O aš radau tokį receptėlį.
Ledų tortas su karštų obuolių padažu
12 asmenų
65 g grikinių riešutų,
65 g nesmulkintų avižinių dribsnių
4 š. cukraus
2 š. sviesto
šiek tiek aliejaus
65 g bezė kremo
80 g šokolado drožlių
80 g skaldytų migdolų
0,5 l grietinėlės
1 kg obuolių
2 š. citrinos sulčių
0,25 l obuolių vyno arba sulčių
75 g rome mirkytų razinų
šlakelis kalvadoso
cukraus pudros papuošimui
Graikinius riešutus sukapoti ne itin smulkiai ir sumaišyti su avižniais dribsniais. Cukrų pakaitinti, kol pasidarys šviesi karamelė, tada įdėti sviesto ir įmaišyti dribsnius ir riešutus. Folijos lakštą ištepti trupučiu aliejaus ir ant jo leisti masei atvėsti.
Bezė kremą bei šokoladą stambiai sukapoti ir sumaišyti su skaldytais migdolais. Susmulkinti ir padaryti griliažą. Grietinėlę išplakti iki standumo ir sumaišyti su kitomis sudedamosiomis dalimis. Ledų masę sudėti į "bobai" skirtą formą. Paviršių lygiai nubraukti ir įdėti į šaldiklį 12 val., kad sukietėtų.
Nulupti obuolius, supjaustyti ketvirčiais ir išimti sėklas. 2/3 supjaustyti kubeliais, išvirti su citrinos sultimis, obuolių vynų ar sultimis ir sutrinti. Likusius supjaustyti plonomis skiltelėmis ir patroškinti ant mažos ugnies kartu su obuolių piurė tiek, kad neištežtų. Įmaišyti razinas ir kalvadosą.
Ledų tortą išimti iš šaldiklio, suplaustyti į porcijas ir išdėlioti i lėkštutes 20 min prieš patiekiant. Valgyti kartu su karštu obuolių padažu. Papuošti cukraus pudra.
Je suis desolée, je suis occupée.