Įkraunama...
Įkraunama...

Ledai - naminiai

QUOTE(Odrey @ 2009 05 11, 11:55)
Na va, pavyko man ledai kuo puikiausiai thumbup.gif
tik idomus dalykas, savo aparata laikiau kameroj 3 paras, tai ledus jis man "susuko" per 10 minuciu. Nereikejo 40 min sukti. Skonis fantastiskas. Aciu Irmulei. Reiks bandyt pistaciju daryt. smile.gif

Super thumbup.gif jei dar nespėjote visų sudoroti mestėlk jų foto mums pasigrožėti mirksiukas.gif bigsmile.gif

Žinai, kai mes pirmą kartą sukom ledus tame aparate tai irgi taip sušaldė masę, kad iš karto buvo galima ledus valgyti thumbup.gif o dabar labai įvairiai, bet kas tirkai nulemia gerą sušaldymą, tai visų produktų žema temperatūra mirksiukas.gif

Ech, pas mane šiuo metu šaldymo kameroje štai toks ledų asortimentas:

*mūsų firminiai karamelizuotų migdolų su karamele,
**avokadų,
***juodųjų sezamų,
****spanguolių ir
*****kokosiniai su migdolais ledai. biggrin.gif

Azuki purė jau pasiruošusi, tad beliko tik ledus pasigaminti bigsmile.gif

Avokadų dar turiu tai sakau išbandysiu alexxandros receptuką bigsmile.gif tuo lab kad ir kokoso jau nusipirkusi rolleyes.gif

ir Tahini tamsesnės masės nusipirkau, tad ir šiam eilė ne už kalnų ax.gif

Dar galvoju kokių kivi pasibandyti, mat Norfoje jų kilogramą nusičiupau (jie man ir šiaip labai gardūs wub.gif ) lr šiuo metu labai gera jų kaina (~ 4lt už kg) thumbup.gif

Ir jau po truputį kaupiuosi fantastiškam ledų tortui (artėja gera proga biggrin.gif ) tuo lab, kad ir labai fainų dėžučių ( pusapskritimio formos) iš vienos šaunios merginos esu gavusi wub.gif thumbup.gif

PANOS, LEDUOKIMĖS !!!!! biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 11 gegužės 2009 - 13:37
Stai mano ledai su karamelizuotais migdolais. Tik jau labai prasta fotografija is telefono gavosi. Realybej atrodo kaip tikri ledai
user posted image

dar vakar pasigaminau jogurtiniu ledu, o siandien kiviu serbeta darysiu. Kazkokia manija uzejo, kiekviena diena vis darau. doh.gif
Atsakyti
Odrey, ar patiko karameliniai? o kaip kivių šerbetas gavosi?

ir aš štai kivių ledų pasigaminau bigsmile.gif ir visas vaišinu gaiviaisiais Kivių ledais biggrin.gif

user posted image

p.s. (kitų anksčiau gamintų ledų receptukų vis nesukraunu doh.gif , na bet bus pioneer.gif biggrin.gif )
Atsakyti
Savo pažadus tęsiu ir įdedu dar vieną iš mano gamintų ledų receptuką mirksiukas.gif

Avokadų ledai
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 18 gegužės 2009 - 10:46
Uh pamirškau paminėti, kad šie paskutiniai yra be žalių kiaušinių gaminti mirksiukas.gif

Mhhh šaldytuve turiu braškių wub.gif wub.gif na tai spėju greičiausiai šį vakarą ir braškinių užsimanysiu doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 18 gegužės 2009 - 12:55
[quote=irmulia,2009 05 18, 00:22]

ir aš štai kivių ledų pasigaminau bigsmile.gif ir visas vaišinu gaiviaisiais Kivių ledais biggrin.gif

o dieve kaip skaniai atrodo wub.gif gaila pas mus kaime nera ledu aparato pirkti, gal kita savaite iki siauliu vaziuosim, tikiuos gausiu rolleyes.gif cia jusu gaminami toookie skanus atrodo doh.gif wub.gif
Atsakyti
[quote=irmulia,2009 05 18, 00:22]

IRmulia, tai kol kas skaniausi ledai man!! Mano vyrui jogurtiniai skaniausi, o as jogurto pati nemegstu tai man visai jie nepatiko. O kiviu serbeta dariau paprastai, baltymu ir vandens pagrindu, tai visai neskanu, tiesiog susalus berkone vendens mase su seklytem smile.gif
Pabandysiu tavo siuloma varianta, nes siaip kivius labai megstu. Siandien planuoju kavos ledus daryt thumbup.gif
Negaliu pasveikt nuo sitos manijos, kasdien darau. Vakar paprasta plombyra dariau, tai fantastiski gavosi.
Nebegaliu jau parduotuvej i pirktinius ledus ziuret visai tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(neramuole @ 2009 05 18, 13:12)
o dieve kaip skaniai atrodo  wub.gif gaila pas mus kaime nera ledu aparato pirkti, gal kita savaite iki siauliu vaziuosim, tikiuos gausiu  rolleyes.gif cia jusu gaminami toookie skanus atrodo doh.gif  wub.gif

kam taip ilgai laukti mirksiukas.gif imk ir be aparato pasigamink , taip ilgiau užtruks, bet tikrai ne visą savaitę ( vos keletą valandų) mirksiukas.gif

QUOTE(Odrey @ 2009 05 18, 15:09)
Irmulia, tai kol kas skaniausi ledai man!! Mano vyrui jogurtiniai skaniausi, o as jogurto pati nemegstu tai man visai jie nepatiko. O kiviu serbeta dariau paprastai, baltymu ir vandens pagrindu, tai visai neskanu, tiesiog susalus berkone vendens mase su seklytem smile.gif
Pabandysiu tavo siuloma varianta, nes siaip kivius labai megstu. Siandien planuoju kavos ledus daryt  thumbup.gif
Negaliu pasveikt nuo sitos manijos, kasdien darau. Vakar paprasta plombyra dariau, tai fantastiski gavosi.
Nebegaliu jau parduotuvej i pirktinius ledus ziuret visai  tongue.gif

oi bigsmile.gif tai faina thumbup.gif kad patiko, aš tai jau persivalgiau karamelinių lotuliukas.gif dabar į gaivius žvalgausi biggrin.gif mestėlk plombyrinių ledų receptuką mirksiukas.gif o kiviai tai manau turėtų patikti mirksiukas.gif , jie tokie mhhhh wub.gif bent jau man ir kas jau juos ragavo, tai labai patiko mirksiukas.gif

štai šiandien sulaukiau superinės dovanos, tai manau šią savaitę pasirodysiu su Matcha ledais ( žaliosios arbatos) wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 18 gegužės 2009 - 15:20
Man reikejo paprastu vaniliniu ledu prie karstu bananu savaitgali, ranka nepakilo parduotuvej, tai ciupau grietinele ir uzsimaisiau namie savu. Paprastas receptas, bet tikras plombyras thumbup.gif
VANILINIS PLOMBYRAS

300 ml grietineles 35%
4 tryniai
2 baltymai (nors as sudejau visus 4 likusius nuo tryniu)
150 gr cukraus
vanilinio cukraus

Grietinele su cukrum ir vaniliniu cukrum pakaitinau, kol cukrus istirpo. tuomet supyliau i karsta grietinele ismaisytus puodelyje trynius, po truputi, greitai maisant, kad nesutrauktu, ir puodeli pastaciau i didesni puoda salto vandens, kuomet mase atveso, istaciau 20 min i kamera, per ta laika iki putu issiplakiau baltymus, ir sumaisiau su grietineles ir kiausiniu mase. ir i aparata. puikiausiai susala, nebereikia kameroj saldyti papildomai
skanaus thumbup.gif
Atsakyti
Ačiuks Odrey, būtinai išbandysiu thumbup.gif thumbup.gif

o vakar pasigaminau braškinių ledų - na gardumėlis wub.gif wub.gif wub.gif piršelius galima apsilaižyti bigsmile.gif

Kiek vėliau mestėlsiu foto su receptuku mirksiukas.gif
Atsakyti
negaliu atsidziaugti, kad sita temele taip isisiubavo bigsmile.gif Irmulia, o tavo inasas is vis thumbup.gif as pati tai kol atradau laiko ledams, keleta pakeliu grietineles sugadinau blush2.gif ruosiaus ruosiaus, atlaisvinau saldikli, galiausiai uzsipirkau produktu, po to per visokius niekus ir nebespejau, o grietinele ziurek ir pasenusi doh.gif bet va siandien..... ismeginau Irmules pistaciju ledus wub.gif thumbup.gif wub.gif tai buvo taaaaip nuostabu, o dar po ilgokos ledu gaminimo pertraukos... tik dazu nenaudojau, bet dejau naminius kiausinius, tai spalva buvo fantastiska, su parduotuviniais tikrai ne tas schmoll.gif
tuo paciu dar noreciau paklausti, kiek grietineles dedi i kiausiniu mase? man rodos as truputeli padauginau. dariau is puses normos, t.y. 3 kiausiniai ir 350 ml grietineles. 200 ml palikau plakimui, o 150 ml supyliau i trynius, tai man ta mase labai jau skysta gavosi ir netgi kiek pakaitinus nelabai sutirstejo, tad buvo sunkoka imaisyti baltymus ir grietinele, galutinis rezultatas (na, pries pilant i aparata) buvo linkes sluoksniuotis, putos kilo i virsu. na betgaliausiai viskas susimaise ir susalo i nuostabius ledus wub.gif
ir dar labai (sakyciau ypac) patiko pati konsistencija ir tai kad ledai nera per riebus. pagal daugeli receptu toookio sotumo gaunasi, kad uztenka keliu sauksteliu, o as megstu valgyt daug ledu tongue.gif tiesa, i tryniu mase pyliau 13% riebumo grietinele.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mama_Greta: 19 gegužės 2009 - 20:33
QUOTE(mama_Greta @ 2009 05 19, 20:31)
tuo paciu dar noreciau paklausti, kiek grietineles dedi i kiausiniu mase? man rodos as truputeli padauginau. dariau is puses normos, t.y. 3 kiausiniai ir 350 ml grietineles. 200 ml palikau plakimui, o 150 ml supyliau i trynius, tai man ta mase labai jau skysta gavosi ir netgi kiek pakaitinus nelabai sutirstejo, tad buvo sunkoka imaisyti baltymus ir grietinele, galutinis rezultatas (na, pries pilant i aparata) buvo linkes sluoksniuotis, putos kilo i virsu. na betgaliausiai viskas susimaise ir susalo i nuostabius ledus wub.gif
ir dar labai (sakyciau ypac) patiko pati konsistencija ir tai kad ledai nera per riebus. pagal daugeli receptu toookio sotumo gaunasi, kad uztenka keliu sauksteliu, o as megstu valgyt daug ledu tongue.gif tiesa, i tryniu mase pyliau 13% riebumo grietinele.

grietinėlės pyliau panašiai kaip tu mirksiukas.gif ir pati masė (kiaušinių-grietinėlės) kaitinama nesutirštėjo taip labai iki grietinės tirštumo ( o ir neturėtų, nes turi priminti konsistenciją kaip angliškojo kremo) mirksiukas.gif

Super, kad puikiai galiausiai gavosi thumbup.gif tik va vaizdų trūksta mirksiukas.gif biggrin.gif

P.s. kaip susiplaka 13% grietinėlė? ( nes aš visada tik 35 % naudoju, bet jau prispyrė reikalas liesesnius ledus gaminti biggrin.gif )
Atsakyti