Na va, ne per seniausiai nusipirkau išsvajotą ledų aparatuką. Ledai gaunasi neblogi. Bet va, kai juos valgau gomuryje jaučiasi sušalę riebalai, ant šaukštelio taip pat. kažkaip man tai nelabai patinka. kaip jūsų ledai, ar nejaučiat riebaliukų. Beje jie be abejo labai riebūs, gal kas gaminat pieniškus, ar jie vykusiai sušala? labai norėčiau ir šerbeto receptukų.
ne visai nesijaučia jokių riebalų gabaliukų viskas priklauso nuo pačio recepto, manau
o man riebalai jautėsi, kai vieną kartą šiek tiek perplakiau grietinėlę
Šiandien pasigaminau pagal kažkieno čia rašytą vanilinių ledų receptą. Gavosi labai puikiai, tokie kaip tikri , tik kad biški kiaušinių skonis irgi jaučiamas. Rytoj gaminsiu pagal tą patį receptą tik įdėsiu tirpinto šokolado. Perku tokį konditerinį BLOCK 200 gr 2,89 lt visai neblogas.
Vis dar norėčiau šerbeto receptukų
Vis dar norėčiau šerbeto receptukų
QUOTE(lelijabalta1 @ 2011 07 17, 18:18)
nepatingėkite panaršyti po google - ten iš ties pilna įvairių šerbeto receptukų ( tiek rusų, tiek anglų, tiek prancūzų ir kt. kalbomis)
QUOTE(Erina @ 2011 06 28, 14:01)
Perku arevitosiranga Visai neblogos, gražiai išsiima
http://www.arevitosi...s...oup=3&id=33
siunčia visur + 7 lt
http://www.arevitosi...s...oup=3&id=33
siunčia visur + 7 lt
nu bet brangus siek tiek sakyciau
Kaip manot gerai išeitu karameliniai ledai su Rududu karamelizuotu sutirštintu pienu?
QUOTE(irmulia @ 2011 07 17, 18:56)
nepatingėkite panaršyti po google - ten iš ties pilna įvairių šerbeto receptukų ( tiek rusų, tiek anglų, tiek prancūzų ir kt. kalbomis)
Koks keistas atsakymas Juk cia forumas, ir tema tinkama
QUOTE(Drum @ 2011 07 18, 13:06)
Koks keistas atsakymas Juk cia forumas, ir tema tinkama
niekas nedraudžia išbandyti patiems receptus ir čia pasidalinti savo patirtimi
QUOTE(lelijabalta1 @ 2011 07 17, 18:18)
Šerbeto receptų?
Įvairiausi sumalti vaisiai / uogos (ar net uogienės) - kokius tik mėgstate, maišyti, ar vieni. Ekonominiais sumetimais ar skonio reikalu vaisius / uogas galima sumaišyti su sultimis (aš pati paprastumo dėlei naudoju apelsinų sultis, tik ragaukit, kad nebūtų karčios).
Galiausiai cukrus - sumaišius su sultimis ir vaisias paragaukite, kad būtų kiek persaldu, nes sušalus saldumas mažiau jaučiasi.
Skanu įmaišyti kivi - kam patinka traškantys grudeliai.
Labai skanus pavyko iš raudonųjų serbentų.
Iš juodųjų ne taip skaniai, kaip su raudonaisiais, bet nesuvalgyto neliko.
Pats elementariausias šerbetas - sultys (apelsinų) ir cukrus.
geram šerbetui pagaminti nežtenka vien tik sutrintų vaisių, reikia cukraus sirupo ( o jam paruošti yra gan svarbi tam tikra virimo temperatūra)
Labai gret ir labai skanu
Indelis RuDuDu (tikro, ne produkto), 0,5 l pieno, 200 ml grietinėlės. Jei tik sau būčiau darius cukraus papildomai nedėčiau, bet vaikams-smaližiams šiek tiek dėjau
Indelis RuDuDu (tikro, ne produkto), 0,5 l pieno, 200 ml grietinėlės. Jei tik sau būčiau darius cukraus papildomai nedėčiau, bet vaikams-smaližiams šiek tiek dėjau