Įkraunama...
Įkraunama...

Ledai - naminiai

QUOTE(Zhuvycia @ 2005 07 05, 02:42)
As dar vaikysteje turejau tokia vaikiska receptu knyga, kurioje buvo toks skanus smalizinis ledu receptas:

200 g. grietineles isplakti su visokiais vanilinais ar kvapais.
2 kiausinio trynius isplakti su 100 g. cukraus. Baltymus isplakti atskirai, o tada viska atsargiai sumaisyti kartu. Net tie baltymai tai nelabai ir reikalingi. Po to saldyti kameroje. Bet man budavo taip skanu, kad as jau ir nebelaukdavau, kol sustings, tuo labiau, kad minksti dar ir skanesni. essen.gif

Ačiū už šį receptą, vaikystėje pati kažką panašaus esu bandžiusi, prisimenu, kad lb skanu būdavo, pabandžiusi parasysiu kaip sekėsi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Odrey @ 2009 10 05, 16:41)
Merginos, gal zinot skanius avietinius ledus. Kol dar avieciu yra butu idomu pasidaryt   4u.gif

Aš radau šį receptuką iki receptuose.JOGURTINIAI - AVIETINIAI LEDAI
1 porcijai reikės - naminio jogurto - 700 ml.,
šviežių(šaldytų) aviečių - 100 ml.,
cukraus pudros - 3 valg. šaukštų,
grietinėlės - 100 ml.,

Avietes pertrinti per sietelį,kad neliktų sėklyčių,(aš bandysiu su uogiene) ax.gif Berti cukraus pudrą,jei uogos šaldytos be cukraus, jo dėti daugiau pagal skonį.Supilti uogas ir grietinėlę į jogurtą.Viską gerai išplakti ir pilti į indą, kuriame šaldysite.Šaldyti nepamirštant kas pusę val. pamaišyti mediniu šaukštu(galima ir mikseriu išplakti), kad ledai gautųsi vientisi,be ledo kristaliukų.Po 3 val. ledai tinkami ragauti.Skanaus, parašysiu kaip sekėsi. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(S.J.P. @ 2010 01 29, 21:18)
Aš radau šį receptuką iki receptuose.JOGURTINIAI - AVIETINIAI LEDAI
1 porcijai reikės - naminio jogurto - 700 ml.,
šviežių(šaldytų) aviečių - 100 ml.,
cukraus pudros - 3 valg. šaukštų,
grietinėlės - 100 ml.,

Avietes pertrinti per sietelį,kad neliktų sėklyčių,(aš bandysiu su uogiene) ax.gif Berti cukraus pudrą,jei uogos šaldytos be cukraus, jo dėti daugiau pagal skonį.Supilti uogas ir grietinėlę į jogurtą.Viską gerai išplakti ir pilti į indą, kuriame šaldysite.Šaldyti nepamirštant kas pusę val. pamaišyti mediniu šaukštu(galima ir mikseriu išplakti), kad ledai gautųsi vientisi,be ledo kristaliukų.Po 3 val. ledai tinkami ragauti.Skanaus, parašysiu kaip sekėsi. ax.gif

Be to nuotraukoje ledai atrodė kaip pirktiniai - tokie purūs ir lengvučiai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S.J.P.: 29 sausio 2010 - 19:24
NAMINIS NATŪRALUS JOGURTAS

Pieno - 2 l.,
Natūralaus jogurto be priedų (apie 125 g.) - 1 ind., ''Bio" arba "Dobilo"

Pieną užvirinti ant silpnos ugnies, ataušinti,prieš supilant indelį jogurto pienas neturi būti lb karštas ar per vėsus iki 40 C.Galima kišti pirštą blush2.gif ir skaičiuoti iki 20, jei išlaikote, pienas tinkamas.Jis turi būti šiltesnis nei oras patalpoje.Į pieną supilti jogurtą ir išmaišyti.Supilstyti į indelius, šiltai užkloti ir palikti lėtai atvėsti.Mažiau nei po pusdienio turėsite jogurtą.Dėti į šaldytuvą atvėsti ir jau galima vartoti.Naminis jogurtas išsilaiko apie savaitę.Pradžiai galima pradėti nuo 1 l pieno.Sėkmės mirksiukas.gif
Atsakyti
S.J.P. , smagu, kad daliniesi receptukais, tačiau jogurtas čia visiškai netinka - čia mes apie ledus diskutuojam ( tingėjai paieškoti tam skirtos temos??? - štai ji tongue.gif Jogurtai ) tad kam dabar daugiau darbo pridaryti moderatoriams? doh.gif
Atsakyti
Sweikutes, nezinau ar toks receptukas jau buvo ar ne, bet idesiu blush2.gif

NAMINIAI LEDAI

400ml grietineles
50ml cukraus
3kiausiniu tryniai
1 saukstas vanilinio cukraus
1 saukstas sviesto
ziupsnelis druskos

grietinele supilkite i emaliuota puoda ir apie 10min virkite ant silpnos ugnies. Suberkite cukru, druska ir maisydami pavirkite dar 5min. Nukeltkite puoda nuo ugnies, iplakite kiausiniu trynius. Plakdami virkite misini ant silpnos ugnies kol sutirstes. Tuomet nukelkite nuo ugnies, imaisykite sviesta ir palikite, kol mase siek tiek atves. Dabar imaisykite vanilini cukru. Atvesusi ledu krema supilkite i plastikini inda, uzdenkite ir apie 4val laikykite saldiklyje... Skanaus! thumbup.gif

Jei vietoj vaniles i ledus imaisysite 100g tirpinto juodojo sokolado, galesite megautis sokoladiniais ledais 4u.gif
Atsakyti
gal kas dar turite ledų receptų? gal su pienu?
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 02 15, 23:37)
gal kas dar turite ledų receptų? gal su pienu?

as esu gaminus tokius
Citrininiai ledai su vyšnių gabaliukais
http://www_neringa-b...abaliukais.html

Braškiniai – jogurtiniai ledai
http://www_neringa-b...niai-ledai.html
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2010 02 17, 18:52)
as esu gaminus tokius

dėkui 4u.gif merginos, o jūs gaminate su ledų aparatu ar paprastai. Aš šaldžiau šaldiklyje, tai jaučiasi vandens kristalėliai schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 02 17, 19:46)
dėkui 4u.gif merginos, o jūs gaminate su ledų aparatu ar paprastai. Aš šaldžiau šaldiklyje, tai jaučiasi vandens kristalėliai schmoll.gif

As esu kelis kartus dariusi ledus, pagal kitus receptus. Dariau paprastai, t.y. be ledu aparato. Esu skaicius daug patarimu, kad nesijaustu tu kristaleliu, saldant ledus, kokius 3-4 kartus kas 2-3 valandas reikia gerai pamaisyti arba mikseriu persukti.
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2010 02 17, 21:21)
Esu skaicius daug patarimu,  kristaleliu, saldant ledus, kokius 3-4 kartus kas 2-3 valandas reikia gerai pamaisyti arba mikseriu persukti.

aš tik vieną kartą maišiau doh.gif
Atsakyti
skanus receptukas pirmas.
Atsakyti
O kur perkate formelių ledams? ax.gif
Atsakyti