Įkraunama...
Įkraunama...

Ledai - naminiai

kaip neidomiai, kad tema tapo skirta tik toms, kurios turi ledu sukimo masinas... O norisi gi ledu ir toms, kurios neturi tokiu masinu
Atsakyti
QUOTE(Gladness @ 2011 05 28, 18:15)
kaip neidomiai, kad tema tapo skirta tik toms, kurios turi ledu sukimo masinas... O norisi gi ledu ir toms, kurios neturi tokiu masinu

na, manieji minėti iš formelių, tai be mašinos
va tokiose darau kartais:

user posted image
o jau ką į vidų dėt tai fantazijos reikalas, bet viską suku rankomis, mikseriu, ar tiesiog užšaldau trintas braškes, šiek tiek grietinėlės ir cukraus...
Atsakyti
Orai šyla, pradedam ledų sezoną.
Šiandien gaminau štai šituos ledus. Tikrai patiko. Ir konsistencija tokia faina gavosi, kreminė.

Jogurtiniai ledai
Atsakyti
QUOTE(Gladness @ 2011 05 28, 19:15)

Visa tai pagal tuos pačius receptus galima ir be ledainės pasidaryt. Tik reiks dažnai traukt iš šaldymo kameros indą ir pamaišyti kol šalanti masė leisis, kad nesusidarytu vandens kristalai ir gautusi vienodas masės sustingimas, o paskui dar palaikyt iki visiško sustingimo, o po to valgyt 4u.gif
Atsakyti
sveikos ekspertes 4u.gif
o kur galima neperbrangiai isigyti ledu gaminimo formeliu, gal patarsit kuri, o gal kas turit per daug, atliekamu, ar nenaudojat rolleyes.gif
Atsakyti
Jungiuosi prie ledų "kepėjų" . Mano mažoji šiandien taip laukė kol mama "iškeps" pirmuosius ledus, o ledai nesigavo doh.gif
Ryt bandysiu naujus, negražu taip susimauti prieš vaikus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2010 12 09, 03:36)
Tie ledų šaldymo aparatai, kurių šaldymo indų nereikia laikyti šaldiklyje, kainuoja kelis kartus daugiau  mirksiukas.gif
o visi kiti, kurie buičiai skirti , jų ir kainos ~ 100 - 500 lt , visų šaldymo indus reikia laikyti šaldiklyje  mirksiukas.gif
pvz. šis Magimix ledų šaldymo aparatas  kažkur 600 eurų kainuoja  mirksiukas.gif  tokio aš pati norėčiau  wub.gif

jo nereikia užšaldyti  thumbup.gif

user posted image

Irmulia, per pora puslapių supratau, kad esi ledų profė. Šiandien išbandžiau savo naują žaislą. Aišku nepadariau visko pagal instrukcijas. Laikiau šaldiklyje kibiriuką tik 6 valandas. Nors ir nesigirdėjo teliuškavimo viduje, bet jaučiu permažai visvien 6 val. Kamera mano galinga, nauja. Dar tempą pamažinau šaltesnę padariau, bet visviens fiasko lotuliukas.gif Dabar laikau kibiriuką per naktį. Eisiu tuoj išsivirsiu ledų pagrindą, kad gerai atšaltų iki ryt. Turiu pakelti savo reputaciją prieš vaikus. Nuėjo šiandien vargšės miegoti pasrėbusios ledų sriubos lotuliukas.gif

Žaislas mano toks, http://www.amazon.co.../ref=pd_sbs_k_2

Bandysiu žaisti kažkiek laiko. Jei nesigaus nieko, ką manai apie tokį žaislą ?
http://www.amazon.co...ref=pd_sbs_k_11 Mb iškart sakė jamt šitą, bet aš truputuką užsispaudžiau ir noriu suprasti ar aplamai man įdomu bus tuos ledus daryti doh.gif
Atsakyti
Sveikos, šiandien atidarysiu ledų sezoną, receptuko dairaus. Visai netyčia prieš porą dienų "užtaikiau" ant Lietuvos ryto televizijos laidos kažkokios žaliųjų. Ir ten rodė tokius simpatiškus vyrukus, katrie versliuką bando naminius ledus gamindami - pradeda nuo karvės pamelžimo, tadu pieną pila į tokį krūūūta aparatą. Sudėtis pienas, kiaušiniai(jie deda visą - su baltymu), cukrus, dar koks nors prieskonis. Tas aparatas iš pradžių šildydamas iki 80 temperatūros plaka pieną ir cukrų, tadu sucypsi įdėt kiaušinius, viską toj temperatūroj suplaka ir tada jau karštį keičia šaltis - plakant vyksta šaldymas bigsmile.gif . nu tai tas aparatas, aišku, stebuklingas, bet ir stebuklus kainuoja doh.gif Tai vat ir galvoju, gal būt įmanoma kaip nors imituot jo darbą rankiniu būdu, t.y. tą šildymo dalį g.gif Žodžiu, vasara ilga, ekperimentuosim biggrin.gif

QUOTE(Taurė @ 2011 06 04, 08:11)
Žaislas mano toks, http://www.amazon.co.../ref=pd_sbs_k_2

Bandysiu žaisti kažkiek laiko. Jei nesigaus nieko, ką manai apie tokį žaislą ?
http://www.amazon.co...ref=pd_sbs_k_11 Mb iškart sakė jamt šitą, bet aš truputuką užsispaudžiau ir noriu suprasti ar aplamai man įdomu bus tuos ledus daryti  doh.gif

Tai kad ir pirmasis aparatas geras, nu bent jau žyymiai geresnė firma nei mano turimas clatronic hihihi.gif Gal ir prie šito aparato indo sienelių masė nelips g.gif nes su tuo mano aparačiuku geras sluoksnis prišąla ten, kur mentelės nepasiekia. O nesigavo tik dėl to, kad indas nepakankamai šalčio buvo prikaupęs, o gal dar ir masę gerai neatšalusią supylėt (man irgi taip yra nutikę blush2.gif ) O su antruoju aparatu siūlyčiau palaukti - pažiūrėsit, ar tikrai tuos ledus gaminsit ir kaip dažnai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sega @ 2011 06 04, 04:23)
Sveikos, šiandien atidarysiu ledų sezoną, receptuko dairaus. Visai netyčia prieš porą dienų "užtaikiau" ant Lietuvos ryto televizijos laidos kažkokios žaliųjų. Ir ten rodė tokius simpatiškus vyrukus, katrie versliuką bando naminius ledus gamindami - pradeda nuo karvės pamelžimo, tadu pieną pila į tokį krūūūta aparatą. Sudėtis pienas, kiaušiniai(jie deda visą - su baltymu), cukrus, dar koks nors prieskonis. Tas aparatas iš pradžių šildydamas iki 80 temperatūros plaka pieną ir cukrų, tadu sucypsi įdėt kiaušinius, viską toj temperatūroj suplaka ir tada jau  karštį keičia šaltis - plakant vyksta šaldymas  bigsmile.gif . nu tai tas aparatas, aišku, stebuklingas, bet ir stebuklus kainuoja  doh.gif  Tai vat ir galvoju, gal būt įmanoma kaip nors imituot jo darbą rankiniu būdu, t.y. tą šildymo dalį g.gif Žodžiu, vasara ilga, ekperimentuosim  biggrin.gif
Tai kad ir pirmasis aparatas geras, nu bent jau žyymiai geresnė firma nei mano turimas clatronic  hihihi.gif Gal ir prie šito aparato indo sienelių masė nelips  g.gif  nes su tuo mano aparačiuku geras sluoksnis prišąla ten, kur mentelės nepasiekia. O nesigavo tik dėl to, kad indas nepakankamai šalčio buvo prikaupęs, o gal dar ir masę gerai neatšalusią supylėt (man irgi taip yra nutikę  blush2.gif ) O su antruoju aparatu siūlyčiau palaukti - pažiūrėsit, ar tikrai tuos ledus gaminsit ir kaip dažnai  mirksiukas.gif

Tai va, tikrai neašaldžiau doh.gif Ką tik šeimyna suragavo vakar darytus ledus, bet jau sušaldytus šaldytuve. Visai nieko jiems buvo doh.gif
Vakar stebėjau kaip dirba mentelės, tai tikrai nelimpa, gerai nugramdo kraštą. Bet jau garsas tos mašinos blink.gif Garsiau už skalbiankę dirba lotuliukas.gif

Dabar bandysiu ledus kur reikia pavirti. Paskui pastatysiu šaldytuve su ledu, kad gerai atšaltų. Mačiau youtube kaip žmogus norėdamas sutrumpinti produktų šaldymo laiką, pastato po indu kitą indą su ledu. Manau gera idėja thumbup.gif

Kitas aparatas geras tuo, kad pats šaldo, nereikia kibirėlio laikyti kameroje doh.gif Kaina ir dydis aparato manęs nežavi, todėl bandysiu išspausti iš cuisinarto kažką padoraus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2011 06 04, 08:11)

Gal galėtumėt pasakyt, kokia šito aparato ledų masės talpa 4u.gif Į tą mano clatroniką galima pilti tik 0,7 l., o mūsų šeimynai tiek tik ant vieno danties doh.gif Tad galvoju, ar neteks man dairytis kažko didesnio, mačiau cuisinart net dvigubą turi, su dviem puodais po 0,9 l biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sega @ 2011 06 04, 13:02)
Gal galėtumėt pasakyt, kokia šito aparato ledų masės talpa  4u.gif  Į tą mano clatroniką galima pilti tik 0,7 l., o mūsų šeimynai tiek tik ant vieno danties  doh.gif  Tad galvoju, ar neteks man dairytis kažko didesnio, mačiau cuisinart net dvigubą turi, su dviem puodais po 0,9 l  biggrin.gif

maždaug 2 litrai smile.gif Pakankamai 4 žmonių šeimai. Jei man tikrai gausis, nusipirksiu antrą puodą. Tada kai pvz kokiam baliui daryčiau, galima vieną padarius iškart kitą statyti.
Atsakyti
Gavosi mano ledai bigsmile.gif Negaliu patikėti. Vyriau šiandien pagrindą. Receptą radau internete. Įlašinau lašiuką maisto dažų, kad būtų lengvas rūžavumas, nes vėliau pridėjau pjaustytų braškių ir bananų. Gavosi grynas plombyras wub.gif wub.gif
Užsisakysiu antrą kibiriuką. Mašina lieka mano žaislų kolekcijoje wub.gif
Kaip čia nuotrauką iš telefono įdėti doh.gif
Atsakyti