QUOTE(tigreirko1974 @ 2010 03 22, 11:32)
Terra2
gal butu galima smulkiau - tiksliau receptuka gauti apie kepta duonele
labai graziai ir skaniai atrodo
Mielai!
DUONA su RAUGU, paskaninta KMYNAIS:
400 gr ruginio raugo
200 gr ruginių multų
600 gr kvietinių( 812D, I rušies)
1v.š.druskos
2 v.š.kmynų
460ml vandens(trupučiuką drungno).
Išeiga - 1,5kg. Maišiau rankomis, nes mano duonkepė gali išmaišyti tik 1kg. Tiesiog norėjau viską padaryti savo rankomis. Ir nė kiek nepavargau. Žinoma, galima daryti iš pusės normos.
Taigi, iš visų produktų išminkiau tešlą. Labai lipo prie rankų, bet kuo ilgiau minkiau, tuo labiau ji darėsi paklusnesnė. Išminkius, padėjau tešlą ant miltais pabarstyto stalo, 30min. pailsėti(uždengiau). Po to perminkiau, suformavau kepalą , padariau įpjovas ir paguldžiau į formą pakilimui( apie 2,5val). Tada apipurškiau vandeniu ir į įkaitintą orkaitę. Kepė 1val., nes kepalas didelis.
Papildyta:
QUOTE(Saulėta. @ 2010 03 22, 11:41)
O, kaip šaunu, skanios tau duonelės
Neabejoju, kad tokia ir bus
Tikrai - o jau dyyydis!
Bet atrodo labai graži, minkštutė ir puri. Norėčiau riekelės pusryčiams
Prašom, prašom! Vaišinkitės!