QUOTE(FrostyFrosty @ 2010 07 12, 21:54)
Merginos, turiu fix ideja pasigaminti liesu, jogurtiniu ledu
Gal kuri bandziusi?
Labai susiviliojau sia ideja
Metu svori, o taip karsta, norisi ko nors sveikesnio salto
Sveikos, irgi esu ledų gamintoja, turiu aparatą, prie jo buvo receptas šaldyto jogurto, išbandžiau, labai patiko, tik nėra visai neriebu, nes jogurtas tai visgi neliesas
:
500 ml. jogurto masės,
125 g. cukraus (visad naudoju cukraus pudrą)
1a.š vanilės esencijos
3 kiaušinio baltymai
Norėdami gauti jogurto masę, įpilkite apie 1 kg. nugriebto pieno jogurto į koštuvą, išklotą plona marle. Ant viršaus uždėkite permatomą plėvelę, prispauskite lėkšte ir palikite šitaip apie 6 val. Per tą laiką jogurto konsistencija pasidarys kaip tvirto varškės sūrio ar baltojo sūrio. Gerai sumaišykite jogurto masę su cukrumi, vanile. Išplakite kiaušinių baltymus, kol jie pasidarys tiršta mase, tuomet sumaišykite juos su jogurto mase. Viską supilkite į dubenį ir maišykite 30-40 min. Taip pat galite į pagrindinį mišinį įdėti iki 250 g. vaisių piure ar susmulkintų bananų, uogų.
P.S. aš to jogurto (jogurtas tai naminės gamybos) tiek ilgai neslėgiau ir nevarvinau, gerai gavos ir su skystesniu, dėjau trintų braškių, skonis toks šerbetinis
O čia kitas receptas su jogurtu:
http://www.recai.lt/...utes-ledai.html
P.S. čia mano "einamieji" ledai
, darau vėlgi iš naminio, daugiau mažiau "nuvarvinto" jogurto (žr. ankstesnį receptą), grietinėlės ir jogurto kiekius irgi įvairuoju - tik žiūriu, kad tilpčiau į tuos bendrus 800 g., kurių negalima perviršyti gaminant aparate. O taip pat tiek baltymą, tiek grietinėlę išplaku iki standumo ir tik tada viską sumaišau.