Mes su vaikais darom tokius paprastus a la ledus. Į kombainą su kapojimo peiliais dedam uogas tiesiai iš šaldiklio.Skaniausiai braškės. +cukraus ir pieno arba grietinėlės-truputį daugiau nei uogų. Ir suplaki viską gerai. Gaunas liuksiški naminiai minkšti ledai. Su grietinėlė 35 proc. man gal per riebu buvo. Gal su pienu reiktų skiest
QUOTE(mazu_cute @ 2008 11 27, 19:28)
O beje, daug kainuoja tos ledų mašinos ? Man atrodo, kad tų mašinų neverta pirkti, turiu aš mikserį ir man jis LIUX. Ir nereik man visokių brangenybių..!
Lauksiu jūsų receptukų.
as pati pastaruoju metu kazkaip susidomejau tom ledu masinom. pas mus teko matyti dviejose vietose. elektromarkt'as pardavineja kenwood aparatus po 169 Lt, o kazkuris kitas buitine technika prekiaujantis tinklas - clatronic aparatus po 99.
Top shope yra po 70lt
QUOTE(crocus @ 2008 11 28, 18:45)
Top shope yra po 70lt
Idomu, kokia ju kokybe . Nieko nesu pirkus is Top shopo, bet kazkodel ziuriu itariai i ju prekes. Gal teko ismeginti?
QUOTE(mama_Greta @ 2008 11 28, 17:48)
Idomu, kokia ju kokybe . Nieko nesu pirkus is Top shopo, bet kazkodel ziuriu itariai i ju prekes. Gal teko ismeginti?
Neteko, bet pasirodė panašus į Senukuose parduodamą.
Pavarlinėjau ir aš po internetą ir daug recpetų susimedžiojau
Vienas jau išbandytas- karameliniai ledai su griliažu
Kadangi dar neturiu šios ledų mašinos, tai teko gaminti kitokiu princiou : kas 30 min -1 val. išimti iš kameros ir pamaišyti. Šaldžiau ne mažiau nei 4 val. Gavosi labai skanūs ledai
O į ledų mašiną jau blizginu akis ji tikrai vertingas daiktas ,nes ne visada yra laiko ledams gaminti skirti pusę dienos
Kadangi dar neturiu šios ledų mašinos, tai teko gaminti kitokiu princiou : kas 30 min -1 val. išimti iš kameros ir pamaišyti. Šaldžiau ne mažiau nei 4 val. Gavosi labai skanūs ledai
O į ledų mašiną jau blizginu akis ji tikrai vertingas daiktas ,nes ne visada yra laiko ledams gaminti skirti pusę dienos
QUOTE(irmulia @ 2008 11 29, 01:11)
Pavarlinėjau ir aš po internetą ir daug recpetų susimedžiojau
Gal susidomejimas ir paveluotas, bet ar nebutu galima iskvosti karameliniu ledu su griliazu recepto ? skamba labai jau viliojanciai... vat as irgi blizginau blizginau akis i ledu masina, kol galiausiai gavau ja, Kaledu Senelis atnese
Vakar ismeginau si recepta:
4 saukstai sokoladinio-lazdynu riesutu kremo,
1 saukstas cukraus pudros
450 ml grietineles
50 g smulkinto juodojo sokolado
Viska sumaisyti ir i ledu masina. Gavosi tikrai skanus, tik visu nesuvalgem ir sukisom i kamera, o istraukus is jos labai jau kieti buvo. Bet tai ne beda
Susigundziau ir as laukdama svenciu pasigaminti kazka tokio neiprasto
Jogurtiniai ledaisu bananais ir medumi
4 stambiai supjaustytu prinokusiu bananu,
1 sauksto citrinu sulciu,
2 saukstai medaus,
250g.jogurto,
1.1/2 saukstelio malto cinamono,
traskiu biskvitiniu sausainiu,lazdyno riesutu,
I virtuvini kombaina ssupilkite citrinu sultis sudekite bananus,ir jogurta, ircinamona.Ismaisome iki vientisos mases.
Supilkite misini i saldymo inda ir palaikykite saldiklyje,kol beveik sustings.
Sudekite,atgal i virtuvini kombaina ir ismaisykite iki vientisos mases.
Padekite atgal i saldymo kamera ,kad visiskai sustingtu.Pries pateikdami palaikykite kambario temperaturoje,isdeliokite i dubinelius.
Papuoskite lazdyno riesutais,bananais,pasiulykite biskvitiniu sausainiu.
Darysiu ir N.Metams,man patiko.
Jogurtiniai ledaisu bananais ir medumi
4 stambiai supjaustytu prinokusiu bananu,
1 sauksto citrinu sulciu,
2 saukstai medaus,
250g.jogurto,
1.1/2 saukstelio malto cinamono,
traskiu biskvitiniu sausainiu,lazdyno riesutu,
I virtuvini kombaina ssupilkite citrinu sultis sudekite bananus,ir jogurta, ircinamona.Ismaisome iki vientisos mases.
Supilkite misini i saldymo inda ir palaikykite saldiklyje,kol beveik sustings.
Sudekite,atgal i virtuvini kombaina ir ismaisykite iki vientisos mases.
Padekite atgal i saldymo kamera ,kad visiskai sustingtu.Pries pateikdami palaikykite kambario temperaturoje,isdeliokite i dubinelius.
Papuoskite lazdyno riesutais,bananais,pasiulykite biskvitiniu sausainiu.
Darysiu ir N.Metams,man patiko.
As irgi gavau nuo Kaledu senelio ice cream maker'i.
Nors is tikro apie ji pirma karta tada ir isgirdau, ir pamaciau
Dabar va skaitineju jusu nuomones
Buvo prideta receptu knygele prie instrukcijos. Kiek veliau parasysiu, nes siuo metu begu pas dukryte.
Nors is tikro apie ji pirma karta tada ir isgirdau, ir pamaciau
Dabar va skaitineju jusu nuomones
Buvo prideta receptu knygele prie instrukcijos. Kiek veliau parasysiu, nes siuo metu begu pas dukryte.
Taigi kaip zadejau, dalinuosi ledu receptukais. Po truputi gal parasysiu visus
BANANINIAI LEDAI
Sudetis:
1 didelis prinokes bananas
2-3 stiklines nugriebto pieno
1/4 stiklines tirstos grietineles
3 1/2 sauksto glajaus cukraus (padekosiu, jei kas nors paaiskins kaip suprast glajaus cukrus, ar tai skiriasi kaip nors nuo paprasto cukraus?)
Banana suplakite i vientisa mase. Supilkite piena, tirsta grietinele bei cukru. Ijunkite aparata ir atsaldyta misini supilkite i saldymo dubeni. Palaukite, kol ledai sutirstes.
Papildyta:
SALTAS AVIECIU JOGURTAS
Sudetis:
3/4 stiklines svieziu avieciu
1/3 stiklines glajaus cukraus
3/4 stiklines naturalaus jogurto
Avietes sutrinkite. Kad mase butu vientisesne, galite issijoti seklytes. Suberkite cukru ir naturalu jogurta, viska suplakite. Ijunkite aparata ir atsaldyta misini supilkite i saldymo dubeni. Palaukite, kol ledai sutirstes.
BANANINIAI LEDAI
Sudetis:
1 didelis prinokes bananas
2-3 stiklines nugriebto pieno
1/4 stiklines tirstos grietineles
3 1/2 sauksto glajaus cukraus (padekosiu, jei kas nors paaiskins kaip suprast glajaus cukrus, ar tai skiriasi kaip nors nuo paprasto cukraus?)
Banana suplakite i vientisa mase. Supilkite piena, tirsta grietinele bei cukru. Ijunkite aparata ir atsaldyta misini supilkite i saldymo dubeni. Palaukite, kol ledai sutirstes.
Papildyta:
SALTAS AVIECIU JOGURTAS
Sudetis:
3/4 stiklines svieziu avieciu
1/3 stiklines glajaus cukraus
3/4 stiklines naturalaus jogurto
Avietes sutrinkite. Kad mase butu vientisesne, galite issijoti seklytes. Suberkite cukru ir naturalu jogurta, viska suplakite. Ijunkite aparata ir atsaldyta misini supilkite i saldymo dubeni. Palaukite, kol ledai sutirstes.
as manau kad glajaus cukrus yra tiesiog cukraus pudra, juk is jos glaju gaminam