QUOTE(Meduvė @ 2010 03 16, 14:44)
Pradejau ir as kepti duona. Jau raugas ipadarytas ir duonele isminkyta

Tik nesuprantu vieno dalyko: pagal raugo gaminimo instrukcija, raugo iseina apie 500g. Vienam kepaliukui duonos reikia paimti apie 200g (priklausomai nuo recepto). Raugo pasilikti kitam kartui reikia tik 80g. O tai visa kita i siukslyne????????????? KAzkaip man gaila ismesti tuos 200g
Jokiu būdu neišmeskite! Padalinkit visą likusį raugą i lygias dalis( na, pvz. po 100gr) ir į šaldytuvą. kai kitą kartą kepsit, pasiimsit dalį pamaitinimui ir jau nebereikės pasilikti atsidėjimui, kol baigsis atsargos šaldytuve. Aš nesu nė trupinėlio raugo išmetusi. Esu netgi susidžiovinusi ir susipylusi į stiklainiuką. Taip galima laikyti apie metus. Labai patogu ekstra atvejams.