik gal per mazai kepiau, nes tokia slapia isejo ir kaip nedakepusi verysad.gif Bandysiu siandien vel kepti

Kad patikrinti ar duona iškepė, reikia išėmus kepaliuką, pabelsti pirštais į duonos apačią. Jei garsas toks sausas ir skardus - reiškia ok. Jei duslus- kiškit dar 10min. su "apačios" funkcija.
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2010 03 23, 13:27)
Ulitka, ar ne rugsti gavosi?

Rugstoka))as kaip tik tokios norejau)) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2010 03 23, 10:52)
Kepimo laikas man dabar tapo tyrimų objektu  biggrin.gif (kepiau 2 val. pradžioje 260 C)  na,  finale galėjo dar pakepti.... Galvoju, kad dėl grūdų čia viskas arba reikia subalansuoti receptą, o tai darau 'iš akies', matyt reikia remtis kokia tai formule  doh.gif .
Todėl ir įdomu duonas kepti, man azartas. Dabar pati ragaudama duoną kitaip ją vertinu.

Pipete. merginos tai gal padiskutuojame)Nes labai aktualu apie kepimo laika...rugines 100 proc. butent g.gif

Cia neseniai buvo rasoma

DUONOS duonos kepimas yra vienas juokas. Visur rasite informacija, kad duona tikrai buna iskepusi jei vidaus temperatura pasiekia 98 laipsnius. taigi smeigiu termometra i centra ir nustatau, kad pasiekus 96 laipsnius issijungtu, is inercijos orkaite dar 5-10 minuciu islaiko panasia temperatura ir pabaigia kepti.
pirmiausia 15min. ikaitintoje iki 240 orkaiteje suformuojama pluta, paskui temperatura musama iki 210, o pabaigiu 180-190. Apcioje dedu inda su vandeniu.
iskepa greiciau nei per 1h tikrai, gal, kad neaukstas kepaliukas g.gif .

Ar tinka ruginei duonai&&nes as kaip tik vakar bandziau) jau po 45 minuciu buvo 98 laipsiu , bet pagaliulas buvo slapias-slapias g.gif g.gif SOS!!SOS!!!
Atsakyti
kazkaip isivaizduoju kad duona ne pyragas. pagaliukas gali buti slapias. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2010 03 23, 18:44)
kazkaip isivaizduoju kad duona ne pyragas. pagaliukas gali buti slapias.  g.gif

na vat ir man taip atrodo. bet tame rusiskame forume rasoma kad turi buti sausas(butent prie to recepto parasyta) eisiu patikrinsiu ar tikrai parasyta)))
aga)taip ir parasyta .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ulitka: 23 kovo 2010 - 19:19
QUOTE(laurechka @ 2010 03 23, 12:42)
Radau lenku pardej ruginiu miltu thumbup.gif  Tai dziaugiuos kaip amzas vaikas biggrin.gif Kur moket 4.10e uz 1.5kg sveikuoliu pardej, o kur 0.89e uz kg pas lenkus thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif


Tik nepamiršk, kad lenkai dideli mėgėjai GMO ir round-up'u papurkšti negaili, tai jų miltai abejoju, ar labai sveiki.
Atsakyti
ryt ruginiam raugui bus 5 diena. kaip ir turėtų būti gatavas . bet jo kvapas toks vos ne kaip vėmalo... rūgštus, ir visai nemalonus... čia taip turi būti? jokių pelėsiu ar dar kažko papildomo nėra...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMICY: 23 kovo 2010 - 20:49