Netiketai atradau pacius skaniausius ledu:
salti vaniliniai ledai uzpilti su karstomis avietemis ( susaldytas avietes atsildau ir "verdu" mikrobangu krosneleje). Laaabai skanu!.
Karameliniai ledai
Produktai: 1200ml grietinėlės, 8 tryniai, 270g cukraus, 50ml vandens
Paruošimas:
Išplakti trynius su 150g cukraus, įpilti 200ml grietinėlės. 1litrą grietinėlės kaitinti iki virimo ir iš karto nuimkite nuo ugnies. Karštą grietinėlę įpilkite į išplaktus trynius ir gerai išmaišyti. Viską vėl pastatykite ant ugnies,maišykite,ir kaitinkite iki virimo. Į didelę keptuvę įpilkite 50ml vandens ir 120g cukraus ir paruoškite karamelę. Įpilti karamelę į paruoštą masę viską išmaišykite ir pastatykite į šaldiklį.
Tikiuosi patiks
Produktai: 1200ml grietinėlės, 8 tryniai, 270g cukraus, 50ml vandens
Paruošimas:
Išplakti trynius su 150g cukraus, įpilti 200ml grietinėlės. 1litrą grietinėlės kaitinti iki virimo ir iš karto nuimkite nuo ugnies. Karštą grietinėlę įpilkite į išplaktus trynius ir gerai išmaišyti. Viską vėl pastatykite ant ugnies,maišykite,ir kaitinkite iki virimo. Į didelę keptuvę įpilkite 50ml vandens ir 120g cukraus ir paruoškite karamelę. Įpilti karamelę į paruoštą masę viską išmaišykite ir pastatykite į šaldiklį.
Tikiuosi patiks
Reikės pabandyti...
O šie ledai nesustings į vieną ledo gabalą? Ar bus purūs kaip pirktiniai?
QUOTE(jurvite @ 2008 04 13, 13:49)
O šie ledai nesustings į vieną ledo gabalą? Ar bus purūs kaip pirktiniai?
Sveika, kai aš gaminau tai gavosi gan sustingę,bet kai truputi atšyla darosi puresni.
Gal kas turite ledų gaminimo aparatą? Šiandien nusipirkau. Pasidalinkite kokius dar žinote ledų receptus
Tuo pačiu ir aš pasidalinsiu kokius turiu ledų receptus:
Mocha ledai
1 suplakti kiaušiniai
0,6 puodelio pieno
0,3 puodelio cukraus
1 šaukštas kakavos miltelių (nesaldintų)
0,5-1 šaukštas tirpios kavos kristalų
0,6 puodelio neriebios grietinėlės
Vidutiniame inde sumaišykite kiaušinį ir pieną. Supilkite cukrų, kakavos miltelius ir kavos kristalus. Virkite maišydami virš vidutinės ugnies, iki mišinys pradės lipti prie metalinio šaukšto (apie 5 minutes). Supilkite grietinėlę. Atvėsinkite.
3. Šaldykite ledų gaminimo aparate, pagal aparato gamintojo instrukcijas. Išimkite mentelę.
Išeiga apie litras
Mėtų-šokolado skonio ledai
0,75 puodelio cukraus
1 pakelis želatino
350 g sutirštinto pieno
1 kiaušinio baltymas
1 kiaušinis
2,5 puodelio pieno
keli lašai mėtų ekstrakto
2 šaukšteliai vanilės
45 g pusiau saldaus šokolado, susmulkinto
1. Dideliam inde sumaišykite cukrų ir želatiną. Supilkite kondensuotą pieną. Maišydami virkite virš vidutinės ugnies, kol cukrus ir želatina ištirps ir beveik pradės virti. Nuimkite nuo ugnies.
2. Nedideliame inde suplakite kiaušinio baltymą ir kiaušinį. Supilkite apie 1/2 puodelio karšto želatino mišinio š kiaušinių mišinį; supilkite atgal š mišinį. Virkite virš nedidelės ugnies dar 2 minutes. Neužvirkite. Supilkite liesą pieną, mėtų ekstraktą ir vanilę. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
3. Jei mišinys nėra vientisas, nupilkite skystį. Jei norite, galite įdėti žalios spalvos maistinių dažų. Sudėkite susmulkintą šokoladą. Šaldykite mišinį 4- ar 5-litrų ledų šaldymo aparate, pagal aparato gamintojo nurodymus.
(čia gaunasi labai daug, mano aparatas tik litro, tai atitinkamai visus produktus reiktų padalinti iš 4 ar 5)
Varškės ledai
5 puodeliai neriebios grietinėlės
2,5 puodelio cukraus
4 kiaušiniai, suplakti
700 g varškės
1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
2 šaukštai citrinos sulčių
2 šaukšteliai vanilės
šviežių uogų arba vaisių gabaliukai (nebūtina)
1. Dideliame inde sumaišykite 3 puodelius grietinėlės, cukrų ir kiaušinius. Virkite maišydami virš vidutinės ugnies iki užvirs.
2. Dideliame dubenyje elektriniu mikseriu suplakite grietinėlę; po truputį supilkite kartą mišinį. Uždenkite ir gerai atšaldykite.
3. Supilkite likusią grietinėlę, citrinos žievelę ir sultis bei vanilę. Šaldykite 4-5 litrų ledų gaminimo aparate pagal gamintojo nurodymus.
Irisinių obuolių ledai
1 puodelis cukraus
0,5 puodeliai rudo cukraus
700 g kondensuoto pieno
1 šaukštas medaus
4 suplakti kiaušiniai
2 puodeliai grietinėlės
3 puodeliai obuolių, nuluptų, be sėklų, supjaustytų (Obuolys)
1 šaukštelis vanilės
1. Vidutiniame inde sumaišykite cukrų, rudą cukrų, pieną ir medų. Virkite virš vidutinės ugnies, iki ištirps cukrus; nuimkite nuo ugnies. Lėtai supilkite 1 puodelį karšto mišinio į suplaktus kiaušinius, tada grąžinkite gautą mišinį atgal. Virkite maišydami virš mažos ugnies iki pradės burbuliuoti; neužvirkite. Nuimkite nuo ugnies. Truputį atvėsinkite. Uždenkite ir atšaldykite.
2. Supilkite grietinėlę, sudėkite supjaustytus obuolius ir vanilę. Šaldykite 4- ar 5-litrų ledų gaminimo aparate, pagal aparato gamintojo nurodymus.
Ledai Rocky Road
60 g kartaus šokolado
1,25 puodelio saldinto kondensuoto pieno
1 puodelis vandens
2 puodeliai grietinėlės
1 puodelis susmulkintų graikinių riešutų
1 šaukštelis vanilės
1. Vidutiniame inde ištirpinkite šokoladą virš vidutinės-mažos ugnies. Po truputį pilkite pieną ir maišykite. Palaipsniui supilkite vandenį. Nuimkite nuo ugnies. Supilkite pusę mišinio į virtuvės kombaino indą; uždenkite ir plakite iki vientisos masės. Perdėkite į dubenį. Pakartokite tą patį su kita puse mišinio. Uždenkite ir gerai atšaldykite.
2. Supilkite grietinėlę, graikinius riešutus ir vanilę. Šaldykite 4-5 litrų ledų gaminimo aparate pagal gamintojo nurodymus.
Laimo citrinų ledai
4 puodeliai pieno
1,5 puodelio cukraus
1 puodelis grietinėlės
1 šaukštelis susmulkintos citrinos žievelės
0,3 puodelio citrinų sulčių
1 šaukštelis susmulkintos laimo žievelės
3 šaukštai laimo sulčių
Dideliame inde gerai sumaišykite pieną, cukrų, grietinėlę, citrinos žievelę ir sultis, laimo žievelę ir sultis. (Mišinys gali sukrekėti.)
Šaldykite 3-4 litrų ledų gaminimo aparate pagal aparato gamintojo instrukcijas.
Dar yra ledų receptų štai čia
http://www.patiekala...tegorijos/20/1/
Mocha ledai
1 suplakti kiaušiniai
0,6 puodelio pieno
0,3 puodelio cukraus
1 šaukštas kakavos miltelių (nesaldintų)
0,5-1 šaukštas tirpios kavos kristalų
0,6 puodelio neriebios grietinėlės
Vidutiniame inde sumaišykite kiaušinį ir pieną. Supilkite cukrų, kakavos miltelius ir kavos kristalus. Virkite maišydami virš vidutinės ugnies, iki mišinys pradės lipti prie metalinio šaukšto (apie 5 minutes). Supilkite grietinėlę. Atvėsinkite.
3. Šaldykite ledų gaminimo aparate, pagal aparato gamintojo instrukcijas. Išimkite mentelę.
Išeiga apie litras
Mėtų-šokolado skonio ledai
0,75 puodelio cukraus
1 pakelis želatino
350 g sutirštinto pieno
1 kiaušinio baltymas
1 kiaušinis
2,5 puodelio pieno
keli lašai mėtų ekstrakto
2 šaukšteliai vanilės
45 g pusiau saldaus šokolado, susmulkinto
1. Dideliam inde sumaišykite cukrų ir želatiną. Supilkite kondensuotą pieną. Maišydami virkite virš vidutinės ugnies, kol cukrus ir želatina ištirps ir beveik pradės virti. Nuimkite nuo ugnies.
2. Nedideliame inde suplakite kiaušinio baltymą ir kiaušinį. Supilkite apie 1/2 puodelio karšto želatino mišinio š kiaušinių mišinį; supilkite atgal š mišinį. Virkite virš nedidelės ugnies dar 2 minutes. Neužvirkite. Supilkite liesą pieną, mėtų ekstraktą ir vanilę. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
3. Jei mišinys nėra vientisas, nupilkite skystį. Jei norite, galite įdėti žalios spalvos maistinių dažų. Sudėkite susmulkintą šokoladą. Šaldykite mišinį 4- ar 5-litrų ledų šaldymo aparate, pagal aparato gamintojo nurodymus.
(čia gaunasi labai daug, mano aparatas tik litro, tai atitinkamai visus produktus reiktų padalinti iš 4 ar 5)
Varškės ledai
5 puodeliai neriebios grietinėlės
2,5 puodelio cukraus
4 kiaušiniai, suplakti
700 g varškės
1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
2 šaukštai citrinos sulčių
2 šaukšteliai vanilės
šviežių uogų arba vaisių gabaliukai (nebūtina)
1. Dideliame inde sumaišykite 3 puodelius grietinėlės, cukrų ir kiaušinius. Virkite maišydami virš vidutinės ugnies iki užvirs.
2. Dideliame dubenyje elektriniu mikseriu suplakite grietinėlę; po truputį supilkite kartą mišinį. Uždenkite ir gerai atšaldykite.
3. Supilkite likusią grietinėlę, citrinos žievelę ir sultis bei vanilę. Šaldykite 4-5 litrų ledų gaminimo aparate pagal gamintojo nurodymus.
Irisinių obuolių ledai
1 puodelis cukraus
0,5 puodeliai rudo cukraus
700 g kondensuoto pieno
1 šaukštas medaus
4 suplakti kiaušiniai
2 puodeliai grietinėlės
3 puodeliai obuolių, nuluptų, be sėklų, supjaustytų (Obuolys)
1 šaukštelis vanilės
1. Vidutiniame inde sumaišykite cukrų, rudą cukrų, pieną ir medų. Virkite virš vidutinės ugnies, iki ištirps cukrus; nuimkite nuo ugnies. Lėtai supilkite 1 puodelį karšto mišinio į suplaktus kiaušinius, tada grąžinkite gautą mišinį atgal. Virkite maišydami virš mažos ugnies iki pradės burbuliuoti; neužvirkite. Nuimkite nuo ugnies. Truputį atvėsinkite. Uždenkite ir atšaldykite.
2. Supilkite grietinėlę, sudėkite supjaustytus obuolius ir vanilę. Šaldykite 4- ar 5-litrų ledų gaminimo aparate, pagal aparato gamintojo nurodymus.
Ledai Rocky Road
60 g kartaus šokolado
1,25 puodelio saldinto kondensuoto pieno
1 puodelis vandens
2 puodeliai grietinėlės
1 puodelis susmulkintų graikinių riešutų
1 šaukštelis vanilės
1. Vidutiniame inde ištirpinkite šokoladą virš vidutinės-mažos ugnies. Po truputį pilkite pieną ir maišykite. Palaipsniui supilkite vandenį. Nuimkite nuo ugnies. Supilkite pusę mišinio į virtuvės kombaino indą; uždenkite ir plakite iki vientisos masės. Perdėkite į dubenį. Pakartokite tą patį su kita puse mišinio. Uždenkite ir gerai atšaldykite.
2. Supilkite grietinėlę, graikinius riešutus ir vanilę. Šaldykite 4-5 litrų ledų gaminimo aparate pagal gamintojo nurodymus.
Laimo citrinų ledai
4 puodeliai pieno
1,5 puodelio cukraus
1 puodelis grietinėlės
1 šaukštelis susmulkintos citrinos žievelės
0,3 puodelio citrinų sulčių
1 šaukštelis susmulkintos laimo žievelės
3 šaukštai laimo sulčių
Dideliame inde gerai sumaišykite pieną, cukrų, grietinėlę, citrinos žievelę ir sultis, laimo žievelę ir sultis. (Mišinys gali sukrekėti.)
Šaldykite 3-4 litrų ledų gaminimo aparate pagal aparato gamintojo instrukcijas.
Dar yra ledų receptų štai čia
http://www.patiekala...tegorijos/20/1/
QUOTE(LABUSKA @ 2008 07 08, 18:57)
Gal kas turite ledų gaminimo aparatą? Šiandien nusipirkau. Pasidalinkite kokius dar žinote ledų receptus
O kokį pirkai? Ir už kiek? Mąstau ir aš pirkti, bet nenusimanau nieko..
QUOTE(pragiedruliai @ 2008 07 11, 19:31)
O kokį pirkai? Ir už kiek? Mąstau ir aš pirkti, bet nenusimanau nieko..
Pirkau iš "Senukų" va tokį
ledų gaminimo aparatas
Dabar jam kaip tik akcija
Dar nebandžiau nieko su juo gaminti, laiko nebuvo, bet ryt darysiu. Prieš pirmą naudojimą reikia jo indą palaikyti 12 val kameroje. Tai šiandien įdėjau.
QUOTE(LABUSKA @ 2008 07 15, 22:22)
Gerai, ryt parašysiu atsiliepimus ir įvertinsiu šį aparatą
Dariau šiandien ledus pagal pirmam puslapyje esantį Bea receptą (su jogurtu, medumi ir uogom). Visai neblogi gavosi. Gaminimas aparate užėmė gal 30min. Visų nesuvalgėm, likusius įdėjau į indelį ir įdėjau į šaldytuvą.
To aparato veikimo principas tai toks, kad jis būdamas dvylika valandų šaldiklyje labai įšala, tada kai sudedi į jį ledus, jis juos suka, suka ir taip jie šala bei maišomi iškart, todėl nesusidaro ledo gabalas, o tiršti ledai
[quote=LABUSKA,2008 07 15, 19:09]
ledų gaminimo aparatas
O ar yra prideta receptu knygele?
ledų gaminimo aparatas
O ar yra prideta receptu knygele?
Sveikutės, mane kažko labai traukia ledų gaminimas .
Vieną kartą gyvenime esu pati dariusi, sesė ragavo, sakė myžalas ... Tai vat, vėl ieškau receptukų, bandysiu ką nors ir vėl daryti.
Gal žinote kuri kokių ledų receptukų su varške, kakava ar šokoladu .. ? .. Gal esat pačios bandžiusios su tais priedais, ar skanu ?
O beje, daug kainuoja tos ledų mašinos ? Man atrodo, kad tų mašinų neverta pirkti, turiu aš mikserį ir man jis LIUX. Ir nereik man visokių brangenybių..!
Lauksiu jūsų receptukų.
Vieną kartą gyvenime esu pati dariusi, sesė ragavo, sakė myžalas ... Tai vat, vėl ieškau receptukų, bandysiu ką nors ir vėl daryti.
Gal žinote kuri kokių ledų receptukų su varške, kakava ar šokoladu .. ? .. Gal esat pačios bandžiusios su tais priedais, ar skanu ?
O beje, daug kainuoja tos ledų mašinos ? Man atrodo, kad tų mašinų neverta pirkti, turiu aš mikserį ir man jis LIUX. Ir nereik man visokių brangenybių..!
Lauksiu jūsų receptukų.