Irmulia, ačiū O gal turi receptuka po kiek ko det? As juk ir masinele ledams gaminti turiu, bet ner kaip panaudot, pastoviai saldymo kamera būna pilna.
Kurios daznai su masinelem gaminat ledus, tai viena lentyna tuščia laikot ledų gamybai?
QUOTE(Papugele @ 2010 06 13, 17:07)
Irmulia, ačiū O gal turi receptuka po kiek ko det? As juk ir masinele ledams gaminti turiu, bet ner kaip panaudot, pastoviai saldymo kamera būna pilna.
Kurios daznai su masinelem gaminat ledus, tai viena lentyna tuščia laikot ledų gamybai?
Kurios daznai su masinelem gaminat ledus, tai viena lentyna tuščia laikot ledų gamybai?
Asmeniškai pas mane kamera beveik visad tuščia, galiu ir dvi ledainias ten laikyt Rudeny šiek idėsiu uogų šv.užšaldymui, o daugiau neturiu ką į kamerą dėt. Šaldytos mėsos nevartojam
QUOTE(Papugele @ 2010 06 13, 16:07)
Irmulia, ačiū O gal turi receptuka po kiek ko det? As juk ir masinele ledams gaminti turiu, bet ner kaip panaudot, pastoviai saldymo kamera būna pilna.
Kurios daznai su masinelem gaminat ledus, tai viena lentyna tuščia laikot ledų gamybai?
Kurios daznai su masinelem gaminat ledus, tai viena lentyna tuščia laikot ledų gamybai?
Reikia savo receptų archyvus peržiūrėti mat labai įdomus dalykas- viskas priklauso nuo to sirupo - jei jį pavyksta gerai paruošti tai ir šerbetas super gaunasi
QUOTE(Papugele @ 2010 06 13, 16:07)
Kurios daznai su masinelem gaminat ledus, tai viena lentyna tuščia laikot ledų gamybai?
Jap, šaldiklyje apatinis stalčius skirtas šaldymo indui laikyti - jis ten visą laiką "tupi" kol prisireikia jį iškelti ledų gamybai
QUOTE(irmulia @ 2010 06 14, 07:34)
Jap, šaldiklyje apatinis stalčius skirtas šaldymo indui laikyti - jis ten visą laiką "tupi" kol prisireikia jį iškelti ledų gamybai
Oo, pavydžiu tada, kad ledų mašinka turi nuolatinę vietą tupėt
Papugele,
radau kiek paprastesnių, gal patiks
Melionų šerbetas
750ml meliono sulčių (~3 vnt.)
200g-300 g cukrauss
1 citrinos sulčių
Eiga:
paruošti melionų sultis: nuimti melionų žievę, sutrinti į tyrelę, suberti cukrų ir citrinos sultis
dar kartelį pertrinti blenderiu, kad ištirptų cukrus.
Paragauti: jei trūksta cukraus - įberti papildomai, tada masę sudėti į ledų gaminimo mašiną ~30-40 min. ragauti
------------------------------------------------------------------------------------------------
Jogurtinis šerbetas
500 gr jogurto
150 gr vandens
150 g cukraus
Eiga:
Išplakti jogurtą
paruošti sirupą iš cukraus ir vandens, jį atvėsinti, sumaišyti su išplaktu jogurtu.
Gautą masę sukrauti į į ledų gaminimo mašiną ~30-40 min. ragauti
radau kiek paprastesnių, gal patiks
Melionų šerbetas
750ml meliono sulčių (~3 vnt.)
200g-300 g cukrauss
1 citrinos sulčių
Eiga:
paruošti melionų sultis: nuimti melionų žievę, sutrinti į tyrelę, suberti cukrų ir citrinos sultis
dar kartelį pertrinti blenderiu, kad ištirptų cukrus.
Paragauti: jei trūksta cukraus - įberti papildomai, tada masę sudėti į ledų gaminimo mašiną ~30-40 min. ragauti
------------------------------------------------------------------------------------------------
Jogurtinis šerbetas
500 gr jogurto
150 gr vandens
150 g cukraus
Eiga:
Išplakti jogurtą
paruošti sirupą iš cukraus ir vandens, jį atvėsinti, sumaišyti su išplaktu jogurtu.
Gautą masę sukrauti į į ledų gaminimo mašiną ~30-40 min. ragauti
QUOTE(irmulia @ 2010 06 14, 15:58)
Papugele,
radau kiek paprastesnių, gal patiks
Melionų šerbetas
750ml meliono sulčių (~3 vnt.)
200g-300 g cukrauss
1 citrinos sulčių
Eiga:
paruošti melionų sultis: nuimti melionų žievę, sutrinti į tyrelę, suberti cukrų ir citrinos sultis
dar kartelį pertrinti blenderiu, kad ištirptų cukrus.
Paragauti: jei trūksta cukraus - įberti papildomai, tada masę sudėti į ledų gaminimo mašiną ~30-40 min. ragauti
radau kiek paprastesnių, gal patiks
Melionų šerbetas
750ml meliono sulčių (~3 vnt.)
200g-300 g cukrauss
1 citrinos sulčių
Eiga:
paruošti melionų sultis: nuimti melionų žievę, sutrinti į tyrelę, suberti cukrų ir citrinos sultis
dar kartelį pertrinti blenderiu, kad ištirptų cukrus.
Paragauti: jei trūksta cukraus - įberti papildomai, tada masę sudėti į ledų gaminimo mašiną ~30-40 min. ragauti
kazi ar pavyktu, jei vietoj melionu deciau trintas ir uzzsaldytas melynes?
QUOTE(Fregata @ 2010 06 14, 14:05)
kazi ar pavyktu, jei vietoj melionu deciau trintas ir uzzsaldytas melynes?
turėtų pavykti reikia išbandyti
O čia Mėlynių šerbeto receptukas - netyčia užtikau
1 litrui mėlynių šerbeto reikės:
- 400 g mėlynių
- 70 g cukraus
- 50 ml vandens
- 1/2 citrinos sulčių
Eiga:
Ant ugnies inde ištirpinti cukrų vandenyje. Vos tik sirupas tampa permatomu, nukelti indą nuo ugnies, suversti mėlynes, supilti citrinos sultis -viską pertrinti blenderiu. Atvėsinti.
Gautą masę sudėti į ledų gaminimo mašiną ~30-40 min. , po to sušalusią masę perdėti į sandarų indą ir laikyti šaldiklyje.
Irmulia, ačiū už receptukus Labai nesunkūs. Manau, kad galima vaisius ar uogas det bet kokias, svarbiausiai sirupas ir gaminimo būdas. Melionų nemėgstu
Persikų šerbetas
Reikia:
665g prinokusių persikų
160g smulkaus cukraus
20g vanilionio cukraus
1/2 citrinos sulčių
Eiga:
1. Užvirti vandenį, į verdantį vandenį sudėti persikus palaikyti vos keletą minučių, tam, kad jų odelę būtų vėliau lengvai nulupti.
2. Supjaustyti vaisius pusiau, išimti kauliukus ir sudėti į indą.
3. Šakutės pagalba sutrinti persikus( manau drąsiai tiks ir blenderis) , po to perkošti, kad masė būtų lygi be gabaliukų.
4. Paruošti sirupą : inde supilti 150 ml šalto vandens suberti 150 g smulkaus cukraus ir užvirti. Virti tol kol skystis virs sirupu ( ne per skystas, turi jaustas mažas mažas tąsumas, permatpmas) Nukelti nuo ugnies.
5. Į gautą sirupą supilti persikų tyrę vanilinį cukrų ir citrinos sultis - viską gerai išmaišyti mediniu šaukštu. Uždengti maistine plėvele.
6. Indą palikti šaldiklyje keletui valandų , ragauti šaltą
------------------------------------------------------------------------------------------------
Kakavos šerbetas
4 asmenims
Reikia:
100g papastos kakavos
200g cukraus
500 ml vandens
Eiga:
1.Inde supilti cukrų, supilti vandenį ir užvirti. Suberti 100 g kakavos ir vėl virti ~ 10 min nuolat maišant.
2. Atvėsinti iki kambario temperatūros po to masę suversti į indą. Palikti šaldiklyje 3 valandoms. Patiekti šaltus
Reikia:
665g prinokusių persikų
160g smulkaus cukraus
20g vanilionio cukraus
1/2 citrinos sulčių
Eiga:
1. Užvirti vandenį, į verdantį vandenį sudėti persikus palaikyti vos keletą minučių, tam, kad jų odelę būtų vėliau lengvai nulupti.
2. Supjaustyti vaisius pusiau, išimti kauliukus ir sudėti į indą.
3. Šakutės pagalba sutrinti persikus( manau drąsiai tiks ir blenderis) , po to perkošti, kad masė būtų lygi be gabaliukų.
4. Paruošti sirupą : inde supilti 150 ml šalto vandens suberti 150 g smulkaus cukraus ir užvirti. Virti tol kol skystis virs sirupu ( ne per skystas, turi jaustas mažas mažas tąsumas, permatpmas) Nukelti nuo ugnies.
5. Į gautą sirupą supilti persikų tyrę vanilinį cukrų ir citrinos sultis - viską gerai išmaišyti mediniu šaukštu. Uždengti maistine plėvele.
6. Indą palikti šaldiklyje keletui valandų , ragauti šaltą
------------------------------------------------------------------------------------------------
Kakavos šerbetas
4 asmenims
Reikia:
100g papastos kakavos
200g cukraus
500 ml vandens
Eiga:
1.Inde supilti cukrų, supilti vandenį ir užvirti. Suberti 100 g kakavos ir vėl virti ~ 10 min nuolat maišant.
2. Atvėsinti iki kambario temperatūros po to masę suversti į indą. Palikti šaldiklyje 3 valandoms. Patiekti šaltus
Sirupas visiems šerbetams- pagrindas
1 l vandens
650 g cukarus
200 g gliukozės
1. Supilti vandenį į puodą, suberti cukrų srovele.
2. Supilti gliukozę
3. Užvirti.
4. Vos tik užverda dar 3-4 minutes palikti ant ugnies, kol cukrus pilnai iš tirspta - tada nukelti nuo ugnies. Palikti atvėsti prieš naudojimą.
------------------------------------------------------------------------------------------------
dar vienas
Reikia:
■ 500 g cukraus
■ 1/2 l vandens
Paruošimas:
■ Užvirti vandenį ir cukrų vis pamaišant mentele iki cukrus pilnai ištrips.
■ Užvirus nuimti nuo ugnies.
■ Atvėsinti.
Galima laikyti iki 15 dienų šaldytuve sandariame inde
____________________________________________________________________
O čia bendras visiems:
1L vandens + 1 kg cukraus + 1 citrinos sulčių.
Vaisių ir sirupo porporcijos priklauso nuo pasirenkamų vaisių rūgštingumo:
Jei vaisiai ar uogos rūgščios ( pvz. citrina, ananasas, apelsinai, avietės, kivi, raudonieji serbentai ir pan. ..), tai naudojams didenis kiekis sirupo.
Jei švelnūs (pvz.: braškės, abrikosai, bananai, melionai, papaja, vyšnios, persikai ir pan. ...) tai imamas toks pats santykis vaisių 1 = 1 cukraus.
Paruošimas:
Cukrų ištirpitni vandenyje, kai cukrus pilnai ištirpsta, kaitinti iki virimo ~ 1 min dar pavirti ir labai greitai atvėsinti ( pvz. indą su sirupu įstatyti į kraiuklę pilną ledinio vandens ir dar su ledukais )
Paruošti vaisius : juos sutrinti , perkošti per sietelį.
Gautą tyrę /sultis sumaišyti su paruoštu atvėsusiu sirupu.
Galiausiai gautą masę sudėti į indą ir šaldiklį kas 5-10 min vis pamaišant. Arba 5 minutes pašaldyti šerbeto gaminimo mašinoje.
Naminis šerbetas sušąla, sukietėja labai greitai. Ir jį reiktų suvartoti greitai, jis netinkamas ilgam laikymui.
Beje, yra ne tik saldžių šerbetų - galima pasigaminti sūrių pvz.: pomidorų, avokado, burokėlių...
Taip pat ir aromatingieji šerbetai ( iš žolelių): mėtos, levandos, rozmarino, liepžiedžių.....)
bei su alkoholiu
šaltinis
1 l vandens
650 g cukarus
200 g gliukozės
1. Supilti vandenį į puodą, suberti cukrų srovele.
2. Supilti gliukozę
3. Užvirti.
4. Vos tik užverda dar 3-4 minutes palikti ant ugnies, kol cukrus pilnai iš tirspta - tada nukelti nuo ugnies. Palikti atvėsti prieš naudojimą.
------------------------------------------------------------------------------------------------
dar vienas
Reikia:
■ 500 g cukraus
■ 1/2 l vandens
Paruošimas:
■ Užvirti vandenį ir cukrų vis pamaišant mentele iki cukrus pilnai ištrips.
■ Užvirus nuimti nuo ugnies.
■ Atvėsinti.
Galima laikyti iki 15 dienų šaldytuve sandariame inde
____________________________________________________________________
O čia bendras visiems:
1L vandens + 1 kg cukraus + 1 citrinos sulčių.
Vaisių ir sirupo porporcijos priklauso nuo pasirenkamų vaisių rūgštingumo:
Jei vaisiai ar uogos rūgščios ( pvz. citrina, ananasas, apelsinai, avietės, kivi, raudonieji serbentai ir pan. ..), tai naudojams didenis kiekis sirupo.
Jei švelnūs (pvz.: braškės, abrikosai, bananai, melionai, papaja, vyšnios, persikai ir pan. ...) tai imamas toks pats santykis vaisių 1 = 1 cukraus.
Paruošimas:
Cukrų ištirpitni vandenyje, kai cukrus pilnai ištirpsta, kaitinti iki virimo ~ 1 min dar pavirti ir labai greitai atvėsinti ( pvz. indą su sirupu įstatyti į kraiuklę pilną ledinio vandens ir dar su ledukais )
Paruošti vaisius : juos sutrinti , perkošti per sietelį.
Gautą tyrę /sultis sumaišyti su paruoštu atvėsusiu sirupu.
Galiausiai gautą masę sudėti į indą ir šaldiklį kas 5-10 min vis pamaišant. Arba 5 minutes pašaldyti šerbeto gaminimo mašinoje.
Naminis šerbetas sušąla, sukietėja labai greitai. Ir jį reiktų suvartoti greitai, jis netinkamas ilgam laikymui.
Beje, yra ne tik saldžių šerbetų - galima pasigaminti sūrių pvz.: pomidorų, avokado, burokėlių...
Taip pat ir aromatingieji šerbetai ( iš žolelių): mėtos, levandos, rozmarino, liepžiedžių.....)
bei su alkoholiu
šaltinis
Irmulia, prajuokinai su tais burokeliu, pomidoru serbetais
O uz universalius sirupus tai labai dekui
O uz universalius sirupus tai labai dekui