as siandien iskepiau pirma savo duonyte
receptukas:
Duona pagal Savojos receptą
Svoris 1000 g
Trukmė 3 val. 39 min.
SUDEDAMOSIOS DALYS
500 ml šilto vandens
2 a.š. druskos
500 g (2½ dozavimo stiklinaitės)
kvietinių miltų
200 g (1 dozavimo stiklinaitė)
ruginių miltų
1 a.š. sausų kepimo mielių
30 g svogūnų galvų (+ keletas
svogūno žiedų)
40 g grybų
80 g Boforo sūrio (vietoje Boforo
sūrio galima naudoti Parmezaną
arba bet kokį kitą sūrį)
Naudojant šviežias mieles, sausoms
mielėms nurodytą kiekį reikia padidinti
trigubai (pagal svorį).
Supilkite sudedamąsias dalis į konteinerį, laikydamiesi tokios
tvarkos: šiltas vanduo, supjaustyti grybai ir svogūnai, Boforo
sūrio kubeliai ir druska. Po to supilkite dviejų rūšių miltus ir
sausas mieles.
Likus 3045 minutėms iki programos pabaigos, atidarykite
duonkepę ir patikrinkite tešlos būklę jei tešla pakankamai
standi, ant duonos išdėliokite svogūnų žiedus papuošimui.
labai skani gavosi. as dejau saldytus baravykus, tai grybais kvepejo visi namai.