"ARKAS"
2-3 kiaušiniai
1/3 stiklinės grietinės
1 l pieno
4-5 šaukštai cukraus
šviežių arba konservuotų vaisių
Inde, pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu, išplakti kiaušinius, supilti grietinę. Viską supilti į verdantį pasaldintą pieną. Kai suvirs, perkošti per labai tankų sietelį (arba per drobės maišelį). Persunkus, masę palaikyti šaldytuve, perdėti ant lekštės, papuošti plakta grietinėle (su cukrumi) ir vaisiais.
Šiandien dariau tokius štai ledus (vyras labai gyrė, skanūs gavosi nerealiai):
400 ml riebios grietinėlės
50 gr cukraus
100 gr kokių nors riešutų
2 šaukštai medaus
romo esencijos
riešutus sukapojam ir truputį pakepinam ant sausos keptuvės. dar karštus sumaišom su medum. ataušinam. grietinėlę išplakam su cukrumi. tada ją išmaišom su riešutais ir romo esencija. sudedam į indelius (pvz. nuo mūsų švelniosios varškės, kurių aš neišmetu) ir šaldom kameroj 3-4 val. prieš serviruojant 5-10 min palaikom kambario temperatūroj, kad nebūtų visai kieti. skanaus. ;D
400 ml riebios grietinėlės
50 gr cukraus
100 gr kokių nors riešutų
2 šaukštai medaus
romo esencijos
riešutus sukapojam ir truputį pakepinam ant sausos keptuvės. dar karštus sumaišom su medum. ataušinam. grietinėlę išplakam su cukrumi. tada ją išmaišom su riešutais ir romo esencija. sudedam į indelius (pvz. nuo mūsų švelniosios varškės, kurių aš neišmetu) ir šaldom kameroj 3-4 val. prieš serviruojant 5-10 min palaikom kambario temperatūroj, kad nebūtų visai kieti. skanaus. ;D
JOGURTINIAI LEDAI
1 šaukštas krakmolo
1,5 stiklinės pieno
100g kokoso drožlių
50g migdolų plokštelių
cukraus ar medaus pagal skonį
1 stiklinė tiršto jogurto
Stiklinę pieno užviriname su cukrumi ar medumi (saldiname pagal skonį), o likusiame piene išmaišome krakmolą ir supilame į karštą pieną. Kokoso drožles ir migdolų plokšteles truputi apkepiname cukruje ir supilame į pieno masę. Viską gerai išmaišome. Maišydami supilame jogurtą ir pastatome masę į šaldymo kamerą. Kas puse valandos viską suplakite mikseriu. Šaldyti apie 3 valandas.
"ARKAS"
2-3 kiaušiniai
1/3 stiklinės grietinės
1 l pieno
4-5 šaukštai cukraus
šviežių arba konservuotų vaisių
Inde, pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu, išplakti kiaušinius, supilti grietinę. Viską supilti į verdantį pasaldintą pieną. Kai suvirs, perkošti per labai tankų sietelį (arba per drobės maišelį). Persunkus, masę palaikyti šaldytuve, perdėti ant lekštės, papuošti plakta grietinėle (su cukrumi) ir vaisiais.
1 šaukštas krakmolo
1,5 stiklinės pieno
100g kokoso drožlių
50g migdolų plokštelių
cukraus ar medaus pagal skonį
1 stiklinė tiršto jogurto
Stiklinę pieno užviriname su cukrumi ar medumi (saldiname pagal skonį), o likusiame piene išmaišome krakmolą ir supilame į karštą pieną. Kokoso drožles ir migdolų plokšteles truputi apkepiname cukruje ir supilame į pieno masę. Viską gerai išmaišome. Maišydami supilame jogurtą ir pastatome masę į šaldymo kamerą. Kas puse valandos viską suplakite mikseriu. Šaldyti apie 3 valandas.
"ARKAS"
2-3 kiaušiniai
1/3 stiklinės grietinės
1 l pieno
4-5 šaukštai cukraus
šviežių arba konservuotų vaisių
Inde, pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu, išplakti kiaušinius, supilti grietinę. Viską supilti į verdantį pasaldintą pieną. Kai suvirs, perkošti per labai tankų sietelį (arba per drobės maišelį). Persunkus, masę palaikyti šaldytuve, perdėti ant lekštės, papuošti plakta grietinėle (su cukrumi) ir vaisiais.
TRADICINIAI VANILINIAI LEDAI
180g cukraus
1 šaukštelis vanilininio cukraus
250ml pieno
6 kiaušinių tryniai
500ml grietinėlės
Išeiga: 1,2 l ledų
Cukrų ir vanilininį cukrų sudėti į ugniai atsparų nedidelį indą. Supilti pieną. Dubenėlį įstatyti į puodą su verdančiu vandeniu ir maišyti, kol masė užvirs. Pieną nukelti nuo viryklės. Kiaušinio trynius sudėti į ugniai atsparų indą ir po truputį pilant pieną gerai išplakti. Indą su plaktais kiaušinio tryniais ir pienu vėl įstatyti į puodą su vandeniu. Maišant kaitinti ant silpnos ugnies tol, kol susidarys vientisa skystos grietinės konsistencijos masė. Tada nukelti nuo viryklės ir uždengus folija (kad nesusidarytų plėvelė) palikti kol atvės. Supilti grietinėlę, viską suplakti ir pastatyti šaltai maždaug 2 val. Kremą supilti į ledų gaminimo aparatą ir plakti apie 30 min., kol sustings.
RUOŠIMAS BE LEDŲ GAMINIMO APARATO: masę supilti į plokščią metalinį dubenį ir šaldyti, kol sustings kraštai. Paskui perpilti į gilesnį indą ir išplakti elektriniu maišikliu. Vėl supilyi į plokščią dubenį ir šaldyti 3-4 val., kol ledai sustings.Puošti karamelės sirupu ir vaflio gabaliukais.
180g cukraus
1 šaukštelis vanilininio cukraus
250ml pieno
6 kiaušinių tryniai
500ml grietinėlės
Išeiga: 1,2 l ledų
Cukrų ir vanilininį cukrų sudėti į ugniai atsparų nedidelį indą. Supilti pieną. Dubenėlį įstatyti į puodą su verdančiu vandeniu ir maišyti, kol masė užvirs. Pieną nukelti nuo viryklės. Kiaušinio trynius sudėti į ugniai atsparų indą ir po truputį pilant pieną gerai išplakti. Indą su plaktais kiaušinio tryniais ir pienu vėl įstatyti į puodą su vandeniu. Maišant kaitinti ant silpnos ugnies tol, kol susidarys vientisa skystos grietinės konsistencijos masė. Tada nukelti nuo viryklės ir uždengus folija (kad nesusidarytų plėvelė) palikti kol atvės. Supilti grietinėlę, viską suplakti ir pastatyti šaltai maždaug 2 val. Kremą supilti į ledų gaminimo aparatą ir plakti apie 30 min., kol sustings.
RUOŠIMAS BE LEDŲ GAMINIMO APARATO: masę supilti į plokščią metalinį dubenį ir šaldyti, kol sustings kraštai. Paskui perpilti į gilesnį indą ir išplakti elektriniu maišikliu. Vėl supilyi į plokščią dubenį ir šaldyti 3-4 val., kol ledai sustings.Puošti karamelės sirupu ir vaflio gabaliukais.
Mano dukterečia tai paprastą uogienę sumaišo su vandeniu ir šaldo
Delfyje radau ledu receptuka, kiekvienakart beskaitant tista seile, reiks butinai pabandyti, nes dievinu kokosus
Kokosiniai ledai su mango vaisiais
Porcijoje: apie 280 kcal (8 porcijos).
425 ml tiršto kokosų pieno,
3 kiaušinių tryniai,
4 šaukštai cukraus,
300 ml grietinėlės,
3 mangai,
žiupsnelis pakepintų migdolų drožlių papuošimui.
1. Puode pakaitiname kokosų pieną, tačiau neužverdame.
2. Į dubenį įmušame kiaušinių trynius, suberiame cukrų, įpilame kelis šaukštus karšto kokosų pieno ir gerai išmaišome.
3. Įmaišome likusį kokosų pieną ir nuolat maišydami kaitiname virš puodo su verdančiu vandeniu, kol pakankamai sutirštėja.
4. Nuimame ir ataušiname. Grietinėlę plakame, kol tampa standi, ir įmaišome į ataušintą kremą.
5. Mango vaisius nulupame, išimame kauliukus. Truputį mango supjaustome mažais gabalėliais, o likusius vaisius pertriname per sietelį.
6. Mango gabalėlius ir sutrintą masę įmaišome į kremą. Sudedame į negilų šalčiui atsparų indą ir šaldome, kol sutirštėja.
7. Išimame iš šaldiklio ir elektriniu plaktuvu plakame tol, kol masė tampa vientisa. Atšaldome ir dar kartą išplakame. Sudedame į šaldymo indą, uždengiame dangčiu ir šaldome, kol sustingsta.
8. Prieš tiekdami 20-30 minučių ledus palaikome šaldytuve, kad suminkštėtų. Kaušeliu sudedame į indelius. Tiekiame apibarstytus migdolų drožlėmis.
Patarimai
Kaitindami kokosų pieną neleiskite jam užvirti, nes sutrauks įmuštus kiaušinių trynius.
Plakant stingstančius ledus, nesusidaro ledo kristalėlių, o ledų masė tampa vientisesnė.
[/FONT]
Kokosiniai ledai su mango vaisiais
Porcijoje: apie 280 kcal (8 porcijos).
425 ml tiršto kokosų pieno,
3 kiaušinių tryniai,
4 šaukštai cukraus,
300 ml grietinėlės,
3 mangai,
žiupsnelis pakepintų migdolų drožlių papuošimui.
1. Puode pakaitiname kokosų pieną, tačiau neužverdame.
2. Į dubenį įmušame kiaušinių trynius, suberiame cukrų, įpilame kelis šaukštus karšto kokosų pieno ir gerai išmaišome.
3. Įmaišome likusį kokosų pieną ir nuolat maišydami kaitiname virš puodo su verdančiu vandeniu, kol pakankamai sutirštėja.
4. Nuimame ir ataušiname. Grietinėlę plakame, kol tampa standi, ir įmaišome į ataušintą kremą.
5. Mango vaisius nulupame, išimame kauliukus. Truputį mango supjaustome mažais gabalėliais, o likusius vaisius pertriname per sietelį.
6. Mango gabalėlius ir sutrintą masę įmaišome į kremą. Sudedame į negilų šalčiui atsparų indą ir šaldome, kol sutirštėja.
7. Išimame iš šaldiklio ir elektriniu plaktuvu plakame tol, kol masė tampa vientisa. Atšaldome ir dar kartą išplakame. Sudedame į šaldymo indą, uždengiame dangčiu ir šaldome, kol sustingsta.
8. Prieš tiekdami 20-30 minučių ledus palaikome šaldytuve, kad suminkštėtų. Kaušeliu sudedame į indelius. Tiekiame apibarstytus migdolų drožlėmis.
Patarimai
Kaitindami kokosų pieną neleiskite jam užvirti, nes sutrauks įmuštus kiaušinių trynius.
Plakant stingstančius ledus, nesusidaro ledo kristalėlių, o ledų masė tampa vientisesnė.
[/FONT]
O sakykit gal zinote kaip ledus gaminti su speceliu maisikliu "salta"? As skaiciau jog ledus pagamini ir idedi i apatini inda. tada i saldytuva ir 1-2h laikai. Poto idedi i kamera, laida iskisi pro dureles ir ikisi i kistuka. Taip turi sukti ledus kol pats isijunks. Nu nezinau nedristu as eksperimentuoti.
dead_silen , o kur tu tą specialų maišiklį pirkai? Ar daug kainuoja? As galvoju, kad be šansų nusipirkti buitinį ledų gaminimo aparatą
Dar skaičiau, kad rankomis gaminant ledus, juos kišant į šaldiklį, reikia nustatyti didžiausią šaldymo galingumą. Taip šaldant neatsiranda vandens kristalų. Patartina bešaldant ledus išmaišyti keletą kartų. Aš dariau Šokolado ir kavos ledus (čia Vilva receptą parašė), tai maišiau gal 3 kartus. Bet gavosi Visai jie nekieti, kaip paprastai būna naminiai, ir visai neriebūs, gi jokios grietinėlėsar kiaušinių nėra. Visoms rekomenduoju
Dar skaičiau, kad rankomis gaminant ledus, juos kišant į šaldiklį, reikia nustatyti didžiausią šaldymo galingumą. Taip šaldant neatsiranda vandens kristalų. Patartina bešaldant ledus išmaišyti keletą kartų. Aš dariau Šokolado ir kavos ledus (čia Vilva receptą parašė), tai maišiau gal 3 kartus. Bet gavosi Visai jie nekieti, kaip paprastai būna naminiai, ir visai neriebūs, gi jokios grietinėlėsar kiaušinių nėra. Visoms rekomenduoju
as tai darau taip. blendery susmulkinu pakeli saldytu uogu, kurios parduodamos parduotuvej.dar ydedu cukraus pagal skoni. jos turi buti neatsile, bet ir ne tiesiai is kameros. susmulkinus gaunasi tokia puri vaisine mase, kaip serbetas. galima dar palaikyti kameroj, galima valgyt is karto.jei ta mase atsildyt gaunasi skanus padazas prie desertu, pyragu, pudingu, blyneliu ir pan.
Oi... aš pas palepej ji radau. Net neisivaizduoju is kur jis ir kur galima būtų jo isigyti
As dar vaikysteje turejau tokia vaikiska receptu knyga, kurioje buvo toks skanus smalizinis ledu receptas:
200 g. grietineles isplakti su visokiais vanilinais ar kvapais.
2 kiausinio trynius isplakti su 100 g. cukraus. Baltymus isplakti atskirai, o tada viska atsargiai sumaisyti kartu. Net tie baltymai tai nelabai ir reikalingi. Po to saldyti kameroje. Bet man budavo taip skanu, kad as jau ir nebelaukdavau, kol sustings, tuo labiau, kad minksti dar ir skanesni.
200 g. grietineles isplakti su visokiais vanilinais ar kvapais.
2 kiausinio trynius isplakti su 100 g. cukraus. Baltymus isplakti atskirai, o tada viska atsargiai sumaisyti kartu. Net tie baltymai tai nelabai ir reikalingi. Po to saldyti kameroje. Bet man budavo taip skanu, kad as jau ir nebelaukdavau, kol sustings, tuo labiau, kad minksti dar ir skanesni.
Išbandžiau braškių ir kivių šerbetus. Labiau patiko braškinis, nes kivinis labai sunkiai "dalomas", t.y. labai sunku jį su šaukštu į ledainę įdėti, kažkoks kietas gavosi