QUOTE(Rasskee @ 2011 06 15, 09:37)
Sveikos ledu gamintojos
Taip silta, tai taip norisi atgaivos...
Pirma kart nusprendziau pabandyt ledus pasigamint. Dariau pagal tradiciniu vaniliniu ledu recepta berods pirmam puslapyje ideta. Ten reikia piena uzvirinti su cukrum, paskui pilti pamazu i kiausiniu trynius plakant. Tai a staip ir padariau, bet kaip idomiai, taip isputojo, pilnas puodas putu gavos... Tuomet reikejo statyt i inda su verdanciu vandeniu ir maisant kaitinti kol susidarys skystos grietineles konsistencija, bet kiek maisiau, kiek laikiau, man kaip putos nesikeite taip ir nesikeite.... Nesuprantu, ka blogai padariau, bet tos putos nesuskystejo ir visai nepanasios i skystos grietineles konsistencija
Sakykit, ka negerai darau?
Užvirinti negalima. Reikia kaitinti iki kol ant puodo sienelių pradeda formuotis burbuliukai, palei kraštus. Tada pilti lėtai į suplaktus trynius.
Man pirmą kartą darant irgi žiauriai suputojo ir žinau kodėl. Kai pyliau karštą grietinėlę, laikiau mikserį perdideliu greičiu. Antrą kartą lėčiau nustačiau kai pyliau ir tiek putų nebebuvo.
Pirmą kartą kai užputojo, perkošiau
Visada ir visus ledų viralus su kiaušiniais, būtina košti nepriklausomai yra putų ar nėra
Papildyta:
QUOTE(Rasskee @ 2011 06 15, 10:23)
Visiskas fiasko
negana to, kad liko neaisku kaip ten su taip tryniais, tai kai jie atveso, i juos supyliau grietinele ir bandziau plakti, plakaiu plakiau, niekas neissiplake, kokia buvo skysta grietinele tokia ir liko...
Ne man turbut ledus gaminti
Gal geriau buciauja isplakus atskirai, o po to sumaisius, bet kur gi, dariau tai pagal recepta, o ten nurodyta, kad reik pirma supilti viska i viena ir tik tada plakti
Seka tokia. Statoma grietinėlė kaitinti storadugniame puode. Storas dugnas tam, kad neužkaistų pergreit. Negalima užvirti. Nustatau mažą ugnį, protarpiais pamaišau. Plaku šalia trynius su cukrumi. Plaku dideliame inde.
Kai grietinėlė įkaista iki tiek, kad formuojasi burbuliukai ant puodo sienelių, kur pieno kraštas, išjungiame ugnį. Vos praauštą kol baigiu plakti trynius. Tada su samčiu pilu karštą masę į trynių plakinį, laikydama mikserį ant lėtesnio tempo. Ir taip pilu kol viską supilu ir susimaišo gerai. Tik nereik perstipriai plakti, nes bus daug putų. Tada visą masę vėl pilu atgal į puodą ir vėl kaitinu ant mažos ugnies ir pastoviai maišau (neplaku, o maišau), kol išėmus šaukštą iš mišinio jis būna padengtas baltu masės sluoksniu. Perbraukus per šaukšą pirštu, turi likti aiški linija tarp perbraukimo ir neliestos vietos. Ugnis išjungiama, masė turi būti perkošta, kad neliktų jokių kiaušinio gabaliukų.
Statau į šaldytuvą ir viskas. Kitą dieną gaminu ledus
Papildyta:
QUOTE(mamamia* @ 2011 06 14, 07:06)
O gal kiausinius leduose galima kuo pakeisti, arba isvis nedeti? Bijau vaikui tokius duoti kur dedamas sviezias kiausinis
Aš tai nebijau duoti
. Skanesnis ledų pagrindas yra pakaitintas, tai tie kiaušiniai ir nebebūna žali