sita, gal patyrusios patars. skaiciau kad tipo jei mulciuota tai laistyti kas savaite, bet as ir siaip tik kas savaite laistydavau, bet nei nuvysdavo nei ka tik vat vienas dalykas neramina, turejau nemazai daigu pomidoru"krakus", labai skanus pomidorai, bet kazkaip vos ne puse pomidoro salia kotelio budavo kietas ir zalias, tekdavo nupjauti gal cia dregmes trukumas taip padare ? ar kas augino krakus dar ?
QUOTE(Bomba @ 2010 03 20, 15:47)
sita, gal patyrusios patars. skaiciau kad tipo jei mulciuota tai laistyti kas savaite, bet as ir siaip tik kas savaite laistydavau, bet nei nuvysdavo nei ka tik vat vienas dalykas neramina, turejau nemazai daigu pomidoru"krakus", labai skanus pomidorai, bet kazkaip vos ne puse pomidoro salia kotelio budavo kietas ir zalias, tekdavo nupjauti gal cia dregmes trukumas taip padare ? ar kas augino krakus dar ?
Krakų neauginau,bet pomidorus nemulčiuotus pataria laistyti kas dešimt dienų gausiai.Tai mulčiuotus būdavo,kad mėnesiui išvažiuoju,o pomidorai kaip buvę.
QUOTE(Bomba @ 2010 03 20, 15:47)
turejau nemazai daigu pomidoru"krakus", labai skanus pomidorai, bet kazkaip vos ne puse pomidoro salia kotelio budavo kietas ir zalias, tekdavo nupjauti gal cia dregmes trukumas taip padare ? ar kas augino krakus dar ?
auginau pernai krakus, bet irgi daug zalio kietumo palei kotuka buvo - tai shiemet nebesejau
QUOTE(*GREISI* @ 2010 03 20, 14:55)
o kas domina?
howard german tie rankoje,juos turi lygtais.
Papildyta:
Brandy wine red
howard german tie rankoje,juos turi lygtais.
Papildyta:
Brandy wine red
Jau susirinkau paveiksliukus pagal sąrašą
Ačiukas, Greisi, tau labai, kad surašei, su kiek stiebų auginti
QUOTE(Asese @ 2010 03 20, 15:53)
Jau susirinkau paveiksliukus pagal sąrašą
šiaip daugelį pirmi metai auginsiu.Ant pakelių surašiau.Galvoju visus didelius auginsiu vienu ,nu gal dviem stiebais,bet abejoju,nes vėlai pasėsim,o dideliems daugiau laiko viskam.Aišku vyšniniai tarkime jeigu vietos yra jų net negeni Amerikoje,o aš kokia keturiais stiebais auginsiu .Galima ir daugiau.Priklauso koks ir šiltnamis.Pas mane ,kai aukštas ,tai didelius galiu ir vienu stiebu auginti,bet jeigu tarkim labai mažas,tai anksti viršūnę kerpi,nu tada vėl kitas reikalas.
Jeigu kokios veislės nerandi ,tai rašyk.
pasimerkiau tas seklytes kad biski pamirktu tai ryt is ryto irgi pasisesiu....kad tik vel kas man ju nesumaisytu....
O dar norejau pas greisi paklausti, ar ten visos hibridines seklos ar bus galima is ju pasirinkti seklos kitiem metam?
O dar norejau pas greisi paklausti, ar ten visos hibridines seklos ar bus galima is ju pasirinkti seklos kitiem metam?
QUOTE(daivasen @ 2010 03 20, 16:14)
pasimerkiau tas seklytes kad biski pamirktu tai ryt is ryto irgi pasisesiu....kad tik vel kas man ju nesumaisytu....
Nu hibridai ir lieka hibridais,šiaip nepataria,nes nežinai kas išaugs.
QUOTE(Bomba @ 2010 03 20, 14:47)
sita, gal patyrusios patars. skaiciau kad tipo jei mulciuota tai laistyti kas savaite, bet as ir siaip tik kas savaite laistydavau, bet nei nuvysdavo nei ka :
Mielosios, gerosios, nu nejau manot, kad tam yra taisyklė???
mano dideliam stikliniam karštom dienom temperatūra sugyla iki 45 laipsnių ir daugiau.. tada aš lakštau kaip višta, kudakuoju, panikuoju, lieju "lietutį" į stogą, kad jį vėsint.. kad nesukeptų (užpernai visos viršūnės nukepė).. Ir jei aš vadovaučiausi taisyklėm - kas 10 dienų, kas savaitę ar t.t. amen mano pomidorams būtų po kelių dienų, dar savaitgalio nesulaukus..Buvo savaičių, kai ir dvi savaites nelabai reikėjo laistyt - apsiniaukusiom dienom po mulču žemė ilgai drėgna buvo..
Juk yra tiek daug sudedamųjų dalių:- šilnamio konstrukcija, stiklo skaidrumas, ar tai aplamai stiklas ar polietilenas, šiltnamio aukštis, stoglangių buvimas - nebuvimas, pomidorų sodinimo tankumas, šiltnamio padėtis..šešėliai ant jo krentantys, oro temperatūra, vėjai ir t.t... Nesivadovaukit taisyklėm, kiškit pirštą prie šaknų ir pačios pajausit.. jei žemė tarsi parakas - liekit. Juk net pomidorų lapeliai dažnai pasako - liet ar ne..
QUOTE(ratuto @ 2010 03 20, 17:08)
mano dideliam stikliniam karštom dienom temperatūra sugyla iki 45 laipsnių ir daugiau.. tada aš lakštau kaip višta, kudakuoju, panikuoju, lieju "lietutį" į stogą, kad jį vėsint.. kad nesukeptų (užpernai visos viršūnės nukepė).. Ir jei aš vadovaučiausi taisyklėm - kas 10 dienų, kas savaitę ar t.t. amen mano pomidorams būtų po kelių dienų, dar savaitgalio nesulaukus..Buvo savaičių, kai ir dvi savaites nelabai reikėjo laistyt - apsiniaukusiom dienom po mulču žemė ilgai drėgna buvo..
Juk yra tiek daug sudedamųjų dalių:- šilnamio konstrukcija, stiklo skaidrumas, ar tai aplamai stiklas ar polietilenas, šiltnamio aukštis, stoglangių buvimas - nebuvimas, pomidorų sodinimo tankumas, šiltnamio padėtis..šešėliai ant jo krentantys, oro temperatūra, vėjai ir t.t... Nesivadovaukit taisyklėm, kiškit pirštą prie šaknų ir pačios pajausit.. jei žemė tarsi parakas - liekit. Juk net pomidorų lapeliai dažnai pasako - liet ar ne..
QUOTE(ratuto @ 2010 03 20, 17:08)
(užpernai visos viršūnės nukepė).. Ir jei aš vadovaučiausi taisyklėm - kas 10 dienų, kas savaitę ar t.t. amen mano pomidorams būtų po kelių dienų, dar savaitgalio nesulaukus..
Juk yra tiek daug sudedamųjų dalių:- šilnamio konstrukcija, stiklo skaidrumas, ar tai aplamai stiklas ar polietilenas, šiltnamio aukštis, stoglangių buvimas - nebuvimas, pomidorų sodinimo tankumas, šiltnamio padėtis..šešėliai ant jo krentantys, oro temperatūra, vėjai ir t.t...
(užpernai visos viršūnės nukepė).. Ir jei aš vadovaučiausi taisyklėm - kas 10 dienų, kas savaitę ar t.t. amen mano pomidorams būtų po kelių dienų, dar savaitgalio nesulaukus..
Juk yra tiek daug sudedamųjų dalių:- šilnamio konstrukcija, stiklo skaidrumas, ar tai aplamai stiklas ar polietilenas, šiltnamio aukštis, stoglangių buvimas - nebuvimas, pomidorų sodinimo tankumas, šiltnamio padėtis..šešėliai ant jo krentantys, oro temperatūra, vėjai ir t.t...
Čik čiriku, tiku-pliku, kokoryko-kudkuda, kukū-rukū ratutooo..... O teip, mergicos, dar sniegas nenutirpo, o jau laistymo taisyklių reik.. Nuleiskit garą, palaukit kol sudigs pomidorai, sukiškit juos į šiltnamį, o tada matysit ko realiai pomidorai prašo
Taigi nėra čia taip sudėtinga, kaip jums virtualiai atrodo. Nebe reikalo ratuto taip užkudakino - visą mokslą kaip and asfalto patiesė
cik ciriku... ...as irgi siandien pomidorus ispikavau,dar liko dalis ,kuriu neturiu...,laukiu didieji darbai su pom. padaryti,reikia laukt rezultatu..
Sveikos pomidoru augintojos Jau koki menesi skaitau jusu pokalbius ir vis nedrisdavau prisijungti.
Susodinau ir as savo pomidoru seklas. Sie metai pirmieji kada auginuosi pati. Po praeitu metu blogo pomidoru derliaus pirktu daigu is turgaus nutariau, kad auginsiuos pati. Mano susetos veisles:Agatas, Betalux, Benito, Rio Grande, Toyoto, Japoninis triufelis, Juodasis mauras, Kriausiniai, Sun Stone, Lemon Boy. Balkoniniai Vilma - cia sake dukra auginsis
Ir pries pora savaiciu buvau Londone ir nusipirkau svyrancius Tumbling Tom Yellow, kas gausis nezinau, bet sudygo 100 procentu.
Susodinau ir as savo pomidoru seklas. Sie metai pirmieji kada auginuosi pati. Po praeitu metu blogo pomidoru derliaus pirktu daigu is turgaus nutariau, kad auginsiuos pati. Mano susetos veisles:Agatas, Betalux, Benito, Rio Grande, Toyoto, Japoninis triufelis, Juodasis mauras, Kriausiniai, Sun Stone, Lemon Boy. Balkoniniai Vilma - cia sake dukra auginsis
Ir pries pora savaiciu buvau Londone ir nusipirkau svyrancius Tumbling Tom Yellow, kas gausis nezinau, bet sudygo 100 procentu.