Dažnai gaminu šerbetus. Skaniausias, aišku, braškių. Jas reikia ištrinti su cukrumi, įpilti lašelį šnapso, kišti į šaldymo kamerą keliom valandom. Maždaug kas pusvalandį permaišyti ir vėl kišti į šaldymo kamerą. Turi sustingti, bet nesukietėti.
Kitas skanus - greipfrutų. Iš jų reikia išspausti sultis, sudėti po sulčių spaudimo likusį minkštimą, pridėti cukraus (pagal skonį), vėlgi įpilti šnapso. Toliau - kaip ir su braškėm.
Dar darau iš citrinų (reikia laaaabai daug cukraus), bananų ir pan. Galima bandyti beveik iš bet kokių vaisių. Vietoj šnapso tinka brendis. Lengvas ir tikrai skanus desertas.
[QUOTE]200 g. grietineles isplakti su visokiais vanilinais ar kvapais.
2 kiausinio trynius isplakti su 100 g. cukraus. Baltymus isplakti atskirai, o tada viska atsargiai sumaisyti kartu. Net tie baltymai tai nelabai ir reikalingi. Po to saldyti kameroje. Bet man budavo taip skanu, kad as jau ir nebelaukdavau, kol sustings, tuo labiau, kad minksti dar ir skanesni.
labai .
Visi galvojo, kad kulinare patapau
Bet cituot teksto, sorry, nemoku
2 kiausinio trynius isplakti su 100 g. cukraus. Baltymus isplakti atskirai, o tada viska atsargiai sumaisyti kartu. Net tie baltymai tai nelabai ir reikalingi. Po to saldyti kameroje. Bet man budavo taip skanu, kad as jau ir nebelaukdavau, kol sustings, tuo labiau, kad minksti dar ir skanesni.
labai .
Visi galvojo, kad kulinare patapau
Bet cituot teksto, sorry, nemoku
Na ir prisiskaičiau čia visokių skanumynų receptu, bet gal kuri nors žinot kaip galima pasidaryti ledų pyragelius . Gal atsimenat savo laiku buvo firmos "DADU" ledu pyragėliai ir jie kainuodavo apie du litus. Norėčiau ir aš kažką panašaus pasidaryti, arba koki nedidelį ledų tortą. Ačiū visom kurios pasidalins savo saldumynų receptų paslaptimis.
Desertas su ledais ir biskvitu
(8 porcijos)
500 g braškinių ledų
8 konservuotų ananasų griežinėliai
300 g plaktos grietinėlės
8 vyšnios
mėtų lapelių
miltinio cukraus
Tešlai: 4 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė miltų
1/2 šaukštelio vanilės cukraus
1/2 šaukštelio sodos
Iš tešlai skirtų produktų iškepame biskvitą.
Iš jo išpjauname deserto paplotėlius.
Ant kiekvieno paplotėlio dedame po ananaso griežinėlį, ant jo - ledų rutuliuką.
Ledus puošiame plakta grietinėle.
Ant viršaus uždedame vyšnią ir mėtos lapelį.
(8 porcijos)
500 g braškinių ledų
8 konservuotų ananasų griežinėliai
300 g plaktos grietinėlės
8 vyšnios
mėtų lapelių
miltinio cukraus
Tešlai: 4 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė miltų
1/2 šaukštelio vanilės cukraus
1/2 šaukštelio sodos
Iš tešlai skirtų produktų iškepame biskvitą.
Iš jo išpjauname deserto paplotėlius.
Ant kiekvieno paplotėlio dedame po ananaso griežinėlį, ant jo - ledų rutuliuką.
Ledus puošiame plakta grietinėle.
Ant viršaus uždedame vyšnią ir mėtos lapelį.
atrodo super! O biskvita galima iskart kepti mazose silikoninese tartu formelese, tai nereikes pjaustyti, butinai reikes pabandyti, aciu!
o karštą ledų pyragą gal kas moka pagaminti? na, žinot - karštoje tešloje šalti ledai
Praėjusią savaitę rodė per kulinarinę laidą kaip pasigaminti ledų be pieno.Pabandžiau,labai greit pasigamina ir labai skanu.
Reikia banano,cukraus,pusės citrinos sulčių ir šaldytų uogų.Kol uogos visai neatsileidusios viską dėti į indą ir su smulkintuvu susmulkinti.Gaunasi labai kvapnūs,truputį patirpę ledai. Labai skanūs ir mažai kalorijų.
Reikia banano,cukraus,pusės citrinos sulčių ir šaldytų uogų.Kol uogos visai neatsileidusios viską dėti į indą ir su smulkintuvu susmulkinti.Gaunasi labai kvapnūs,truputį patirpę ledai. Labai skanūs ir mažai kalorijų.
Ledai su ananasų-pipirų užpilu
Gaminimo trukmė- 5 min.
Reikia:
Konservuotų ananasų griežinėlių Optima linija, 565 g.,
50 g sviesto (gali būti ir daugiau, tepus riebalų mišinys netinka),
kelių šaukštų cukraus Optima linija,
balto vyno (tinka bet koks, geriausiai pusiau sausas/pusiau saldus)
pipirų mišinio (stambiai maltų, tinka Santa Maria),
vanilinių ledų.
Procesas: keptuvėj ištirpinam sviestą, beriam kelis šaukštus cukraus, maišom, kol jis ištirpsta. Įpilam šlakelį vyno, beriam pipirirus. Nuolat maišom, dedam ananasų gabaliukus. Kai padažiukas sutirštėja, patiekalas baigtas bigsmile.gif
Ledus dedam į indą/taurę, užpilam padažiuką ir krentam į hamaką mėgautis netradiciniu skanumynu vacation1.gif
Gaminimo trukmė- 5 min.
Reikia:
Konservuotų ananasų griežinėlių Optima linija, 565 g.,
50 g sviesto (gali būti ir daugiau, tepus riebalų mišinys netinka),
kelių šaukštų cukraus Optima linija,
balto vyno (tinka bet koks, geriausiai pusiau sausas/pusiau saldus)
pipirų mišinio (stambiai maltų, tinka Santa Maria),
vanilinių ledų.
Procesas: keptuvėj ištirpinam sviestą, beriam kelis šaukštus cukraus, maišom, kol jis ištirpsta. Įpilam šlakelį vyno, beriam pipirirus. Nuolat maišom, dedam ananasų gabaliukus. Kai padažiukas sutirštėja, patiekalas baigtas bigsmile.gif
Ledus dedam į indą/taurę, užpilam padažiuką ir krentam į hamaką mėgautis netradiciniu skanumynu vacation1.gif
ŠOKOLADINIAI LEDAI SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS IR RIEŠUTAIS
Tai vat pabandžiau pasidaryti ir labai skaniai gavosi
Sunaudojau:
400 ml 30% saldžios grietinėlės
pora šaukštų kakavos miltelių
pora šaukštų cukraus pudros (pgal skonį)
100 gr juodojo šokolado
100 gr anakardžio riešutų (galima ir kitokių, tiesiog šitų turėjau)
Ir dar įpyliau šiek tiek konjako ir pora šaukštų šviežiai spaustų citrinų-apelsinų sulčių (bet čia nebūtina).
Grietinėlę supyliau į plakimo indą, sumaišiau su kakavos milteliais, tada išplakiau su plaktuvu (superinis naujas plaktuvas, 3 min ir gatava su senu pusvalandi tekdavo plakt ).
O tada į gautą masę subėriau iš anksto susmulkintus riešutus ir šokoladą. Viską išmaišiau ir įdėjau į šaldymo kamerą. Prikroviau visą litrinį indelį, o tai kas liko, gal kokių 100-200 gramų suvalgiau iš karto, neatsispyriau pagundai
Bet būtų skanus kremas ir tortukui
Tai vat pabandžiau pasidaryti ir labai skaniai gavosi
Sunaudojau:
400 ml 30% saldžios grietinėlės
pora šaukštų kakavos miltelių
pora šaukštų cukraus pudros (pgal skonį)
100 gr juodojo šokolado
100 gr anakardžio riešutų (galima ir kitokių, tiesiog šitų turėjau)
Ir dar įpyliau šiek tiek konjako ir pora šaukštų šviežiai spaustų citrinų-apelsinų sulčių (bet čia nebūtina).
Grietinėlę supyliau į plakimo indą, sumaišiau su kakavos milteliais, tada išplakiau su plaktuvu (superinis naujas plaktuvas, 3 min ir gatava su senu pusvalandi tekdavo plakt ).
O tada į gautą masę subėriau iš anksto susmulkintus riešutus ir šokoladą. Viską išmaišiau ir įdėjau į šaldymo kamerą. Prikroviau visą litrinį indelį, o tai kas liko, gal kokių 100-200 gramų suvalgiau iš karto, neatsispyriau pagundai
Bet būtų skanus kremas ir tortukui
Karštą vasaros dieną nėra nieko gaiviau ir skaniau nei ledai... Bet dar skanesni būtu jei gamintume juos pačios Tai štai, radau laikraštyje receptėlį kaip pasigaminti ledus, bei skonio pagerintuojus. Jeigu tokia temelė jau yra, labai persiprašau, pirmą kartą šioje temoje, tad praneškite - ištrinsiu. Na, o jeigu viskas tvarkoje, RECEPTAS
Sudėtis:
2 kiaušiniai
100g. Cukraus Dan Sukker
300ml. Plaktos gretinėlės
Skoniui pagerinti:
(pasirinkite vieną iš šių sudedamųjų dalių)
1-2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio sukraus,
1 arbatinis šaukštelis malto kardamono,
1-2 arbatiniai šaukšteliai cinamono,
2 valgomieji šaukštai koncentreuotų apelsinų sulčių
1 maistinis šaukštas kakavos,
50g susmulkintų riešutų ir 50g smulkinto šokolado.
Receptas:
Pirmiausia kaiušinių trynius išplakite su sirupu. Į šį plakinį įdėkite vieną iš skoniui pagerinti skirtų produktų. Tuomet kiaušinių baltymus plakite tol, kol pamatysite putas. Kitame inde suplakite grėtinėlę. Kaiušinių baltymus ir grėtinėlę sumaišykite su išplaktais tryniais. Kai viską gerai išmaišysite, šia masę supilkite į formelę ir padekite į šaldytuvą. Maždaug po penkių valandų ledai bus sušalę.
Kas gaminsite skanaus!
Sudėtis:
2 kiaušiniai
100g. Cukraus Dan Sukker
300ml. Plaktos gretinėlės
Skoniui pagerinti:
(pasirinkite vieną iš šių sudedamųjų dalių)
1-2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio sukraus,
1 arbatinis šaukštelis malto kardamono,
1-2 arbatiniai šaukšteliai cinamono,
2 valgomieji šaukštai koncentreuotų apelsinų sulčių
1 maistinis šaukštas kakavos,
50g susmulkintų riešutų ir 50g smulkinto šokolado.
Receptas:
Pirmiausia kaiušinių trynius išplakite su sirupu. Į šį plakinį įdėkite vieną iš skoniui pagerinti skirtų produktų. Tuomet kiaušinių baltymus plakite tol, kol pamatysite putas. Kitame inde suplakite grėtinėlę. Kaiušinių baltymus ir grėtinėlę sumaišykite su išplaktais tryniais. Kai viską gerai išmaišysite, šia masę supilkite į formelę ir padekite į šaldytuvą. Maždaug po penkių valandų ledai bus sušalę.
Kas gaminsite skanaus!
QUOTE(Roksi @ 2007 06 14, 20:14)
Karštą vasaros dieną nėra nieko gaiviau ir skaniau nei ledai... Bet dar skanesni būtu jei gamintume juos pačios Tai štai, radau laikraštyje receptėlį kaip pasigaminti ledus, bei skonio pagerintuojus. Jeigu tokia temelė jau yra, labai persiprašau, pirmą kartą šioje temoje, tad praneškite - ištrinsiu. Na, o jeigu viskas tvarkoje, RECEPTAS
Sudėtis:
2 kiaušiniai
100g. Cukraus Dan Sukker
300ml. Plaktos gretinėlės
Skoniui pagerinti:
(pasirinkite vieną iš šių sudedamųjų dalių)
1-2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio sukraus,
1 arbatinis šaukštelis malto kardamono,
1-2 arbatiniai šaukšteliai cinamono,
2 valgomieji šaukštai koncentreuotų apelsinų sulčių
1 maistinis šaukštas kakavos,
50g susmulkintų riešutų ir 50g smulkinto šokolado.
Receptas:
Pirmiausia kaiušinių trynius išplakite su sirupu. Į šį plakinį įdėkite vieną iš skoniui pagerinti skirtų produktų. Tuomet kiaušinių baltymus plakite tol, kol pamatysite putas. Kitame inde suplakite grėtinėlę. Kaiušinių baltymus ir grėtinėlę sumaišykite su išplaktais tryniais. Kai viską gerai išmaišysite, šia masę supilkite į formelę ir padekite į šaldytuvą. Maždaug po penkių valandų ledai bus sušalę.
Kas gaminsite skanaus!
Sudėtis:
2 kiaušiniai
100g. Cukraus Dan Sukker
300ml. Plaktos gretinėlės
Skoniui pagerinti:
(pasirinkite vieną iš šių sudedamųjų dalių)
1-2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio sukraus,
1 arbatinis šaukštelis malto kardamono,
1-2 arbatiniai šaukšteliai cinamono,
2 valgomieji šaukštai koncentreuotų apelsinų sulčių
1 maistinis šaukštas kakavos,
50g susmulkintų riešutų ir 50g smulkinto šokolado.
Receptas:
Pirmiausia kaiušinių trynius išplakite su sirupu. Į šį plakinį įdėkite vieną iš skoniui pagerinti skirtų produktų. Tuomet kiaušinių baltymus plakite tol, kol pamatysite putas. Kitame inde suplakite grėtinėlę. Kaiušinių baltymus ir grėtinėlę sumaišykite su išplaktais tryniais. Kai viską gerai išmaišysite, šia masę supilkite į formelę ir padekite į šaldytuvą. Maždaug po penkių valandų ledai bus sušalę.
Kas gaminsite skanaus!
sudėty parašyta cukrus, o recepte - sirupas, tai ką čia iš tikrųjų naudot?
O pati daryt bandei jau tokius? Nes mes seniau bandydavom daryt ledus iš pakelių (ten tokie kaip milteliai būdavo), tai skonis gaudavos švelniai tariant ne koks. Nuo to laiko ledų einu pirkt tik į parduotuvę. O gal būtų visai smagu išbandyt
Neperseniausiai gaminau ledus "iš pokelio" ir galiu tik pagirti, labai patiko. Tiesa juos reiktų suvalgyti iš karto kai tik sustingsta, kitaip jie ilgai laikomi pasensta.
Išduosiu vieną gerą ledų receptą, nė Sopranai neprilygs:
Naminiai Melionų Ledai:
melionas gerai prinokęs
grietinėlės
cukraus
melioną supjaustome kubeliais ir kokteilinėje(blenderis) sutriname. Geriausiai būtų perkošti melionų masę, tada bendra masė bus vienalytė, be nereikalingų gabaliukų ir pan.
Supilame grietinėlę ir cukrų ir išplakame. Arba išplakame grietinėlę su cukrumi ir tada įmaišome melionų tyrę. Išbandykite abu variantus
Tada dedame masę į šaldiklį ir laikome iki sušals. Skanaus
Ir dar, rimi yra ledų gaminimo aparačiukas, kaina nesiekia 100 lt (apie 80 lt berods) vis suku ratus aplink tą lentyną, pirkt nepirkt...
Išduosiu vieną gerą ledų receptą, nė Sopranai neprilygs:
Naminiai Melionų Ledai:
melionas gerai prinokęs
grietinėlės
cukraus
melioną supjaustome kubeliais ir kokteilinėje(blenderis) sutriname. Geriausiai būtų perkošti melionų masę, tada bendra masė bus vienalytė, be nereikalingų gabaliukų ir pan.
Supilame grietinėlę ir cukrų ir išplakame. Arba išplakame grietinėlę su cukrumi ir tada įmaišome melionų tyrę. Išbandykite abu variantus
Tada dedame masę į šaldiklį ir laikome iki sušals. Skanaus
Ir dar, rimi yra ledų gaminimo aparačiukas, kaina nesiekia 100 lt (apie 80 lt berods) vis suku ratus aplink tą lentyną, pirkt nepirkt...