Laba diena, kepejėlės
Kreipiuosi į Jus su pagalbos prašymu - padėkite suprasti, ką mes su MB ne taip pridirbome, kad neišsikepėme duonytės.
Vakar gavau duonkepę dovanų ir iškart norėjosi išbandyti (esam visiškai žali šitoj srity). MB ištraukė receptą iš interneto, kuris vadinasi "20 proc. ruginė duona". Sudėjo visus ingredientus (mieles dėjo paskutines - jos neturėjo liestis su skysčiais), pastatė ant "normalaus" režimo (parašyta, kad galima kepti kvietinę ir ruginę duoną) su atidėjimu iki ryto. Ryte, kaip ir turi būti, pyptelėjo. Atidariau iškart (gal nereikėjo?) ir pamačiau, kad duonytė keistai sukritusi ir užima tik 2/3 indo tūrio. Po pusvalandžio ištraukėm - ji užėmė 1/3 tūrio. Prapjovėm kietą plutelę ir pamatėm, kad viduj - žalios tešlos gabalas
Nors receptą MB rinkosi šitą, nes prie jo buvo gerų atsiliepimų...
Gal turit minčių, kas čia galėjo nutikti?
Dabar skaitau Jūsų temas, ir matau, kad mielinei tešlai reikėtų A arba B glitimo miltų, o mes kepėm iš Ekstros (berods, su D raidele) - ar tai galėjo turėti įtakos? Ar programą ne tą nustatėm?
Būčiau dėkinga už idėjas... labai norisi pasidžiaugti savo gaminta duonele, bet še tau, kad nori...