Įkraunama...
Įkraunama...

Ledai - naminiai

QUOTE(alexxandra @ 2009 05 01, 12:58)
Visuomet perku J.Basanavičiaus g. esančioje "Skonio studijoj". Pakutis 2.50 Lt, pažiūrėjau, ten 50 g. Iš Vokietijos.



clap.gif clap.gif clap.gif yahoo.gif yahoo.gif yahoo.gif vaje jau kaip mesiu visus darbus ir lėksiu jų pirkti visą maišą lotuliukas.gif bigsmile.gif bigsmile.gif Ačiū labai 4u.gif 4u.gif 4u.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Oi panos ką radau bigsmile.gif bigsmile.gif

galima įsigyti įvariaus skonio pastų ledų gamybai, kiek jose natūralumo sunku pasakyti biggrin.gif bet spėju po ilgojo savaitgalio, reikės rimčiau pasidomėti bigsmile.gif

Pastos ledams gaminti bigsmile.gif
Atsakyti
Na štai parsiradau namo su visu kilogramu juodųjų sezamų sėklų biggrin.gif biggrin.gif ir dar kai ką prigriebiau bigsmile.gif pasakišką parduotuvę alexxandra užrodė 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 02 gegužės 2009 - 13:50
QUOTE(irmulia @ 2009 05 01, 13:08)

labai jau norisi juodų ledų iš juodųjų sezamo sėklų pasigaminti  wub.gif  wub.gif

isvarysi is proto su tokiom idejom bigsmile.gif bigsmile.gif laukiu laukiu ax.gif , tikiuos ilgai nedelsi ir pamaloninsi graziais vaizdais ir receptu 4u.gif wub.gif
Papildyta:
QUOTE(irmulia @ 2009 05 02, 12:00)
Oi panos ką radau  bigsmile.gif  bigsmile.gif 

galima įsigyti įvariaus skonio pastų ledų gamybai, kiek jose natūralumo sunku pasakyti  biggrin.gif  bet spėju po ilgojo savaitgalio, reikės rimčiau pasidomėti  bigsmile.gif

Pastos ledams gaminti   bigsmile.gif

uzmeciau aki - idomu smile.gif gal zinai kokios kainos? kiekiai kaip supratau tai ten milzininiski... doh.gif o naturalumo, tiesa sakant, nesitikiu schmoll.gif
Atsakyti
Ilgai nedelsusi biggrin.gif pristatau naujausius ledus

Juodojo sezamo ledai - Japonija wub.gif (receptukas)

user posted image

user posted image

Jūsų eilė išbandyti mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 03 gegužės 2009 - 21:07
Atrodo tai ispudingai bigsmile.gif
o as, ziople, vis pamirstu ikist savo aparato inda i kamera nakciai, bet va pries valandziuke jau igrudau ir nekantrauju gamint ledus.. kaip manot, jei siandien vakare bandyciau - jau pakankamai isales butu? ar reikia stropiai laikyt tiek, kiek nurodyta instrukcijoj (12, 18 ar 24 val, net pamirsau, nes anksciau nuolat kameroj laikydavau ax.gif )?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mama_Greta: 05 gegužės 2009 - 13:21
QUOTE(mama_Greta @ 2009 05 05, 13:08)
Atrodo tai ispudingai  bigsmile.gif
o as, ziople, vis pamirstu ikist savo aparato inda i kamera nakciai, bet va pries valandziuke jau igrudau ir nekantrauju gamint ledus.. kaip manot, jei siandien vakare bandyciau  - jau pakankamai isales butu? ar reikia stropiai laikyt tiek, kiek nurodyta instrukcijoj (12, 18 ar 24 val, net pamirsau, nes anksciau nuolat kameroj laikydavau  ax.gif )?


Ne tik įspūdingai, bet ir skonis mmmmm wub.gif wub.gif gaminsiu antrą kartą (patobulinusi sezamų pastą, arba jei pavyks gauti pirktinės wub.gif )

Geriau,kad indas kameroje pabūtų mažiausiai 12, o geriau , kad ir iki paros mirksiukas.gif - tiesiog tada šaldys ledų masę geriau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 05 gegužės 2009 - 21:59
Sveikos brangiosios,
perskaiciau visa Jusu tema, siandien po darbo vaziuoju pirkti to stebuklingo aparato. Ir pirmas receptas kuri ismeginsiu bus Irmutes ledai su karamelizuotais riesutais.
Turiu tiesa sakant keleta klausimu iki visisko aiskumo. Pagelbekit.
Tas aparatas man dar siek tiek mistinis. Ar ledu mase plakant 40 min jame jau ta mase susala, kad gali i stala tiekti, ar ji buna skysta, reikia supilti i indelius ir dar keliom valandom deti i kamera???
Kitas klausimas, Irmulia vis akcentuoja kad neturi jaustis cukraus, ar galiu deti cukraus pudra??
Ir karamelizuotus riesutus sumaisyti su pienu/grietinele ir pavirti. Juk visas tas cukrus nuo riesutu istirps, ir jie jau nebebus karamelizuoti?? g.gif
Va kiek pas mane neaiskumu. Labai lauksiu Jusu atsakymeliu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Odrey @ 2009 05 07, 13:34)
Sveikos brangiosios,
perskaiciau visa Jusu tema, siandien po darbo vaziuoju pirkti to stebuklingo aparato. Ir pirmas receptas kuri ismeginsiu bus Irmutes ledai su karamelizuotais riesutais.
Turiu tiesa sakant keleta klausimu iki visisko aiskumo. Pagelbekit.
Tas aparatas man dar siek tiek mistinis. 

*Ar ledu mase plakant 40 min jame jau ta mase susala, kad gali i stala tiekti, ar ji buna skysta, reikia supilti i indelius ir dar keliom valandom deti i kamera???

**Kitas klausimas, Irmulia vis akcentuoja kad neturi jaustis cukraus, ar galiu deti cukraus pudra??

***Ir karamelizuotus riesutus sumaisyti su pienu/grietinele ir pavirti. Juk visas tas cukrus nuo riesutu istirps, ir jie jau nebebus karamelizuoti?? g.gif

Va kiek pas mane neaiskumu. Labai lauksiu Jusu atsakymeliu   ax.gif


*Įvairiai, kartais būna, kad po 40 min sukimo galima iš karto tiekti ledus valgymui, karatis būna, kad tenka keletą valandų palaikyto kameroje mirksiukas.gif Daug maž visuose receptuose rekomenduojama išėmus iš aparato masę dar pašaldyti mirksiukas.gif

** tiesiog naudojimosi instrukcijoje yra pažymėta, kad produktai turi būti tinkamai paruošti ( t.y. pvz.: cukrus turi būti pilnai ištirpęs mirksiukas.gif tada aparatas veiks be priekaištų

jei plaksi trynius su cukrumi, tai nepagailėk jėgų ir plak tol, kol gausis puri masė, kurioje praktiškai nesijaučia cukraus gabaliukų mirksiukas.gif

manau, kad su cukraus pudra tai reiktų mažinti kiekius, bet kodėl gi nepabandyti mirksiukas.gif


*** taip, pakaitinus pieną su karamelizuotais riešutais, pienas įgauna karamelės skonį aromatą, automatiškai riešutai lieka be karamelės apvalkalo mirksiukas.gif Bet kaip gardu wub.gif O kad leduose jaustųsi riešutai , būtent karamelizuoti ( traškūs) jų (susmulkintų) gerą saują įbersi ledų šaldymo pabaigoje mirksiukas.gif per tam skirtą aparate angą mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 07 gegužės 2009 - 17:13
Nuuuu dariau ir aš pirmą kartą ledus. Visai nieko skonis gavosi wink.gif

Avokadų ir kokoso ledai

2 dideli arba 3 vid. dydžio avokadai
360 ml pieno
240 ml kokosų pieno
120 ml cukraus
1 a. š. citrinos sulčių

Avokadus perpjauname pusiau, išimame kauliuką, išskobiame minkštimą. Į maišytuvą dedame avokado minkštimą, cukrų, citrinos sultis, pilame pieną ir kokosų pieną ir viską trinti tol, kol gausis vientisa, tiršta masė.

Gautą ledų masę, pilti į indą (geriau plokščią) ir dėti į šaldymo kamerą. Po 45 min patikrinti ir, jei prie indo kraštelių masė jau sustingusi, maišytuvu vėl ją gerai išmaišyti (visa tai reikalinga tam, kad ledų masė būtų vientisa, kreminė ir be vandens kristalėlių). Vėl dėti į kamerą ir po 30 min procedūrą pakartoti. Taip ledus permaišant kas 30 min. Po 2-3 val. (kada ledai bus tinkami smaguriavimui - pamatysite patys) iš anksto pasiruošti šaukštelius, ledus dėti į ledaines ir kibti į darbą wink.gif
Perspėju, ledai ypač sotūs

user posted image.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxandra: 07 gegužės 2009 - 20:38
aciu! hi.gif
Atsakyti
Na va, pavyko man ledai kuo puikiausiai thumbup.gif
tik idomus dalykas, savo aparata laikiau kameroj 3 paras, tai ledus jis man "susuko" per 10 minuciu. Nereikejo 40 min sukti. Skonis fantastiskas. Aciu Irmulei. Reiks bandyt pistaciju daryt. smile.gif
Atsakyti