Įkraunama...
Įkraunama...

Ledai - naminiai

Cinamoniniai ledai
user posted image
Reikia:
Vieno,mažo indelio kondensuoto pieno (apie 400gr.)
Natūralaus, tiršto naminio jogurto (apie 400gr)
2 a.š. cinamono
Biskvitinių trupinėlių
Trupiniams pagaminti reikės:
100gr.miltų
50gr.sviesto
50gr.rudojo cukraus
1/2 a.š.cinamono
Visus trupinukams reikalingus produktus sumaišyti .Gautą masę iškloti ant kepimo popieriaus ir kepti 10min.kol gražiai apkeps.Atvėsusią masę sutrupinti norimo dydžio trupiniais .
Visus produktus tarpusavyje sumaišyti,sudėti į plastmasinį indą ir padėti į šaldymo kamerą.Masę šaldyti apie 3 valandas,kas valandą gerai išmaišant.Po 3 valandų ,šaldyti dar apie 3 valandas.Skanaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cafe del mar: 22 liepos 2010 - 20:18
Kokosiniai ledai
(eksperimentinis pavykęs gaminys) biggrin.gif

4 kiaušio trynius suplakti iki šviesios standžios masės
250 ml pieno užvirinti su 150 g cukraus, vanile ir lašiuku druskos
Viską sujungti ir pakaitinti kol patirštės.
Vėliau sudėti 200 ml 35 proc. plaktos grietinėlės, kokoso kremo-grietinėlės (IKI), truputi skoniui paryškinti kokoso sirupo (Rimi) ir supilti į ledainę 4u.gif Mano vaikai nėra kokosų mėgėjai, bet nuo šių ledų nuvyt neina biggrin.gif

O taip atrodo kokoso sirupas ir kokoso kremas-grietinėlė 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Sveikos, o ka priduoda receptuose kiausiniai g.gif Ypac tryniai..jauciu tik del skonio dedami g.gif Nesinori ju deti..britku zalias kiausinis unsure.gif
Ruosiuosi daryti ledus: norisi lengvu pienisku, skonio kaip tarybiniai pigesni, konsistencijos kaip palangoj is aparato, minksti. Apsisuko man galva nuo receptu..Galvoju padaryti taip:
200 ml grietineles 35
400 ml pieno
vanilinio cukraus
Ar jie man sustings? Gal grietineles kieki dar galima mazinti?Bo butent parduotuviniu vaniliniu nemegstu..-per riebus man.

Dar toks klausimas- kai kuriuose receptuose siulo virti piena ir grietinele- o kam to reikia?Pienas juk pasterizuotas vistiek g.gif

Atsakyti
Kiaušiniai dedami dėl purumo mirksiukas.gif ir dažniausiai tokie ledai vadinami šaldytu kremu mirksiukas.gif

o pieną virti su grietinėle ar tryniais, kad gautųsi normali ledų masė, o ne ledo galabas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Coffee bean @ 2010 08 22, 14:59)
Sveikos, o ka priduoda receptuose kiausiniai g.gif Ypac tryniai..jauciu tik del skonio dedami g.gif Nesinori ju deti..britku zalias kiausinis unsure.gif
Ruosiuosi daryti ledus: norisi lengvu pienisku, skonio kaip tarybiniai pigesni, konsistencijos kaip palangoj is aparato, minksti. Apsisuko man galva nuo receptu..Galvoju padaryti taip:
200 ml grietineles 35
400 ml pieno
vanilinio cukraus
Ar jie man sustings? Gal grietineles kieki dar galima mazinti?Bo butent parduotuviniu vaniliniu nemegstu..-per riebus man.

Dar toks klausimas- kai kuriuose receptuose siulo virti piena ir grietinele- o kam to reikia?Pienas juk pasterizuotas vistiek g.gif

O ir kiausinio skonio ten visai nesijaucia smile.gif
Atsakyti
Aš irgi pagaliau prisiruošiau ir pagaminau pirmą kartą naminius ledus. Kadangi esu diiiiidelė šokolado gerbėja, tai radau labiausiai šokoladinius ledus smile.gif

Originalus receptas - 460g 36% riebumo grietinėlės, 3 v.š. karčios kakavos, 142 g šokolado, 240g pieno, 148 g cukraus, žiupsnis druskos, 5 didelio kiaušinio tryniai, 0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto.

Pusę grietinėlės pašildyti su kakava, pastoviai maišyti kol užvirs, tada nukelti nuo ugnies ir sugerti kapotą šokoladą, maišyti kol jis ištirps, įmaišyti likusią pusę grietinėlės. Pašildyti pieną, cukrų ir druską, supilti į trynius, išmaišyti. viską supilti atgal į puodą, maišyti kol užvirs, masė sutirštės ir apgobs maišymo šaukštą lotuliukas.gif šią masę per sietelį supilti į šokolado masę, įmaišyti vanilės ekstraktą ir atšaldyti virš ledo vonelės. tada pilti į ledų gamybos aparatą.

Kadangi neturėjau vanilės ekstrakto, tai įdėjau porą arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus, įdėjau masę į šaldiklį ir kas pusvalandį išimdavau pamaišyti.

Realiai to šokolado net šiek tiek per daug, būčiau dėjusi pusę kiekio kakavos ir pusę kiekio šokolado, likusią įmaišiusi kai šokolado gabaliukus. ir jie man tokie... neparduotuviniai - sunkokai atsigramdo iš indelio, ir skonio grynai šokoladinio biggrin.gif bet kaip pirmam ledų gaminimo kartui - nuostabu! thumbup.gif

Originalus receptas Čia mirksiukas.gif
Atsakyti
Stewie, nu perksaiciau recepta atrodo super, taip uzsimaniau sokoladiniu ledu wink.gif, nors nelabai juos megstu, be taip skaniai aprasiai eisiu gamint tikiuosi viskas gausis. O baltymo kiausinio visai nedejai ane?
Atsakyti
QUOTE(ssanta @ 2010 08 29, 16:19)
Stewie, nu perksaiciau recepta atrodo super, taip uzsimaniau sokoladiniu ledu wink.gif, nors nelabai juos megstu, be taip skaniai aprasiai eisiu gamint tikiuosi viskas gausis. O baltymo kiausinio visai nedejai ane?

Na taip, jie laaaabai šokoladiniai lotuliukas.gif kiaušinio baltymo visai nedėjau smile.gif dariau aš maždaug iš 3/4 normos, nes grietinėlės tiek teturėjau, tai ledų gavosi maždaug 850 ml, bet jie labai sotūs ir nedaug reikia, kad panirti į šokoladinio malonumo jūrą lotuliukas.gif
Atsakyti
O aš gaminau Tiramisu skonio ledus. Gaminasi tikrai nesunkiai. Vienintėlis dalykas - truputį laiko atima tas plakimas. Bet išėjo tikrai labai labai skanūs wub.gif

Čia nuotraukos

200g mascarpone
90g half and half*
40g cukraus (saldomanai deda daugiau)
2š. karamelinio likerio/romo/brendžio (tobulai tiktų Baileys)
1-1,5 a.š. tirpios kavos granulių
25-30g pieniško šokolado (iš esmės, galima jo nedėti)
kakava
alkoholyje mirkytos razinos (pagal norą)

*half and half – tai pieno-grietinėlės mišinys (lygiomis dalimis). Tad galima imti 45g riebios grietinėlės ir tiek pat pieno

Ištirpinkite kavą nedideliame kiekyje half&half (puikiai tirpsta ir šaltuose skysčiuose). Sumaišykite su maskarponės sūriu, likusiu half&half, cukrumi bei alkoholiu. Viską gerai išplakite. Indą su mase uždenkite ir pusvalandžiui įstatykite į šaldymo kamerą. Tada ištraukite ir vėl gerai išplakite. Kartokite 4-5 kartus. Sulyg paskutiniu plakimu masė turi būti stipriai tiršta. Šokoladą ištirpinkite ir visiškai atvėsinkite, bet neleiskite sukietėti. Jei dedade, į ledus įmaišykite razinas (man jos čia puikiai tiko). Masę išverskite į plokštesnį indą (naudojau nedidelę kepimo formą). Atsargiai šaukštu pilkite šokoladą (jis turi būti tikrai atvėsęs) ir maišykite ne iki galo (kad išeitų ploni šokolado sluoksniai). Ledus negailėdami barstykite nesaldinta kakava ir statykite kelioms valandoms į šaldiklį.

Skanaus!

Atsakyti
zinau zinau - salta biggrin.gif bet ledu norisi ir ziema. Turiu aparata. Taigi klausimai :

1. Ta inda det i kamera reikia ar ne? bet jis man i saldiklio stalciu netelpa.... Kaip tada unsure.gif
2. Daug kur receotuose rasot kad suplakt atskirai produktus ir paskui det i ledu aparata. O tai kiek laiko aparate plakt?
Kai isplaka - perpilt saldyt i kita inda ar butinai reiki tam paciam? unsure.gif

4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bonza @ 2010 12 08, 17:53)
zinau zinau - salta  biggrin.gif  bet ledu norisi ir ziema. Turiu aparata. Taigi klausimai :

1. Ta inda det i kamera reikia ar ne? bet jis man i saldiklio stalciu netelpa.... Kaip tada unsure.gif 

taip, įprastai reikia ( yra aparatų, kur nereikia indo laikyti šaldymo kameroje) , tada nieko, arba pirkti šaldiklį arba naują šaldytuvą su normalaus dydžio šaldymo kamera biggrin.gif

2. Daug kur receotuose rasot kad suplakt atskirai produktus ir paskui det i ledu aparata. O tai kiek laiko aparate plakt?

yra nustaytas max laikas : 30 min, dar galima ilgiau pašaldyti atsukant atgal dar kokias 10 - 15 min mirksiukas.gif

ledų šaldymo aparatas neplaka, o maišydamas šaldo pačią masę, kad nesusidarytų kristalėlių ir ledai gautųsi vientisi kreminiai mirksiukas.gif

Kai isplaka  - perpilt saldyt i kita inda ar butinai reiki tam paciam? unsure.gif
4u.gif  4u.gif

taip, būtinai perpilti į kitą indą, nes : ledų šaldymo aparatas skirtas tik masės sušaldymui, + neatsargiai kabinant metaliniais šaukštais galima sugadinti indo vidines sieneles - subraižys mirksiukas.gif
Atsakyti
aiskumelis bigsmile.gif Aciu labai 4u.gif
dabar jau su vaizdais kaip sekesi grysiu 4u.gif
Atsakyti