Ale kaip smagu, kad jauciamas sioks toks sukrutimas sioje temeleje, nors ir ne ledu sezonas Tik va gaila, kad vis nerandu laiko nauju ledu uzmaisyt... nu bet nieko, svenciu surmuliui prauzus bus galima ramiai eksperimentuot tikiuosi bus su kuo pasidalint rezultatais
Papildyta:
Eeeglute, itariu pas mus tokie patys aparaciukai, nes ir mano instrukcijoj tokie patys receptai
Eeeglute, itariu pas mus tokie patys aparaciukai, nes ir mano instrukcijoj tokie patys receptai
[/quote]
Gali buti, kad tie patys Maniskis pirktas Top Shop parduotuvej. Kainavo 70 Lt. Kol kas dar nieko nebandziau daryti, tai apie kokybe negaliu irgi nieko pasakyti. Bet yra garantija metams, tai nesuku sau del to galvos
Papildyta:
QUOTE(dute_a @ 2008 12 31, 01:03)
as manau kad glajaus cukrus yra tiesiog cukraus pudra, juk is jos glaju gaminam
Dute_a, Aciu uz nuomone!
SOKOLADINIAI METU LEDAI
Sudetis:
2/3 stiklines nugriebto pieno
3 1/2 sauksto glajaus cukraus
3/4 stiklines tirstos grietineles
Keli laseliai pipirmetes ekstrakto
3 1/2 sauksto sutrinto sokolado
Piena su cukrumi pasildykite puode. Kaitinkite ant mazos ugnies nuolatos maisydami, kai cukrus istirps, ugni isjunkite. I atvesusi piena supilkite pipirmetes ekstrakta bei grietinele. Ijunkite aparata ir atsaldyta misini supilkite i saldymo dubeni. Pradejus masei tirsteti, suberkite sokolada. Palaukite kol ledai sutirstes.
Sudetis:
2/3 stiklines nugriebto pieno
3 1/2 sauksto glajaus cukraus
3/4 stiklines tirstos grietineles
Keli laseliai pipirmetes ekstrakto
3 1/2 sauksto sutrinto sokolado
Piena su cukrumi pasildykite puode. Kaitinkite ant mazos ugnies nuolatos maisydami, kai cukrus istirps, ugni isjunkite. I atvesusi piena supilkite pipirmetes ekstrakta bei grietinele. Ijunkite aparata ir atsaldyta misini supilkite i saldymo dubeni. Pradejus masei tirsteti, suberkite sokolada. Palaukite kol ledai sutirstes.
BRASKINIAI LEDAI
Sudetis:
1 stikline svieziu braskiu
1/3 stiklines glajaus cukraus
1/3 stiklines tirstos grietineles
Is 1/2 nedideles citrinos isspaustu sulciu slakelis
Braskes sutrinkite i vientisa mase, sudekite likusius produktus ir isplakite. Ijunkite aparata ir atsaldyta misini supilkite i saldymo dubeni. Palaukite, kol ledai sutirstes.
Sudetis:
1 stikline svieziu braskiu
1/3 stiklines glajaus cukraus
1/3 stiklines tirstos grietineles
Is 1/2 nedideles citrinos isspaustu sulciu slakelis
Braskes sutrinkite i vientisa mase, sudekite likusius produktus ir isplakite. Ijunkite aparata ir atsaldyta misini supilkite i saldymo dubeni. Palaukite, kol ledai sutirstes.
CITRININIS SERBETAS
Sudetis:
2/3 stiklines smulkaus cukraus
2/3 stiklines vandens
Is 1/2 vidutinio dydzio apelsino isspaustu sulciu slakelis
1/2 stiklines citrinu sulciu
1/2 vidutinio dydzio kiausinio baltymo
Vandeni su cukrumi supilkite i puoda. Kaitinkite ant mazos ugnies nuolatos maisydami. Misiniui uzvirus, dar pavirkite 1 minute. Ijunkite ugni ir palikite atvesti. Supilkite apelsinu ir citrinu sultis. Suplakite kiausinio baltyma iki standumo ir supilkite i misini su sultimis. Ijunkite aparata ir atsaldyta misini supilkite i saldymo dubeni. Palaukite, kol ledai sutirstes.
Papildyta:
SALDUS VANILINIAI LEDAI
Sudetis:
2 kiausiniu tryniai
3 1/2 sauksto glajaus cukraus
2/3 stiklines nugriebto pieno
2/3 tirstos grietineles
Keli laseliai vaniles ekstrakto
Kiausiniu trynius su cukrumi suplakite stikliniame inde. Uzvirine piena, supilkite ji i inda su suplaktais trynais, sumaisykite. Si misini supilkite atgal i puoda ir nuolat maisydami kaitinkite, kol jis sutvirtes ir pasidengs plevele. Misinio neuzvirinkite. Isjunkite ugni ir palikite atvesti. Supilkite grietinele ir vaniles ekstrakta, sumaisykite. Ijunkite aparata ir atsaldyta misini supilkite i saldymo dubeni. Palaukite, kol ledai sutirstes.
Sudetis:
2/3 stiklines smulkaus cukraus
2/3 stiklines vandens
Is 1/2 vidutinio dydzio apelsino isspaustu sulciu slakelis
1/2 stiklines citrinu sulciu
1/2 vidutinio dydzio kiausinio baltymo
Vandeni su cukrumi supilkite i puoda. Kaitinkite ant mazos ugnies nuolatos maisydami. Misiniui uzvirus, dar pavirkite 1 minute. Ijunkite ugni ir palikite atvesti. Supilkite apelsinu ir citrinu sultis. Suplakite kiausinio baltyma iki standumo ir supilkite i misini su sultimis. Ijunkite aparata ir atsaldyta misini supilkite i saldymo dubeni. Palaukite, kol ledai sutirstes.
Papildyta:
SALDUS VANILINIAI LEDAI
Sudetis:
2 kiausiniu tryniai
3 1/2 sauksto glajaus cukraus
2/3 stiklines nugriebto pieno
2/3 tirstos grietineles
Keli laseliai vaniles ekstrakto
Kiausiniu trynius su cukrumi suplakite stikliniame inde. Uzvirine piena, supilkite ji i inda su suplaktais trynais, sumaisykite. Si misini supilkite atgal i puoda ir nuolat maisydami kaitinkite, kol jis sutvirtes ir pasidengs plevele. Misinio neuzvirinkite. Isjunkite ugni ir palikite atvesti. Supilkite grietinele ir vaniles ekstrakta, sumaisykite. Ijunkite aparata ir atsaldyta misini supilkite i saldymo dubeni. Palaukite, kol ledai sutirstes.
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 31, 14:08)
Merginos , nenervinkite , bu leksiu pirkti to aparato , o paskui nespesiu gydyti anginos
Na jei tik dėl aparato tai pirma galite ir be jo pasigaminti ledus ir po to išbandžiusios jau nuspręsite jo reikia ar ne
Man jo tikrai prireikė - tad ir įsigijau
O šiaip tai galima ir jo išsisukti : tiesiog keletą kartų per tas šaldymo valandas ( ~ 3-4 val.) vis ištraukti ir pamaišyti masę Arba paruoštą masę sukrėsti į plokščią pailgą indą ( kad masė nestorai padengtų dugną) padėti į šaldiklį iki masė sustingtsta, tada ją išimti, sudėti į indą plakimui, suplakti paprastu mikseriu ir sukrėsti masę į normalų gilų indą - padėti šalti kelioms valandoms
Tiesa, vienas svarbus niuansas -ledai būna skaniausi praėjus ~10 min po išėmimo iš šaldiklio
Irmulia, gal vis delto bruksteltum cia karameliniu ledu su griliazu recepta ? Taip norisi....
Sveikos Kreipiuosi i tas, kurioms yra teke gaminti ledu su kiausiniais. As siandien bandau pirma karta. Receptas paprastas, kaip ir gaminant dauguma ledu su kiausiniu tryniais, pirmiausiai reikia isplakti trynius su cukrumi, o paskui palaipsniui sumaisyti su uzvirintu pieno ir grietineles misiniu, o tada jau virinti ant silpnos ugnies kol ims lipti prie metalinio sauksto.
nu tai ka as zinau... man atrode, kad jau vos sumaisius limpa prie sauksto. kaip turi atrodyti ta mase? man ikisus sauksta ir ji istraukus ta mase lengvai nutekedavo, bet saukstas liko pasidenges ja, nors nusivale tai lengvai. bet as kol galvojau kaip cia viskas turi atrodyt, tai dar ir pavirinau, ne daugiau nei 4 min ant silpnos ugnies. tai per jas mase supanasejo i varskyte, susitrauke kazkaip ir tapo nebevienalyte... galutinio rezultato dar laukiu, bet itariu, kad cia jau kazkas ne taip... gal kas turi daugiau patirties ir gali papasakoti apie pienuko ir kiausiniu virinima ?
nu tai ka as zinau... man atrode, kad jau vos sumaisius limpa prie sauksto. kaip turi atrodyti ta mase? man ikisus sauksta ir ji istraukus ta mase lengvai nutekedavo, bet saukstas liko pasidenges ja, nors nusivale tai lengvai. bet as kol galvojau kaip cia viskas turi atrodyt, tai dar ir pavirinau, ne daugiau nei 4 min ant silpnos ugnies. tai per jas mase supanasejo i varskyte, susitrauke kazkaip ir tapo nebevienalyte... galutinio rezultato dar laukiu, bet itariu, kad cia jau kazkas ne taip... gal kas turi daugiau patirties ir gali papasakoti apie pienuko ir kiausiniu virinima ?
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 31, 14:08)
Merginos , nenervinkite , bu leksiu pirkti to aparato , o paskui nespesiu gydyti anginos
Valgyt reikia mazais kasniukais, tada gal ir anginos nebus
Nu zinokit visai geri man tie ledai gavosi, nors is pradziu maniau, kad bus saldyta kiausiniene ne tai kad visai geri, bet laaabai geri ledai!
METINIAI LEDAI SU SOKOLADO GABALIUKAIS
6 kiausiniu tryniai,
100 g miltelinio cukraus,
500 ml neriebios grietineles, 250 ml pieno,
150 g smulkinto juodojo sokolado,
1/8 a.s. metu esencijos.
Trynius isplakti iki blyskios grietines tirstumo mases.
Grietinele ir piena uzvirinti ant vidutines ugnies. Uzvirinus nuimti nuo ugnies, puse pieno ir grietineles misinio iplakti i tryniu mase. Gautaja mase supilti i likusi pieno ir grietineles misini ir uzdeti ant ugnies.
Be perstojo maisyti, kol ims tirsteti ir lipti prie metalinio sauksto nugareles.
Nuimti nuo ugnies, perpilti i kita dubeni ir leisti visiskai atausti.
Prideti sokolada ir pipirmeciu esencija. (As jos neturejau, tai idejau 1.5 a.s. metinio likerio ir dar kazkiek metinio sirupo - vis ragavau, kad nepersistengciau)
Nu ir galiausiai pilam i ledu gaminimo masinele ir vadovaujantis gamintojo instrukcijomis laukiam galutinio rezultato
Man patiko , tik gal cukraus kita karta desiu kiek maziau.
METINIAI LEDAI SU SOKOLADO GABALIUKAIS
6 kiausiniu tryniai,
100 g miltelinio cukraus,
500 ml neriebios grietineles, 250 ml pieno,
150 g smulkinto juodojo sokolado,
1/8 a.s. metu esencijos.
Trynius isplakti iki blyskios grietines tirstumo mases.
Grietinele ir piena uzvirinti ant vidutines ugnies. Uzvirinus nuimti nuo ugnies, puse pieno ir grietineles misinio iplakti i tryniu mase. Gautaja mase supilti i likusi pieno ir grietineles misini ir uzdeti ant ugnies.
Be perstojo maisyti, kol ims tirsteti ir lipti prie metalinio sauksto nugareles.
Nuimti nuo ugnies, perpilti i kita dubeni ir leisti visiskai atausti.
Prideti sokolada ir pipirmeciu esencija. (As jos neturejau, tai idejau 1.5 a.s. metinio likerio ir dar kazkiek metinio sirupo - vis ragavau, kad nepersistengciau)
Nu ir galiausiai pilam i ledu gaminimo masinele ir vadovaujantis gamintojo instrukcijomis laukiam galutinio rezultato
Man patiko , tik gal cukraus kita karta desiu kiek maziau.
QUOTE(mama_Greta @ 2009 01 05, 21:14)
Nu zinokit visai geri man tie ledai gavosi, nors is pradziu maniau, kad bus saldyta kiausiniene ne tai kad visai geri, bet laaabai geri ledai!
METINIAI LEDAI SU SOKOLADO GABALIUKAIS
6 kiausiniu tryniai,
100 g miltelinio cukraus,
500 ml neriebios grietineles, 250 ml pieno,
150 g smulkinto juodojo sokolado,
1/8 a.s. metu esencijos.
Trynius isplakti iki blyskios grietines tirstumo mases.
Grietinele ir piena uzvirinti ant vidutines ugnies. Uzvirinus nuimti nuo ugnies, puse pieno ir grietineles misinio iplakti i tryniu mase. Gautaja mase supilti i likusi pieno ir grietineles misini ir uzdeti ant ugnies.
Be perstojo maisyti, kol ims tirsteti ir lipti prie metalinio sauksto nugareles.
Nuimti nuo ugnies, perpilti i kita dubeni ir leisti visiskai atausti.
Prideti sokolada ir pipirmeciu esencija. (As jos neturejau, tai idejau 1.5 a.s. metinio likerio ir dar kazkiek metinio sirupo - vis ragavau, kad nepersistengciau)
Nu ir galiausiai pilam i ledu gaminimo masinele ir vadovaujantis gamintojo instrukcijomis laukiam galutinio rezultato
Man patiko , tik gal cukraus kita karta desiu kiek maziau.
METINIAI LEDAI SU SOKOLADO GABALIUKAIS
6 kiausiniu tryniai,
100 g miltelinio cukraus,
500 ml neriebios grietineles, 250 ml pieno,
150 g smulkinto juodojo sokolado,
1/8 a.s. metu esencijos.
Trynius isplakti iki blyskios grietines tirstumo mases.
Grietinele ir piena uzvirinti ant vidutines ugnies. Uzvirinus nuimti nuo ugnies, puse pieno ir grietineles misinio iplakti i tryniu mase. Gautaja mase supilti i likusi pieno ir grietineles misini ir uzdeti ant ugnies.
Be perstojo maisyti, kol ims tirsteti ir lipti prie metalinio sauksto nugareles.
Nuimti nuo ugnies, perpilti i kita dubeni ir leisti visiskai atausti.
Prideti sokolada ir pipirmeciu esencija. (As jos neturejau, tai idejau 1.5 a.s. metinio likerio ir dar kazkiek metinio sirupo - vis ragavau, kad nepersistengciau)
Nu ir galiausiai pilam i ledu gaminimo masinele ir vadovaujantis gamintojo instrukcijomis laukiam galutinio rezultato
Man patiko , tik gal cukraus kita karta desiu kiek maziau.
Gal galima butu suzinoti , kur jos gauti ???