Įkraunama...
Įkraunama...

Svarbus įspėjimas dėl EVRA pleistro

Sveikos, radau pries savaite Amerikos laikrastyje "Wall Street Journal" labai nekoki straipsni apie kontraceptinius pleistrus, kuris mane gerokai isgasdino...

Jame rasoma apie tai, kad JAV gydytojai nebeskiria pleistru moterims, nes Vaistu kontroles tarnyba perspejo visuomene del jame esanciu dideliu hormonu doziu.
Rasoma, kad moterys, kurios naudoja pleistra, gauna 60% didesnes hormonu dozes nei tos, kurios geria piliules, nes hormonai per oda yra isisavinami kitaip nei vartojant kontraceptines tabletes...

Dar rasoma, kad tokios dideles hormonu dozes gali padidinti kraujo kresuliu atsiradimo rizika (jei teisingai isverciau). Jei pavyks - bandysiu prikabinti visa straipsni, galite persiskaityti pacios. Nieko sau naujienos... verysad.gif
Atsakyti
nemanau, kad reiktu issigasti sios informacijos. na, kai isgirdau pirma karta, sunerimau ir nubegau pas savo ginekologa konsultuostis ir mane nuramino. pasirodo, kad Lietuvoje platiname pleistre hormonu tikrai ne daugaiu kaip tabletese biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gita66: 13 gruodžio 2005 - 14:57
Nu jus negazdinkit.. as jau galvojau nuo tableciu pereit prie pleistru.. jau va susiplanavu nusipirkt kai grysiu atostogom i LT.. susibalamutinau dabar... gal likt prie tableciu, kurias jau gal 4metai naudoju su pertraukom ir nesiskundziu..
Atsakyti
kad ner ko gasdintis, pasitikiu savo gydytoja: jei sako, kad su KP viskas gerai, vadinas gerai. naudoju ji toliau
Atsakyti
QUOTE(Gita66 @ 2005 12 13, 15:57)
nemanau, kad reiktu issigasti sios informacijos. na, kai isgirdau pirma karta, sunerimau ir nubegau pas savo ginekologa konsultuostis ir mane nuramino. pasirodo, kad Lietuvoje platiname pleistre hormonu tikrai ne daugaiu kaip tabletese  biggrin.gif

O as jau manau, naudojau apie du metus, sveiciau kuo toliau, jautiesi istisai kaip darzove, milijonas negalavimu atsirado, o finale del krutines teko i onkologini varyt. Beje apie puse metu savijauta buvo gera... tik veliau viskas pasireiske.
Ir siaip neseniai issiaiskinau is gydytojos, kad per keleta metu KT organizme padaro lasteliu pakitimus ir t.t. Zalingas poveikis yra siaubingas.
Ir tai yra pagrindinis faktorius - kruties veziui. Uz tai tiek daug serganciu moteru dabar pasaulyje kruties veziu. Ka farmacininkai sako ar ju papirkti gydytojai? - aiskina, kad jei yra tokios lasteles, tai atseit tik issaukia kruties vezi... o ju nepavartojus gal niekada ir neissauktu?
Beje kad skirtu KT gydytojas turetu atlikti nemazai tyrimu, netgi t apati polinki issaiskint yra kruties veziui ar ne, dabar tingiu issitraukti konkreciau kokius tyrimus, bet ju nemazai. Ar nors vienai dare tyrimus? Tai kaip gali teigti, kad KT tinka?
Atsakyti
Man labai stipri alergija nuo pleistro buvo... Po to suzinojau, kad pleistro sudety yra labai senas hormonas, kuris tabletese jau seniausiai nebenaudojamas butent del daugybes nepageidaujamu ir net pavojingu salutiniu poveikiu... o alergija su pleistru pasireiskia kas penktai moteriai. va taip. blush2.gif

Kitas dalykas, kad jeigu Amerika pakele cionga del pleistru, tai jau kazka reiskia ir reikia daryti isvadas, nes tuos pacius pleistrus pardavineja ir pas mus.

Aisku, galima bandyti ant saves ir ziureti - kas gi bus? g.gif Juk visoki slamsta kasdien valgom ir nemirstam...

Viena aisku, kad kontracepcija, ypac, jei ji yra hormonine, turetu parinkti daktaras, atlikes tyrimus. Gal nebutu tiek daug nusiskundimu kaip yra dabar... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Gita66 @ 2005 12 13, 14:57)
nemanau, kad reiktu issigasti sios informacijos. na, kai isgirdau pirma karta, sunerimau ir nubegau pas savo ginekologa konsultuostis ir mane nuramino. pasirodo, kad Lietuvoje platiname pleistre hormonu tikrai ne daugaiu kaip tabletese  biggrin.gif

Na as irgi issigandus nulekiau pas savo ginekologa doctor.gif tai man paaiskino, kad KP tikrai nera kenksmingesnis nei kiti kontraceptikai, kad visu salutinis poveikis vienodas. Tam kartui buvau nusiraminus, bet dabar vel kazko neramu unsure.gif
Atsakyti
o jus gudruoles: renkates kuris cia is blogumu pats geriausias rolleyes.gif egzogenines kilmes hormonas sveikam organizmui naudos turbut nelabai ir gali duoti
Atsakyti
Sveikos merginos, as taip pat naudoju pleistriuka ir jau gana ilgai (apie 1.5 metu) Ir isgirdus tokias naujienas,kaip ir Jus,begau pas ginekologe konsultuotis,taciau ji mane nuramino ir pasake,kad vis dar vyksta visokie tyrimai ir nera konkreciai patvirtinta,kad sie pleistrai yra pavojingi musu sveikatai. Jie vis dar yra pardavinejami vaistinese. Asmeniskai jokiu blogumu nepastebejau,sveikata puiki. Sekmes visoms.
Atsakyti
QUOTE(Gita66 @ 2005 12 13, 14:57)

QUOTE(Gita66 @ 2005 12 14, 13:04)
kad ner ko gasdintis, pasitikiu savo gydytoja: jei sako, kad su KP viskas gerai, vadinas gerai. naudoju ji toliau

QUOTE(ugniuke @ 2005 12 15, 11:08)
Na as irgi issigandus nulekiau pas savo ginekologa doctor.gif  tai man paaiskino, kad KP tikrai nera kenksmingesnis nei kiti kontraceptikai, kad visu salutinis poveikis vienodas. Tam kartui buvau nusiraminus, bet dabar vel kazko neramu unsure.gif

Nu merginos, radot kuo pasitikėti: savo ginekelogėm. Jeigu jos nėra pažįstamos tai tikrai to nedaryčiau. Kiek žinau, tai farmacininkai su daktarais (ir vaistininkai neatsilieka) į vieną dūdelę pučia..... doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovilyte @ 2005 11 30, 11:12)
Sveikos, radau pries savaite Amerikos laikrastyje "Wall Street Journal" labai nekoki straipsni apie kontraceptinius pleistrus, kuris mane gerokai isgasdino...

Jame rasoma apie tai, kad JAV gydytojai nebeskiria pleistru moterims, nes Vaistu kontroles tarnyba perspejo visuomene del jame esanciu dideliu hormonu doziu.
Rasoma, kad moterys, kurios naudoja pleistra, gauna 60% didesnes hormonu dozes nei tos, kurios geria piliules, nes hormonai per oda yra isisavinami kitaip nei vartojant kontraceptines tabletes...

Dar rasoma, kad tokios dideles hormonu dozes gali padidinti kraujo kresuliu atsiradimo rizika (jei teisingai isverciau). Jei pavyks - bandysiu prikabinti visa straipsni, galite persiskaityti pacios. Nieko sau naujienos...  verysad.gif

gal tos dozes tikrai nemazos, kol juos naudojau, nuolat pykindavo lyg laivu plaukciau g.gif kosmaras kazkoks nuolatine juros liga verysad.gif bet paskui bandziau dar dvieju rusiu tabletes, bet pykino tik truputeli maciau nei nuo pleistro, tai velnias zino, kaip is tiesu. Manau, kad bet kokiu atveju, konkurentai nesnaudzia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovilyte @ 2005 11 30, 10:12)

Dar rasoma, kad tokios dideles hormonu dozes gali padidinti kraujo kresuliu atsiradimo rizika (jei teisingai isverciau). Jei pavyks - bandysiu prikabinti visa straipsni, galite persiskaityti pacios. Nieko sau naujienos...  verysad.gif

visko gali buti, juk cia nauja kontracepcijos priemone g.gif
cia http://www.lindy-net...ex.php?act=page raso vartojancioji, kad pleistras ir k ziedas tikrai turi 60% daugiau hormonu nei KT
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurinka25: 03 balandžio 2006 - 04:29