Įkraunama...
Įkraunama...

Ledai - naminiai

Ledai yra labai skanu, pritariu, tačiau jie turi nemažai daug kam nereikalingų papildomų kalorijų... Kartą radau išeitį lotuliukas.gif Pasigaminau bananinį šaldytą desertą, kurio skonis priminė ledus, tačiau, žinoma, kadangi bananas daug mažiau kaloringas, nei ledai, tai ir sveikesnis! Ir tėvams, ir tetai labai patiko smile.gif Patariu pamėginti! Tik šaltu oru vaikučių nestebinkite, palaukite vasaros... ax.gif
Atsakyti
Naudosim:

* 180 g cukraus,
* 1 šaukštelis vanilininio cukraus,
* 250 ml pieno,
* 6 kiaušinių tryniai,
* 500 ml grietinėlės,
* pagardus (tai gali būti tas, ką labiausiai mėgstat. Aš naudojau tai, kas buvo po ranka: Fortūnos saldainiai, zefyrai, serbentai..).

Gaminsim taip:

Pieną, cukrų, vanilinį cukrų supilam į puodą ir užverdam. Kol verda, darbuojamės toliau: atskiriam kiaušinių trynius ir baltymus. Naudosim tik trynius, tuo tarpu baltymus bus galima sėkmingai panaudoti išsikepant morengiukus (ką vėliau padariau). Taigi, tryniai išplakami ir plakant toliau pilamas pienas. Visą masę supilam atgal į puodą ir verdam esant silpnai ugniai, kol susidaro skystos grietinės masė. Na, o vėliau įmaišom grietinėlę ir paliekam šiek tiek atvėsti.

Kai tai atsitinka, dedam pagardus. Aš dėjau pasmulkintus Fortūnos saldainius, zefyrus ir serbentus. Viskas. Supilam visą šitą gėrį į kokį indą (naudojau paprastą plastmasinį) ir dedam į šaldiklį.

Ledus gaminau vakare, kitos dienos popietę jau galėjau mėgautis šiuo šaltu ir gaiviu ledų desertu. Manyčiau, juos sėkmingai galima naudoti tiek prie pyrago, tiek vienus. Smagu ir tai, kad priedai gali būti tokie, kokių tik širdis geidžia.

Paemiau is cia http://pragarovirtuv...iai-ledai/1003/

Reikes pabandyti pasigamint, bet cia tai viskas ganetinai paprastai skamba schmoll.gif
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
QUOTE(Zuwytes @ 2010 04 19, 13:17)
Naudosim:

    * 180 g cukraus,
    * 1 šaukštelis vanilininio cukraus,
    * 250 ml pieno,
    * 6 kiaušinių tryniai,
    * 500 ml grietinėlės,
    * pagardus (tai gali būti tas, ką labiausiai mėgstat. Aš naudojau tai, kas buvo po ranka: Fortūnos saldainiai, zefyrai, serbentai..).

Gaminsim taip:

Pieną, cukrų, vanilinį cukrų supilam į puodą ir užverdam. Kol verda, darbuojamės toliau: atskiriam kiaušinių trynius ir baltymus. Naudosim tik trynius, tuo tarpu baltymus bus galima sėkmingai panaudoti išsikepant morengiukus (ką vėliau padariau). Taigi, tryniai išplakami ir plakant toliau pilamas pienas. Visą masę supilam atgal į puodą ir verdam esant silpnai ugniai, kol susidaro skystos grietinės masė. Na, o vėliau įmaišom grietinėlę ir paliekam šiek tiek atvėsti.

Kai tai atsitinka, dedam pagardus. Aš dėjau pasmulkintus Fortūnos saldainius, zefyrus ir serbentus. Viskas. Supilam visą šitą gėrį į kokį indą (naudojau paprastą plastmasinį) ir dedam į šaldiklį.

Ledus gaminau vakare, kitos dienos popietę jau galėjau mėgautis šiuo šaltu ir gaiviu ledų desertu. Manyčiau, juos sėkmingai galima naudoti tiek prie pyrago, tiek vienus. Smagu ir tai, kad priedai gali būti tokie, kokių tik širdis geidžia.

Paemiau is cia http://pragarovirtuv...iai-ledai/1003/

Reikes pabandyti pasigamint, bet cia tai viskas ganetinai paprastai skamba  schmoll.gif


Išbandžiau šį receptuką.
Reziume: tokiam kiekiui per daug cukraus, kitą kart dėsiu mažiau. Sukeičiau proporcijas pieno ir grietinėlės (aš pyliau 35 proc. nežinau kokia turėjo būt pagal receptą) dietininkams šie ledai perriebūs biggrin.gif Stiprus kiaušinių trynių skonis, kam nepatinka gali nepatikti, bet mums thumbup.gif
Atsakyti
Gal kas turit skaniu ledu recepta su bananais? ax.gif butu gerai be zaliu kiausiniu wink.gif



Atsakyti
Keletą receptukų radau mirksiukas.gif


Bananiniai ledai (be žalių kiaušinių)

3 labai gera prinokę bananai
100g cukraus
350ml pieno
100ml grietinėlės

Visą sudėti į blenderį ir sutrinti iki vienalytės masės. kad nebūtų grumulėlių - perkošti per sietelį. Sudėti masę į ledų gaminimo mašiną ir palikti sukti ~ 30 min.

Arba supilti masę į indą ir pastatyti šaldymo kameroje ~ 4 valandoms ir kas 20-30 min vis išimti bei pamaišyti, kad ledai tolygiai šąltų ir nesusiformuotų ledo kritaliukai.

Prieš ragaujant ledus patiekti su šokolado drožlėmis ar kokiu gardžiu užpilu.


Galima varijuoti su įvairaus riebumo grietinėle bei pienu. (tai gali būti ir 35% ir 15% riebumo grietinėlė)


Kad masė būtų kreminės konsistencijos, galima cukrų pakeisti cukraus pudra. mirksiukas.gif

--------------------------------------------------------------------------------------------

Karamelizuotų bananų ledai (be žalių kiaušinių)

iš David Lebovitz knygos "The Perfect Scoop"

4 asmenims


3 labai gerai prinokę bananai
70 g de rudojo cukraus
15 g pusiau sūraus arba paprasto sviesto
375 ml pieno
1 val.š. cukraus
½ arb. š. vanilės ekstrakto
2 arbat. š. citrinos sulčių
Citrinos žievelė
¼ arbat.š. smulkios druskos



Įkaitinti orkaitę iki 180 °C ar 200°C .
Bananus nulupti, ir supjaustyti 2 cm storio riekelėmis.
Sudėti bananų riekeles ant skardos pabarstyti rudu cukrumi ir ant jų sudėlioti mažais gabaliukais sujaustytą sviestą.
Išmaišyti tada pašauti į orkaitę nuo 30 iki 35 min. karts nuo karto pamaišant.
Bananai turi būti gražiai paskrudę (aukso spalvos) ,o išsiskyrusios sultys pakankamai tirštos.
Sudėti iškeptus bananus ir sultis į blenderį, supilti pieną, cukrų, vanilės ekstraktą, citrinos sultis bei tarkuotą jos žievelę ir druską. Visą sutrinti iki vientisos masės.


Supilti gautą masę į dubenį (pageidautina su snapeliu), uždengti ir palikti atvėsti kelioms valandoms.
Prieš pilant mišinį į ledų gaminimo mašiną , masę permaišyti, mat masė pakankamai tiršta.

Iš ledų gaminimo mašinos sušaldytą masę sukrauti į sandarų indą ir laikyti šaldiklyje iki patiekimo.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Marokietiški bananų ledai (be žalių kiaušinių)

■250 g bananų
■100 g grietinėlės
■50 g cukraus pudros


Paruošimas :

Išplakti grietinėlę iki standumo, pabaigoje suberti cukraus pudrą ir vėl paplakti. Sudėti į tyrelę sutrintus bananus ir viską gerai išmaišyti iki vientisumo. Supilti į indą ir palikti šaldymo kameroje 6 valandoms. Patiekti labai šaltus ledus.

---------------------------------------------------------------------------------------------


Bananiniai ledai (be žalių kiaušinių)

* 2 bananai
* 1 indelis vanilinio jogurto
* 1 valg. š. medaus
* 100ml grietinėlės



Nulupti ir gabaliukais supjaustyti bananus, sudėti juos į blenderį kartu su medumi, grietinėle bei jogurtu ir viską gerai pertrinti.

(mano komentaras: aš prieš tai išplakčiau grietinėlę, atskirai sutrinčiau bananus į tyrelę ir tada viską sumaišyčiau)

Gautą vienalytę masę supilti į indą ir palikti šaldymo kameroje per naktį. Patiekti apipylus šokolado padažu.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Bananų ledai su Haribo saldainiais (su kiaušiniais)


3/4 litro pieno
250 g Haribo saldainiais-bananais
6 kiaušinių tryniai
2 gerai prinokę bananai


Užkaitinti inde pieną, sudėti į jį Haribo bananinius saldainius ir palikti, kad išsilydytų - užvirinti ir iš karto nukelti nuo ugnies.

Kitame inde išplakti trynius, tada sudėti trintus bananus.

Vėl kaitinti pieną su ištirpusiais haribo saldainiais iki užvirimo, užvirusį pieną po truputį supilti paplakant į trynių ir bananų masę.
Gautą mišinį perpilti į kaitinimo indą ir kaitinti ant silpnos ugnies pamaišant mediniu šaukštu ar mentele - kai šaukšto ar mentelės paviršius pasidengs plėvele - pats laikas indą nukelti nuo ugnies ir atvėsinti.
Atvėsusią masę sukrauti į ledų gaminimo mašiną ir pastatyti šaldyti.
Galima šaldymo eigoje sudėti keletą mažų banano gabaliukų.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Bananiniai ledai su kokoso pienu (be žalių kiaušinių)

reikia:

3 bananai
200 g de kokoso pieno
100 g de pieno
40g de smulkaus cukraus

Paruošimas:
Sutrinti mikseriu bananus, kokos pieną, pieną ir cukrų ir viską sudėti į ledų šaldymo mašiną.


Arba kitas būdas:

Paruošimas su Thermomix :

iš anksto:

supjautyti 3 bananes ir juos sušaldyti šaldymo kameroje.
supilti 200 g de kokoso pieno į ledukų formeles dans les bacs à glacon

kitą dieną:

Thermomix'u sutrinti sudėtus šaldytus bananus, kokoso pieno ledukus, 100 gr pieno ir 80 gr smulkaus cukraus. Gretis : nuo 6 ki 10 per 2 minutes

------------------------------------------------------------------------------------------------
Šaldytas bananinis kremas (be žalių kiaušinių)

reikia:

•4 labai gerai prinokę bananai
•250 cl šaltos grietinėlės
•100g cukraus
•2 maišeliai vanilinio cukraus
•1 citrinos sulčių

Paruošimas :

Sutrinti visus ingriedientus ir palikti šaldymo kameroje 1 valandai.
Tada sukrauti masę į ledų šaldymo mašiną ir vėl joje šaldyti ~ 30 min.

Kad ledai būtų kietesni, sudėti gautą masę į indą ir palikti šaldymo kameroje.

Ledus galima dekoruoti praline, džiovintais bananų gabaliukais, kapotais graikiškais riešutais ir šokolado užpilu.

Idėja: Galima bandyti grietinėlę pakeisti kokiu kokoso pienu mirksiukas.gif


------------------------------------------------------------------------------------------------

Šaldytas bananų kremas - EKSTRA. (be žalių kiaušinių) pats tas tiems, kas skaičiuoja kalorijas biggrin.gif

4 asmenims reikės:

5 - 6 maži gerai prinokę bananai

2 maišeliai vanilinio cukraus

Nulupti bananus ir juos suvynioti į maistinę plėvelę - palikti šaldymo kameroje visai nakčiai.

Kitą dieną išimti bananus iš šaldymo kameros ir palikti 20 minučių prieš juos pjaustant gabaliukais.

Supjautytus bananų gabaliukus sudėti į blenderį ir su vaniliniu cukrumi gerai viską sutrinti suplakti.

Patiekti iš karto.

Šis šaldytas kremas yra itališkų ledų konsistencijos mirksiukas.gif

-----------------------------------------------------------------------------------------------


pati dar nesu išbandžiusi šių recepukų, bet paskutinį tai dar šiandien išbandysiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2010 06 13, 09:44)
Keletą receptukų radau  mirksiukas.gif

-----------------------------------------------------------------------------------------------
pati dar nesu išbandžiusi šių recepukų, bet paskutinį tai dar šiandien išbandysiu  biggrin.gif



uoj kaip aciu 4u.gif

siandien isbandysiu pirmaji recepta, o kai turesiu daugiau laiko, imsiuos karamelizuotu bananiniu ledu recepto cool.gif
Atsakyti
Lauksim atsiliepimų mirksiukas.gif

o aš lekiu bananų užsipirkti biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2010 06 13, 11:34)
Lauksim atsiliepimų  mirksiukas.gif 

o aš lekiu bananų užsipirkti  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif


Mano vaikai pamatę receptą bananinių ledų užsimanė jų, bet kažin pas mus iš parduodamų žalių bananų (nenatūraliai nokusių) bus skanu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2010 06 13, 13:10)
Mano vaikai pamatę receptą bananinių ledų užsimanė jų, bet kažin pas mus iš parduodamų žalių bananų (nenatūraliai nokusių) bus skanu?  g.gif


tai jei jie nesaldus, ga cukraus galima daugiau idet smile.gif pas mane tai bananai labai sunoke buvo, tai cukraus dejau maziau ir dar pabaigoj citrinos rugsteles truputi idejau... dabar stingsta, po keliu valandu ragausim ax.gif
Atsakyti
Kazin kaip pasidaryt vaisinius ledus is sulciu, panasius kur buna "Pagunda" g.gif turim tas formeles su koteliais, kur buna po šešias. Vaikai jau kasdien graužia kada darysim biggrin.gif cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Papugele @ 2010 06 13, 12:05)
Kazin kaip pasidaryt vaisinius ledus is sulciu, panasius kur buna "Pagunda" g.gif turim tas formeles su koteliais, kur buna po šešias. Vaikai jau kasdien graužia kada darysim biggrin.gif  cool.gif


Čia šerbetas mirksiukas.gif reikia vaisių ir plius sirupą pagaminti (cukrus+vanduo), nes jei vien tik iš vaisių - tai ne kas gaunasi mirksiukas.gif

o aš jau sukišau bananus į šaldiklį bigsmile.gif , dabar belieka rytojaus sulaukti biggrin.gif
Atsakyti