Įkraunama...
Įkraunama...

Ledai - naminiai

QUOTE(irmulia @ 2010 12 08, 19:34)
taip, įprastai reikia ( yra aparatų, kur nereikia indo laikyti šaldymo kameroje) , tada nieko, arba pirkti šaldiklį arba naują šaldytuvą su normalaus dydžio šaldymo kamera  biggrin.gif

Kitoje temoje uzklausiau:
Lietuvoj internete randu du ledu gaminimo aparatus. KENWOOD IM 250 ir BOMANN ICM 352 CB. Pirmojo galia 400W, o antrojo 15W. Kazi kodel toks skirtumas ir kuo skiriasi veikimas? Kaina skiriasi plius minus 50lt (galingesnis brangesnis).

Tai gal to kenwood i saldikli kist nereikia? blush2.gif
Atsakyti
Tie ledų šaldymo aparatai, kurių šaldymo indų nereikia laikyti šaldiklyje, kainuoja kelis kartus daugiau mirksiukas.gif
o visi kiti, kurie buičiai skirti , jų ir kainos ~ 100 - 500 lt , visų šaldymo indus reikia laikyti šaldiklyje mirksiukas.gif

pvz. šis Magimix ledų šaldymo aparatas kažkur 600 eurų kainuoja mirksiukas.gif tokio aš pati norėčiau wub.gif

jo nereikia užšaldyti thumbup.gif

user posted image
Atsakyti
sveikos! man Kaledu senelis irgi aparata atnese thumbup.gif
ismeginau Irmulios plombyra, tik idejau trakuoto sokolado, gavosi kaip straciatella, skanumelis!
dar klausimas iskilo - kiek laiko galima ledus laikyt kameroj? jauciu parduotuvinius kad ir puse metu, o naminius? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(InDovi @ 2010 12 27, 13:01)
dar klausimas iskilo - kiek laiko galima ledus laikyt kameroj? jauciu parduotuvinius kad ir puse metu, o naminius? smile.gif

na naminiai natūralūs ledai yra be visų tų priedų, tad labai labai ilgai neišsilaiko mirksiukas.gif ir plius dar dėl to kad greitai yra suvalgomi biggrin.gif

labai priklauso nuo to, kokie ledai: štai kokių braškinių (pagaminti iš šviežių braškių ir grietinėlės) tai labai ilgai nepavyks išlaikyti- jie suges, o jei kokie plombyriniai- turėtų ilgėliau išsilaikyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2010 12 27, 14:56)
na naminiai natūralūs ledai yra be visų tų priedų, tad labai labai ilgai neišsilaiko  mirksiukas.gif  ir plius dar dėl to kad  greitai yra suvalgomi  biggrin.gif

labai priklauso nuo to,  kokie ledai: štai kokių braškinių (pagaminti iš šviežių braškių ir grietinėlės) tai labai ilgai nepavyks išlaikyti- jie suges, o jei kokie plombyriniai- turėtų ilgėliau išsilaikyti  mirksiukas.gif

o kodel suges? taigi saldiklyje bent jau pas mane tai -18 C, tai neturetu sugesti... Man atrodo, kad negerai ilgai laikyti del kiausiniu ax.gif
Atsakyti
na todėl, kad pati nemažai skirtingų ledų esu pagaminusi ir teko palaikyti šaldiklyje, braškinių ledų skonis po kiek laiko ( dabar galvoju po kelių mėnesių... g.gif )deja, kiek pasikeitė ir tikrai nelabai norėjosi juos valgyti mirksiukas.gif

manau, ne dėl kiaušinių, o dėl ledų sudėtyje esančių pieno produktų (pien,as grietinėlė ir pan.) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(InDovi @ 2010 12 27, 14:01)
sveikos! man Kaledu senelis irgi aparata atnese  thumbup.gif
ismeginau Irmulios plombyra, tik idejau trakuoto sokolado, gavosi kaip straciatella, skanumelis!

Palaikant nekintama temperatūrą šaldiklyje (kuo mažiau jį darinėt, užtikrinti nepertraukiama elektros tiekimą ir t.t) tokius ledus galima laikyti iki 2 mėn. Pagal techologija reikia ledus laikyti sanadariame inde, geriausia vakume. Priešingu atveju ledai keis skonį traukdami į save juos supančius kvapus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(InDovi @ 2010 12 27, 13:01)
sveikos! man Kaledu senelis irgi aparata atnese  thumbup.gif

Koks geras senis. Labai as jau noriu ledu gaminimo aparato, bet i virtuve nebetelpa prietaisai doh.gif . Labai laukiu, kada i nama persikelsim, o ten virtuve o ho ho kokia. Pirmas pirkinys - ledu gaminimo aparatas.
Atsakyti
QUOTE(miskouoga @ 2010 12 29, 19:19)
Koks geras senis. Labai as jau noriu ledu gaminimo aparato, bet i virtuve nebetelpa prietaisai  doh.gif . Labai laukiu, kada i nama persikelsim, o ten virtuve o ho ho kokia. Pirmas pirkinys - ledu gaminimo aparatas.

tai juk tereikia vietą šaldymo indui šaldiklyje surasti mirksiukas.gif ir viskas mirksiukas.gif (nebent planuoji įsigyti tą aparačiuką, kurio nereikia šaldyti) nereikės laukti, kad perskraustysit į namą mirksiukas.gif
Atsakyti
vaikams tikrai patiks "sokolado ledkalnis"
reikes:
kolos
sokoladiniu ledu
siaudelio
saltos kaip ledas stiklines

1. ant dideles stiklines isores uzpilti salto vandens ir iskart ideti ja i saldikli. istraukti po 15min., kai ant stiklines pavirsiaus bus susales plonas ledo sluoksnis.
2. i stikline ideti du kauselius ledu (bet galima ir savo nuoziura).
3. letai pilti kola i stikline. ji suputos ir pakils, tad nereikia skubeti.

skanaus wink.gif
Atsakyti
na ka temele uzmirsta verysad.gif
na prasidejo ledu sezonas thumbup.gif
tai va idedu isbandyta receptuka labai gaivus ledai, karsta vasaros dienele gerai atsigaivinti thumbup.gif

AGURKU SERBETAS

4 trumpi agurkai
puses citrinos sulciu
cukraus tai pagal skoni as dejau 4v.s. nekupinus (siaip reik ragaut priklauso nuo agurku jei saldesni agurkai tai maziau cukraus)

agurkelius nulupti (galima ir nelupti bet man buvo skaniau su nuluptais smile.gif )sutrinti su blederiu sudet cukru ir sultis citrinu
ir supilti i ledu aparata, arba saldyt kameroje ir pamaisyt
o jei dar idesite trintu braskiu tai is vis super derinukas thumbup.gif

dar vienas agurku receptukas

1 didelis ilgas agurkas
puses citrinu sulciu
8a.s. cukraus
sauja metu ar pipirmeciu
2cm imbiero
agurkai sutrinami, citrinu sultys sumaisome su tarkuotu imbieru ir metomis irgerai ismaisome ir tada sumaisome su agurkais. viska saldome kameroje arba aparate smile.gif
skanaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Papugele @ 2010 07 09, 20:21)
Visur yra, bet gal neverta pirkti. Mes irgi tokias turim, dar is ankstesnes akcijos, bet is formeliu tik vieni pagaliukai traukias doh.gif  Nepadejo jokie bandymai.  unsure.gif

skaitinėjau temą, radau apie formeles, nežinau ar ir tas būdas bandytas, bet man ir išsitraukdavo gan dažnai tik pagaliukai, dėl to kad stipriai traukdavau, bet dabar išėjmus iš šaldiklio indelį keliom sekundėm pakišu po karštu tekančiu vandeniu ir išsitraukia viskas puikiausiai, nes karštis leidžia atšokti ledui nuo sienelės.
jei ir šitas nepadeda, tada nežinau g.gif
Atsakyti