Vakarykščiai ledai šaldyti per naktį kameroje. Išėmiau ir 5 minutes palaukiau prieš įsidedant. Konsistencija kaip normalių ledu
QUOTE(Taurė @ 2011 06 07, 21:11)
Vakarykščiai ledai šaldyti per naktį kameroje. Išėmiau ir 5 minutes palaukiau prieš įsidedant. Konsistencija kaip normalių ledu
Atrodo jau labai skaniai
Taure gal galetum pakomentuoti ta Ben and Jerry's knygute? Vis gundausi ja nusipirkti, bet vis persigalvoju Skaiciau apie ja atsiliepimus,tai raso, kad dauguma ingridientu tik Jav galima rasti? Ir ten turbut tik riebiu ledu receptai? Nes as tai megstu labiau tuos visokius serbetus ir neriebius vaisinius ledus (na italiskus gelato)
QUOTE(DaivaVe @ 2011 06 07, 13:50)
Atrodo jau labai skaniai
Taure gal galetum pakomentuoti ta Ben and Jerry's knygute? Vis gundausi ja nusipirkti, bet vis persigalvoju Skaiciau apie ja atsiliepimus,tai raso, kad dauguma ingridientu tik Jav galima rasti? Ir ten turbut tik riebiu ledu receptai? Nes as tai megstu labiau tuos visokius serbetus ir neriebius vaisinius ledus (na italiskus gelato)
Taure gal galetum pakomentuoti ta Ben and Jerry's knygute? Vis gundausi ja nusipirkti, bet vis persigalvoju Skaiciau apie ja atsiliepimus,tai raso, kad dauguma ingridientu tik Jav galima rasti? Ir ten turbut tik riebiu ledu receptai? Nes as tai megstu labiau tuos visokius serbetus ir neriebius vaisinius ledus (na italiskus gelato)
Gelato yra būtent riebūs ledai kaip aš supratau . Stai receptas http://allrecipes.co...ato/Detail.aspx pagal jį tuos rūžavus dariau.
Vakar dariau iš BJ knygelės. Ten visi nevirti receptai , serbetai ir vaisiniai ledai.
QUOTE(Taurė @ 2011 06 07, 21:56)
Gelato yra būtent riebūs ledai kaip aš supratau . Stai receptas http://allrecipes.co...ato/Detail.aspx pagal jį tuos rūžavus dariau.
Vakar dariau iš BJ knygelės. Ten visi nevirti receptai , serbetai ir vaisiniai ledai.
Vakar dariau iš BJ knygelės. Ten visi nevirti receptai , serbetai ir vaisiniai ledai.
Tai gal galetum koki receptuka imesti?
QUOTE(DaivaVe @ 2011 06 07, 13:59)
Tai gal galetum koki receptuka imesti?
ok. Naudojau vakar šį BJ knygutėje duodamą pagrindą.
2 dideli kiaušiniai (buna dar didesni, čia ne didžiausiu prašo)
3/4 puodelio cukraus. Puodeliai amerikoniški, jums reikia išsiversti į LT matavimo vienetus.
2 puodeliai riebios grietineles
1 puodelis pieno
kiaušinius suplakti su cukrumi iki putų. Supilti likusius ingridientus ir gerai viską atšaldyti šaldytuve.
Dar pasinaudojau kita dalim jų kito recepto. Paėmiau šaldytas uogas, atitirpinau, įdėjau truputuką cukraus atitirpindama. Pyliau truputuką šv citrinos sulčių. Nukošiau uogas ir gautą sirupą įpyliau į ledų masę, tik tada visą masę dėjau į šaldytuvą valandai. Užteko trumpai palaikyti, nes laikiau mišinio indą kitame inde su ledu + šaldytuve.
Paleidau mašiną. Kai ledai buvo gatavi, sudėjau uogas kurios liko nukošus sirupą. Prasukau dar truputuką ir viskas.
Ledai kameroje užšąlo be priekaišų. Šaldžiau geležiniame inde su dangčiu. Tik po dangčiu dėjau plėvelę, kad tik oro nepakliūtų
QUOTE(Taurė @ 2011 06 07, 22:29)
ok. Naudojau vakar šį BJ knygutėje duodamą pagrindą.
2 dideli kiaušiniai (buna dar didesni, čia ne didžiausiu prašo)
3/4 puodelio cukraus. Puodeliai amerikoniški, jums reikia išsiversti į LT matavimo vienetus.
2 puodeliai riebios grietineles
1 puodelis pieno
kiaušinius suplakti su cukrumi iki putų. Supilti likusius ingridientus ir gerai viską atšaldyti šaldytuve.
Dar pasinaudojau kita dalim jų kito recepto. Paėmiau šaldytas uogas, atitirpinau, įdėjau truputuką cukraus atitirpindama. Pyliau truputuką šv citrinos sulčių. Nukošiau uogas ir gautą sirupą įpyliau į ledų masę, tik tada visą masę dėjau į šaldytuvą valandai. Užteko trumpai palaikyti, nes laikiau mišinio indą kitame inde su ledu + šaldytuve.
Paleidau mašiną. Kai ledai buvo gatavi, sudėjau uogas kurios liko nukošus sirupą. Prasukau dar truputuką ir viskas.
Ledai kameroje užšąlo be priekaišų. Šaldžiau geležiniame inde su dangčiu. Tik po dangčiu dėjau plėvelę, kad tik oro nepakliūtų
2 dideli kiaušiniai (buna dar didesni, čia ne didžiausiu prašo)
3/4 puodelio cukraus. Puodeliai amerikoniški, jums reikia išsiversti į LT matavimo vienetus.
2 puodeliai riebios grietineles
1 puodelis pieno
kiaušinius suplakti su cukrumi iki putų. Supilti likusius ingridientus ir gerai viską atšaldyti šaldytuve.
Dar pasinaudojau kita dalim jų kito recepto. Paėmiau šaldytas uogas, atitirpinau, įdėjau truputuką cukraus atitirpindama. Pyliau truputuką šv citrinos sulčių. Nukošiau uogas ir gautą sirupą įpyliau į ledų masę, tik tada visą masę dėjau į šaldytuvą valandai. Užteko trumpai palaikyti, nes laikiau mišinio indą kitame inde su ledu + šaldytuve.
Paleidau mašiną. Kai ledai buvo gatavi, sudėjau uogas kurios liko nukošus sirupą. Prasukau dar truputuką ir viskas.
Ledai kameroje užšąlo be priekaišų. Šaldžiau geležiniame inde su dangčiu. Tik po dangčiu dėjau plėvelę, kad tik oro nepakliūtų
Aciu labai reiks bandyti
QUOTE(Bijuna @ 2011 06 07, 14:23)
Sveikos. Tai mergaites, ar gerai supratau Jei neturiu ledu aparato, tai galiu darytis tuos receptus, kur surašete aukščiau, dėti i kamera ir karts nuo karto permaisyti su šaukštu ?
Aš kas 2 val. išplakdavau mikseriu - sustingo ideliai. O kai kažkada dariau ir mašiau šaukštu - valgant jautėsi kristalai sušąlę.
DaivaVe, cia radau BJ receptus
http://hubpages.com/...Copycat-Recipes
http://hubpages.com/...Copycat-Recipes
Taure, tavo ledai laaaabai laaabai skaniai atrodo
o as vakar va studijavau BJ receptus, tai gaunasi kad ju visi ledai su zaliais kiausiniais
kazkaip vaikams tai nzn ar labai saugu tokius duoti, del visokiu salmoneliu ir pan
o as vakar va studijavau BJ receptus, tai gaunasi kad ju visi ledai su zaliais kiausiniais
kazkaip vaikams tai nzn ar labai saugu tokius duoti, del visokiu salmoneliu ir pan
QUOTE(matuke @ 2011 06 08, 10:21)
Taure, tavo ledai laaaabai laaabai skaniai atrodo
o as vakar va studijavau BJ receptus, tai gaunasi kad ju visi ledai su zaliais kiausiniais
kazkaip vaikams tai nzn ar labai saugu tokius duoti, del visokiu salmoneliu ir pan
o as vakar va studijavau BJ receptus, tai gaunasi kad ju visi ledai su zaliais kiausiniais
kazkaip vaikams tai nzn ar labai saugu tokius duoti, del visokiu salmoneliu ir pan
Mane irgi sis klausimas domina o be to idomu, ka ledams duoda zali kiausiniai? kai juos kaitini, tai jie sutirstina mase, bet zali kam?
QUOTE(DaivaVe @ 2011 06 08, 13:40)
Mane irgi sis klausimas domina o be to idomu, ka ledams duoda zali kiausiniai? kai juos kaitini, tai jie sutirstina mase, bet zali kam?
na bet pagaminau pagal ju receptura sykart, stingsta dabar galvoju kad tie kiausiniai vistiek duoda labiau kremine tekstura
QUOTE(matuke @ 2011 06 08, 02:21)
Taure, tavo ledai laaaabai laaabai skaniai atrodo
o as vakar va studijavau BJ receptus, tai gaunasi kad ju visi ledai su zaliais kiausiniais
kazkaip vaikams tai nzn ar labai saugu tokius duoti, del visokiu salmoneliu ir pan
o as vakar va studijavau BJ receptus, tai gaunasi kad ju visi ledai su zaliais kiausiniais
kazkaip vaikams tai nzn ar labai saugu tokius duoti, del visokiu salmoneliu ir pan
Nepergyvenu dėl žalių kiaušinių. Jie juk ne tiesiai iš po vištos, o švarūs ir manau net dezinfekuoti parsiduoda. Be to prieš naudojant, perplauti reikia extra kartelį.
Pamenu vaikystėje pasiimdavau kiaušą tiesiai iš po vištos, dar šiltą. Padarydavau skylutę, sumakaluodavau su kokiu koteliu ir išgerdavau Tada negavau jokios ligos, tai nuo sterilių parduotuvinių jaučiu išvis nėra šansų.
Kiaušiniai priduoda purumo ledams kaip aš supratau. Nors man ir abu receptai valgomi, bet labiau prie širdies virtas variantas, nes textūra sunkesnė ledo, daugiau vientisumo. Darant su žaliais kiaušiniais, jie labai lengvi, bet nepraranda normalių ledų savybių.
Žadu naudoti abu būdus. Užsisakiau antrą kibiriuką. Mačiau youtube kaip ledų tortą daro, baisiai užsinorėjau. Man vienintelis tortas tikrai labai skanus, tai ledų .
Aš nelabai desertų mėgėja, bet ledams visą gyvenimą turėjau silpnybę