Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(meduliukas @ 2010 03 17, 20:41)
Nenusprogs, as pernai i toki pati ir paprikas dar sugebejau sugrusti - derliu dar dabar is stiklainiuku valgom mirksiukas.gif

Na tada reik eit pasiset daugiau g.gif Kas bus tas. Norisi normaliai pomidoru pavalgyt, o ne tik kad paragaut smile.gif
Atsakyti
ir čiliukai bus 4u.gif .Tikra SAGA.
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2010 03 17, 20:58)
ir čiliukai bus 4u.gif .Tikra SAGA.

4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 03 17, 17:57)
Va, kaip tik šiandien perverčiau seną knygutę apie pomidorų auginimą, ten kaip tik rašo, kad pomidorus sodinant tankiau gaunamas didesnis derlius, tačiau prieiti, genėti ir kitaip prižiūrėti daigus šiek tiek sunkiau. Jei jūsų negąsdina sunkesnė priežiūra, gal bandykit tankiau pasodint, o ir daigų daugiau tilps.....
Aš tą tankumą įsivaizduoju maždaug kas 30-40 cm, ne daugiau. Įdomu kokia kitų nuomonė.

Žiūrint, ko nori - greito ir gausaus derliaus iki liepos vidurio ar net rugpjūčio, ar sveikų augalų? ax.gif (bet čia grubiai sakant). Tankiai susodinti pomidorai, kadangi jų daug, duos gausų derlių (be abejo, kur 20 krūmelių, o kur tik 10), bet jei nebus gero vėdinimo, tarp augalų nevaikščios oro srovės, lapai liesis vienas su kitu, tai didesnė greitų ir didelių ligų tikimybė (čia teoriškai - statistiškai, žiūrint į tradicinius ūkius).
Pernai dariau eksperimentą - tikrai retai susodinau pomidorus, gal kas metrą ar truputį tankiau, nuo vidurio liepos neravėjau ir neskabiau, ligos neplito, tik vos vos sugalvojo pasirgti rugsėjį (bet palyginus su užpernykštėmis ligomis, tai stebuklingas pasiekimas).
Visgi, nesakau, kad tankus sodinimas yra blogas dalykas! Jei mulčiuosi pvz šiaudais, kokiom dilgėlėm palaistysi, nuolat vėdinsi (idealiausia per stoglangius, bet tokių paprastai nebūna, tai gerai ir taip), ir vengsi didelio šakų susigrūdimo, kad pomidorai mažiau liestųsi vienas su kitu - kodėl gi ne! Pabandyk taip sodinti, pasidalinsi savo patirtimi mirksiukas.gif 4u.gif

QUOTE(*GREISI* @ 2010 03 17, 19:51)
Merginos radau PAKVIETIMĄ Į PAŠTĄ  thumbup.gif

Valiooooo!! bigsmile.gif thumbup.gif A jau bigsmile.gif oi, kaip laukiam bigsmile.gif ratuto penius su armonika atsiuntė, tai dabar Greisi džiaugsmų lauksiu wub.gif
Atsakyti

na cia paskaiciau jusu mintis, dabar as noriu pasidalint savom -mano siltnamis 6 x 4,yra 3lysves atskirtos praejimams ,tai as pasodinu apie 70 daigu pomidoru ,o tarp 4 pomidoru (sodinu kvadratu) i viduri pasodinu po 1 paprika, o dar kur nors gale pasodinu 3-4 daigus agurku pradziai ,kol atsiras lauke.Pernai derlius buvo labai geras ,ir nesirgo augalai ,o kaip siemet bus ,bus matyt.
O tam video kur buvo rodoma ,kad pila bora su cukrum sumaisius ,tai bent man taip atrode, kad ten nuo skruzdziu(angliskai as nelabai) , pyliau ant skruzdziu ir kava ir kavos tirscius (karstus ir saltus) ,bet nieko nepadejo , o milteliai padejo ,nors negaliu nesutikt chemija vis delto,bet kaip ravint prilenda kur reikia ir kur nereikia ,tai jau ir chemija gerai rolleyes.gif
Atsakyti
aciu visoms uz atsakymus ir nepykit jei ikirejau 4u.gif tik man daug klausimu iskyla kadangi pirmi metai sodininke blush2.gif praeita tema perskaiciau,bet kol visas kitas perskaityciau tai tikriausiai ateitu vasara,o o tada jau mano pomidoriukam butu saukstai po pietu doh.gif
Atsakyti
ale diedulis tas kaip įdomiai augina -sukišęs vazonus į žemių maišą tongue.gif iš pradžių pagalvojau -oho -tokie dideli pomidorai,o vazoniukas toks mažas g.gif
Atsakyti
QUOTE(lolita1960 @ 2010 03 17, 22:37)
na cia paskaiciau jusu mintis, dabar as noriu pasidalint savom -mano siltnamis 6 x 4,yra 3lysves atskirtos praejimams ,tai as pasodinu apie 70 daigu pomidoru ,o tarp 4 pomidoru (sodinu kvadratu) i viduri pasodinu po 1 paprika, o dar kur nors gale pasodinu 3-4 daigus agurku pradziai ,kol atsiras lauke.Pernai derlius buvo labai geras ,ir nesirgo augalai ,o kaip siemet bus ,bus matyt.
O tam video kur buvo rodoma ,kad pila bora su cukrum sumaisius ,tai bent man taip atrode, kad ten nuo skruzdziu(angliskai as nelabai) , pyliau ant skruzdziu ir kava ir kavos tirscius (karstus ir saltus) ,bet nieko nepadejo , o milteliai padejo ,nors negaliu nesutikt chemija vis delto,bet kaip ravint prilenda kur reikia ir kur nereikia ,tai jau ir chemija gerai rolleyes.gif

taip nuo skruzdžių,bet ten prie namų,o ne ant pomidorų.Kiek skaitau tuos užsienietiškus forumus,tai dar nė karto neaptikau,kad pasiųlytų chemiją,kaip išeitį.Šiaip skruzdės greitai miršta nuo mikso su cukrum mielėmis ir vandeniu.
Atsakyti
Bandau įsivaizduot kokia ekstazė turi užpult išsipakavus siuntinuką ir radus TIEK nuostabiausių sėklų.. wub.gif wub.gif wub.gif (čia aš apie Greisi biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2010 03 18, 08:07)
taip nuo skruzdžių,bet ten prie namų,o ne ant pomidorų.Kiek skaitau tuos užsienietiškus forumus,tai dar nė karto neaptikau,kad pasiųlytų chemiją,kaip išeitį.Šiaip skruzdės greitai miršta nuo mikso su cukrum mielėmis ir vandeniu.

pernai skruzdes irgi su mielem naikinau, po poros kartu dingo, tik vandens nepyliau: ant sauksto mieliu dejau du saukstus cukraus, sumaisiau ir pusdieniui palikau, kol mase suskystejo, ir islasinau ant skruzdziu taku ir skruzdelynu.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 03 18, 10:24)
Bandau įsivaizduot kokia ekstazė turi užpult  išsipakavus siuntinuką ir radus TIEK nuostabiausių sėklų..  wub.gif  wub.gif  wub.gif  (čia aš apie Greisi  biggrin.gif )

Dar tik lėksiu į paštą,nes ką tik vaikus nuvedžiau .Laukiu vyro,kad mašiną gražintų.
Dėl mielių,tai palieku indukuose tą skystimėlį.
Atsakyti
Vakar paskaičiau ir pažiūrėjau apie dulkių siurblių turinio pylimą ant pomidorų.. jep, mergikės.. šiandien apžiūrėjau triobą.. tiktų pomidorams bet koks kampas.. doh.gif Žiema gera tuo, kad nesimato dulkių.. O dabar.. brrrrr....

Dar prisiminiau kurią dieną.. Kuri pasakojot pernai, kai sintetiniu šniūru pririšot pomidorus, o ryte radot visus kabančius ore? pamenu pernai kvykiau įsivaizdavus, šiemet vėl vaizduotė įsisiūbavo ir vėl iki ašarų smile.gif))))

QUOTE(saintlina @ 2010 03 18, 09:24)
Bandau įsivaizduot kokia ekstazė turi užpult  išsipakavus siuntinuką ir radus TIEK nuostabiausių sėklų..  wub.gif  wub.gif  wub.gif  (čia aš apie Greisi  biggrin.gif )

tai vadinama orgealiniu pasitenkinimu smile.gif))))

ŽOSTAUT, a gavai? Ar išsiuntai?

Papildyta:
tiesa, kažkuri klausėt apie durpinius indelius - suvargau pernai. Mažiau laistai, išdžiūna (sudžiovinau ne vieną gėlę ir pipiriuką), daugiau palaistai - težta.. T.y. per daug nervų ir pastangų tokiai smulkmenai.. Grietinės indukai pats tas.
Atsakyti