Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Mirabele @ 2010 03 18, 20:13)
Zinokit abejoju kad dykai gausit lietuviskai unsure.gif Cia kaip suprantu yra visas jo rinkinukas. Tad gal kas perskaitys ir pasidalins patarimais mirksiukas.gif

(kad bent knygynuose būtų - tikrai pirkčiau, tokiai literatūrai, o ypač tokiam šauniam autoriui pinigų negaila bigsmile.gif )

Šiandien pikavau pomidorus Red Cherry, kur skundžiausi, kad ištįso tik ką išdygę daigeliai. O jų ten koks 100 priaugę, ne mažiau blink.gif dėžutėje nuo pievagrybių blink.gif jergau, kad vargstu, išmesti labai gaila, nežinau, kam duoti - keletas pažįstamų užsiprašė po 10, o daugiau!? Gal norit kas doh.gif tik teks palaukti, kol anie sustiprės persodinti, kol išleis daugiau šaknelių (giliai sodinau, nes ištįsę truputį), o lapelių tik 1 pora dar ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2010 03 18, 20:18)
(kad bent knygynuose būtų - tikrai pirkčiau, tokiai literatūrai, o ypač tokiam šauniam autoriui pinigų negaila  bigsmile.gif )

Tai kad pora knygu yra lietuviskai isleistu bigsmile.gif http://esu.failai.lt...ius-kurdiumovas mirksiukas.gif Ir persiskaityti vietoj galima bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mirabele: 18 kovo 2010 - 19:22
4u.gif Linksma cia pas jus biggrin.gif Pamenu, kai pernai pirma karta apturejau savo siltnami, eidavau bile kiek kartu per diena paziureti, pasidziaugti, tai jei buciau radusi tokius pomidorus kabancius, nu tai ka zinau... butu ir mane rade kas kaip gyva ten biggrin.gif

Dar norejau paklausti, tu kurios jau daug veisliu isbande ar siaip zino- man patinka tokie pomidorai, kur buna kieti, rugstoki, netusciaviduriai. Gal kokia veisle pasufleruoti galit, ar seklyciu atliekamu turit? Nusipirkau "ant durniaus "betalux" ale, net neisivaizduoju kokie jie, jamiau tik del to, kad zemaugiai, tvirti ir raisiot nereikia (nu kad nepasikartu lotuliukas.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lapkrituke: 18 kovo 2010 - 19:29
QUOTE(mikuotuke @ 2010 03 18, 20:18)

Šiandien pikavau pomidorus Red Cherry, kur skundžiausi, kad ištįso tik ką išdygę daigeliai. O jų ten koks 100 priaugę, ne mažiau  blink.gif  dėžutėje nuo pievagrybių  blink.gif  jergau, kad vargstu, išmesti labai gaila, nežinau, kam duoti - keletas pažįstamų užsiprašė po 10, o daugiau!? Gal norit kas  doh.gif  tik teks palaukti, kol anie sustiprės persodinti, kol išleis daugiau šaknelių (giliai sodinau, nes ištįsę truputį), o lapelių tik 1 pora dar  ax.gif

idek skelbimuka i shita temuke:
http://www.supermama...howtopic=567920

manau kas nors apsidziaugs labai ir be galo biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
man tai knygos patinka tikros, o ne internetines, megstu atsigulus skaityt, ka reikia pasizymet blush2.gif tai nusipirkau ,,Protingas šiltnamis" ir ,,Protingas daržas". Iš karto neradau, bet ,,Vagos" knygyne galima užsisakyt ir po savaiteles atveža thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Mirabele @ 2010 03 18, 20:20)
Tai kad pora knygu yra lietuviskai isleistu bigsmile.gif  http://esu.failai.lt...ius-kurdiumovas  mirksiukas.gif Ir persiskaityti vietoj galima bigsmile.gif

ačiū! bigsmile.gif Šventė mano kieme wub.gif

Lapkrituke, nežinau dėl betaluks, bet kažkaip įtariu, kad jų nepernokinus, turėtų gautis tavo mėgstami pomidorai, pusiau sultingi, pilni bigsmile.gif

Tiesa, kokia išdaiga šiemet nutiko doh.gif
Dar nuo rudens stovėjo pas mane keli neprinokę (na, pageltonavę) pomidorai lentynoje, kaip žinia, iš šiltnamio surinkti.
Na, vienam pagaliau paraudus, ėmiau ir perpjoviau - bus garnyrui, mat.
Žiū - viduje iš sėklytės bedygstąs naujas pomidoriukas, žalsvas daigelis! doh.gif
Pagailo, pasodinau, o dabar jau tikruosius lapelius beleidžiąs bigsmile.gif
Nežinau, gaila, kokia veislė doh.gif iš vienos bobutės gauti daigai buvo unsure.gif
bet skonis - lapkritukei patiktų thumbup.gif
Atsakyti
mikutuke, aciu bandysiu nepernokint smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(glinglingas @ 2010 03 18, 19:13)
nepasakiau ash i lauka sodinsiu  4u.gif  ar jokio skirtumo?

na į lauką dar vėliau..

Papildyta:
QUOTE(serzas @ 2010 03 18, 19:14)
Ziurinejau viena dienorasti ten aukstinpapius augina, bet jie tokie skurdus, tai tie kibirai ziauriai atrodo  doh.gif  nu ir kilo mintis, pasisodinti aukstinpapi, o is virsaus 100&1000 keleta, ant pokelio raso i 30cm vazona vienas daigas, o i 41cm sodinti 3 daigus - pasisleptu kibiras ir atrodytu kaip didele gele ar medelis  ax.gif
Tik vat ir vel man klausimas pasikabino  lotuliukas.gif  pomidorai jau pasodinti tai kai reiks sodinti i siltnami tai gal lauke dar ankstoka bus auginti, o siltnami toki kibira pakabinti turbut neimanoma  construction.gif Tai kaip pristabdyti ju augima? g.gif arba ga po to vel persodinti is siltnamio i kibira ir i lauka? bet ar nenusals priprate sltnami gyventi?  g.gif

Jie ne skurdoki ten, tiesiog jauni dar.
Pristabdyti augimą galit nebent vėsiau pastatę. Galit kurį laiką ir šiltnamy palaikyt, paskui laukan išnešit. Nenušals, ten pas jus gi šilta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2010 03 18, 20:14)
Na jums maziau tada su pomidorais reikia uzsiimti ir prisiminti jog turit vyrus  :lotu

o man atrodo , saunuoli, kad tai tavo problema dirol.gif jei nemoki bendrauti,lisk i savo geodezija ir t.t. gun_rifle.gif
Papildyta:
QUOTE(Ritutė90 @ 2010 03 18, 21:28)
o  man atrodo , saunuoli, kad tai tavo problema dirol.gif jei nemoki bendrauti,lisk i savo geodezija ir t.t. gun_rifle.gif

atsiprasau ,kad ne i tema,mergaites ax.gif
Atsakyti
Mergaites jus cia is anksto susitarusios uzsisakinejot seklas is uzsienio ,kaip as is diskusiju supratau ,tai gal kokia sekla liktu ir man ,vis naujove...kiek reiks ,tiek sumokeciau.Paprasciausiai idomu butu kitokiu rusiu pasisodint ,ne tik tas tradicines...
Atsakyti
QUOTE(lolita1960 @ 2010 03 18, 21:37)
Mergaites jus cia is anksto susitarusios uzsisakinejot seklas is uzsienio ,kaip as is diskusiju supratau ,tai gal kokia sekla liktu ir man ,vis naujove...kiek reiks ,tiek sumokeciau.Paprasciausiai idomu butu kitokiu rusiu pasisodint ,ne tik tas tradicines...

jeiu neliktų, pasidairyk kai ko įdomesnio čia - http://www.originali...s/darzoves?p=10
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritutė90 @ 2010 03 18, 20:30)
o  man atrodo , saunuoli, kad tai tavo problema dirol.gif jei nemoki bendrauti,lisk i savo geodezija ir t.t. gun_rifle.gif

na, kad lyg ir nieko blogo šaunuolis nepasakė..
Vienintelį pomidorų augintoją vyriškį turim, reik gerbt ir mylėt biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(lolita1960 @ 2010 03 18, 20:37)

pabandyk Greisi parašyti, gal bus likę kas nors mirksiukas.gif
Atsakyti