Dar galima valgyti ledus tuos, kur ledainėse pardavinėja- sako, kad ten sveikesni nei tie, supakuoti parduotuvėse niu bet namie gaminti vis tiek skaniausi
kai paragavu namie ledu pasigaminus, tai kazkaip nelabai dabar norisi pirkt is parduotuves, nes skonis tai tikrai geresnis ir dar plius naturalus daiktas ir zinai ka valgai, galu gale net zinai kaip gaminai ir is ko .
As issiviriau karameles labai labai skanu su ledais, bet va galvoju gal grietineles ten nereikia det riebios? (as dejau 38 proc. grietinele tai man lyg rieboka pasirode)
As issiviriau karameles labai labai skanu su ledais, bet va galvoju gal grietineles ten nereikia det riebios? (as dejau 38 proc. grietinele tai man lyg rieboka pasirode)
Dariau bananinius ledus:
3 bananai (kokius tik įmanoma rasti PC labiausiai prinokusius)
Sutryniau su mikseriu su 1 st cukraus ir trupučiu vanilės ir lašeliu druskos (į konditerinius gaminius visada dedama druskos)
200 ml 35 proc grietinėlė suplakiau
Viską sumaišiau su 250 ml pienu kol visiškai ištirpo cukrus
Vidury maišymo proceso (kad neištirptu) laidainėje subėriau tarkuoto puse plytelės juodo Karūnos šokolado.
Vaikai neišlenda iš šaldymo kameros, sako kad labai skanu Po ledainės įsigyjimo vaikai nebeprašo pirkti ledų, prašo kad pagaminčiau ledus
3 bananai (kokius tik įmanoma rasti PC labiausiai prinokusius)
Sutryniau su mikseriu su 1 st cukraus ir trupučiu vanilės ir lašeliu druskos (į konditerinius gaminius visada dedama druskos)
200 ml 35 proc grietinėlė suplakiau
Viską sumaišiau su 250 ml pienu kol visiškai ištirpo cukrus
Vidury maišymo proceso (kad neištirptu) laidainėje subėriau tarkuoto puse plytelės juodo Karūnos šokolado.
Vaikai neišlenda iš šaldymo kameros, sako kad labai skanu Po ledainės įsigyjimo vaikai nebeprašo pirkti ledų, prašo kad pagaminčiau ledus
QUOTE(ssanta @ 2010 06 26, 11:22)
kai paragavu namie ledu pasigaminus, tai kazkaip nelabai dabar norisi pirkt is parduotuves, nes skonis tai tikrai geresnis ir dar plius naturalus daiktas ir zinai ka valgai, galu gale net zinai kaip gaminai ir is ko .
As issiviriau karameles labai labai skanu su ledais, bet va galvoju gal grietineles ten nereikia det riebios? (as dejau 38 proc. grietinele tai man lyg rieboka pasirode)
As issiviriau karameles labai labai skanu su ledais, bet va galvoju gal grietineles ten nereikia det riebios? (as dejau 38 proc. grietinele tai man lyg rieboka pasirode)
gali drąsiai bandyti dėti mažiau riebesnę grietinėlę - turi gautis o dar gali sviesto visai nedėti
QUOTE(irmulia @ 2010 06 26, 16:02)
gali drąsiai bandyti dėti mažiau riebesnę grietinėlę - turi gautis o dar gali sviesto visai nedėti
Sekanti karta taip reiks daryti nes tikrai rieboka gavosi, o kur pagaminta karamele laikot saldytuve ar ne?
QUOTE(ssanta @ 2010 06 26, 23:35)
Sekanti karta taip reiks daryti nes tikrai rieboka gavosi, o kur pagaminta karamele laikot saldytuve ar ne?
O kaip gaminat karamelę?
Dar sugalvojau išbandyt kavos skonio ledų, gal turit kas receptą tokį? Jeigu ne, tai eksperimentuosiu pati, į papraščiausius pieninius įpilsiu stiprios ekspresso kavos
QUOTE(ssanta @ 2010 06 26, 22:35)
Sekanti karta taip reiks daryti nes tikrai rieboka gavosi, o kur pagaminta karamele laikot saldytuve ar ne?
agam, šaldytuve vos iš traukus ji būna kietoka, o palaikius kambario temperatūroje - suminkštėja ir tampa labai tąsi
QUOTE(Jofky @ 2010 06 27, 09:54)
O kaip gaminat karamelę?
kaip namie pasigaminti karamelę, receptukų rasi šioje temoje : Karamelė
QUOTE(Jofky @ 2010 06 27, 09:54)
Dar sugalvojau išbandyt kavos skonio ledų, gal turit kas receptą tokį? ....
Kavos ledai
2-4 asmenims
Ko reikia:
200 ml de grietinėlės
1 puodelis stiprios kavos
1 pokelis vanilinio cukraus
100 cukraus
1 žiupsnis druskos
Ruošimas:
Išplakti grietinėlę iki standumo su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmaišyti kavą bei žiupsnį druskos. Po to viską sudėti į ledų gaminimo mašiną ir pastatyti 30 min sukti.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Kavos ledai
ruošimas : 15 min
reikia:
500 ml šviežio pieno,
3 valg. š. tirpios kavos
6 kiaušinių tryniai
200 g cukraus
200 ml plaktos grietinėlės
1. Inde užvirti pieną. Įpilti tirpinios kavos, po to visą perkošti.
2. Kitame inde lengvai išplakti kiaušinių trynius su cukrumi, ir po truputį supilti į verdantį kavos-pieno mišinį - kaitinti iki 83 °C, taip kaip gaminant angliškąjį kremą, atidžiai stebint kad neužvirtų.
3. Palikti pilnai atvėsti įstačius į indą pilną ledukų - vėliau atsargiai įmaišyti išplaktą grietinėlę.
4. Sudėti į ledaines, patiekti papuoštus su keliomis kavos pupelėmis.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Kavos šerbetas
3-4 rutuliukams
- 100 g cukraus
- 1 valg. š. stiprios kavos arba 2 nubraukti arbat. š. tirpios kavos
- 1/2 arbat. š. amareto cuillère à café d'amaretto (au goût en fait)
- 25 g kaišinio baltymo ( čia mažiau nei 1 vid. dydžio kiaušinio baltymas)
Paruošimas:
Puode ant silpnos ugnies Ištirpinti cukrų 100 g vandens. Palikti sutirštėti ( turi gautis lyg sirupo konsistencijos) , supilti kavą, tada supilti amareto ir palikti atvėsti. Vėliau atsargiai įmaišyti išplaktą kiaušinio baltymą ir pastatyti į šaldiklį - karts nuo karto paplakant šakute arba mikseriu.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Kavos semifreddo
"...tai gan lengvi ledai (be jokių kristaliukų), kurie perdaug nesukietėja ir galima juos valgyti iš karto ištraukus iš šaldymo kameros - (nereikia laukti 10 minučių kol suminkštės)"
6 asmenims:
*2 kiaušinio baltymai
*8 amaretti itališki sausainiai (manau galima kokiais kitais pakeisti)
*250 ml grietinėlės
*1,5 valg. š. ekspreso tirpios kavos
*90 g cukraus pudros
*paprastos kakavos miltelių
*truputį šokolado papuošimui
viso ruošimo laikas : 260 min
ruošimas:
1. 1/5 valg. š. verdančio vandens užpilti tirpią kavą ir palikti pilnai atvėsti.
2. sutrupinti sausainius. išplakti kiaušinio baltymus iki standumo (be druskos)
3. sumaišyti atšalusią kavą, grietinėlę ir cukraus pudrą - viską gerai išplakti mikseriu - po to suberti trupintus sausainius.
4. su mentele atsargiai į masę įmaišyti išplaktus kiaušinio baltymus.
5. gautą masę supilti į silikoninę formą ( arba tiesiog į kokį plastininį maišelį) ir palikti šaldiklyje nemažaiau nei 4 valandoms.
Patiekti apbarstytus šokolado gabaliukais arba kavos pupelėmis.
Ka tik pasigaminau kiviu ledus pagal irmulia, tai gavosi dariau is puses normos, tik kita karta idesiu dar daugiau kiviu, kad butu truputi rugsciau bet kaip pirma karta gaminti tai niam niam nereikia ir jokiu Soprano ir dar ir pigiau tik idomu, gal galima butu vietoj kiviu ideti braskiu ar vysniu? Gal kas bandete?
DaivaVe, niu smagu, kad patiko ledai
o dėl braškinių tai yra labai paprastas receptukas
foto ir eigą rasi čia : Braškiniai ledai
Reikės:
* 450g braškių (nuplautų ir be žalių sijonėlių)
* 2 kiaušinių
* 160g cukraus (smulkaus)
* 1 arb.š. žalios citrinos sulčių
* 250 ml grietinėlės (35% riebumo)
Braškes sudėti į indą aukštomis sienelėmis, suberti 100 g cukraus (smulkaus), įlašiinti 1 arb.š. žalios citrinos sulčių, supilti 50 ml grietinėlės ir smulkintuvo pagalba viską sutrinti iki vientisos masės (tiesiog, kad braškės nebūtų stambiais gabalais ir kad ištirptų cukrus)
Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų ir juos išplakti su likusiu cukrumi (60g) iki baltos purios masės, ją supilti į sutrintas braškes ir gerai išmaišyti.
Likusią grietinėlę išplakti iki standžios masės, ir ją įmaišyti į trynių-braškių masę, į kurią atsargiai įmaišyti ir baltymus, išplaktus atskirame inde iki standžių putų.
Gautą braškinių ledų masę sukrėsti į ledų gaminimo aparatą ir palikti sukti 30 minučių. Vėliau ledų masę perdėti į dėžutę ir palikti šalti kameroje ~ 3-4 val.
Ledai gaunasi gaivūs, labai kvepiantys braškėmis ir vasara
O jei nemėgstate žalių kiaušinių, tai tiesiog į indą sudėkite braškes, cukrų, citrinos sultis ir grietinėlę ir viską labai gerai sutrinkite ir išplakite, gerai atvėsinkite sudėkite masę į ledų aparatą bei pastatykite sukti 20 min
o dėl braškinių tai yra labai paprastas receptukas
foto ir eigą rasi čia : Braškiniai ledai
Reikės:
* 450g braškių (nuplautų ir be žalių sijonėlių)
* 2 kiaušinių
* 160g cukraus (smulkaus)
* 1 arb.š. žalios citrinos sulčių
* 250 ml grietinėlės (35% riebumo)
Braškes sudėti į indą aukštomis sienelėmis, suberti 100 g cukraus (smulkaus), įlašiinti 1 arb.š. žalios citrinos sulčių, supilti 50 ml grietinėlės ir smulkintuvo pagalba viską sutrinti iki vientisos masės (tiesiog, kad braškės nebūtų stambiais gabalais ir kad ištirptų cukrus)
Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų ir juos išplakti su likusiu cukrumi (60g) iki baltos purios masės, ją supilti į sutrintas braškes ir gerai išmaišyti.
Likusią grietinėlę išplakti iki standžios masės, ir ją įmaišyti į trynių-braškių masę, į kurią atsargiai įmaišyti ir baltymus, išplaktus atskirame inde iki standžių putų.
Gautą braškinių ledų masę sukrėsti į ledų gaminimo aparatą ir palikti sukti 30 minučių. Vėliau ledų masę perdėti į dėžutę ir palikti šalti kameroje ~ 3-4 val.
Ledai gaunasi gaivūs, labai kvepiantys braškėmis ir vasara
O jei nemėgstate žalių kiaušinių, tai tiesiog į indą sudėkite braškes, cukrų, citrinos sultis ir grietinėlę ir viską labai gerai sutrinkite ir išplakite, gerai atvėsinkite sudėkite masę į ledų aparatą bei pastatykite sukti 20 min
Del zaliu kiausiniu, tai galiu pasakyti, kad ju visiskai bent jau man nesijaucia jei nezinociau, kad ju buvo deta, tai niekada neatspeciau
Pagaliau išbandžiau tą paprastutį bananinių ledų receptą, kuo puikiausiai tinkantį dietos besilaikančioms (nei gramo grietinėlės ir cukraus kalno nėra)
Bananiniai ledai ekstra (receptukas)
Man labai patiko rekomenduoju
Bananiniai ledai ekstra (receptukas)
Man labai patiko rekomenduoju
Nu jooo, dar priviliosit mane irgi nusipirkti ledų mašiną Naminiai ledai, aišku, patys skaniausi riebiausi ir kaloringiausi Bet bananas tai šaldytas išvis totaliausias gėris, šiandien lėksiu į maximą pirkti akcijinių bananų