Įkraunama...
Įkraunama...

Ledai - naminiai

QUOTE(Arrivederici @ 2007 07 19, 11:45)
aha, liuks tie ledai, ir as pirkau, dar pridejau uogu, labai skanūs gavosi



Turejau ivairiausiu skoniu, ir man jie gryna sintetika doh.gif fek . . . blush2.gif
Atsakyti
tikrai sintetika drinks_cheers.gif
o ir parduotuviniai įtartini... nuolat pilvą skauda blink.gif

tai dabar jau pati gaminu. ir skanu, ir saugu biggrin.gif

išbandžiau pagal meliuoninius... tik dariau bananinius va taip:

bananą supjausciau griežinėliais ir sumaišiau su plakta greitinėle su cukraus pudra.

gavosi thumbup.gif

dar dariau iš žurnalo juodųjų serbentų šerbetą:

500 g j.serbentų
120 g cukraus pudros
120 ml vandens
truputis citrinos sulčių

cukraus pudrą supyliau į vandenį ir truputį paviriau. serbentus susmulkinau su blenderiu ir pertryniau per sietelį. sumaišiau su citrinų sultimis ir atvėsusiu sirupu.
įkišau į šaldiklį ir šaldžiau kelias valandas karts nuo karto pamaišant.

dar bandžiau ir mėlyninius ledus su Rikotos sūriu

indelis Rikotos
trintų mėlynių su cukrumi (apie 300 g)
vanilinio cukraus pagal skonį
jogurto ( apie 100 g)

viską sumaišiau ir į šaldiklį.

tik man trūko saldumo (originalo receptas su Maskarponės sūriu ir braškėmis/avietėmis), bet šiaip skanu ax.gif .
Atsakyti
kaip tie receptukai skaniai atrodo bigsmile.gif o iš pakelio ledai man kažkokie įtartini unsure.gif
Atsakyti
merginos gavau ledu masina,philips ice cream maker
user posted image
tik nera knygutes su receptais doh.gif
gal kuri turi ledu aparata ir galetu pasidalint receptais,net neisivaizduoju kaip daryt tuos ledus toj masinoj g.gif
Atsakyti
QUOTE(aistukke @ 2007 07 31, 15:06)
merginos gavau ledu masina,philips ice cream maker
user posted image
tik nera knygutes su receptais doh.gif
gal kuri turi ledu aparata ir galetu pasidalint receptais,net neisivaizduoju kaip daryt tuos ledus toj masinoj g.gif


Vis ieskojau masinos ledams daryti. Kur pirkai? Receptu prikaupiau, o masinos neturiu. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(knotknot @ 2007 08 17, 13:22)
Vis ieskojau masinos ledams daryti. Kur pirkai? Receptu prikaupiau, o masinos neturiu. unsure.gif

zinok negalesiu tau niekuo padeti,nes as jos nepirkau,o mama parnese is darbo,buvo kazkaip uzslepta rusy,tai net neaisku is kur ji atsirado schmoll.gif
tai gal su manim pasidalinsi receptais?
o siaip tai manau,kad reiketu i philips platintojus kreiptis,tavo mieste,manau butu galima uzsisakyt smile.gif
Atsakyti
knotknot
Ledų gaminimo mašiną teko matyti RIMI kainavo apie 80 lt. mirksiukas.gif Gal ir dabar rastum ax.gif
Atsakyti
Gaminau savaitgali ledus, pasidalinsiu receptu, gavosi tikrai labai skaniai thumbup.gif

500ml. grietineles
4 kiausiniu baltymai
100gr. cukraus
5 saukstai vysniu likerio
vysnios (kadangi svieziu vysniu neturejau, tai paemiau vysnias is uogienes)

Reikia isplakti grietinele su puse cukraus, kitame inde isplakti kiausiniu baltymus su likusiu cukrum (iki standziu putu), abi mases sumaisyti ipilt likeri, ideti vysnias atsargiai viska ismaisyti sudeti i forma ir deti i saldikli. Galima likeri supilti tik i puse mases (tik tada pilkite jo siek tiek maziau) ir i forma deti sluoksni paprastos mases kita sluoksni su likeriu. Galima kai mase sudesite i forma, likeri tik vietose imaisyti i ledus, cia jau jusu fantazijai.

Taip pat galite naudoti ir kita likeri bei uogas, bandysiu sia savaite pagaminti su juoduju serbentu likeriuku.
Skanaus!
Atsakyti
O aš radau tokį receptėlį.

Ledų tortas su karštų obuolių padažu

12 asmenų
65 g grikinių riešutų,
65 g nesmulkintų avižinių dribsnių
4 š. cukraus
2 š. sviesto
šiek tiek aliejaus
65 g bezė kremo
80 g šokolado drožlių
80 g skaldytų migdolų
0,5 l grietinėlės
1 kg obuolių
2 š. citrinos sulčių
0,25 l obuolių vyno arba sulčių
75 g rome mirkytų razinų
šlakelis kalvadoso
cukraus pudros papuošimui

Graikinius riešutus sukapoti ne itin smulkiai ir sumaišyti su avižniais dribsniais. Cukrų pakaitinti, kol pasidarys šviesi karamelė, tada įdėti sviesto ir įmaišyti dribsnius ir riešutus. Folijos lakštą ištepti trupučiu aliejaus ir ant jo leisti masei atvėsti.
Bezė kremą bei šokoladą stambiai sukapoti ir sumaišyti su skaldytais migdolais. Susmulkinti ir padaryti griliažą. Grietinėlę išplakti iki standumo ir sumaišyti su kitomis sudedamosiomis dalimis. Ledų masę sudėti į "bobai" skirtą formą. Paviršių lygiai nubraukti ir įdėti į šaldiklį 12 val., kad sukietėtų.
Nulupti obuolius, supjaustyti ketvirčiais ir išimti sėklas. 2/3 supjaustyti kubeliais, išvirti su citrinos sultimis, obuolių vynų ar sultimis ir sutrinti. Likusius supjaustyti plonomis skiltelėmis ir patroškinti ant mažos ugnies kartu su obuolių piurė tiek, kad neištežtų. Įmaišyti razinas ir kalvadosą.
Ledų tortą išimti iš šaldiklio, suplaustyti į porcijas ir išdėlioti i lėkštutes 20 min prieš patiekiant. Valgyti kartu su karštu obuolių padažu. Papuošti cukraus pudra.
Atsakyti
Torto receptas labai jau sudetingas ir daug produktų reikalauja. Geriau išbandysiu ledų receptus. Dariau viena karta šerbetą, labai visiems patiko. ax.gif
Atsakyti
aisku sezonas baigesi salta... bet gal kam nors labai karsta?
4u.gif nepykit nemoku angliskai,bet uztat recepta turiu blush2.gif ax.gif


Concord Grape Sorbet
This sorbet gets its intense purple hue from Concord grapes, which have a deep blue-black skin. The longer you process it in the ice-cream maker, the lighter and fluffier your final product will be. Sugar cones are ideal containers for serving the sorbet al fresco.

Ingredients
1 1/2 pounds Concord grapes (1 quart container)
1/4 cup water
2/3 cup Simple Syrup
1 1/2 tablespoons freshly squeezed lemon juice

Directions
Prepare an ice bath; set aside. Combine grapes and the water in a medium saucepan. Cook over medium-high heat until the liquid begins to bubble and grapes start releasing liquid, about 4 minutes. Reduce heat, and simmer until juices are dark purple and grapes begin to break apart, about 3 minutes.
Pass mixture through a food mill and then through a fine sieve into a large bowl set in the ice bath; stir frequently until completely cool. Stir in simple syrup and lemon juice.
Transfer mixture to an ice-cream maker, and freeze according to manufacturer's instructions. Transfer to an airtight container, and store in the freezer until ready to serve, up to 2 weeks.
Atsakyti
Hyper Rimi užmačiau įdomų aparačiuką ledams gaminti bigsmile.gif Gal kas jau turi įsigiję ir jau išbandė? bigsmile.gif
Atsakyti