Įkraunama...
Įkraunama...

Ledai - naminiai

Irmulia, ačiū 4u.gif O gal turi receptuka po kiek ko det? As juk ir masinele ledams gaminti turiu, bet ner kaip panaudot, pastoviai saldymo kamera būna pilna. unsure.gif
Kurios daznai su masinelem gaminat ledus, tai viena lentyna tuščia laikot ledų gamybai? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Papugele @ 2010 06 13, 17:07)
Irmulia, ačiū 4u.gif O gal turi receptuka po kiek ko det? As juk ir masinele ledams gaminti turiu, bet ner kaip panaudot, pastoviai saldymo kamera būna pilna. unsure.gif
Kurios daznai su masinelem gaminat ledus, tai viena lentyna tuščia laikot ledų gamybai? bigsmile.gif


Asmeniškai pas mane kamera beveik visad tuščia, galiu ir dvi ledainias ten laikyt 4u.gif Rudeny šiek idėsiu uogų šv.užšaldymui, o daugiau neturiu ką į kamerą dėt. Šaldytos mėsos nevartojam 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Papugele @ 2010 06 13, 16:07)
Irmulia, ačiū 4u.gif O gal turi receptuka po kiek ko det? As juk ir masinele ledams gaminti turiu, bet ner kaip panaudot, pastoviai saldymo kamera būna pilna. unsure.gif
Kurios daznai su masinelem gaminat ledus, tai viena lentyna tuščia laikot ledų gamybai? bigsmile.gif


Reikia savo receptų archyvus peržiūrėti g.gif mat labai įdomus dalykas- viskas priklauso nuo to sirupo - jei jį pavyksta gerai paruošti tai ir šerbetas super gaunasi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Papugele @ 2010 06 13, 16:07)
Kurios daznai su masinelem gaminat ledus, tai viena lentyna tuščia laikot ledų gamybai? bigsmile.gif


Jap, šaldiklyje apatinis stalčius skirtas šaldymo indui laikyti - jis ten visą laiką "tupi" kol prisireikia jį iškelti ledų gamybai biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2010 06 14, 07:34)
Jap, šaldiklyje apatinis stalčius skirtas šaldymo indui laikyti - jis ten visą laiką "tupi" kol prisireikia jį iškelti ledų gamybai  biggrin.gif  mirksiukas.gif

Oo, pavydžiu tada, kad ledų mašinka turi nuolatinę vietą tupėt bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti
Papugele,

radau kiek paprastesnių, gal patiks mirksiukas.gif


Melionų šerbetas

750ml meliono sulčių (~3 vnt.)
200g-300 g cukrauss
1 citrinos sulčių


Eiga:

paruošti melionų sultis: nuimti melionų žievę, sutrinti į tyrelę, suberti cukrų ir citrinos sultis
dar kartelį pertrinti blenderiu, kad ištirptų cukrus.
Paragauti: jei trūksta cukraus - įberti papildomai, tada masę sudėti į ledų gaminimo mašiną ~30-40 min. ragauti mirksiukas.gif

------------------------------------------------------------------------------------------------

Jogurtinis šerbetas

500 gr jogurto
150 gr vandens
150 g cukraus


Eiga:

Išplakti jogurtą
paruošti sirupą iš cukraus ir vandens, jį atvėsinti, sumaišyti su išplaktu jogurtu.
Gautą masę sukrauti į į ledų gaminimo mašiną ~30-40 min. ragauti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2010 06 14, 15:58)
Papugele,

radau kiek paprastesnių, gal patiks  mirksiukas.gif
Melionų šerbetas

750ml meliono sulčių (~3 vnt.)
200g-300 g cukrauss
1 citrinos sulčių
 

Eiga:

paruošti melionų sultis: nuimti melionų žievę, sutrinti į tyrelę, suberti cukrų ir citrinos sultis
dar kartelį pertrinti blenderiu, kad ištirptų cukrus.
Paragauti: jei trūksta cukraus - įberti papildomai, tada masę sudėti į ledų gaminimo mašiną ~30-40 min. ragauti  mirksiukas.gif



kazi ar pavyktu, jei vietoj melionu deciau trintas ir uzzsaldytas melynes? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fregata: 14 birželio 2010 - 14:06
QUOTE(Fregata @ 2010 06 14, 14:05)
kazi ar pavyktu, jei vietoj melionu deciau trintas ir uzzsaldytas melynes?  g.gif


turėtų pavykti mirksiukas.gif reikia išbandyti mirksiukas.gif


O čia Mėlynių šerbeto receptukas - netyčia užtikau biggrin.gif

1 litrui mėlynių šerbeto reikės:

- 400 g mėlynių
- 70 g cukraus
- 50 ml vandens
- 1/2 citrinos sulčių

Eiga:

Ant ugnies inde ištirpinti cukrų vandenyje. Vos tik sirupas tampa permatomu, nukelti indą nuo ugnies, suversti mėlynes, supilti citrinos sultis -viską pertrinti blenderiu. Atvėsinti.

Gautą masę sudėti į ledų gaminimo mašiną ~30-40 min. , po to sušalusią masę perdėti į sandarų indą ir laikyti šaldiklyje. mirksiukas.gif

Atsakyti
Irmulia, ačiū už receptukus 4u.gif Labai nesunkūs. Manau, kad galima vaisius ar uogas det bet kokias, svarbiausiai sirupas ir gaminimo būdas. Melionų nemėgstu blush2.gif
Atsakyti
Persikų šerbetas

Reikia:

•665g prinokusių persikų
•160g smulkaus cukraus
•20g vanilionio cukraus
•1/2 citrinos sulčių

Eiga:


1. Užvirti vandenį, į verdantį vandenį sudėti persikus palaikyti vos keletą minučių, tam, kad jų odelę būtų vėliau lengvai nulupti.

2. Supjaustyti vaisius pusiau, išimti kauliukus ir sudėti į indą.

3. Šakutės pagalba sutrinti persikus( manau drąsiai tiks ir blenderis) , po to perkošti, kad masė būtų lygi be gabaliukų.

4. Paruošti sirupą : inde supilti 150 ml šalto vandens suberti 150 g smulkaus cukraus ir užvirti. Virti tol kol skystis virs sirupu ( ne per skystas, turi jaustas mažas mažas tąsumas, permatpmas) Nukelti nuo ugnies.

5. Į gautą sirupą supilti persikų tyrę vanilinį cukrų ir citrinos sultis - viską gerai išmaišyti mediniu šaukštu. Uždengti maistine plėvele.

6. Indą palikti šaldiklyje keletui valandų , ragauti šaltą mirksiukas.gif

------------------------------------------------------------------------------------------------

Kakavos šerbetas

4 asmenims

Reikia:

•100g papastos kakavos
•200g cukraus
•500 ml vandens

Eiga:

1.Inde supilti cukrų, supilti vandenį ir užvirti. Suberti 100 g kakavos ir vėl virti ~ 10 min nuolat maišant.

2. Atvėsinti iki kambario temperatūros po to masę suversti į indą. Palikti šaldiklyje 3 valandoms. Patiekti šaltus biggrin.gif
Atsakyti
Sirupas visiems šerbetams- pagrindas

1 l vandens
650 g cukarus
200 g gliukozės



1. Supilti vandenį į puodą, suberti cukrų srovele.

2. Supilti gliukozę

3. Užvirti.

4. Vos tik užverda dar 3-4 minutes palikti ant ugnies, kol cukrus pilnai iš tirspta - tada nukelti nuo ugnies. Palikti atvėsti prieš naudojimą.



------------------------------------------------------------------------------------------------
dar vienas

Reikia:

■ 500 g cukraus

■ 1/2 l vandens

Paruošimas:

■ Užvirti vandenį ir cukrų vis pamaišant mentele iki cukrus pilnai ištrips.

■ Užvirus nuimti nuo ugnies.

■ Atvėsinti.

Galima laikyti iki 15 dienų šaldytuve sandariame inde mirksiukas.gif

____________________________________________________________________

O čia bendras visiems:

1L vandens + 1 kg cukraus + 1 citrinos sulčių.

Vaisių ir sirupo porporcijos priklauso nuo pasirenkamų vaisių rūgštingumo:

Jei vaisiai ar uogos rūgščios ( pvz. citrina, ananasas, apelsinai, avietės, kivi, raudonieji serbentai ir pan. ..), tai naudojams didenis kiekis sirupo.

Jei švelnūs (pvz.: braškės, abrikosai, bananai, melionai, papaja, vyšnios, persikai ir pan. ...) tai imamas toks pats santykis vaisių 1 = 1 cukraus.


Paruošimas:

Cukrų ištirpitni vandenyje, kai cukrus pilnai ištirpsta, kaitinti iki virimo ~ 1 min dar pavirti ir labai greitai atvėsinti ( pvz. indą su sirupu įstatyti į kraiuklę pilną ledinio vandens ir dar su ledukais mirksiukas.gif )

Paruošti vaisius : juos sutrinti , perkošti per sietelį.

Gautą tyrę /sultis sumaišyti su paruoštu atvėsusiu sirupu.

Galiausiai gautą masę sudėti į indą ir šaldiklį kas 5-10 min vis pamaišant. Arba 5 minutes pašaldyti šerbeto gaminimo mašinoje.

Naminis šerbetas sušąla, sukietėja labai greitai. Ir jį reiktų suvartoti greitai, jis netinkamas ilgam laikymui.

Beje, yra ne tik saldžių šerbetų - galima pasigaminti sūrių biggrin.gif pvz.: pomidorų, avokado, burokėlių...

Taip pat ir aromatingieji šerbetai ( iš žolelių): mėtos, levandos, rozmarino, liepžiedžių.....)

bei su alkoholiu mirksiukas.gif

šaltinis
Atsakyti
Irmulia, prajuokinai su tais burokeliu, pomidoru serbetais lotuliukas.gif

O uz universalius sirupus tai labai dekui thumbup.gif
Atsakyti