QUOTE(dobiliukai @ 2009 07 23, 23:55)
Gal biski ne i tema, bet tos, kurios turit ledu gaminimo aparata - isduokit, kur pirkot?
Pagooglink : ir Senukuose , ir Ermitaže, ir TP yra
Oho kiek šaunių receptų, ačiū visoms Juk vaikams žymiai sveikiau pačių pagaminti ledai Na man tik toks klausimas iškilo dėl tų receptų kur su kiaušiniais. Ar saugu duoti žalią kiaušinį (o gal ten visas galimas blogis sušąla ) mažam vaikui? Ir apskritai ar galėtų mano mažoji tokiomis kiaušų porcijomis mėgautis kasdien
Ir dar labai įdomu ar pavyktų ledams panaudot ožkos pieną, nes šiaip sugirdyt neįmanoma nė vienai
Ir dar labai įdomu ar pavyktų ledams panaudot ožkos pieną, nes šiaip sugirdyt neįmanoma nė vienai
QUOTE(JO/NE @ 2009 07 25, 22:59)
Oho kiek šaunių receptų, ačiū visoms Juk vaikams žymiai sveikiau pačių pagaminti ledai Na man tik toks klausimas iškilo dėl tų receptų kur su kiaušiniais. Ar saugu duoti žalią kiaušinį (o gal ten visas galimas blogis sušąla ) mažam vaikui? Ir apskritai ar galėtų mano mažoji tokiomis kiaušų porcijomis mėgautis kasdien
Ir dar labai įdomu ar pavyktų ledams panaudot ožkos pieną, nes šiaip sugirdyt neįmanoma nė vienai
Ir dar labai įdomu ar pavyktų ledams panaudot ožkos pieną, nes šiaip sugirdyt neįmanoma nė vienai
Jei tai kaimiški kaiušiniai tai nieko nereikia bijoti Aišku juos reikia labai gerai nuplauti prie naudojant
Jei vis tik baiminiesi dėl alergijos ir pan, tai yra nemažai recetų ir be jokių kiaušinių
o dėl ožko pieno, parašysiu iš patirties - MB iš kilometro jį užuodžia, tad ką bedaryčiau ( ir riccota, ir saldų sūrį su želė ir .t.t.t. ) jis jo nevalgo nes "smirda"
Aš pvz. labai mėgstu ožkos pieną ir gaminius
Žodžiu, gali bandyti , kas žino, gal patiks ir valgys
Aš taip pat esu jautri ožkos pieno kvapui ir skoniui, manau, kad iškart pasijaustų ir ledai būtų sugadinti nebent liktų tėvams suvalgyt.
QUOTE(Ambrozija @ 2003 06 17, 23:17)
Kad čia ne jogurtiniai, o kokosiniai ledai su migdolais, 100g labai daug, masė gavosi tiršta, vien riešutai. Nurodymas "pagal skonį" tai bėda, jaučiu per mažai įdėjau Žiūrėsiu, koks bus skonis, kai sustings.
Anie ledai nelabai valgomi gavosi, sunaudosiu su kokiais saldžiais vaisiais. Padariau paprastus plombyrinius ledus pagal Zhuvycia receptą, dėjau cukraus 80g, nes kažkas jau komentavo, kad saldu, bet vyras sakė galėtų būti dar mažiau. Šiaip patiko, kad minkšti gaunasi, o ne kieti kaip ledas, tik rieboki.
Kitą dieną po plombyro vyrui pakilo temperatūra ir susuko skrandį, vis dar blogai jaučias, ar gali būt dėl žalių kiaušinių? Aš irgi valgiau, bet man nieko
QUOTE(-Maria- @ 2009 08 02, 10:36)
Kitą dieną po plombyro vyrui pakilo temperatūra ir susuko skrandį, vis dar blogai jaučias, ar gali būt dėl žalių kiaušinių? Aš irgi valgiau, bet man nieko
gali būti sutapimas (pvz. gal nuo kito maisto), nes mes savuosius plombyro ledus "kapojam" ir tikrai jokių tokių simptomų nebūta
Jei taip, tai visiems turėjo tokie patys simptomai pasireikšti, aišku, atsarga gėdos nedaro ir gal vertėtų išsitirti, bet stačia galva pulti į paniką dėl to tikrai neverta
Labas.
Atsiprasau, jeigu cia jau yra toks receptas, bet man labai patiko, todel kad labai paprastai ir skanu:
500g. grietineliu (33~35%), 1/2~2/3 stiklainies sutirstito pieno (200~250 g.)
Suplakti grietineles iki puta, prideti pieno ir plakti ne daugiau, kaip 20 sekundziu.
Supilti i indelius ir 3-5 val. palaikyti saldiklyje.
Detaliai (rusiskai).
Atsiprasau, jeigu cia jau yra toks receptas, bet man labai patiko, todel kad labai paprastai ir skanu:
500g. grietineliu (33~35%), 1/2~2/3 stiklainies sutirstito pieno (200~250 g.)
Suplakti grietineles iki puta, prideti pieno ir plakti ne daugiau, kaip 20 sekundziu.
Supilti i indelius ir 3-5 val. palaikyti saldiklyje.
Detaliai (rusiskai).