kaip neidomiai, kad tema tapo skirta tik toms, kurios turi ledu sukimo masinas... O norisi gi ledu ir toms, kurios neturi tokiu masinu
QUOTE(Gladness @ 2011 05 28, 18:15)
kaip neidomiai, kad tema tapo skirta tik toms, kurios turi ledu sukimo masinas... O norisi gi ledu ir toms, kurios neturi tokiu masinu
na, manieji minėti iš formelių, tai be mašinos
va tokiose darau kartais:
o jau ką į vidų dėt tai fantazijos reikalas, bet viską suku rankomis, mikseriu, ar tiesiog užšaldau trintas braškes, šiek tiek grietinėlės ir cukraus...
Orai šyla, pradedam ledų sezoną.
Šiandien gaminau štai šituos ledus. Tikrai patiko. Ir konsistencija tokia faina gavosi, kreminė.
Jogurtiniai ledai
Šiandien gaminau štai šituos ledus. Tikrai patiko. Ir konsistencija tokia faina gavosi, kreminė.
Jogurtiniai ledai
QUOTE(Gladness @ 2011 05 28, 19:15)
Visa tai pagal tuos pačius receptus galima ir be ledainės pasidaryt. Tik reiks dažnai traukt iš šaldymo kameros indą ir pamaišyti kol šalanti masė leisis, kad nesusidarytu vandens kristalai ir gautusi vienodas masės sustingimas, o paskui dar palaikyt iki visiško sustingimo, o po to valgyt
sveikos ekspertes
o kur galima neperbrangiai isigyti ledu gaminimo formeliu, gal patarsit kuri, o gal kas turit per daug, atliekamu, ar nenaudojat
o kur galima neperbrangiai isigyti ledu gaminimo formeliu, gal patarsit kuri, o gal kas turit per daug, atliekamu, ar nenaudojat
Jungiuosi prie ledų "kepėjų" . Mano mažoji šiandien taip laukė kol mama "iškeps" pirmuosius ledus, o ledai nesigavo
Ryt bandysiu naujus, negražu taip susimauti prieš vaikus
Ryt bandysiu naujus, negražu taip susimauti prieš vaikus
QUOTE(irmulia @ 2010 12 09, 03:36)
Tie ledų šaldymo aparatai, kurių šaldymo indų nereikia laikyti šaldiklyje, kainuoja kelis kartus daugiau
o visi kiti, kurie buičiai skirti , jų ir kainos ~ 100 - 500 lt , visų šaldymo indus reikia laikyti šaldiklyje
pvz. šis Magimix ledų šaldymo aparatas kažkur 600 eurų kainuoja tokio aš pati norėčiau
jo nereikia užšaldyti
o visi kiti, kurie buičiai skirti , jų ir kainos ~ 100 - 500 lt , visų šaldymo indus reikia laikyti šaldiklyje
pvz. šis Magimix ledų šaldymo aparatas kažkur 600 eurų kainuoja tokio aš pati norėčiau
jo nereikia užšaldyti
Irmulia, per pora puslapių supratau, kad esi ledų profė. Šiandien išbandžiau savo naują žaislą. Aišku nepadariau visko pagal instrukcijas. Laikiau šaldiklyje kibiriuką tik 6 valandas. Nors ir nesigirdėjo teliuškavimo viduje, bet jaučiu permažai visvien 6 val. Kamera mano galinga, nauja. Dar tempą pamažinau šaltesnę padariau, bet visviens fiasko Dabar laikau kibiriuką per naktį. Eisiu tuoj išsivirsiu ledų pagrindą, kad gerai atšaltų iki ryt. Turiu pakelti savo reputaciją prieš vaikus. Nuėjo šiandien vargšės miegoti pasrėbusios ledų sriubos
Žaislas mano toks, http://www.amazon.co.../ref=pd_sbs_k_2
Bandysiu žaisti kažkiek laiko. Jei nesigaus nieko, ką manai apie tokį žaislą ?
http://www.amazon.co...ref=pd_sbs_k_11 Mb iškart sakė jamt šitą, bet aš truputuką užsispaudžiau ir noriu suprasti ar aplamai man įdomu bus tuos ledus daryti
Sveikos, šiandien atidarysiu ledų sezoną, receptuko dairaus. Visai netyčia prieš porą dienų "užtaikiau" ant Lietuvos ryto televizijos laidos kažkokios žaliųjų. Ir ten rodė tokius simpatiškus vyrukus, katrie versliuką bando naminius ledus gamindami - pradeda nuo karvės pamelžimo, tadu pieną pila į tokį krūūūta aparatą. Sudėtis pienas, kiaušiniai(jie deda visą - su baltymu), cukrus, dar koks nors prieskonis. Tas aparatas iš pradžių šildydamas iki 80 temperatūros plaka pieną ir cukrų, tadu sucypsi įdėt kiaušinius, viską toj temperatūroj suplaka ir tada jau karštį keičia šaltis - plakant vyksta šaldymas . nu tai tas aparatas, aišku, stebuklingas, bet ir stebuklus kainuoja Tai vat ir galvoju, gal būt įmanoma kaip nors imituot jo darbą rankiniu būdu, t.y. tą šildymo dalį Žodžiu, vasara ilga, ekperimentuosim
Tai kad ir pirmasis aparatas geras, nu bent jau žyymiai geresnė firma nei mano turimas clatronic Gal ir prie šito aparato indo sienelių masė nelips nes su tuo mano aparačiuku geras sluoksnis prišąla ten, kur mentelės nepasiekia. O nesigavo tik dėl to, kad indas nepakankamai šalčio buvo prikaupęs, o gal dar ir masę gerai neatšalusią supylėt (man irgi taip yra nutikę ) O su antruoju aparatu siūlyčiau palaukti - pažiūrėsit, ar tikrai tuos ledus gaminsit ir kaip dažnai
QUOTE(Taurė @ 2011 06 04, 08:11)
Žaislas mano toks, http://www.amazon.co.../ref=pd_sbs_k_2
http://www.amazon.co...ref=pd_sbs_k_11 Mb iškart sakė jamt šitą, bet aš truputuką užsispaudžiau ir noriu suprasti ar aplamai man įdomu bus tuos ledus daryti
Tai kad ir pirmasis aparatas geras, nu bent jau žyymiai geresnė firma nei mano turimas clatronic Gal ir prie šito aparato indo sienelių masė nelips nes su tuo mano aparačiuku geras sluoksnis prišąla ten, kur mentelės nepasiekia. O nesigavo tik dėl to, kad indas nepakankamai šalčio buvo prikaupęs, o gal dar ir masę gerai neatšalusią supylėt (man irgi taip yra nutikę ) O su antruoju aparatu siūlyčiau palaukti - pažiūrėsit, ar tikrai tuos ledus gaminsit ir kaip dažnai
QUOTE(sega @ 2011 06 04, 04:23)
Sveikos, šiandien atidarysiu ledų sezoną, receptuko dairaus. Visai netyčia prieš porą dienų "užtaikiau" ant Lietuvos ryto televizijos laidos kažkokios žaliųjų. Ir ten rodė tokius simpatiškus vyrukus, katrie versliuką bando naminius ledus gamindami - pradeda nuo karvės pamelžimo, tadu pieną pila į tokį krūūūta aparatą. Sudėtis pienas, kiaušiniai(jie deda visą - su baltymu), cukrus, dar koks nors prieskonis. Tas aparatas iš pradžių šildydamas iki 80 temperatūros plaka pieną ir cukrų, tadu sucypsi įdėt kiaušinius, viską toj temperatūroj suplaka ir tada jau karštį keičia šaltis - plakant vyksta šaldymas . nu tai tas aparatas, aišku, stebuklingas, bet ir stebuklus kainuoja Tai vat ir galvoju, gal būt įmanoma kaip nors imituot jo darbą rankiniu būdu, t.y. tą šildymo dalį Žodžiu, vasara ilga, ekperimentuosim
Tai va, tikrai neašaldžiau Ką tik šeimyna suragavo vakar darytus ledus, bet jau sušaldytus šaldytuve. Visai nieko jiems buvo
Vakar stebėjau kaip dirba mentelės, tai tikrai nelimpa, gerai nugramdo kraštą. Bet jau garsas tos mašinos Garsiau už skalbiankę dirba
Dabar bandysiu ledus kur reikia pavirti. Paskui pastatysiu šaldytuve su ledu, kad gerai atšaltų. Mačiau youtube kaip žmogus norėdamas sutrumpinti produktų šaldymo laiką, pastato po indu kitą indą su ledu. Manau gera idėja
Kitas aparatas geras tuo, kad pats šaldo, nereikia kibirėlio laikyti kameroje Kaina ir dydis aparato manęs nežavi, todėl bandysiu išspausti iš cuisinarto kažką padoraus
QUOTE(Taurė @ 2011 06 04, 08:11)
Gal galėtumėt pasakyt, kokia šito aparato ledų masės talpa Į tą mano clatroniką galima pilti tik 0,7 l., o mūsų šeimynai tiek tik ant vieno danties Tad galvoju, ar neteks man dairytis kažko didesnio, mačiau cuisinart net dvigubą turi, su dviem puodais po 0,9 l
QUOTE(sega @ 2011 06 04, 13:02)
Gal galėtumėt pasakyt, kokia šito aparato ledų masės talpa Į tą mano clatroniką galima pilti tik 0,7 l., o mūsų šeimynai tiek tik ant vieno danties Tad galvoju, ar neteks man dairytis kažko didesnio, mačiau cuisinart net dvigubą turi, su dviem puodais po 0,9 l
maždaug 2 litrai Pakankamai 4 žmonių šeimai. Jei man tikrai gausis, nusipirksiu antrą puodą. Tada kai pvz kokiam baliui daryčiau, galima vieną padarius iškart kitą statyti.
Gavosi mano ledai Negaliu patikėti. Vyriau šiandien pagrindą. Receptą radau internete. Įlašinau lašiuką maisto dažų, kad būtų lengvas rūžavumas, nes vėliau pridėjau pjaustytų braškių ir bananų. Gavosi grynas plombyras
Užsisakysiu antrą kibiriuką. Mašina lieka mano žaislų kolekcijoje
Kaip čia nuotrauką iš telefono įdėti
Užsisakysiu antrą kibiriuką. Mašina lieka mano žaislų kolekcijoje
Kaip čia nuotrauką iš telefono įdėti