QUOTE(cipciukas @ 2009 01 13, 17:22)
Užuojauta dėl dantuko linkiu kuo greičiau jį "nusopinti" ir numalšinti ledų "troškulį"
QUOTE(irmulia @ 2009 01 13, 18:14)
Aš kaip tik šiuo metu pasigardžiuodama skanauju savųjų ledų su karamelizuotais migdolų riešutais. ir..... negaliu sustoti šis jausmas aplanko kiekvieną kartą kai pakabinu pirmajį ledų šaukštelį... tiesa, truputį pagerinau receptuką - dar labiau karamelizavau pačius riešutus (t.y. jie tapo daugiau apvilkti karamele) ir dėjau daugiau plaktos grietinėlės tai skonis mmmmmm taip crémeuse...
Gal kas išbandė ?
As isbandziau kaip tik vakar ir pasigaminau, iskart dariau dviguba norma, nei nurodyta tavo recepte, ir tikrai nesigailiu juolab, kad dar sveciu turejom dar karta aciu uz puiku recepteli dalinkis receptais ir toliau
QUOTE(irmulia @ 2009 01 17, 16:53)
Kadangi pagaliau pavyko nufotografuoti pačius ledus, kol jų dar nesudorojo visai, tai jų foto įkeliu į temą :
Kaip noriu
QUOTE(Masiania* @ 2009 01 17, 17:07)
Kaip noriu
Pirmyn, gamink ir mums papasakok kaip sekėsi
Reikes kada, tik noreciau su karamele padaryti, skaiciau, kad tu jau nusiziurejai recepteli, tai gal po tavo isbandymu ir komentaru meginsiu
sveikos,
na ka gaminau ir as ledus, pirmas blynas aisku prisviles, gaminau pagal recepta ir naujai pirktos konditerines knygos, ten kazkokie viryu ledu kremas, na ir dariau pagal nurodymus, tik aisku dariau is puses normos pabandymui, na ir nekas gavos, ledai toookie riebus man nuo kokiu 5kiu saustu sustojo skrandis iskarto mezymo ejau ieskoti, na ir viska treniau i siuskledeze, vargsui vyrui net nepaskanauti nepalikau, 2tra karta dariau vanilinius ledus su sokolado gabaliukais, na gavosi tokie liesus, skonis primine to papigiai kur buna ledu Cool, na bet vyras sulapnojo dar ir isbambejo kad per mazai padariau, aj dar as i juos ilasinau migdolu esensijos tai skanus siaip nuo ju skonis, trecias kartas buvo vakar, dariau jau is normalios normos, puse litro pieno puse grietineles na ir visu kitu priemaisu, na man per 40min nesusalo nors dar "bliudas" buvo 2paras kameroj.. nzn kas ne taip buvo, tai supyliau viska ir i kamera suteskiau, kaip tik dabar sedziu ir valgau juos na ir vel man jie per liesi... norisi tikro to skanaus plombyro kaip pardese buna, gal as ne ta vis recepta pasirenku
Ryt darysiu vel si karta tikrai pagal irmules recepta, tikiuosi si karta gausis puikiai
Aj dar as su klausimu, kap buna recepta grietinele tai jus pries tai dedamos ja isplakat na kad ji butu kaip plakta grietinele ar tiesiog sumaisot ja skysta?
na ka gaminau ir as ledus, pirmas blynas aisku prisviles, gaminau pagal recepta ir naujai pirktos konditerines knygos, ten kazkokie viryu ledu kremas, na ir dariau pagal nurodymus, tik aisku dariau is puses normos pabandymui, na ir nekas gavos, ledai toookie riebus man nuo kokiu 5kiu saustu sustojo skrandis iskarto mezymo ejau ieskoti, na ir viska treniau i siuskledeze, vargsui vyrui net nepaskanauti nepalikau, 2tra karta dariau vanilinius ledus su sokolado gabaliukais, na gavosi tokie liesus, skonis primine to papigiai kur buna ledu Cool, na bet vyras sulapnojo dar ir isbambejo kad per mazai padariau, aj dar as i juos ilasinau migdolu esensijos tai skanus siaip nuo ju skonis, trecias kartas buvo vakar, dariau jau is normalios normos, puse litro pieno puse grietineles na ir visu kitu priemaisu, na man per 40min nesusalo nors dar "bliudas" buvo 2paras kameroj.. nzn kas ne taip buvo, tai supyliau viska ir i kamera suteskiau, kaip tik dabar sedziu ir valgau juos na ir vel man jie per liesi... norisi tikro to skanaus plombyro kaip pardese buna, gal as ne ta vis recepta pasirenku
Ryt darysiu vel si karta tikrai pagal irmules recepta, tikiuosi si karta gausis puikiai
Aj dar as su klausimu, kap buna recepta grietinele tai jus pries tai dedamos ja isplakat na kad ji butu kaip plakta grietinele ar tiesiog sumaisot ja skysta?
mmmm
Labai skaniai atrodo! Ar cia tie karamelizuoti?
Papildyta:
Aj dar as su klausimu, kap buna recepta grietinele tai jus pries tai dedamos ja isplakat na kad ji butu kaip plakta grietinele ar tiesiog sumaisot ja skysta?
[/quote]
As tai neplaku. O kaip kitos?
As isplaku
As tai darau kaip nurodyta recepte - jei parasyta grietinele isplakti, tai ir isplaku, jei ne - tai ne
Papildyta:
Fantastiski ledai !!! jauciu nieko nebus, atsargos saldiklyje senka, reiks siandien kazka jau daryt beje, simpatiski indeliai ledams. gal tokie vienkartiniai kartoniniai? jei ne paslaptis, kur gavai ?
Papildyta:
QUOTE(irmulia @ 2009 01 17, 17:53)
Kadangi pagaliau pavyko nufotografuoti pačius ledus, kol jų dar nesudorojo visai, tai jų foto įkeliu į temą :
Fantastiski ledai !!! jauciu nieko nebus, atsargos saldiklyje senka, reiks siandien kazka jau daryt beje, simpatiski indeliai ledams. gal tokie vienkartiniai kartoniniai? jei ne paslaptis, kur gavai ?
QUOTE(Dolli_ @ 2009 01 17, 21:18)
sveikos,
na ka gaminau ir as ledus, pirmas blynas aisku prisviles...
Ryt darysiu vel si karta tikrai pagal irmules recepta, tikiuosi si karta gausis puikiai
Aj dar as su klausimu, kap buna recepta grietinele tai jus pries tai dedamos ja isplakat na kad ji butu kaip plakta grietinele ar tiesiog sumaisot ja skysta?
na ka gaminau ir as ledus, pirmas blynas aisku prisviles...
Ryt darysiu vel si karta tikrai pagal irmules recepta, tikiuosi si karta gausis puikiai
Aj dar as su klausimu, kap buna recepta grietinele tai jus pries tai dedamos ja isplakat na kad ji butu kaip plakta grietinele ar tiesiog sumaisot ja skysta?
Patikėk, mums pačius pirmus porą kartų gavosi neužšąlantis skystis ( darėme pagal visai kitus receptus) tada dar aparato neturėjom
Na tada gaminom pagal šį ,su karamelizuotais migdolais, tai liuks tik per riebus buvo - tad grietinėlę (skystą kur reikia su riešutais maišyti) pakeičiau į pieną ir viskas kuo puikiausiai gavosi
Žodžiu, reikia varijuoti - nori riebesnių ledų - pili grietinėlę, nori liesesnių - pili pieną
Dėl grietinėlės suplakimo, reiktų sekti recepte nurodytos eigos
Šiaip, kai dedama jau išplakta grietinėlė (dažniausiai be cukraus) tai ji pačiai ledų masei prideda papildomo purumo, kas ir sudaro ledų masę.
Aišku dabar didėja sportinis interesas išbandyti pieniškų ledų, kur grietinėlės nei lašo - įdomu kaip masė sustings, matyt išplaktų trynių pagalba tas purumas bus...