Išmokau dėti nuotraukas Mano šiandieninis šedevras
ledai pagaminti
ledai iškarto paruošti valgyti
QUOTE(Taurė @ 2011 06 05, 05:12)
Gavosi mano ledai Negaliu patikėti. Vyriau šiandien pagrindą. Receptą radau internete. Įlašinau lašiuką maisto dažų, kad būtų lengvas rūžavumas, nes vėliau pridėjau pjaustytų braškių ir bananų. Gavosi grynas plombyras
Užsisakysiu antrą kibiriuką. Mašina lieka mano žaislų kolekcijoje
Kaip čia nuotrauką iš telefono įdėti
Užsisakysiu antrą kibiriuką. Mašina lieka mano žaislų kolekcijoje
Kaip čia nuotrauką iš telefono įdėti
tai laukiam sekmingai isbandyto receptuko
QUOTE(Taurė @ 2011 06 05, 04:12)
Užsisakysiu antrą kibiriuką. Mašina lieka mano žaislų kolekcijoje
Kaip čia nuotrauką iš telefono įdėti
Kaip čia nuotrauką iš telefono įdėti
Sveikinu su pavykusiu skanumynu Nežinau, ar galima šitoj temoj šito klausti, bet gal neužkliūsiu - ar aparatą pirkot iš ten, iš kur nuoroda? ir iš ten pat kitą puodą užsisakysit? o kaip muitai Klausiu, nes viskas - ir man tokio aparato reikia
Vakar pasigaminau (ir dabar kaip tik kartoju) idealius ledus Idealūs tuo, kad nedaug ingridientų, o ir tie patys, išskyrus cukrų, kurių namie visad turime ir net nieko nekainuoja, o bet to susinaudoja vienas dalykas - nusistovėjusi kaimiško pieno grietinėlė, kurią anksčiau visad be naudos išpildavau ir dėl to sąžinė grauždavo
Taigi - sudėtis:
pienas (naudoju kaimišką, ir dar net tą grietinėlinę dalį, kuri ant stiklainio viršaus nusistovi) - 500 ml.
kiaušiniai (kaimiški dideli) - 2 vnt
Cukrus - 80 gr.
Vanilės
Druskos ant šaukštuko galo
Gamyba:
Kiaušinius išplakt atskirame bliudelyje bei įpilt kokį 50 ml. pieno bei išplakt
Kitą indą statau į puodą su vandeniu ant ugnies pastatytą (t.y. vandens vonelę), į jį pilu pieną bei cukrų, kaitinu vis paplakdama mikseriu, kad susidarytų tokios gausios pieno putos. Pienui pasiekus apie 85 laipsnių temperatūrą išjugiu ugnį, dar paplaku, paskui po truputį, plakdama pilu į kiaušinių - pieno plakinį, tada jau jį statau į vandens vonelę ir nuolat plakdama mikseriu kaitinu iki 85 laipsnių. Stengdamasi išlaikyti tuose laipsniuose, vis plaku kol masė aptirštėja. Tada dedu į šaltą vonelę, keičiu šaltą vandenį, ledukus, vis paplakdama iki kol visai atvėsta ir galima dėt į aparatą.
Taigi, kaip pastebėjote, esmė yra plakime ta masė tokia putota gaunas, su oro burbuliukais, kas , matyt, yra gerai.
QUOTE(matuke @ 2011 06 05, 06:24)
Ingridientų mažai, tik reikia pavirti. Dar dažų lašelį įlašinau ir vanilės porą a.š. Kai ledai pasigamino, įmaišiau braškes. Tik braškes rekomenduočiau dėti plonai pjaustytas, nes gabalėliai vėliau sušąla į ledą. Riekutės greičiau atitirptų. Dariau dvigubą normą, bet kažkiek liko nepagamintų, netilpo.
http://allrecipes.co...ato/Detail.aspx
QUOTE(sega @ 2011 06 05, 10:20)
Sveikinu su pavykusiu skanumynu Nežinau, ar galima šitoj temoj šito klausti, bet gal neužkliūsiu - ar aparatą pirkot iš ten, iš kur nuoroda? ir iš ten pat kitą puodą užsisakysit? o kaip muitai Klausiu, nes viskas - ir man tokio aparato reikia
Vakar pasigaminau (ir dabar kaip tik kartoju) idealius ledus Idealūs tuo, kad nedaug ingridientų, o ir tie patys, išskyrus cukrų, kurių namie visad turime ir net nieko nekainuoja, o bet to susinaudoja vienas dalykas - nusistovėjusi kaimiško pieno grietinėlė, kurią anksčiau visad be naudos išpildavau ir dėl to sąžinė
Vakar pasigaminau (ir dabar kaip tik kartoju) idealius ledus Idealūs tuo, kad nedaug ingridientų, o ir tie patys, išskyrus cukrų, kurių namie visad turime ir net nieko nekainuoja, o bet to susinaudoja vienas dalykas - nusistovėjusi kaimiško pieno grietinėlė, kurią anksčiau visad be naudos išpildavau ir dėl to sąžinė
Ten ir pirkau . Tik nežinau ar jums tiktų jis dėl skirtingos elektros. Kaži ar jis atlaikytų stipresnę srovę. Jei LT parduoda, geriau vietoje pirkite, tai tikrai bus pritaikytas jūsų elektros srovei. Šyrit mb padarė pusryčius su tais ledais. Iškepė baltą duoną mirkytą kiaušinyje ir piene. Papylė kvelų sirupo ir ledų. OMG, šakutės mano figūrai
QUOTE(Taurė @ 2011 06 05, 19:11)
Ten ir pirkau . Tik nežinau ar jums tiktų jis dėl skirtingos elektros. Kaži ar jis atlaikytų stipresnę srovę. Jei LT parduoda, geriau vietoje pirkite, tai tikrai bus pritaikytas jūsų elektros srovei. Šyrit mb padarė pusryčius su tais ledais. Iškepė baltą duoną mirkytą kiaušinyje ir piene. Papylė kvelų sirupo ir ledų. OMG, šakutės mano figūrai
supratau, kad "ten, kur gražu" yra už Atlanto LT tokių aparatų nėra, pasižvalgysiu ES el. parduotuvėse
O mano idealiųjų ledų antras dublis nepavyko - pritrūko šalčio , šaldymo dubuo teliuskuoja, o ledai iki galo nesušalę Teks baigt šalt šaldymo kameroj pamaišant mechaniniu būdu
QUOTE(sega @ 2011 06 05, 20:42)
supratau, kad "ten, kur gražu" yra už Atlanto LT tokių aparatų nėra, pasižvalgysiu ES el. parduotuvėse
O mano idealiųjų ledų antras dublis nepavyko - pritrūko šalčio , šaldymo dubuo teliuskuoja, o ledai iki galo nesušalę Teks baigt šalt šaldymo kameroj pamaišant mechaniniu būdu
O mano idealiųjų ledų antras dublis nepavyko - pritrūko šalčio , šaldymo dubuo teliuskuoja, o ledai iki galo nesušalę Teks baigt šalt šaldymo kameroj pamaišant mechaniniu būdu
planuoju isbandyti ir as toki ledu varianta su kiausiniu, tik ar vertas demesio tada tas ledu aparatas jei tiek rankinio darbo o rezultatte idejus i aparata vistiek dar tenka pabaigti saldyti kameroje
QUOTE(matuke @ 2011 06 05, 14:38)
planuoju isbandyti ir as toki ledu varianta su kiausiniu, tik ar vertas demesio tada tas ledu aparatas jei tiek rankinio darbo o rezultatte idejus i aparata vistiek dar tenka pabaigti saldyti kameroje
Verta jei gaminama tiek kiek telpa į aparatą. sega padarė pagrindo perdaug. Aš irgi užsimaišiau perdaug. Puodelis vienu išėmimu iš kameros negali prišaldyti 2 normų ledų. Tam reikia arba turėti 2 kibirėlius, arba didesnę mašiną arba daryti tiek kiek telpa į kibiriką per 1 kartą.
O suplakti kiaušinius ir pavirti viską truputuką tikrai nėr tiek daug darbo.
Užstatomi pieniški produktai šilti ant viryklės, tuo tarpu suplakami kiaušiniai su cukrum. Tada gerai pakaitintas, bet neužvirintas pieno grietinėlės mišinys keliauja iš lėto į palktus kiaušinius, po to viskas atgal į puodą. Dar pašildoma ir viskas. Gerai būtų dar perkošti per sietuką viską. Tada statoma į šaldytuvą nakčiai. Jei norima daryti tą pačią dieną, kaip aš dariau, stačiau mišinio bliudą į didesnį bliūdą su ledu. Pakako 5 valandų kad mišinis gerai sušąltų
QUOTE(Taurė @ 2011 06 06, 04:25)
Verta jei gaminama tiek kiek telpa į aparatą. sega padarė pagrindo perdaug. Aš irgi užsimaišiau perdaug. Puodelis vienu išėmimu iš kameros negali prišaldyti 2 normų ledų. Tam reikia arba turėti 2 kibirėlius, arba didesnę mašiną arba daryti tiek kiek telpa į kibiriką per 1 kartą.
O suplakti kiaušinius ir pavirti viską truputuką tikrai nėr tiek daug darbo.
Užstatomi pieniški produktai šilti ant viryklės, tuo tarpu suplakami kiaušiniai su cukrum. Tada gerai pakaitintas, bet neužvirintas pieno grietinėlės mišinys keliauja iš lėto į palktus kiaušinius, po to viskas atgal į puodą. Dar pašildoma ir viskas. Gerai būtų dar perkošti per sietuką viską. Tada statoma į šaldytuvą nakčiai. Jei norima daryti tą pačią dieną, kaip aš dariau, stačiau mišinio bliudą į didesnį bliūdą su ledu. Pakako 5 valandų kad mišinis gerai sušąltų
O suplakti kiaušinius ir pavirti viską truputuką tikrai nėr tiek daug darbo.
Užstatomi pieniški produktai šilti ant viryklės, tuo tarpu suplakami kiaušiniai su cukrum. Tada gerai pakaitintas, bet neužvirintas pieno grietinėlės mišinys keliauja iš lėto į palktus kiaušinius, po to viskas atgal į puodą. Dar pašildoma ir viskas. Gerai būtų dar perkošti per sietuką viską. Tada statoma į šaldytuvą nakčiai. Jei norima daryti tą pačią dieną, kaip aš dariau, stačiau mišinio bliudą į didesnį bliūdą su ledu. Pakako 5 valandų kad mišinis gerai sušąltų
aciu uz paaiskinimus
dariau vakar paprastesni ledu varijanta, is sitos temos, pavadinimu "naminiai ledai su melionu" tam prireike suplakti grietinele, sublenderinti gerai prinokusi meliona, abi mases letai sumaisyti ir saldyti kameroje vis pamaisant
skonis gal ir nieko tokiu ledu, bet labai tas grietineles riebalas jautesi ant sauksto siu ledu kategorija prilyginciau serbeto tipo, tik riebesni.
man dar klausimas iskiles del ledu su kiausiniu, Sega dejo visa kiausini, o Taures receptas buvo tik su kiausiniu tryniais, gal kas bandet abu varijantus, ar labai juntamas koks skirtumas?
QUOTE(matuke @ 2011 06 05, 23:51)
aciu uz paaiskinimus
dariau vakar paprastesni ledu varijanta, is sitos temos, pavadinimu "naminiai ledai su melionu" tam prireike suplakti grietinele, sublenderinti gerai prinokusi meliona, abi mases letai sumaisyti ir saldyti kameroje vis pamaisant
skonis gal ir nieko tokiu ledu, bet labai tas grietineles riebalas jautesi ant sauksto siu ledu kategorija prilyginciau serbeto tipo, tik riebesni.
man dar klausimas iskiles del ledu su kiausiniu, Sega dejo visa kiausini, o Taures receptas buvo tik su kiausiniu tryniais, gal kas bandet abu varijantus, ar labai juntamas koks skirtumas?
dariau vakar paprastesni ledu varijanta, is sitos temos, pavadinimu "naminiai ledai su melionu" tam prireike suplakti grietinele, sublenderinti gerai prinokusi meliona, abi mases letai sumaisyti ir saldyti kameroje vis pamaisant
skonis gal ir nieko tokiu ledu, bet labai tas grietineles riebalas jautesi ant sauksto siu ledu kategorija prilyginciau serbeto tipo, tik riebesni.
man dar klausimas iskiles del ledu su kiausiniu, Sega dejo visa kiausini, o Taures receptas buvo tik su kiausiniu tryniais, gal kas bandet abu varijantus, ar labai juntamas koks skirtumas?
Kiek žiūrėjau receptų su paverdamu pagrindu, visur mačiau vien trynius. Daug išeina kiaušinių, bet baltymus sunaudoju sveikiems pusryčiams
Ledu mašina išmaišo ledus daug geriau nei ranka pamaišoma, todėl nelieka to sunkumo, ladai purūs
Greit bandysiu nevirtą receptą, žiūrėsim kas gausis
QUOTE(matuke @ 2011 06 05, 22:38)
planuoju isbandyti ir as toki ledu varianta su kiausiniu, tik ar vertas demesio tada tas ledu aparatas jei tiek rankinio darbo o rezultatte idejus i aparata vistiek dar tenka pabaigti saldyti kameroje
Ai, aš tiesiog gerai neatšaldžiau masės Šaldžiau šalto vandens vonelėj,atrodo, jau atšalus buvo, bet, matyt, ją būtinai reik kišt į šaldytuvą, kad būtų ne tik neutrali, bet ir gerai šalta. O be to ir karščiai gi - aparatas ir patirpo. Be aparato, manau, gerų ledų nepagaminsit, nes aparatas nuolat sukdamas šaltyje tą masę taip išpurena, iškelia.
QUOTE(matuke @ 2011 06 06, 07:51)
aciu uz paaiskinimus
dariau vakar paprastesni ledu varijanta, is sitos temos, pavadinimu "naminiai ledai su melionu" tam prireike suplakti grietinele, sublenderinti gerai prinokusi meliona, abi mases letai sumaisyti ir saldyti kameroje vis pamaisant
skonis gal ir nieko tokiu ledu, bet labai tas grietineles riebalas jautesi ant sauksto siu ledu kategorija prilyginciau serbeto tipo, tik riebesni.
man dar klausimas iskiles del ledu su kiausiniu, Sega dejo visa kiausini, o Taures receptas buvo tik su kiausiniu tryniais, gal kas bandet abu varijantus, ar labai juntamas koks skirtumas?
dariau vakar paprastesni ledu varijanta, is sitos temos, pavadinimu "naminiai ledai su melionu" tam prireike suplakti grietinele, sublenderinti gerai prinokusi meliona, abi mases letai sumaisyti ir saldyti kameroje vis pamaisant
skonis gal ir nieko tokiu ledu, bet labai tas grietineles riebalas jautesi ant sauksto siu ledu kategorija prilyginciau serbeto tipo, tik riebesni.
man dar klausimas iskiles del ledu su kiausiniu, Sega dejo visa kiausini, o Taures receptas buvo tik su kiausiniu tryniais, gal kas bandet abu varijantus, ar labai juntamas koks skirtumas?
O jūs be aparato darėt? Jei taip, tai su aparatu to sušalusių riebalų vėlimosi gal ir nebūtų, nors...kai pagalvoji...gal ir man yra gavęsis toks efektas, kai gal grietinėlę buvau perplakus, gal šiaip per riebu buvo...
Dėl kiaušinių - mane nervuodavo, kad atseit reik dėt tik trynius ir dar tiek daug, maisto švaistymas. Bet mane įkvėpė minėtos laidos vyrukai, jie sakė, kad pagal santykį su kiaušiniu yra net dvi mokyklos ledų gaminimo - viena deda visą kiaušinį, kita tik trynius. Jie, kaip supratau, deda visą. Ir aš taip darau va jau trečią kartą ir ledai išeina tokie lengvesni, mažiau kreminiai ir man skanūs
Mano daryti ledai, nereikia jokiu aparatu
http://aj-receptai.b...niai-ledai.html
Pabusiu nekukli - skanesniu nesu gyvenime ragavus. Konsistencija ideali - jokiu kristalu, viskas vientisos kremines mases. Tik ne serbetu megejams jie, nes saldus, riebus.
http://aj-receptai.b...niai-ledai.html
Pabusiu nekukli - skanesniu nesu gyvenime ragavus. Konsistencija ideali - jokiu kristalu, viskas vientisos kremines mases. Tik ne serbetu megejams jie, nes saldus, riebus.
QUOTE(Nova @ 2011 06 06, 13:06)
Mano daryti ledai, nereikia jokiu aparatu
http://aj-receptai.b...niai-ledai.html
Pabusiu nekukli - skanesniu nesu gyvenime ragavus. Konsistencija ideali - jokiu kristalu, viskas vientisos kremines mases. Tik ne serbetu megejams jie, nes saldus, riebus.
http://aj-receptai.b...niai-ledai.html
Pabusiu nekukli - skanesniu nesu gyvenime ragavus. Konsistencija ideali - jokiu kristalu, viskas vientisos kremines mases. Tik ne serbetu megejams jie, nes saldus, riebus.
aciu uz nuoroda
ir uz padrasinima gaminti ledus be aparato
Taure, ar jau gaminai ledus kur nereikia virti