Įkraunama...
Įkraunama...

Ledai - naminiai

QUOTE(Nova @ 2011 06 16, 15:14)
Mano  ax.gif  Sekmes ledus gaminant  4u.gif

saunuole mirksiukas.gif vos nesusigundziau pati vaikams torta kepti prisiziurejusi pas jus tongue.gif , bet ivertinau realiai savo laika doh.gif
as tik darysiu pagal avietiniu recepta tik su braaskem thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasskee @ 2011 06 16, 03:07)
Dideliausias aciu 4u.gif  Reikes toliau eksperimentuot, po savaitgalio turbut biggrin.gif
Bet klausimas dar butu, kai kaitinu grietinele paskui jau sumaisyta su kiausiniu  tryniais, juk ji ir lieka neisplakta, taip? Ir pati mase kai atvesta saldytuve, jos nereikia perplakti pries dedant i saldymo kamera?
O del putu tai dabar supratau, as mikseri visu galingumu sukau, va ir prisukau putu kalna todel, dabar viskas aisku, aciu jums ax.gif

Tokį būdą naudojau darydama neplaktos grietinėlės ledus.
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2011 06 16, 17:38)
Tokį būdą naudojau darydama neplaktos grietinėlės ledus.

O kuom skiriasi plaktos ir neplaktos grietineles? Ar skoniu? Gal is plaktos buna puresni? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasskee @ 2011 06 16, 10:42)
O kuom skiriasi plaktos ir neplaktos grietineles? Ar skoniu? Gal is plaktos buna puresni? blush2.gif

nebandžiau su palta daryti, bet bandysiu.
Papildyta:
QUOTE(Rasskee @ 2011 06 16, 03:07)
Dideliausias aciu 4u.gif  Reikes toliau eksperimentuot, po savaitgalio turbut biggrin.gif
Bet klausimas dar butu, kai kaitinu grietinele paskui jau sumaisyta su kiausiniu  tryniais, juk ji ir lieka neisplakta, taip? Ir pati mase kai atvesta saldytuve, jos nereikia perplakti pries dedant i saldymo kamera?
O del putu tai dabar supratau, as mikseri visu galingumu sukau, va ir prisukau putu kalna todel, dabar viskas aisku, aciu jums ax.gif

dar pridėsiu. Grietinėlė lieka neišplakta. Iš šaldytuvo išėmus tik permaišau dar kartą ir dedu į ledų mašiną. Nedarau kameroje, aš manau ledų mašinoje padaryti ledai daug skanesni, nes išsukti kaip priklauso ir šąla sukami pastoviai.
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2011 06 16, 18:58)
nebandžiau su palta daryti, bet bandysiu.
Papildyta:

dar pridėsiu. Grietinėlė lieka neišplakta. Iš šaldytuvo išėmus tik permaišau dar kartą ir dedu į ledų mašiną. Nedarau kameroje, aš manau ledų mašinoje padaryti ledai daug skanesni, nes išsukti kaip priklauso ir šąla sukami pastoviai.


Na, gerai kas turi ta aparaciuka, o kas ne ir vistiek ledu norisi, tai turi rasti iseiti 4u.gif
As tikiu, kad ledu aparate ledai zymiai skaneni, bet ir kameroj neblogi gavos, geriau nei parduotuvej.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasskee @ 2011 06 16, 19:42)
O kuom skiriasi plaktos ir neplaktos grietineles? Ar skoniu? Gal is plaktos buna puresni? blush2.gif

kiek pastebejau tai jei verdami ledai, grietinele neplakama, o jei neverdami, tai dazniausiai reik suplakti
Atsakyti
QUOTE(DaivaVe @ 2011 06 12, 21:46)
Siandien nusipirkau daug braskiu ir nusprendziau pasigaminti braskiniu ledu  wub.gif  gavosi labai skanus ledai - serbetas  thumbup.gif  tokie gaivus, neriebus, panasus i parduodamus Soprano ledaineje  4u.gif  taigi receptukas:

2 puodeliai cukraus
2 puodeliai vandens
5 puodeliai braskiu
2 puodeliai pasuku

Vandeni su cukrumi uzvirinti, maisyti, kad cukrus istirptu, atvesinti. Braskes sutrinti iki vientisos mases, supilti cukraus sirupa, pasukas ir viska ismaisyti. Masesiulyciau palaikyti saldytuve pora valandu, kad butu salta. Tada supilti i ledu saldymo aparata, o veliau ideti i saldikli, kad gerai sustingtu.
As dar i ledu mase ispaudziau gal 1/3 citrinos sulciu ir kita karta gal truputi sumazinciau cukraus kieki, nes ledai  gavosi saldoki, bet vistiek labai skanus  wub.gif  taigi rekomenduoju  thumbup.gif

Recepta paemiau is cia


thumbup.gif labai skanus ledai, as sumazinau cukraus kieki tai thumbup.gif nepersaldus ir as is puses porcijos dariau tai puses citrinos sultis ispaudziau mirksiukas.gif
verta isbandyti. i aparaciuka telpa puse porcijos, bet pries maisant siulyciau palaikyt kameroje mase apie 15min., nes skysta mase gaunas ir pilnai nesusaldo aparatas smile.gif
Atsakyti
Merginos, as niekaip nesuprantu kaip jus plakat ta 10-12% grietinele!? Ji juk nesiplaka! Issplaka tik tokia, kuris riebumas nemaziau 32%... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasskee @ 2011 06 16, 20:24)
Na, gerai kas turi ta aparaciuka, o kas ne ir vistiek ledu norisi, tai turi rasti iseiti  4u.gif
As tikiu, kad ledu aparate ledai zymiai skaneni, bet ir kameroj neblogi gavos, geriau nei parduotuvej.. smile.gif

Daryti reikia viska ta pati, tik velai vakare, nes maziausiai kokias 4-5valandas reikias bent kas 30min paplakti, ir gaunasi ne ka blogesni 4u.gif as asmeniskai planu iki tol, kol jau buna labai tirsta mase ir "lipa" mikseriu aukstyn smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gladness @ 2011 06 16, 22:11)
Daryti  reikia viska ta pati, tik velai vakare, nes maziausiai kokias 4-5valandas reikias bent kas 30min paplakti, ir gaunasi ne ka blogesni  4u.gif as asmeniskai planu iki tol, kol jau buna labai tirsta mase ir "lipa" mikseriu aukstyn smile.gif

As sukau ranka su sluotele, tik nedaug, gal kokius 4 kartus, bet ir tai labai geri gavos thumbup.gif
Atsakyti
siulau isbandyti dar viena receptuka skaniu ledu thumbup.gif

Maskarpones ledai
[COLOR=red]

250g maskarpones surio
125g cukraus
165g grietineles 35%
100g kiausinio baltymo
65g kiausinio trynio

kiausinio tryniai su cukrumi vandens voneleje kaitinami iki 50laipsniu temperaturos.
paskui plakami kol plakasi atvesta (siulyciau per sieteli perkosti ir tada plakti trynius). atskirai isplakama grietinele. isplakta grietinele imaisoma i isplaktus pravesusius trynius, imaisomas maskarpone (grietinele ir maskarpone imaisoma su sluotele arba leciausiu greiciu kad nepersiplaktu maskarpone).
ir pabaigoje isplakame su ziupsneliu druskos baltymai iki standziu putu. isplakti baltymai imaisomi i tryniu,grietineles ir maskarpones mase. viskas letai ismaisoma ir dedama i aparata arba taip saldoma su pamaisymais smile.gif skanaus
Atsakyti
QUOTE(simulcikas @ 2011 06 17, 20:14)
siulau isbandyti dar viena receptuka skaniu ledu  thumbup.gif

Maskarpones ledai
[COLOR=red]

250g maskarpones surio
125g cukraus
165g grietineles 35%
100g kiausinio baltymo
65g kiausinio trynio

kiausinio tryniai su cukrumi vandens voneleje kaitinami iki 50laipsniu temperaturos.
paskui plakami kol plakasi atvesta (siulyciau per sieteli perkosti ir tada plakti trynius). atskirai isplakama grietinele. isplakta grietinele imaisoma i isplaktus pravesusius trynius, imaisomas maskarpone (grietinele ir maskarpone imaisoma su sluotele arba leciausiu greiciu kad nepersiplaktu maskarpone).
ir pabaigoje isplakame su ziupsneliu druskos baltymai iki standziu putu. isplakti baltymai imaisomi i tryniu,grietineles ir maskarpones mase. viskas letai ismaisoma ir dedama i aparata arba taip saldoma su pamaisymais smile.gif skanaus

jei jau gaminot siuos ledus, tai kiek realiai kiausiniu atitinka tie gramai g.gif
Atsakyti