QUOTE(pipete @ 2010 03 18, 21:45)
Nataliuncik, kiek laiko tu ruginę duoną su raugu kepi (proporcijos: 500 ruginių miltų, 100 kvietinių, +grūdai, pusė miltų plikyti)? Turiu tris knygas atsisiuntusi iš amazon, bet tie užsieniečiai tokios ruginės nekepa (parazitai)
. Man tokia gaunasi drėgna, kaip neiškepusi truputį, nors kepu 1,30 h. Nebesuprantu, ką darau ne taip.
Tu kai kepi orkaitei, statyk duoną kept kai orkaite įkaitinta iki 280º, o po 5-7min sumažink temp. iki 230 º ir duoną uždenk folija, iškept turi per 30-40min, pabandyk tokį būdą
QUOTE(pipete @ 2010 03 18, 21:49)
Na, čia mano draugė
., aš irgi receptus kuriu vietoje, bet kai nespėju surašyti ką dėjau ir kiek, pačiai būna pikta, kai gaunasi super duona, o atkurti jos nebeišeina.
pas mane tas pats, nemėgstu užrašinėt ir kažką daryt pagal receptą
QUOTE(pipete @ 2010 03 18, 22:23)
Panašu, kad jiems technika, tekstūra svarbiau, nei skonis.
Gyvenime visada bus problemų. Bet jūsų teisė rinktis: galite skųstis, o galite jas spręsti.